Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A je úplně jedno, jestli se nám, nezúčastněným, zdá být problém některého jedince jako malichernost, nebo projev puberty. Je důležité si uvědomit, že pro jeho mozek to v ten daný moment, v to dané období života problém opravdu je - jeho mozek nedokáže dostatečně vyrovnávat působení emocí do té doby nabytými zkušenostmi, tedy jakousi formou racionality. Chápání míry závažnosti problému se z velké části odvíjí od míry do té doby nabitých zkušeností z jiných problémů.
  • Driv vždycky když někdo prijel z mych známých z ameriky tak všichni peli samou chvalu jaka je tam svoboda a všechno lepsi. Priznavam nebyl sem tam. Poslední dobou ale se z ameriky lidi spis stehujou. Naposled pribeh me zname kera mi rekla jaky je tam dusno a ze tresnickou na dortu bylo kdy jeji manzel dal liznout na zahrade diteti piva a do peti minut u nich byla policie pac je nejakej hodnej soused bonznul.

Jak tady někdo chvali jak nemusej platit zdravotni - no on ten systém zdravotniho pojisteni hlavne ze spolecnosti odstrannuje tydle blazny s bouchackama. Nerikam ze tady se to nedeje ale rozhodne je to v evrope v omezeny mire. Problém s absolutni svobodou je ten ze kazdej muze absolutne všechno. Asi pekna představa z pohledu normálního člověka ale blba když kolem vas bydli silenec.
  • Dokonce teď mi sem jede přítelkyně z Afriky na 3 měsíce a stydim se jí vzít někam MHD abych ji nemusel vysvětlovat že některý lidi tak děsně smrděj tady... Je to docela trapné a mrzí mě to..
  • a smrad... Já sem normálně nezažil ani v USA, Turecku, v Jižní Africe ani v Tunisu takovej smrad v MHD jako tady u nás.. nevim čim to je a obecně si na to cizinci taky stěžujou.. a jak sem přestal kouřit tak to cejtim mnohem víc...
  • Jo no.. ten slavný režim, který všichni teď tak nostalgicky opěvují... Totalita nechala hodně negativního přístupu na Češích... Právě ten přístup, že se snažíš a stejně ti je to na nic nás dovedl k tomu negativismu. Zatím co kapitalistická společnost je právě založena na odměňování těch co se snaží. A při tom jsme tak šikovný národ, jen máme v povaze takovej ten pocit, že nás někdo srazí dolu, když se budeme moc snažit... Takže pak tvoříme negativní prostředí...
  • Ještě dodám pro úplnost, že nemám namysli úroveň služeb a životní komfort, ale povahu. Jako například slušnost ke starším lidem v MHD apod. Zaskočilo mě, kolik cizinců tím bylo zaskočeno (na druhou stranu se zase podivovali, že je v MHD takové otrávené ticho...).
  • Souhlasím. Je zapotřebí vinu klást i společnosti. Pokud jsem něco nepochopil, co jsi myslel, omlouvám se.
  • No tak jako alkohol je aspoň jasně spojitelný s násilím. Je normální, že se chlapy napijou a pak někde srvou, ale neslyšel sem, že by si parta chlapů zahrála hru a pak se porvali díky tomu.
  • Já uznávám, že Češi mají své "globální" povahové rysy, ale také záleží na komunitě, ve které se pohybuješ. Mě třeba mé okolí podporuje. Stačí neočekávat od neznámých lidí zasáhnutých totalitním režimem zázraky.
  • Robotron3
    To jsi ale nepochopil, co jsem tím myslel. Ty sám to říkáš. Neni to pak ale o tom, vidět vinu jen v tom jedinci a ještě víc ho vyčlenit ze společnosti a odsoudit, když na tom nese vinu i to prostředí a společnost jako taková.
  • Magister_Peditum
    U nás máme taky podobné moralisty, co by rádi řídili životy druhých. Viz zákazy cigaret, automatů. V Českém Krumlově nedávno zavedli zákaz pití alkoholu na veřejnosti mezi 22-6h, pokud si to dobře pamatuju. *15*
  • Robotron3
    To neni žádnej stereotypní žvást, to každej vidí na vlastní oči, jen co přejede hranice. A přece neříkám, že jsme na tom špatně, nebo se máme špatně, ale tohle je pravda. Sme strašně negativní a nikomu nic nepřejem, spíš naopak.
  • A navíc měli by jsme se srovnávat spíš s lepšími zeměmi než s horšími. Musíme vždy hledět k těm lepším, aby jsme se mohli zdokonalovat, pokud hledíme k těm co se mají hůře tak můžeme "usnout na vavřínech"
  • To je ale jiný faktor... Bavíme se tu spíš o mentalitě. Mi se máme celkem dobře v provnání s mnoha jinými zeměmi, ale máme negativistickou povahu. Jsme chladnější a tak vůbec je tu dusno. A to ne proto, že by jsme měli nedostatek něčeho, je to mentalita, jsme věčně nespokojení i když se máme dobře. Na rozdíl od toho, v Jižní Africe odkud je moej přítelkyně jsou lidé mnohem pozitivnější i když tam žijí v mnohem horších podmínkách než my...
  • Tjn.. jsme hodně negativní, když sem byl v Jižní Africe za svou přítelkyní tak tam taky lidé byli velice pozitivní, i když tam maj mnohem větší chudobu než tady a naprosto vysokou kriminalitu, těžko se tam člověk dostane z jedné části města na druhou, zdravotní péče nestojí za moc a tak celkově je to tam dost nebezpečné, ale stejně jsou tam lidi celkem pozitivní, vřelí (pokud vás nechtěj zabít) a přátelští...
  • Němci obečně jsou závadný symbol
  • Typický, stereotypní žvást. Přečti si někdy názory cizinců, co žili, nebo žijou v ČR. Některé věci, které u nás chápeme za samozřejmost, kterou jakoby netřeba chválit, si cizinci u nich doma nemohli ani představit. Samozřejmě, máme i své negativa, ale i tak buďme rádi, kde žijeme. V mnoha (a to i nerozvojových zemích) se v některých ohledech žije hůře, než tady. Každá mince má dvě strany.
  • S tou zodpovědností je to právě složitější si myslím. Do jisté míry je tam vysoká zodpovědnost za své přežití, vídělek, dobrý život. Když umíš makat tak budeš v pohodě. Na druhou stranu je tam ale to házení zodpovědnosti za určité skraty jedinců, za určité faily. Je to částečně spojené s tím, jak se obhajují lidé v USA, a s jejich přístupek zákonům, pravidlům a tak. Jde trochu o hraní tkového divadýlka. Jedinec něco provede, pak se z toho snaží dostat, právník e to snaží uhrát na to že klient byl pod vlivem nějakého faktoru. Pak se o tom začne diskutovat, pak se najmou lidé (vědci) aby ten problém prozkoumali a posoudili. DO toho média ještě bublinu nafouknou a je z toho to co vidíme. Američané mají trochu větší smysl pro teatrálnost, což je perfektní při tom když dělají nějaká show, jejich muzea jsou krásná, všechno dělají hravou formou, dokáží udělat spoustu věcí zábavnějších pomocí té teatrálnosti, ale zároveň to občas může vést k těmto bublinám, která snad časem splasknou. Nicméně v USA se v historii často uchýlili k radikálnostem jako prohibice a tak dále, američané jsou schopni velice rychle z něčeho udělat problém a pak udělat velice radikální zákazy, a to velice rychle a radikálně. Tak doufam, že tohle nebude ten případ.
  • Magister_Peditum
    To jste ve škole nečetli žádnou starší literaturu?
  • Robotron3
    Tak oproti nám čechům, jsou pozitivnější prakticky všechny národy. Tady když má někdo úspěch, tak už musí počítat s tim, že ho lidi začnou nenávidět a pomlouvat *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit