Přejít na výpis diskuzí
Záznam z bitvy v Teutoburském lese na videu z Total War: Rome II
23.4.2013 | Petr Poláček
60 příspěvků
-
Má to moc hezkou atmosféru.. miluju starověk.. takže pro mne to bude fajn výlet do minulosti.. i když třeba budou chybky tak se budu kochat tou starověkou krásou...
-
Dobrý, jen je chyba u mě nebo neschází to desetiminutové video, džentlmeni?
-
Autor zapomnel doplnit ze ukazka je z prealpha verze, takze buh vi jak stara je tato ukazka.
-
Stačí klucí na konci traileru překliknout na ten walkthrough *4*
-
-
No kua, ještě že si přišel kolego, jen bych si zoufalostí umlátil hlavu o stůl. :) No samozřejmě, ovšem jde o princip - článek odkazuje na desetiminutovou gameplay ukázku a v článku trailer a až potom šance se došachovat k oné ukázce. Jakože, proč?
-
-
Jakože že řešíš kraviny. Já jsem rád, že mne novináři upozornili na video. Zas tak kalorií nevídám abych si to video našel sám, co říkáš? Chce to trošku tolerance...
-
-
Kus vola. Já taky skáču blahem, že se mi ty informace sypou pod hubu automaticky, ale tohle je jen uživatelský upozornění na možnou chybku při vkládání původně zamýšlenýho konceptu článku, nic ofenzivního. Navíc, aby to bylo úplně fér, v bleskovkách na video již upozornil kolega Miserius - ostatně jednu dobu tu bylo slušností i poděkovat za tipy - takže klanění předávej tam. Ale pojďme na to hodit bobek a řešme Total war.
-
-
Ofenzivní nejsi možná na autory. Ale tyjátr tady stejně děláš. Stačilo moji poznámku v klidu přejít a asi by jsme si oba dva ušetřili čas. Já bych napsal další dvě normo-věty do Bakalářky. *1* A život by vesele utíkal dál. *4*
-
-
-
-
-
Tak nepůsobí to na mě úplně zle. Ale pamatuju si na už nějaký ten pátek starou hru Praetorians, ve které ten feeling z bitev Římanů proti germánským kmenům byl prostě lepší...
-
čáry za šípama? to snad ne.. snad to půjde vypnout.. A animace doufám nejsou ještě dodělané, protože jsou tak na úrovni Rome I
-
To čekání mě ničí, jdem s tím něco udělat!
-
Teda moc se mi nelíbí ten design ovládacího panelu. A vůbec mne to zatím moc nepřesvědčilo, že to bude nej (už nevím jaký termín použili) Total war. Až tam budou ty slibovaný deseti tisíce vojáků tak řekněte :-)
-
-
Stím designem UI musím souhlasit. Přijde mi zbytečně vysoké a tak zabírá dost místa. Ale jinak je to pořád Total War. Jasná koupě.
-
-
Je docela na prd když si chcete zahrát historickou bitvu a hratelná je jen jedna strana ktrera ještě k tomu tu bitvu nevyhrála.Na Příklad v barbarian invasion byli jen dvě bitvy.Ta první šla hrát jen za Huny(bitva u katalánských polí)a měli ji prohrát.Ta druhá se možná ani neuskutečnila.Měnit hold historii nemusí bavit každého.
-
-
Zase to vem z té stránky, že vítězná strana obyčejně měla silnější armádu (až na pár výjimek), takže je pro hráče větší výzva ji porazit, než naopak. Ale taky bych uvítal možnost hrát za obě strany.
-
-
tak v teutobursky lese bylo germanu rika se ze min ale tezko rict nebyli to zadny dejepisci :D
-
-
Ale moc nevěříš tomu, že defacto na domovském území bylo míň Germánů než Římanů, že ne?
-
-
a nebyli to náhodou tehdejší britovéé? *4* *12*
-
no tak naci germani urcite v lese zili driv to vsechno bylo jenom les, ale bojovniku dali podle dokumentu a ruznych historickych analu min :D cele to zaviselo na unave strachu oni nenechali rimany 3 dny spat poradne jist a postupnymi prepady se z toho spis nez bitva stal masakr proto to bylo pro ne jako ze fakt neco
-
-
-
-
-
Ačkoliv jsem hráč pouze akčníh her typu call of duty a podobně a jsem zastáncem toho,že hry rome total war jsou naprosto o ničem,tak jsem si stáhl a nainstaloval rome total war,rome total war invaze barbarů,rome total war alexandr a pak jsem si ještě na doporučení stáhl mod roma surrectum 2,jenom proto abych mohl posoudit a popřípadě alespon částečně uznat,že na té hře něco je.Nejlepší bezesporu je ten mod roma surrectum 2 ,je tam mnoho nových jednotek,bitvy jsou mnohem časově náročnější,řím tam má opravdu velmi pěkně propracované ty post marianské jednotky.Musím uznat,že tento mod má něco do sebe a je to slušně odvedený kus práce.Rome total war v základu i ty jeho datadisky jsou oproti tomuhle směšný paskvil.Tím,ale moje chvála ale končí..Největší výsměh v celé této serii je umělá inteligence..hraji na hard/hard a bitvy probíhají vy stulu že na začátku máme oba cca 3000 můžů a nakonci bitvy je výsledek 2800 zabitých nepřátel v můj prospěch a 300 zabitých mých vojáků..zkoušel jsem bitvy i na very hard a bylo to naprosto totožné..počítač hraje s prominutím jak ydiot a bez váhání s naprostým klidem proti vám pošle desetihvězdičkového generála rovnou do falangy..co se týče diplomacie,tak to je taktéž solidní komedie..přijdu za sousedem a požádám o alianci,on to přime a v příštím kole na mě s naprostým klidem zautočí,bez jakéhokoliv postihu,stejně tak to platí i o mně..k čemu to tam pak je??Po cca 3 měsích hraní jsem zjistil,že stačí jen přijít na určitou taktiku,kterou lze praktikovat v téměř každé bitvě a nemůžete prohrát,pokud tedy nejste přečísleni 10:1,dipolomacie nemá žádný smyl,jediné co mě jakž takž bavilo bylo budování velkoměst..Co se týče Rome total war 2..z toho co jsem viděl z té ukázky,tak to bude jen další předskriptovaná hezky vypadající kravina..umělá inteligence,které je zde nejdůležitější,zůstává na stejném bodu mrazu jako u jeho předchozím dílu.
-
-
tak tohle je jen ukázka z předskriptované bitvy.. protože jde o specifickou historickou událost... běžné bitvy, které nemají mít punc "historické bitvy" nebudou naskritpované samozřejmě. Jinak diplomacie v Total War sériích nic moc.. ale to samé i se Civilizacemi.. nevím proč tyto velké strategické hry mají tak chabou diplomacii.. v Civilizaci je to snad ještě víc cítit vzhledem k tomu, že tam se to tolik nezaměřuje na bitvy samotné...
-
tldr
-