Přejít na výpis diskuzí
Ze současných politických debat o hrách tuhne krev v žilách
14.7.2013 | Ladislav Loukota
279 příspěvků
-
Třeba pro mě byl šok když děti byli v obchodě s oblečením (v tom obchodě je ale i více věcí třeba nějaké hračky, či dekorace do domácnosti) a děti tam pobíhali a vyhazovali věci z regálů, otvírali krabice a pak to nechali na zemi, okolo chodili zaměstnanci a nikdo nikomu nic neřekl. Na bazénu mě kolikrát rodiče děkovali, když sem jim zapískal na dítě, pač oni ho nechtěli komandovat, že má jít z vody, a často sem se tam setkával také s tím že se přenáší zodpovědnost na jíné.
-
Nejvíce jasný příklad. Útoky během 11. září a následné bezpečností opatření po celé Evropě.
Kdyby se to stalo v málem státě v EU tak pochybují, že by USA zavedla takové opatření. Vlastně skoro nikdy nic nezavedli, jestliže to nebylo na jejich území anebo během opravdu velkého problému, který měl dosah i do USA.
To samé, že USA nerespektuje Mezinárodní soudní dvůr. Pak ostatní země, nejsou pod takovým tlakem dělat to samé a vadí mi, když někdo spáchá jasný zločin a je z toho ho*no.
A věci které mně ovlivňují přímo? Například velký tlak na hry a násilí. Díky tomu je méně her které by mohli být odlišné a více dospělé a taky odvážné. Stačí se podívat do doby kdy byly 386. Jak bylo hry odlišné a i brutální a možná šílené. Taky se to tolik neřešilo. Dnes málo lidí vydá podobno věci, protože mají proti sobě velký tlak. -
Jsou to magoři. V zemi,kde může vlastnit brokovnici 5 letý dítě to budou svádět na hry:)
-
Jseš si jistý, že něco takového může udělat jen člověk na drogách, nebo těžce psychicky narušená osoba? Takovou věc může udělat v podstatě každý, kdo je zahnaný do kouta, protože ho třeba celé roky spolužáci šikanovali a on se cítí vyčleněn ze společnosti a ta nenávist k ostatním sílí. A v afektu, a když v USA zrovna se dostane lehce ke zbrani... Takové věci se mají řešit a ne počítačové hry. Jenže většinou to tak bývá, že ti šikanátoři jsou synkové nějakých senátorů a řiditelů bank, kteří dávají tučné příspěvky na politiku...
-
Tady na Games se taky objevuje pár psychopatů např. TheGGG a Veskoslav. Pozor na ně..
-
Stav je ale daný nějakou logickou příčinou - bylo zakázané pití alkoholu na veřejnosti a lidi to obešli tím, že strkaj flašku do pytlíku.. Ten zákon špatnej není. Případně jsou zákony, které platí už stovky let a z dnešního pohledu jsou bizardní to ovšem neznamená, že je stále někdo vymáhá atd.
-
Já sem pracoval v USA na bazénu hodně s dětmi...
-
Styděl? To máš asi dost vysoké nároky na sebe. Samozřejmě, v kontextu jsem to pochopil. Ale je to zastaralé slovo, které jsem nikdy teda neslyšel (a to jako maturant na gymnáziu s jedničkami) a nevidím tedy jediný důvod mít nějaký stud. Vůbec mi celý ten článek připadal jako "napíšu něco inteligentního", ale takhle to bohužel nefunguje.
-
Proto to je jasné, měl by se léčit aby nic neprovedl. Anebo ho zavřít jestli se nedá léčit a již něco provedl.
Když to necháš být bude to pořád stejný. Takto máš malou šanci, že někdo dostane potřebnou pomoc a nespáchá nějaký zločin.
To samé zamezení přístupu takovým lidem ke zbraním. Sice si lehce najdou něco jiného ale opět je menší šance, že to dopadne hůře. Navíc zdravé lidi to neovlivní. Udělají test stejně. -
Napis nejake priklady, ve kterych te podle tebe omezuje politika USA nebo jejich zakony.
-
Myslím že jednu hru "Bully"... tak nějak se to jmenovalo :D... Ale je pravda že šikana určitě zaviní mnohem více podobných nenávistných činnů než hry, jenže při vyšetřování šikany dotyční "šikanátoři?" svedou svojé násilné chování zase na hry. Protože maminčin miláček přeci nešikanuje ostatní, on je tak hodný chlapeček, to ty hry ho skazili... Takže jde jen o to, aby se lidé přestali vyhýbat zodpovědnosti za své chování.
-
Představ si, že chápu *3*
Ale systém rozhodování nemá co dělat s již platným zákonem který byl několikrát probrán. Hodnotím daný stav. -
Takový člověk ale potom provede něco tragického tak jako tak. A je uplně jedno jestli bude vystaven hrám nebo filmu nebo jestli bude svědkem toho jak pták v přírodě uloví potkana. Faktory násilí jsou všude. To by jsme museli žít v nějakých bublinách naprosto odříznutí od všeho. Existují slabé články v lidské společnosti, byli tu před hrama a budou tu po nich. Tak to prostě je.. Někdy na to lidi koukaj moc z lokálního hlediska. Jako když lidé říkají, že je teď mnoho katastrof přírodních, naše planeta byla vždy plná přírodních katastrof, dokonce to bylo i horší. A nic s tim neuděláme... Jsou lidé, kterým prostě rupne v bedně, nevíme kdo, kdy a kde, ale to neznamená že začneme bydlet v bublinách...
-
"Kdo seš" *15*
Takto mluvit Hitler, že někdo nemá právo něco hodnotit *3*
Co bych to nehodnotil a nediskutoval o tom? Hodnotím to, protože to dopadá na i na mně. Když schválí nějaký zákon zasahující do her apod, tak to dopadá i na lidi v Evropě. A to nemusí být ani hry. Protože to je velmoc a spojenec, tak hodně věcí co řeší dopadá na svět a myšlení dalších politiků. -
hlavně asi nechápe základy anglosaského práva
-
protože Loukota. Na druhou stranu bych se za nutnost googlit něco tak jednoduchého styděl.
-
Vystřílet půlku školy realizuje pouze osoba:
1. pod těžkýma drogama
2. těžce psychicky narušená
3. nebo zkombinovaná s body 1 a 2
Řešení: *Tvrdý boj proti drogám, to by ale nesměl obchod šahat až do nejvyšších částí společnosti, kteří přerozdělují peníze na více či méně nesmyslné projekty pro svoji potřebu.
* Více se zajímat o toho člověka, který způsobil onu tragédii. Řešit prvotní příčinu.
Můj odhad- 999 996 hráčů z milionu je relativně psychicky v pořádku a zdolal by je pouze účelný a povinný nátlak hrát. 4 lidé kteří by minimálně měli mýt podporu psychologa zrovna vesele hrají a ano hra je negativně ovlivní, ale pouze radikálně ty, kteří již jsou velice psychicky narušeny a nebýt her, donutilo by je k této tragické činnosti něco úplně jiného, stejně pro ně podmanivého jako např. v dnešní době pro mladé tak populární hry.
Potřeba si uvědomit, aby společnost spíše hledala jakýkoli náznak přítomnosti takovýchto lidí ve svém okolí a nesváděla zcela zbytečně a účelně na něco co byl "jenom" spouštěcí mechanismus onoho mag*ra. -
Jakou má souvislost šikana na školách s počítačovými hrami, může mi to někdo vysvětlit?
-
A co, jsou to jejich pravidla ci zakony a kdo ses, ze je chces hodnotit?
-
Pak ten tupec co má předpoklady potřebuje léčbu. Jak jednoduché.
A nesvádět to na hry.