Zážitky z Gamescomu: Gothic Remake vás nepovede za ručičku a bude pořádně hardcore
-
-
Vyjadřoval jsem se k dvoum aspektům které spolu souvisí, k příběhu a k způsobu jakým ER pracuje (resp. nepracuje) s questy. Když je systém questů téměř nefunkční a hráč netuší kam dál pokračovat a bloudí po mapě v naději že nalezne spouštěč další části questu, tak to vážně není dobrá mechanika.... zároveň i ty vedlejší questy jsou nosičem podstatné části příběhu a loru. Toť vše.
-
https://en.wikipedia.org/wiki/Nebula_Award_for_Best_Game_Writing
Tak doplň vzdělaní, ono to nezískalo Nebulu za writing jen tak ze srandy. Elden Ring je v základu světa psán Martinem, takže na tom není nic kryptického.
-
Připadá mi to možná až moc čisté, ale jinak je to hodně fajn. Gothic je prostě za mě až moc špinavý. I když je pravda, že ten první díl na tom možná ještě tak zle nebyl. No, i tak mě to ale zajímá a určitě budu kupovat. Pamatuji si, že to bylo moje první RPG a moje postava laco mě pak provázela ve všech RPG. :D
-
hele borče, čteš si to po sobě vůbec? prvně napíšeš doslova, že ti nikdo nevysvětlí motivaci, proč zabíjet bossy, pak tedy ti oponent řekne, že ti ji vysvětlí hned první npc, na to reaguješ, že ti hra nedává dostatečnou motivaci je zabíjet.
jaj...
-
Je možné že ostatní hry kritizuje neoprávněně, netuším, nesleduji ho. Jeho video kritizující ER jsem si pustil pouze proto, že vystihuje moje konkrétní pocity z chaotického vyprávění, nesrozumitelně navržených questů, apod které jsou v ER přítomné, ale jelikož From Software všichni považují za polobohy, tak se nikdo neodváží cokoliv namítnout.
A navíc i sám na konci videa říká že bude rád když se bude mýlit a příběh ER bude pořádně vysvětlen v další hře z tohoto univerza, což je dost dobře možné, pak je ale minimálně nešťastné že se From Soft nesnažili udělat ER, tak aby jeho příběh byl jednoduše srozumitelný i bez případných nadcházejících pokračování.
-
já tedy už jsem odehrál hodně her a hodně RPG, ale můžeš mi říci, jak by ti quest log pomohl s tím, že tobě osobně nefunguje kontinuita. Příběh je vždy vyprávěn určitými způsoby, nikdo by neměl soudit, co je lepší a co horší. Jedině můžeš soudit, co je horší a lepší pro tebe. To je jako bys Lynche kritizoval a rovnou i odsoudil, že jeho vyprávění je chaotické, přitom není a má řád, jen na ten řád stačí přijít. U Elden Ring to platí také, jen je to mnohem jednodušší a přístupnější než u Lynche.
-
celý ten kanál je založený na bait videjích, kde kritizuje a "analyzuje" populární hry, podobní tvůrci se fakt nedají brát vážně.
-
smysluplnost příběhu není určená tím, jak moc jsi ho ty pochopil nebo ne.... někteří lidé holt potřebují blok textu a 10 minutovou cutscenu kde je vše polopaticky vysvětleno, aby vůbec věděli o co ve hře jde
-
Odkaz na video kde jsou moje myšlenky celkem rozumně zpracovány, posílám záměrně v čase 1:17:00 jelikož tam přesně vystihuje můj problém s narativem ER: Elden Ring narrative
-
Sto lidí, sto chutí.
Někoho třeba baví donekonečna hrát Farming Simulator. A tam taky není žádný příběh. Nikdo to těm lidem nebude upírat, když je to baví.
-
Dle statistik největší podíl na tržbách video her má právě USA.
USA je dokonce před Čínou. (V Číně je sice několika násobně více hráčů, ale oni zase mnohem méně utratí za hry).
Dle dat na internetu za rok 2022 tržby v USA dělaly nějakých 46 miliard USD. Zatímco celá Evropa dohromady dala asi nějakých 24 miliard USD.
Takže když si to přepočítáš, tak technicky vzato distributoři her mají šanci vydělat 2x více v USA než v Evropě. Takže žádný vývojář nechce ignorovat americký trh.
-
Ja Elden Ring dohral, desne moc me to bavilo.. A vubec netusim, o cem to bylo.. Tolik k vasi debate jak moc smysluplne to ma podavany pribeh:D
-
I kdyby tvořil u průměrné hry 30 % a u Gothicu to kleslo na 10 %, je to velmi nepříjemný výpadek. Navíc podle mého nejde jen o USA. Poměrně velkou část dnešního herního trhu tvoří Asie a Jižní Amerika, kde původní Gothic nebude mít moc velkou fanouškovskou základnu. Pokud se to nebude prodávat ani tam, Evropa to fakt neutáhne.
-
Elden jsem zrovna včera dotáhnul na 100% achievementů a že bych byl nějak nadšený z toho jakým způsobem byly postavy napsané a příběh vyprávěn, se říct vůbec nedá. Problém ER je že lore je těžce stravitelné mumbo jumbo a jelikož není nikde ve hře knihovna kde by byl lore dostupný vcelku, tak ER spoléhá na to že si hráč vyzobe a sestaví celý lore sám...což je celkem náročné když máte ve hře desítky různých postav a ještě k tomu je příběh podáván kryptickými dialogy které je občas náročné pochopit jako takové natož v rámci světa 😅😄 Jak jsem už tady předtím někde zmiňoval, částečně by s tím pomohl quest log, za takovou herezi mě tu ale někteří skalní fanboys div neroztrhali na kusy 🥲
-
Přesně tak. Lidi nadávají na nedodělané a zabugované hry, ale pak stejně pošlou vývojářům prachy za předobjednávku.
-
Tak snad se nespálíte. Kolikrát si lidi stěžujou, jak vycházejí nedodělané hry…
-
Nicolas je hlavním scenáristou? 😳 Mám doma Dreams of the Dying a těším se na jeho další novou knížku, takže i s Enderalem jsem velmi důvěrně obeznámen 😁 věděl jsem že pracuje na remaku, ale měl jsem za to že dostal nějakou malou roli - tušil jsem že píše jenom vedlejší questy (což vlastně je asi maximum u remaku kde by příběh měl zůstat ideálně nezměněný) 🤔
A vlastně jsem tím chtěl říct že jelikož se primárně věnuje psaní, tak si myslím že bude spíš "freelancer" a nelze s ním počítat jako s hlavním scenáristou studia Alkimia.
-
Těším se hrozně moc, jako snad na nic už roky!
No nic, jdu na předobjednávku 🙂
-
Tak oni to necílí jen na fanoušky originálu, ale na všechny fanoušky RPG her.