-
S pristupem CD projektu souhlasim ...polovina lidi si opravdu hru stahne jen proto aby si ji vyzkousela a tadruha proste nema penize a kdyz se jim ta hra bude libit, tak si casem na tu originalku nasetri, vim to ... znam spoustu lidi co to takhle meli.
Ovsem pak je ta skupina ktera si hru nekoupi nikdy ... ale tihle lide se vetsinou u te hry ani nebavi a maji jen proto ze je to novinka, ztahnou ji a hraji den a pak si stahnou neco noveho a uz se k tomu ani nevrati ... -
-
skôr tá druhá polovica je skupina, ktorá piráti a hru si nikdy nekúpi. To sú ľudia ktorí ti budú stále hovoriť "načo by som kupoval hry, keď to mám zadarmo"
-
-
Pšt, tohle nepišeš, to by vypadalo, že warez škodí hernímu průmyslu. Kdepak, žádný takový pirát s logikou proč bych to kupoval, když to je k dostání zadarmo neexistuje. Je to pouze výmysl zlých vydavatelů.
-
-
Timto jsi splnil zaverecne zkousky a stal se z tebe psycholog. Gratuluji *3*
-
-
Užívat si tuhle hru a nezaplatit za ni je nestoudnost. Dokážu to pochopit u řady rychlokvašek co vychází pomalu každých 6 měsíců, ale u Zaklínače, kterého navíc vydává tak sympatické studio je to prostě ubohá zlodějna, to se na mě nezlobte. *16* *16*
-
-
Souhlasim. Mam jednicku tak i dvojku a sem rad ze sem si je koupil. ta jejich podpora ty patche a novy obsahy zadarmo fakt paradni.uz aby oznamili zaklinace 3 :)
-
-
zaklínač je srdcovka... vôbec ma nemrzelo za to dať peniaze... aj knihy mám :)))
-
Musím se nechtěně přiznat, že Zaklínače 2 jsem zpirátil. Je mi hanba hanbající, ale z nedostatku financí kvůli koupě nového počítače jsem na hru neměl. Když jsem hru začal hrát, nečekal jsem, že se z ní vyklube jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál a už v polovině hry jsem si slíbil, že až budu při penězích, hru si koupím, protože tahle hra a hlavně CDProjekt RED si to zaslouží.
Nemůžu se dočkat, co na nás vyvalí v (snad je to) Zaklínač 3 a tom novém projektu, na který shání lidi. -
-
Takže máš 20k na nové PC ale ne na hru... Good One
-
-
Mohl bych to tu rozepsat tak, aby to i ti pomalejší jako ty pochopili. Jelikož by to v tvém případě bylo na dlouho, nebudu to dělat.
-
-
Nevim proc ti nekdo dal minusko ... i sami pirati davaji na svoje hry "If you like this game, BUY IT!" ... takze pokud si ji koupis, tak podle mne v tom neni problem ... taky jsem byl drive nevydelavajci student, tak bych te nemohl moralizovat za to co jsem sam kdysi delal :)
-
-
vic casu, mene penez. ted je to na opak co? :PPPPP
-
-
hehe presne +najom, faktury, benzin a strava. :D
-
-
-
-
A navíc warez scéna vždy razí heslo: If you like this game, BUY IT! a to u všech her. A je jedno, jestli se do toho pustí Reloaded či Skidrow či někdo jiný známější.
-
-
to co je za pristup, kdo by platil za hru kterou dohrál a už se k ní nevrátí. a neplatíš když se ti neco líbí nebo ne ale když to použiješ, treba v restauraci když si das menu ale nebude ti to chutit tak bych chtel videt jak nezaplatiš :(
Platit jen za neco co se ti libi je falešna moralka, musíš platit za všechno. -
-
Já teda nevim jak ty, ale když mi v restauraci nechutná, tak proč bych za to proboha měl platit?
-
Bla bla bla. Mám tolik her, co jsem si nejprve stáhnul a pak koupil, že jsi naprosto mimo s tímto tvrzením.
-
-
Tak tak...pryč jsou ty doby, kdy prakticky ke každé hře vycházelo demo. Člověk si tak mohl vyzkoušet, do čeho jde, a podle toho se rozhodnout. Dnes je dem jako šafránu a investice do nových her není nejmenší (na rozdíl třeba od návštevy kina - tam zaplatim třeba 180,- Kč a taky riskuju, že se mi film prostě nebude líbit, ale u hry za tisícovku už je ten risk trošku větší). Já to řeším následovně - jsou hry, kterých se nemůžu dočkat, které si chci zahrát hned po vydání, a tak nějak nepředpokládám, že by mě měli velice zklamat - na takovou prostě šetřím už předem a za plnou cenu ji koupím. Pak jsou hry, které mě sice lákají, ale tak nějak si nejsem jistý, jestli do nich jít nebo ne - tohle by vyřešilo demo, které ale není. Tak buď si tu hru stáhnu, zahraju a pokud mě baví, tak ji koupím (a ano, takhle jsem si koupil i hry, které jsem nejdřív z pirátské verze dohrál i celé), a nebo prostě na tu hru nespěchám, počkám až cena klesne na pár stovek a koupím ji tak jako tak.
A jen pro informaci pro případné rejpaly - pirátství nijak nehájím, a celkově jsem dost proti němu. Když jsem byl mladý cucák, tak jsem samozřejmě piratil kde co, protože z peněz z brigád si člověk koupil her jen pár, ale hrát chtěl všecko. Dnes to však napravuju a kupuju zpětně i staré hry, které jsem dřív piratil (long live Gog.com) a nové hry řeším tak, jak jsem popsal výš. Když už stáhnu pirátskou verzi, tak buď zjistím, že mě nebaví a smažu ji, nebo že se mi libí a koupím ji. Na tomhle nevidím nic špatného. -
-
Sice se mi nelíbí styl memova psaní, ale v tomhle s ním musím souhlasit - v dnešní době je takových zdrojů informací, že ten warez už jako věc na odzkoušení není potřeba. Rozumný člověk si udělá úsudek sám. Jinak mám stejný přístup jako ty, až na tu warez část. U těch her, kde si nejsem jistý prostě počkám na slevu do 10 € - . To je částka, která se dá jednou za čas oželet. Zatím jsem se ale nespálil.
Demo jsem osobně bral vždycky jenom jako test, zda na hru stačí můj počítač. V dnešní době, kdy je většina her i na konzolích to už ani není nutné. -
-
emce: K té náročnosti - tam bych řekl, že dneska už ta potřeba hodně opadla. Je pomalu záruka, že když hra běží na X360, tak poběží slušně i třeba na 3 roky starém PC. Těma videama na YT jsem nemyslel recenze, ale spíš komentované let's play, playthrough atd. Možná jsem vyjímka, ale při nákupu jsem se ještě nespálil. Na druhou stranu za plnou cenu AAA hry moc nekupuju. A když už za plnou cenu, tak jsou to většinou pokračování her, které už jsem hrál, takže zhruba vím do čeho jdu. Zatím jsem se nespálil, pokračování která jsem kupoval mě nezklamala. Nemám potřebu hrát každou novinku. Spíš si vybírám, her moc nekupuju a stejně to nestíhám hrát. A to mluvím jenom o relativně nových hrách. Moc rád bych měl tolik času, abych se mohl věnovat i zlatému hernímu fondu, který si pravidelně rozšiřuji díky GOGu.
-
a jeste poznamka k tomu, jak nekdo psal, ze lze hodnotit hru s predstihem podle prvniho dilu apod. - nesmysl, kolik hernich serii dalsimi pokracovanimi upadlo
-
a treba presne jak ted pises - uz i proto, ze nevim, jestli mi hra na mem stroji pujde tak, jak bych si pral.. pokud si ji zakoupim a pak zjistim, ze je to prehlidka obrazku, v obchode mi penize nevrati.. dalsi vec jsou ty demoverze.. a silne nesouhlasim s myslenkou, ze z videi na yt, z recenzi zjistim, jaka ta hraje je a jestli by me bavila.. ono se kolikrat hezky kouka na gameplay video na dobre hodnocene hry recenzetny, ale pak pri vlastnim hrani zjistim, ze to neni to prave pro me.. warez = demoverze, test hratelnosti (min. konfigurace).. jinak samozrejme podporovat kvalitni hry a hry, co cloveka bavi!
-
-
jo ty doby jsou pryč ale zas je tu youtube, kvalitní recenze, videorecenze, o každy hre se dopredu vede reklamní kapmaň že o ní víme prakticky všechno
-
-
To máš sice pravdu, ale není to ono. Možná to je prostě tím, že jsem ze staré školy (zas tak staré ne, je mi 25 :) ), ale když jsem hry začal "brát važně" (cca rok 1999), tak jsem si koupil Level, přečetl recenze, tam se mi nějaká hra zalíbila, tak jsem vzal přílohové CD a nainstalil demo. A věděl jsem na čem jsem. Dnes tu možnost nemám, dema skoro nevycházejí. Más pravdu, na YT si můžu prohlédnou gameplaye atd.), ale ja si to prostě chci zkusit. To je celé. A znovu opakuju - jsem proti pirátství a dnes i dokupuju hry, které jsem dřív upiratil (takové trošku "vykoupení" :D ), ale prostě se mi nechce dát tisícovka za zajíce v pytli. Buď zajíce v pytli koupím třeba za rok za tři stovky, nebo si hru stáhnu a následně koupím třeba i za tu tisícovku. Co z toho je lepší pro vydavatele?
-
Z reklamní kampaně víš leda tak h*vno, ty šašku. Tam ti ukážou jen do dobré - proto se tomu říká "reklamní kampaň". Dej si facku a táhni už.
-
Věřit reklamní kampani je asi to samé jako věřit na Ježíška:-D Videa na Youtube jsou dělané výrobci, aby vypadaly co nejlépe, obzvlášť gameplay před vydáním. Videorecenze a recenze jsou subjektivní názor daného člověka. Dříve na to, aby si člověk udělal obrázek, existovaly dema. Z videí člověk s prominutím hovvno udělá obrázek o hře.
-
-
-
to ty jsi mimo, proč si to kupoval? protože si chtel být jakože "poctivej"? Pritom máš jiste kopu her, ktere si stáhnul a pak nekoupil, takže nejdriv si zlodej a pak se hraješ na poctivost, mimo jsi ty :(
*11* -
-
Protože nebylo třeba demo? Nebo byla 1.0 tak zabugovaná, že se skoro nedala hrát (ano Zaklínači 1, mluvím k tobě)? Ne každý je "Shut up and take my money" ovce jako ty a někteří z nás kupodivu radši nejdřív zjistí, do čeho cpou peníze.
-
Pořád bla bla bla. Jejdáskův klon? Obzvlášť mě pobavilo to tvrzení, jak jsi chtěl prý stahovat, ale odradila Tě diskuze o virech. Můžu se zeptat na tu stránku? Ať se ještě více pobavím.
-
-
omg veskoslave jak mužes byt takhle blbej, to je jako tvrdit, ja si koupil v živote 10 aut, tak jedno mužu ukrast
-
Tak to jsi mě vářně pobavil s těmi viry na piratebay:)Tam to docela slušně hlídají a pokud někdo někdy nahodí odkaz na "hru" s viry, má doživotní blokaci. Takže až budeš zase příště lhát, najdi si jinou stránku ne jenom tu, co sis přečetl v novinách.
-
tak jeste strucneji: JSI ZLODEJ.
stranka je thepiratebay -
Bla bla lháři. Jejdáskovic rodina vždy bude lhát a lže. Tak tu stránku. Nebo Tě baví poslouchat, když Tě ostatní nazývají lhářem?
A těch pár her je 89 krabicovky a 65 STEAM a 3 Origin. Ale pravda je jich pár:) -
nemam pocit že bych mluvil nejak z cesty ale asi nechápeš pointu tech prispevku takže to reknu jednoduše: JSI ZLODEJ A NIC NA TOM NEMENI TO ZE JSI PAR HER KOUPIL KDYZ SI OSTATNI UKRADL.
-
neni to neco co kdysi psal martin bach v tom pamfletu AHP?
-
-
-
souhlas
-
-
pointa nebyla v tom že to nikdo nedela (nestahne a pak nekoupí), ale v tom že udelat to nema logiku. Možna ani tohle nepochopíš ...*4*
-
-
Nikdy neplatím za to, co se mi nelíbí či nechutná. I v restauraci vrátím jídlo jestli není teplé či dobře udělané, do obchodu vrátím zmetka, co má se po vyprání rozpadne atd. To, že ty to pořád nechápeš, tak to je tvoje věc.
-
ješte jednou, když chceš hrát, nejdriv zaplať. když se ti hra nelíbí, maš smulu. ted chápeš *8* ??
-
Logiku nechápeš ty. Já studia "odměňuji" za jejich práci a přístup. A poku i po dohrání stáhnuté verzi si myslím, že ta hra za ty peníze stála, tak ji koupím jako "odměnu" pro dělaní dalších skvělých her. Jediný, kdo to tu nechápe jsi evidentně TY a nepoužvej slovo logika, když nevíš, co znamená.
-
-
-
-
-
-
Je fajn, že příčetnost a zdravej rozum není na ústupu v herní branži všude. Z nich by si měla ta nenažraná individua brát příklad.
Ono to jde... -
Stahnuto, cracknuto, 10 min hrano, vymazano, okamzite koupeno, projdeno, nanejvys spokojeno, na Zaklinace 3 ke kteremu jsem prispel korunkou se nesmirne tesilo. Teseno se na podruhe projiti. Naprosto vyjimecna hra.
-
Já sám ještě studuju a moje finance jsou dost omezené, takže většinou když něco kupuju, tak je to akorát nové PC (nebo komponenta) a hry si stáhnu, ale oba Zaklínače + pár dalších her jsem prostě MUSEL koupit, jinak bych hanbou nemohl spát. Když člověk za něco platí, musí si uvědomit proč to vlastně dělá. Né, proto, že je to správné nebo morální, ale hlavně proto že si to ten, komu platíme, zaslouží. *4*
A maj pravdu, to že si to někdo stáhne vůbec neznamená, že firma přichází o zákazníka. Rozumný člověk pochopí, že né každý chce kupovat "zajíce v pytli" ikdyž je to od CDprojektu (i ti nejlepší občas dělají chyby). ALE BĚDA TOMU, KOHO HRA BAVILA A NEKOUPIL SI JÍ! *15* -
-
Když toho zajíce nechceš kupovat, tak proč ho teda stahuješ? To máš tolik volného času, nebo je těch her tak málo, že musíš brát i ty, o kterých si nejseš jistej jestli za to stojí?
-
-
U věch her platí ta nejistota, jestli to bude dobrá hra či ne...
-
"o kterých si nejseš jistej jestli za to stojí" - jak té jistoty dosáhneš? Recenzí na games.cz?
-
-
Není to jen o recenzi, není to jenom o games.cz. Zaujme mě hra - najdu si o ní informace. Na základě informací se rozhodnu, jestli jsem ochotnej za ní utratit dukátky. Když ne - jdu se podívat na jinou hru. Když jo, tak se rozhodnu kolik peněz jsem ochotnej za tu hru dát a když pak ty peníze stojí, tak si jí koupím. Novinky nemusím hrát hned první den a her mám dostatek a mám pořád co hrát.
-
-
A auta kupuješ podle obrázků, že?
-
-
Jak to s tím souvisí?
-
-
-
-
-
-
Ksakru už tu zase máme šaška, co srovnává krádeže aut a her. No nic přeji hezký den, tohle nemá smysl. Místo Jejdáska tu máme jeho klon.
-
-
chápu že žiješ jako student ješte v nejakém smyšleném svete, počkej až vyrosteš kam se dostaneš s timhle pristupem :))
-
-
Reakce ublíženého pracanta, který nezvládl vystudovat nějakou školu?
Nemyslím to nijak urážlivě, ale ta reakce o tom vypovídá. Btw. já (už) student nejsem a pracuju - to je pro dokreslení situace :) -
-
ne to bylo myšleno tak, že si neváží prace jiných lidí a nechápe že za produkt je treba platit. když si nekdo vydelava a chodí do prace 8-9 hodin tak chápe že když si chce zahrat hru na ktere nekdo delal nekolik let, že se sluší za to zaplatit. Nejak jsem nepochopil jak s tim souvisí to co jsem vystudoval a jesltli pracuju nebo ne
-
-
Já to chápu, ten svůj příspěvek jsem taky nemyslel nijak osobně. Jen mi to připomělo některé diskutéry (v diskusích obecně, ne jen tady na Games), kteří se okamžitě navážejí do studentů - mnohdy i naprosto nepochopitelně a z toho mi pak přijde, že se chovají tak nějak ublíženě a snad i závistivě, ačkoliv v dnešní době snad může každý udělat jakou školu chce (a nemusí to být hned vysoká, prostě půjde třeba na učňák na obor, který ho baví). Mluvím prostě o takových lidech, co jsou zdechlí, horko těžko dodělají nějakou střední a to v oboru, který je ani nezajímá, pak někde hákujou na tři směny ve fabrice a na fórech nadávají studentům, že vůbec nechápou, co to znamená vydělávat sám peníze atd...
To už jsem samozřejmě hooodně odbočil od her, jen jsem to chtěl napsat:) A nemyslím tímhle vším samozřejmě tebe, neznám tě, jen ta tvá původní reakce mi připoměla takové lidi, proto jsem reagoval i já. Peace :)
-
-
-
Jsem student, ale naprosto všechno si platím sám. Nebydlím s rodiči, neperou mi, nevaří, nedostávám kapesné. Pracuji. Maminka ti vysvětlí, co to slovo znamená, protože práce není kapesné jako v tvém případě.
-
-
-
S tímhle postojem nemůžu než souhlasit ... třeba zaklínače sem na starém PC stáhnul a zjistil sem že to není hratelné ani na minimální detaily, tak sem to za hodinu zase smazal.
-
-
same here :)
-