Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vyjadřoval jsem se k dvoum aspektům které spolu souvisí, k příběhu a k způsobu jakým ER pracuje (resp. nepracuje) s questy. Když je systém questů téměř nefunkční a hráč netuší kam dál pokračovat a bloudí po mapě v naději že nalezne spouštěč další části questu, tak to vážně není dobrá mechanika.... zároveň i ty vedlejší questy jsou nosičem podstatné části příběhu a loru. Toť vše.

  • Ano, je to smutné když má někdo úroveň vyjadřování násosky z čtvrté cenové 🥲😄

  • Jediný kdo má bias si ty 😂 když nejsi schopný smířit se s tím že ostatní mohou mít názor který se neshoduje s tím tvým a máš kvůli tomu zlomené srdíčko, tak možná bude lepší když budeš ty tím kdo se nebude vyjadřovat v diskuzích 😄

  • Tak ony ty kolektorky z celkového "koláče" předobjednávek nezabírají až tak ohromnou část 🥲 kdybychom šli do extrému, tak za cetku lze považovat i přítelkyni anebo manželku (a opačně), jelikož bez ní (a ona bez Vás) dokážete přijímat potravu a vylučovat což je to nejzákladnější pro přežití 😄😂 už jenom z toho důvodu by mělo být patrné že pro každého je důležité to na čem si vytvoří citovou vazbu ačkoliv to pro dotyčného není nezbytné k přežití 😄 

  • surlys

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nebula_Award_for_Best_Game_Writing

    Tak doplň vzdělaní, ono to nezískalo Nebulu za writing jen tak ze srandy. Elden Ring je v základu světa psán Martinem, takže na tom není nic kryptického. 

  • tomasperny

    Připadá mi to možná až moc čisté, ale jinak je to hodně fajn. Gothic je prostě za mě až moc špinavý. I když je pravda, že ten první díl na tom možná ještě tak zle nebyl. No, i tak mě to ale zajímá a určitě budu kupovat. Pamatuji si, že to bylo moje první RPG a moje postava laco mě pak provázela ve všech RPG. :D 

  • Derp_1337

    Ale tak jestli kupuje sběratelky v předbojednávce, aby se mu na ně prášilo na poličce, tak to se dá pochopit.

    Zlem jsou lidi, co kupujou klasickou digitální distribuci v předobjednávce.

  • jiri.svak

    Se zájmem jsem si přečetl vaše vlákno. Zajímavé.

    Příběh v Elden Ringu vůbec nesleduju, je to jenom prezentace bizarních NPC vybavených sbírkou záměrně kryptickych dialogů, občas si je pro zlepšení atmosféry poslechnu bez přeskakování, protože dobrý voiceover. Ale že je zde nějaká hlavní a vedlejší linka, jsem z té přehlídky staroanglických oslovení (haha) nepochopil.

    Elden Ring mně vypráví především designem úrovni, logickým rozmístěním a návazností lokací, designem nepřátel apod. Tehdy mi běží fantazie naplno, nikoli u pindů NPC.

  • Tak to se máte, já soudit budu, protože kvůli dutým hlavám co musí mít "sběratelské" cetky, trpí všichni normální hráči. Dostanou totiž day one beta verzi jen proto, že kravaťáci si řeknou "výborně, proč vydávat odladěný produkt, stejně nám to ty hlavy koupí v předprodeji."

  • surlys

    hele borče, čteš si to po sobě vůbec? prvně napíšeš doslova, že ti nikdo nevysvětlí motivaci, proč zabíjet bossy, pak tedy ti oponent řekne, že ti ji vysvětlí hned první npc, na to reaguješ, že ti hra nedává dostatečnou motivaci je zabíjet. 

    jaj...

  • tak mi sem jeden tvůj argument napiš. Napsal jsi tu mraky berliček, argumentačních faulů, ale argumenty žádné. Pokud podáš jako argument youtube koment, tak bych být tebou odevzdal občanku.

  • pustil sis ho, protože máš bias a ten bias sis chtěl potvrdit, jelikož nejsi schopen svoje myšlenky obhájit, tak se musíš spoléhat na okolí. Schováš se za komenty na youtube, za komenty tady, za youtubery, ovšem sám nejsi schopen diskutovat a svoje názory obhájit. Tohle musí být smutné zjištění i pro tebe, že jsi tak irelevatní v diskuzích. Pokud nejsi sám sebe schopen obhájit bez ostatních, tak ti doporučuji, nelez do diskuze.

  • tak tohle je fakt smutné. 

  • Jestli umíš psát jenom "Cožeeeee" aniž bys přidal vlastní argumenty, tak je potom otázkou kdo je spíše na průplesk 🥲😄

    Je zajímavé že stejným způsobem nereaguješ (možná děláš že neexistuje) komentář uživatele PPoe který mi v podstatě dává za pravdu. Můžeš se rozčilovat sebevíc, ale hráčů kteří quest design Eldenu považují za trash + lore za extrémně chaotický je více.

    Jinak mám nahráno (a dohráno) celkem hodně puzzle adventur, takže důvod proč jsem googlil není ten že bych nevěděl jak rozluštit nějakou hádanku, ale prostě proto že systém questů je prostě a jednoduše trash 😀

  • "Elden Ringu jsi vržen do světa kde musíš zabíjet bossy aniž by ti někdo vysvětlil proč to chceš dělat a jestli to chceš dělat. "

    "to opět není pravda, hned na začátku máš NPC jméném Varré, ten ti řekne, jestli chceš se stát Elden Lordem, tak musíš sesbírat části Elden Ringu, ty částí maji demigods, první je Godrick a hned tě pošle do hradu na skále, dokonce ti řekne, že máš sledovat grace, což je vizuální pomůcka.....

    "Já se bavím o tom že ti ta hra nedostatečně vysvětluje proč bys měl mít motivaci vůbec Godricka (+ další bosse) zavraždit."

    Cožeeeeeeee?  To už mě trolíš, ne?

    "V Sekiro ale byl příběh vyprávěn normálně aniž bys musel číst popis ze sta předmětů k tomu abys jej pochopil."

    Myslím, že už se k tomu dostávám, ty chceš prostě, aby vše bylo podle škatulek, aby příběh byl vyprávěn normálně, pokud je vyprávěn odlišně, tak je automaticky zmatečný.

    Nula argumentů, nula faktů, jen subjektivní dojmy,které prodáváš jako fakta. 


  • Achjo, to vážně asi nemá cenu 🥲😂 Já se ale vůbec nebavím sakra o tom že ti některé NPC neřekne co máš dělat:"Varré, ten ti řekne, jestli chceš se stát Elden Lordem, tak musíš sesbírat části Elden Ringu".

    Já se bavím o tom že ti ta hra nedostatečně vysvětluje proč bys měl mít motivaci vůbec Godricka (+ další bosse) zavraždit.

    Dále:V Sekiro ale byl příběh vyprávěn normálně aniž bys musel číst popis ze sta předmětů k tomu abys jej pochopil 😂

    Ty si očividně chceš prosadit svůj názor jenom proto aby sis ho prosadil 🥲

    "Ne, nemusíš, ty sis to musel qooglit, ty jsi selhal, ty sis to musel vygooglit, spousty hráčů to zvládlo samo. Tady opět svoje selhání a svoje subjektivní pocity podáváš jako světonázor. "A na druhé straně máš spoustu hráčů kteří to sami nezvládli (např. z komentářů na YT:  "My biggest gripe is the atrocious quest design. I have to read guides just to complete them which often spoils the little bit of narrative there is. I think there’s a way to make a vague quest/journal in a game like this. Hell, even Melina could play that role.").
    Čí názor z nás dvou je potom správnější ? 🥲

    Nemá to cenu, každý to vidíme tak jak to chceme vidět, za sebe pouze doufám že se stejnou cestou From Software nevydají i v případě jejich další hry a bude narativně přístupnější, obtížnost ať ideálně klidně ponechají.

  • tak opět se dopouštíš zkreslení a podávaní svých subjektivních názoru za pravdu.

    "🥲 Jen tak pro zajímavost, proč nemělo například Sekiro podobně zmatený příběh jako Elden ?

    Zase opět podáváš své subjektivní pocity za pravdu. Elden Ring nemá zmatený příběh, zmatený příběh má Sekiro, tvůj názor je stejně subjektivní jak ten můj.

    "dobře, jelikož nechceš poslouchat názory nějakého mrzkého YouTubera, tak ti sdělím sám co všechno mi na té hře vadí:  Jestli chceš jiný konec než ten defaultní, tak musíš googlit.

    Ne, nemusíš, ty sis to musel qooglit, ty jsi selhal, ty sis to musel vygooglit, spousty hráčů to zvládlo samo. Tady opět svoje selhání a svoje subjektivní pocity podáváš jako světonázor. 

    "v Elden Ringu jsi vržen do světa kde musíš zabíjet bossy aniž by ti někdo vysvětlil proč to chceš dělat a jestli to chceš dělat"

    to opět není pravda, hned na začátku máš NPC jméném Varré, ten ti řekne, jestli chceš se stát Elden Lordem, tak musíš sesbírat části Elden Ringu, ty částí maji demigods, první je Godrick a hned tě pošle do hradu na skále, dokonce ti řekne, že máš sledovat grace, což je vizuální pomůcka. Bože, tohle ji lineární narace pro opice. Tady jenom ukazuješ, že pravděpodobně neumíš anglicky, nebo jsi zcela ignoroval dialogy. Pokud tedy se nechceš stát Elden Lordem a zabíjet polobohy, tak můžeš jít hrát jinou hru.😉

  • Já jsem ale vysloveně říkal že není potřeba sledovat celé hodinu a půl dlouhé video, takže se tu informačního zkreslení dopouštíš pouze ty sám a odkazem na Wiki si vážně nepomůžeš 😂😂😂 To že je způsob vyprávění příběhu ER těžce zmatečný je prostě fakt 🥲 Budu se opakovat, ale fungovalo to v Dark Souls, ale v open world to prostě nefunguje. Navíc ve hře Sekiro příběh odvyprávěli náležitě bez toho aniž by byli kryptičtí za účelem toho být kryptičtí 😄

  • Je možné že ostatní hry kritizuje neoprávněně, netuším, nesleduji ho. Jeho video kritizující ER jsem si pustil pouze proto, že vystihuje moje konkrétní pocity z chaotického vyprávění, nesrozumitelně navržených questů, apod které jsou v ER přítomné, ale jelikož From Software všichni považují za polobohy, tak se nikdo neodváží cokoliv namítnout.

    A navíc i sám na konci videa říká že bude rád když se bude mýlit a příběh ER bude pořádně vysvětlen v další hře z tohoto univerza, což je dost dobře možné, pak je ale minimálně nešťastné že se From Soft nesnažili udělat ER, tak aby jeho příběh byl jednoduše srozumitelný i bez případných nadcházejících pokračování.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit