Přejít na výpis diskuzí
Ze současných politických debat o hrách tuhne krev v žilách
14.7.2013 | Ladislav Loukota
279 příspěvků
-
Počkej, až budou chtít zakázat toma na internetových diskusích. Jinak jsem o EU neřekl ani popel, takže zklidni hormon. *15*
-
Zákazy cigaret jsou v pořádku. Každého, kdo kouřem z cigaret obtěžuje druhé, bych bičoval. Kdo má ten hnus čuchat.
-
no tak chtej zakazat cigara to je strasny. Btw nechtej ale jen chtej zrusit ty s prichutema a dat na krabičky hnusarny a i kdyby myslim ze lidstvo se bez cigar klidne obejde. Miluju tendle skvelej ceskej názor jak je EU priserna a všechno zakazuje. A jak presne konkretne tobe skodi? Nam ve firme otevrela zahranicni trhy i když s trochou papirovani navíc to uznavam.
Cesi milujou nadavani na všechno se mi zda. EU nasim firmam skvele pomaha ale pro klasickyho ceskyho člověka sou to cigara a pomazankovy maslo. -
Škodlivý vliv pečiva! Tak už je mi jasný, jak mohl Jindra Rohlík spáchat takovou hru jako Mutant! *15*
-
Já osobně to považuji za vážné psychické narušení. Pokud je následkem jakéhokoliv psychikcého problému extrémní reakce, pak je ten psychický problém pro toho konkrétního jedince vážný. Nejde to podle mého názoru brát paušálně. Musí se posuzovat každý zvlášť. To jen psychiatrie z důvodů usnadnění se snaží vše paušalizovat a nasazovat "vše řešící" léky, které pak nakonec člověka mnohdy totálně zlikvidují (cash pro farmaceutický byznys).
-
Lol... tjn.. měli by udělat studii na vliv pečiva na násilí... Myslím že vzhled rohlíku podněcuje hluboko zakořeněné násilné sklony, a navíc rozdělení pečiva na světlé a tmavé podporuje rasismus.. By mě zajímalo jak na tom byl Breivik s pečivem, asi kupoval jen světlé pečivo...
-
Já mám permanentně ucpaný nos (asi vrozená vada), tak mě zasáhne jen vyjímečně silně páchnoucí jedinec :-)))
-
Naprostý souhlas. Taky jsem se smál, že zrovna tenhle začal prskat. Je to zajímavá famílie, ale doufám, že tu dlouho už nebudou i s těma dalšíma rodinama.
-
Pokud mas takova nutkani a sam si je ospravedlnujes ze jsi zdrav tak si zadelavas na poradnej problem. Za navstevu psychologa se nemusis stydet (nikdo te nezavre do mistnosti kde budes v katatonickem stavu prikurtovan k posteli)
-
Máme snad nejlepší MHD ve střední Evropě.. v USA mi to hrozně chybělo.. tam jak každej jezdí autem tak tam MHD skoro neexistuje, v Africe je to zas děsně nebezpečné a složité.. Já miluju naše MHD ve své spolehlivosti a celkem i modernosti a také (když srovnám s jinými zeměmi kde sem byl) je naše MHD levnější... a Dá se spolehlivě jezdit MHD na místo ježdění autem.. nicméne ten smrad tam je.. a je to škoda...
-
Ale jde už spíše o formulaci. Je asi fakt, že pod pojmem "psychického narušení" si odborník představí něco jiného, než dočasné narušení psychiky. Každopádně pointa je v tom, že v každém případě takový jedinec potřebuje pomoc. Ať už to má trvat jen pár minut, hodin, nebo roky.
-
Oprava: dlouhodobé, nebo jen momentální*
-
Vždyť to je to, co jsem psal. To, jestli je psychické narušení dlouhodobé, nebo jen trvalé nehraje roli. Pokud je psychika poškozena (třeba jen na pár hodin), tak se pak dějou věci. Hotovo.
-
Udelat statistiku, kde prvnim vstupem je, ze zda teenager hraje videohry a druhym je neco naprosto nepravdepodobneho, ma docela nulovou vypovedni hodnotu - Vytvaret studie resici problem "nasili/videohry" je naprosto zvracena snaha o nalezeni logicky neexistujiciho spojeni. Je to jako spojit nasili ve skolach s konzumaci peciva = Kazdy masovy vrah jedl rohliky.
-
Zatím je to u nás ještě vcelku přijatelný, ale schvalováním "norem" úředníku z EU, kteří se snaší regulovat a nařizovat kde co, si zaděláváme na pěknou diktaturu. Zatím to bylo v rámci mezí, ale až se k moci dostanou rudooranžoví, kteří lezou do zadele EU za jakoukoliv cenu a odkývnou jim všechno, bude daleko hůř.
-
Mám k tomu neutralní postoj z těchto důvodů:
Hry mohou škodit/nemusí škodit
Jsou špatní lidé/dobří lidé
Některé hry skutečně nepatří do rukou dětem (nemám nic proti ratingu), ale VŽDY to musí zhodnotit rodiče. Výchova a hodnoty musí určit směr. Inteligentní člověk si je umí určit sám. Legislativa nemůže nic vyřešit. V dnešní úspěchané době člověk může rychle přijít o cokoliv z minuty na minutu, ale to je prostě součást života. Proto osobně neházím psychicky choré do jedné škatulky. Ke každému se musí přistupovat INDIVIDUÁLNĚ. Tyto tzn. fundované průzkumy jen ukážou na hrst lidí. Nildo nereší např. kriminalitu v maldých od 10-18 let, protože to je běžná věc, na kterou si už všichni tak nějak zvykli. Kdyby raději dělali výzkumy na nemoce, bylo by to jistě prospěšnější. Tady si zase musí určit priority úřednici (vědce ani doktory z toho obviňovat nelze - většina makíá celý život od studií) Bohužel lidská povaha raději svádí problémy na něco jiného. Druhým problém je, že některá studia neumí dobře naklládat s násilím, v podstatě se spoléhají na potoky krve, ale ignorují jakési "poselství" - když jsme kdysi zapnuli Fallout nebo Carmageddon, tak jsme se dokázali v brutálních a nepěkných situacích zasmát, nejen drtit lebky a hrudní koše, což pomohlo vytvořit si další vrstvu nadhledu.
Uznávám, že jsem u her vydržel možná delší dobu, než jsem měl. Ale na druhou stranu, nezpřáhl jsem se se špatnou partou, nechodím do hospod, nekouřím cigarety ani neberu drogy atd. Některé hry mě dodnes inspirují ve vlastní tvorbě, díky některým jsem si vypěstoval černý humor, skvělou angličtinu, větší zájem o literaturu aj. -
No a nadruhou stranu naše MHD patří mezí absolutní světové špičky. Frekventovanost a spolehlivost spojů nám mnohdy závidí i "na západě".
-
Jo to mímu bráchovi se tam nějak něco stalo s autem (nic vážného asi) tak ho opravoval nějak před motelem a hned tam přijeli policajti, který tam někdo zavolal... Ale normálně jim vysvětlili, že nedělaj nic nelegálního, jen že tam něco opravuje. Jako někdy USA dokáže nakrknout v takovejch blbostech ale jinak sme tam já i můj bratr (každej v jinou dobu) rádi pracovali, brách tam pak jel znovu na svatební cestu a určitě tam chce nějakou dobu žít a já bych tam taky chtěl nějakou dobu žít. Taky je pravda že jsou nějaký amíci co se stěhujou do Evropy, mají k tomu různé důvody, ale tak lidé se odjakživa stěhují sem a tam... Někdo se najde třeba v jiné zemi, vyhovuje mu to tam víc...
-
To je fakt teda. Nevim, jestli je to osobní hygienou, ale co jsem si všímal v zahraničí, tak většinou mají lepší přístup vůbec k takovému čistějšímu prostředí ve městě. Dávají víc prostředků na úklid. Třeba Praha je sice krásná, turisti obdivují památky, ale strašně špinavá a zanedbaná. (i když to asi nemá přímou souvislost s MHD, ale napadlo mě to :)
-
To je možné, předchozí generace na to nebyly tolik zvyklé - starat se o svůj zevnějšek atd. Je to asi pozůstatek mnohem "praktičtějšího" způsobu uvažování.