-
Naopak já bych řekl že to možná prodeje může i trošku zvýšit..například kámoš..mi zavolal a řekl že stáhl betu původně to koupit vůbec nechtěl a po 5 minutách hraní bety řikal že to prostě koupí už jen kůli singlu..takže bych to neviděl zas tak černobíle taky sem jí zkoušel a docela mě to taky chytlo takže to taky vidim na koupi..podle mě o nic nepřídou spíš můžou dokonce i vydělat..řekl bych že lidí co si po odzkoušení bety rozhodlo koupit hru bude určitě víc ale to je prostě můj názor :) jinak o nic určitě nepřídou piráti pirátama prostě sou a stáhli by to tak jako tak přiznám se že například hry typu cod taky pirátim to nemá cenu kupovat a te'd do mě že sem pirát ale kupuju jen kvalitní tituly a crysis 2 rozhodně kvalitní je když i v betě vypadá a hraje se líp jak některé dnešní "dodělané" hry...
-
-
tak až si hru koupíš, pastni sem účtenku :) tyhle silné řeči má na internetu kde kdo a když má pak dojít ke koupi, couvnou a sáhnou po verzi zdarma...
co se týče škod, u bety těžko říct, když ale vyjde plná verze dřív, než je k prodeju, prodejům to škodí velmi. zapomínáš totiž na skupinu, která chce hru jen dohrát a které je jedno, zda za hru zaplatí nebo ne. prostě chtějí hru mít a dohrát ji. pokud mají možnost si ji stáhnout dřív, než ji koupit, tak ji stáhnou a už si ji většinou nekoupí (protože jejich cíl ohledně dohrání byl splněn). a díky cracklé verzi na internetu prodejce od těchto lidí většinou neuvidí žádné peníze, protože někdy je jednodušší hru získat z internetu než v obchodu. tady je slabina v distribučním modelu a (ne)fungování ochran proti kopírování, kde se hraje o hodiny. samozřejmě, že notorický pirát si hru stáhne vždy a nezaplatí si za ni. stejně tak je důležité, že kvalita prodává. trh se ale neskládá z jednoho typu člověka. je tam několik typů a ti mají různé chování, různé preference. a když je tady varianta, která je zdarma, někdy se váhy jednoduše převáží k tomu, že se sáhne pro tu verzi (vždyť je to tak jednoduché), i když dotyčný chvíli uvažoval o koupi...
-