Přejít na výpis diskuzí
Zajímaly vás informace o PS3 hacku? Sony o vás ví!
8.3.2011 | Petr Poláček
152 příspěvků
-
fakt shit...
-
Co dělal Geohot bylo správné, bránil tu slavnou Svobodu. Ale co dělá Sony je taky správné, brání svoje produkty. Škoda, že to je pro Sony předem prohrané *1*
-
Vyborne, dalsi prasarna od Sony. Nekdy mi pripada, ze to ma legalni oddeleni Sony zapsano na prvnim miste ve svem etickem kodexu.
- Sony se pokusilo o kartelovou dohodu na cenach displeju a optickych mechanik. Nastesti se nepovedlo.
- Sony zazalovalo moddera AIBO, kteremu se podarilo vyrobit SW, ktery byl lepsi nez jejich vlastni (normalni firma by od moddera SW koupila nebo jej zamestnala - viz. Microsoft, Facebook, ...).
- Sony zazalovalo LG kvuli poruseni patentu u SmartPhone zarizeni, moc se jim to nepovedlo, ale LG to Sony vratilo u PS3 (a tem se to povedlo).
- Sony zrusilo OtherOS
- Sony ukradlo zdrojaky firme Solid Oak Software.
- Sony zazalovalo geohota (vsichni vime) :)
Je toho samozrejme vice, ale toto je v posledni dobe asi nejznamejsi. Neznam firmu, ktera by delala vetsi prasarny (solidni prasarnu jeste udelal provozovatel myspace, ale (zatim) jen jednu). Predstavte si, ze by majoritni OS nemel pod kridly Microsoft, ale Sony. To bychom byli pekne v haji. -
ps3 nemam ani nexcem a po citani vsetkych prispevkov ohladom sony si ju ani nikdy nekupim, je ubohe, kam az sony zasahuje.... europska komisia im dufam zase nejako siahne na krk, je az nenormalne kam to siaha....
-
Co to sakra? Proč se do toho pořád serou? Omezování svobodnosti -.-
-
Někdo by měl se Sony jako korporací už vyjexat !
Čeho je moc toho je příliš , takže budu už z protestu Geohotůw follower .... -
Já tento postup plně schvaluju. Víte proč? Protože čím dříve tento postup vyzkoušejí i jiné firmy tím dříve přijdou na to, že nefunguje a nepřináší to co by přinášet měl. Větší prodejnost her. Dobře tak jsme dopadli jednoho hackera a s ním usvědčíme možná ještě pár dalších pirátů. Naleje to lidem peníze do kapes aby kupovali předražené hry? Nenaleje!
-
-
Sony si může za hry účtovat kolik chce, ceny nejsou žádnou omluvou pro pirátství. Nikdo tě nenutí si ty hry kupovat.
-
-
Přesně tak , konzoli zaplatit musím ale hry si kupovat nemusím ...
-
-
Přesvědčí to ostatní lidi, že vynášet ven, respektive hackovat nejvyšší zabezpečení nějakého systému (nejen konzole), se neobejde bez následků.
Sony už jednou nedostatečně bojovala s hackery a piráty a dopadlo to tak, že PSP se sice fajnově prodává, ale hry nikdo nekupuje. -
-
Ono je to hlavně tím, že hry na PSP za tolik nestojí a dobrých je pomálu. Sám to vím, PSP mám první, atko, nehacknuté, nepirátím, ale za koupi mi stálo za ty roky cca 12 her.
-
takže když se hacknu do svýho auta, mám jít za to před soud?
-
-
Tím že se hackneš do svého vozu nevznika výrobci žádná škoda tím pádem tě nebude někdo žalovat.U Sony je jiná situace.
-
-
jaká vznikla Sony škoda, tím, že si hacknu konzoli?
-
-
Dám ti něco lepšího, dám ti rovnou link na celou organizaci, která dokonce dělá soutěže v otevírání konkrétních zámků, tzn. velice dobrý návod na otevírání, ještě podotýkám, že se to samé dělá taky v zahraničí a ještě ve větším měřítku, proč nesedí v base? Proč je na youtube halda videí, které ukazují prolamování ochrany všeho na co si vzpomeneš? proč proč proč?
Ta tvoje otázka na výrobce páčidla jako by naznačovala, že pokud by jen uveřejnil hack bez jakéhokoli textu, popisu, návodu a stálo u něj "hack na opětovné použití funkce Other OS" tak je všechno naprosto v pořádku, je to tak? nebo proč se ptáš na nějaký "návod od výrobce"?
Ještě si mi neřekl, čím, že to Sony způsobim škodu, když si hacknu konzoli.
http://www.lockpickers.cz/ -
Napis mi jmeno vyrobce pacidla ktery dava navod jak otevrit jakoukoliv znacku zamku to co ty najdes na netu je maximalne vseobecny navod nic vic.A nauc se cist ono vrtat se v copyrightu neni legalni cinnost do jake miry to urci soud.
-
Ach jo, pořád dokola, hack sice umožňuje hrát pirátský hry, ale to neni žádnej argument pro to ho žalovat, on ty pirátský hry nestahuje, tzn. k porušení zákona dojde až když někdo pirátskou hru stáhne, takže nesmysl, je to jako žalovat výrobce páčidla, že jeho nářadí umožňuje vykrádat byty *7*
Co se týče porušení, Sony nemá navrch, pouze se shromažďují důkazy, soudit z toho nemůžeš nic, já naopak věřim, že navrch má Geohot a že bude uplatněne dodatek k DMCA, který takový zásah do zařízení povoluje. Kromě toho mi to přijde stejně absurdní jako když budu zažalován za hacknutí alarmu auta, což je také kus softwaru, spousta spotřebičů obsahuje základní software pro ovládání. -
Ach jo pořád dokola,výrobce auta dostane za vůz zaplaceno a tím pro nej zisk ze zákazníka končí -myslím tím markantní zisk nemyslím náhradní dily.Kdežto hackem Sony vznika škoda 1. z prodeje her jelikoz hack umoznuje hrát nelegální kopie a to se promítne do zisku firmy 2. hrabání v copyrichtu též není moralní /legální/ a v usa žalovatelné.SONY MÁ PRAVO ZAŽALOVAT GEOHOTA a to take udelala. To jestli je to podle tebe morální nebo ne je čistě tvúj názor.Sony je zatím úspěšná.Můj nazor je že Sony si tímto počínaním poštve lidi proti sobě takže si víc uškodí než pomůže.Nadruhou stranu rozhodnutí soudu ukaže jak moc je nelegání hrabat se v autorských pravech.
-
-
-
Když ten postup pak zveřejníš na netu se vším všudy, tak ano.
-
-
Linux byl z konzole odstranen JEN diky hackerům který se pomoci linuxu dostali přes ochranu Sony.Ano máš právo zažalovat firmu Sony za odstranění funkce pro kterou sis konzoli koupil ale už nemáš právo vratit si funkci zpět tím pádem má právo na žalobu firma sony.
-
-
Takže Sony to netušilo, že se to může stát a bylo to pro ně takové překvapení a šok, že museli udělat podvod na zákazníky a odstranit tuhle funkci? ale no táák...
kromě toho tohle nnei omluva pro takové jednání, pro mě má zákazník pak plný morální právo zjednat nápravu.
-
-
To je zajímavý, tihle pořádají mistrovství a další veřejný soutěže, videa otevírání konkrétních zámků taky publikují a v base nesedí, to samé je v zahraničí. Zkusil si někdy dát do googlu slovo lockpicking? zkusil si někdy to samé na youtube? Proč je všechny nesmažou a nezavřou do basy?
http://www.lockpickers.cz/ -
-
"Že by kvůli faktu, že odemykání zámků bez klíče je občas nutné legitimně použít?"
Ještě mě napadá, že tohle se dá použít i na PS3, někdy je potřeba legitimního hacku, třeba v případě, kdy jsi obětí podvodu a je ti odebrána z PS3 funkce, která tam při koupi byla a která byla jedním z důvodů proč si ps3 kupoval, co ty na to? Koho ten můj hack konzole poškodí? komu to způsobí škodu? víš to? -
A jsme tam kde jsme byli, stejně jako to platí na všechny ps3, tak ti ostatní zase zveřejňují prolomení všech zámků onoho typu, onoho auta atd., takže zase lichej argument.
Nemám rád jen byty, použít můžeš cokoliv, ale u toho tvýho příkladu, to jako, že si po internetu stáhnu obtisky klíče? aha, zajímavé, co takhle použít nějakej reálnej a trochu pravděpodobnej příklad? Mimochodem, na obtisky nepotřeuješ být žádnej expert, obtisknout klíč do něčeho měkkého snad umí i totální trouba, když natočim tohle na video s postupem jak pak klíč vyrobit, což už je těžší, tak tě zklamu, za to fakt sedět nepůjdu.
Ty prostě říkáš, že když si ochranu každý prolomí sám doma, tak je to v pořádku, nesmí to ale říkat ostatním a učit je to, to je ale dost podivná logika, pokud je něco trestný, tak je to trestný vždy, on jen zveřejnil nástroj kterým si každý může PS3 hacknout, kolik se na netu válí nástrojů od nadšenců pro úpravu nějakýho softwaru či zařízení? miliony? kolikse na netu válí nástrojů, kterými se dá páchat trestná činnost? miliardy? Nutí někoho hakcnout si PS3? hrozí, že ti nějakej lump naběhne do kvartýru a hackne ti konzoli? Nikoho nenutí, jen uvolnil nástroj, jak se t oběžně děje, jeho použití je na každém. -
Je univerzální, protože platí na všechny PS3ky.
Řeknu to takhle (když máš rád ty byty): Jak by se ti líbilo, kdyby někdo na netu zveřejnil obtisky všech tvých klíčů (tedy něco jako master-key u Sony) včetně návodu, jak je použít?
Shrnul bych to asi takhle: Když někdo zveřejní postup, jak hacknout nějakou šifru (AES, DES, RSA...), tak je to OK. Akorát tím ukáže, že ta šifra není bezpečná. Když ale začne zveřejňovat konkrétní používané klíče (což GeoHot udělal), postižení okamžitě začnou jednat (1. Zastavit únik klíčů, 2. Vypořádat se s viníky). -
Já jen reagoval na ten tvůj argument o zveřejnění na netu, jak vidíš, problém to evidentně neni, když se na netu zveřejňuje prolomení ochrany spousty věcí.
postup Geohota je univesální? to tim jako otevřeš zámek u bytu, nebo tim hackneš i Wii nebo Xbox nebo jak to myslíš? On jen zveřejnil to co se zveřejnňuje běžně a navíc nic universálního, jen jak prolomit ochranu u PS3, někdo ukazuje prolomení ochrany auta, někdo zámku, někdo konzole, proč nežalovat všechny ostatní a jen geohota? -
Že by kvůli faktu, že odemykání zámků bez klíče je občas nutné legitimně použít? Navíc nejde o univerzální postup.
Když bys ale třeba objevil univerzální klíč třeba pro všechny FABky (i když nic takového neexistuje), někdo by se určitě už naštval. Stejně tak jako kdyby existoval a někdo zveřejnil master-key pro takové zamykání moderních aut. Co kdyby někdo dal na net klíč a návod, jak si podepsat certifikát nějakou důvěryhodnou společností...
-
-
-
-
-
-
je to prehnany zjistit vse o lidech kteri si video jen pustily tohle je omezovani svobody. zanedlouho to bude i s facebookem tam je dataaze skoro vsech, budou si zjistovat informace o uzivatelich a pouzivat proti nim
-
chá cháááá
-
Nelíbí se Vám to? Něco dělat můžete, odměnit Sony za jejich negativní kampaň osobním bojkotem jejich produktů. Btw ruku na srdce, nevím o ničem z jejich portfolia, bez čeho bych se nemohl obejít.
-
-
7
-
Přesně toto jsem udělal. Konzoly nekoupil, hry, které mě zajímali také ne.
-
-
já taky.Nebudu dělat ovci pro firmu SONY
-
-
A jsme čtyři. :)
-
-
Uz pet!
-
-
uz 6 *3*