Přejít na výpis diskuzí
Zajímaly vás informace o PS3 hacku? Sony o vás ví!
8.3.2011 | Petr Poláček
152 příspěvků
-
tak specialné pro Sony jděte do prde.e *1* *1*
-
-
Moje rec :D
-
-
Tímhle si Sony akorát ještě více uškodí.
-
Nelíbí se Vám to? Něco dělat můžete, odměnit Sony za jejich negativní kampaň osobním bojkotem jejich produktů. Btw ruku na srdce, nevím o ničem z jejich portfolia, bez čeho bych se nemohl obejít.
-
-
7
-
Přesně toto jsem udělal. Konzoly nekoupil, hry, které mě zajímali také ne.
-
-
já taky.Nebudu dělat ovci pro firmu SONY
-
-
A jsme čtyři. :)
-
-
Uz pet!
-
-
uz 6 *3*
-
-
-
-
-
-
Vyborne, dalsi prasarna od Sony. Nekdy mi pripada, ze to ma legalni oddeleni Sony zapsano na prvnim miste ve svem etickem kodexu.
- Sony se pokusilo o kartelovou dohodu na cenach displeju a optickych mechanik. Nastesti se nepovedlo.
- Sony zazalovalo moddera AIBO, kteremu se podarilo vyrobit SW, ktery byl lepsi nez jejich vlastni (normalni firma by od moddera SW koupila nebo jej zamestnala - viz. Microsoft, Facebook, ...).
- Sony zazalovalo LG kvuli poruseni patentu u SmartPhone zarizeni, moc se jim to nepovedlo, ale LG to Sony vratilo u PS3 (a tem se to povedlo).
- Sony zrusilo OtherOS
- Sony ukradlo zdrojaky firme Solid Oak Software.
- Sony zazalovalo geohota (vsichni vime) :)
Je toho samozrejme vice, ale toto je v posledni dobe asi nejznamejsi. Neznam firmu, ktera by delala vetsi prasarny (solidni prasarnu jeste udelal provozovatel myspace, ale (zatim) jen jednu). Predstavte si, ze by majoritni OS nemel pod kridly Microsoft, ale Sony. To bychom byli pekne v haji. -
Nevím, jestli se do toho počítám, ale na youtube jsem viděl video s panem GeoHoltsem jak repoval odpověď sony - mimořádně zdařilé.
Každopádně sony i soudce značně přestřelili. Kdo ví, jestli to nebylo podmáznutý. Preceden je holt precedent. Soudce musel být vyloženě padlej na hlavu, když jim toto povolil. Každopádně doufám, že se na sony sesypou ze všech stran žaloby za porušení tohodle a onohle. Snad si konečně uvědomí, že nemá smysl kolem sebe takto bezduše kopat.
Každopádně ke mě do baráku mají odteď výrobky od sony zákaz. Rozhodně je v tomto nehodlám podporovat a toto je moje forma protestu. Třeba si to uvědomí hodně lidí a sony pořádně vytrestají.
PS: s pirátstvím samozřejmě nesouhlasím, ale Holtz teoreticky nedělal nic špatného - on jen vydatně štoural do své legálně zakoupené konzole a zveřejnil výsledky svého bádání. Záleží na každém z nás jak s tím pak naloží. Stejně si za to sony může sama - začlo to zrušením linuxu..... dobře jim tak -
-
Ano, když jsem si koupil auto, taky pokládám za své právo, do něj zasahovat v rámci předpisů majících chránit bezpečnost. Když budu chtít, mám právo si potunit motor, rozebrat ho do šroubku. Je mi zle z pokusů zakázat zákazníkům hrabat se v zakoupeném HW, vymýšlet nesmysly jako "jak znemožnit prodej bazarových her" nebo "každý kdo si zakoupí film na DVD, jen si jej pronajímá, nesmí dělat kopie a smí se dívat jen on sám". Z demokratických řešení spatřuji osobní bojkot a šíření negativní propagandy vůči těmto společnostem.
-
To já zase budu protestovat tak že budu využívat to co vytvořil GeoHot.
-
-
je to prehnany zjistit vse o lidech kteri si video jen pustily tohle je omezovani svobody. zanedlouho to bude i s facebookem tam je dataaze skoro vsech, budou si zjistovat informace o uzivatelich a pouzivat proti nim
-
upřímě vidím to oběma směry.
1. je fakt, že sony dostala po rukách když vyšel hack a spousta lidí hrála JB hry. Upřímě se jim nedivím, ale na druhou stranu nechápu čeho chce sony títmo sporem dosáhnout, ten člověk jim stejně nic nedá bo nic nemá. Jestli to má být odstrašující příklad, inu ještě nevyhráli soud a klidně se může stát že ani nevyhrají.
2. je dobře že hack vyšel, sony na uživatele kašle a tohle je konečně donutilo něco stím dělat. Chyba je jejich ignorance a myslím že nejsem jedinej kterej by přivítal podporu MKV apod. Sony by se vážně mělo zamyslet. -
-
Sony na uzivatele nekasle. Sony napr. jeste dnes udrzuje v chodu multiplayer servery pro PS2. Sony dala uzivatelum monost instalovat na PS3 linux (a odebrala ho, kdyz uzivatele toho zneuzili k hacknuti PS3).
Neni dobre ze ten hack vysel. Poskozuje Sony, poskozuje vsechny vyvojare her, poskozuje uzivatele, poskozuje celou herni scenu.
Hele, kdyz ti nekdo zabije brachu, rodice, manzelku nebo dite, tak budes chtit, aby byl potrestany. Nebo se spokojis s argumentem, ze ti dotycnou osobu nikdo nevrati, tak at si ten vrah klidne beha spokojene po svete? Asi ne. Jestli je Geohot vinny a ja jsem presvedcen ze ano, musi byt potrestany. -
-
No aby taky neudržovala PS2 servery když pořád prodává PS2.
-
"2007 from Sony's Phil Harrison: "One of the most powerful things about the PS3 is the 'Install Other OS' option"
"Sony engineer Geoffrey Levand wrote to a PS3 mailing list in August 2009, "Please be assured that SCE is committed to continue to support for previously sold models that have the 'Install Other OS' feature and that this feature will not be disabled in future firmware releases." "
Tvoje oddaná obhajoba Sony je obdivuhodná a tvojí loajality si mohou skutečně cenit, ale přijde mi to už trochu moc.
-
-
-
Docela legrační je přečíst si tento článek už od začátku "Jakkoli může znít titulek poněkud Orwellovsky, tak si nevymýšlí." A dole hned pod článkem odkaz na Facebook (sdílet) :D
Stačí se zamyslet nad funkcí Facebooku pro vyhlédávání přátel.
Do Facebooku zadáte své ICQ číslo a heslo !!!
Podobně to funguje se Skypem, e-mailem atd. Že se poruší řada licenčních podmínek těchto služeb přece nevadí ;) Tím získá Facebook neomezený přístup k informacím (účty, e-maily atd.) Najde-li kontakty, které jsou v jeho databázi, doporučí je k přátelství. Pokud zjistí, že dotyčná osoba nemá účet na Facebooku, odešle pozvánku. Nebo-li každý je vlastně na Facebooku a co záleží, že tam nechce být. Přes e-maily, Skype, ICQ tam jsme stejně všichni. Poděkujme přátelům a Facebooku.
Sorry, ale prostě jsem musel *1* -
-
Ja nemam ani jedno a jsem happy. vsechno je v dnesni dobe nanic s tim netem znam par lidi co si pisou prez net ikdyz jsou ve vedlejsi mistnosti.
-
-
Pro me je to stejne, jako by me nekdo zazaloval za to, ze si necham nachipovat auto nebo vymenit koncovku vyfuku. Ty firmy, ktere toto delaji na tom jeste vydelavaji a s automobilkou nemaji nic spolecneho. Vpodstate jde o vsechny tuningove firmy. Kdyz si koupim vyrobek, tak si s nim snad muzu delat co chci... V zakonech se nevyznam, ale na toto snad staci zdravy rozum. Rovnou by meli zavrit i Premka Podlahu za jeho napady kde predelava vetrak na sekacku na travu a buhvi co jeste :) a jeste to prezentuje otevrene v televizi...
-
-
Stejný přáklad tady už někdo uvedl.
Ne - Nevyznáš - Nestačí.
-
-
Na stránkách toho"exota"jsem nebyl,a to z toho důvodu,že mi není sympatické to,co udělal.Co mi ale vadí,je rozhodnutí soudce.Proč?Ono je to jednoduché.Dneska lze stahovat a nelegálně používat softweare a popravdě,mě coby zákazníka naprosto nezajímá,že tamta a támhleta ochrana jde prolomit.To je problém výrobce.Takhle to prostě je,pokud se budeme ohánět termíny"práva a povínnosti prodejce a zákazníka".Je na prodejci softwearu,aby zajistil bezpečnost svých investic.A je mi jedno jak,stejně jako Sony je jedno,že hodlá špiclovat.A musím říct,že nemít Sony tolik exkluzivit,tak dám PS3 pryč.Tímhle mě opravdu naštvali.HOWK!!!
-
-
Podle me je to zcestny nazor. To by se pak mohlo rict, ze je na kazdem aby si zabezpecil bezpecnost svou a treba sveho bytu. A kdyz nekoho bytari vykradou, tak ze si za to muze sam, ze mel slabe zabezpeceni.
Dovedu si predstavit takovou spolecnost, ale nemyslim si, ze by prosperovala a za bych v ni chtel zit. Sony poskytla dobrou ochranu, tato konzole oddolavala hackum nejdele, nemuzeme rict, ze jde o nedbalost Sony. Pri dostatecnem usili jde zlikvidovat jakekoli ochrane technicke opatreni. A pak proste musi nastoupit ochrana pravni. Jinak to imho nejde. Nebo co si myslite, ze ve skutecnosti brani kazde druhe pochybne existenci, aby vyloupila vas dum? -
-
Ale já vím,že to je v podstatě utopie,ale jde o to,že když se půjde až k samotné podstatě věci,tak je to tak,jak jsem napsal.A dost pochybuju,že budu moci žalovat člověka,který zloděje,co můj byt vykradl,zná nebo šel kolem jeho bytu či se na něj jen podíval,že? *3*A jak dlouho trvá neschopnost softwearových firem zabránit pirátům v nájezdech?Docela dost,že?Něco tady smrdí,panstvo!!! *9*
-
-
Ale sony nechce prece zalovat lidi, ktere najde v logu, hleda dukazy proti Geohotovi, vzdyt se to v tom clanku pise.
-
-
Žalovat,špehovat,buzerovat,omezovat.....nakonec je to jedno *3*
-
ale s využitím soukromých údajů, které nemají byt takhle ledabyle poskytovány třetí straně pro její účely, je to jako kdyby soudce dovolil, že se skrz tvůj byt může sony probourat do druhého bytu, kde údajně leží důkazy proti někomu s kým jsou ve sporu, vždyť je to na hlavu.
-
-
i kdyby to bylo na příkaz chucka norrise, furt je to na hlavu ať je to podle tebe sebevíc podle práva a zákona, sviňárna zůstane sviňárnou i když je posvěcená třeba milionem soudů a zákonů.
Píšeš hlouposti, neni problém dohledat konkrétní údaje v logu notabene když vím kdo to byl, nepiš jako příklady účelový nesmysly.
Ale i kdyby, tak si uhodl, nedovolil bych to, kontaktoval bych např. ty který se to týká, zda by mi dali souhlas, taky řešení, nemyslíš? Rozhodně bych kvůli mojí záležitosti nešlapal po jiných. -
nejsou poskytovany ledabyle, ale na prikaz soudu
ja se vsadim, ze kdybys tim poskozenym byl ty, treba by ti nekdo pres internet ukradl spoustu penez, vedel jsi kdo to byl, ale neslo to dokazat z duvodu, ze dukazy o tom kdo to udelal jsou sice v logu na serveru, ale jsou tam i informace o jinych lidech, takze se tam nejde podivat, aby nebylo poslapano pravo na jejich soukromi
-
-
-
-
-