Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a co tento pohled na náboženství:
    Lidé potřebovali pomůcku jak správně žít nejen v rodinných vazbách, ale i v širší společnosti.
    Proto RÁJ to může být DĚTSTVÍ. Dítě nechápe kde se vše co jej obklopuje vzalo. Vše mu příjde zázračné a tajemné. Rodiče jsou za všemohoucí.
    JABLKO POZNÁNÍ: A a E poznali že jsou nazí, že se odlišují. To je čas dospívání a osamostatnění se. Symbolizuje to dobu kdy člověk začíná chápat co se kolem něj děje.
    VYHNÁNÍ Z RÁJE: A Bůh (rozuměj rodič) je vyhnal z ráje. Na to A a E odešli k ostatním národům. To je okamžik kdy "dítě" opouští rodiče a osamostatňuje se v životě.

    Toliko z Bible. Tedy přistoupím-li k Bibli jako k návodu pro pokojný život je v ní vše co potřebuji. Dokonce je možné v ní najít doporučení k poznávání okolního světa.

    Co se týče evoluce tam je to jasně dáno genetikou, ta nám dovede prokázat zda je či není spojitost mezi jednotlivými stupni vývoje kteréhokoliv druhu. Evoluce je prokázána pokusem s octomilkama, kdy potomky jedněch rodičů rozdělily do několika skupin a nechali je vyvíjet se v různých podmínkách. Důkazem byla značná odlišnost mezi jednotlivými skupinami na konci pokusu.
    Je to velmi stručně napsáno, ale doufám že pochopitelně.
  • Zdravý rozum přece jasně říká, že jsme vznikli tak nějak sami, z ničeho!
    A je jen logické, že úplnou náhodou vzniky i jablka, hrušky a banány, to dá přece zdravý rozum.
    Třeba taková jahoda - na té je vznik náhodou doslova vidět, a i se to v češtine rýmuje (jahoda-náhoda).
    Navrhuju to dát do učebnic biologie jako důkaz náhodného vzniku tohoto plodu.
  • vsak se v clanku pise, ze to zakazuji jen aby se to nevyucovalo jako veda... v religionistice nebo jinde se o ruznych virach v ruzne stvoreni sveta pobavit urcite muzou

    jde o to rozliseni vedecke metody (kdy se teorie podle novych poznatku vyviji a zpresnuji) a viry v nejake zasahy od boha. a Darwinova evoluce se taky neuci jako ze TAK TO BYLO, ale ze VESKERE DOSAVADNI DUKAZY A ZJISTENI UKAZUJI, ZE TO TAK BYLO. to je ten zasadni rozdil od libovolne viry.
  • KronosDeret
    Vida skoro bychom zapomeli, ze v nasi Atheisticke krajine mame taky kupu modernich kreacionistu. Pak tedy vezte mili Hajkovsti konspiracni teoretici, ze Evoluce tedy fakt ze se zive bytosti neustale meni je realita. Nejde jen o variace viditelne pri lidsky rizenem krizeni psu ci kvetin, ale o to, ze kdyz se variace dostatecne nakupi pak se populaze zivych veci muze sexualne oddelit, tedy rozdily v jejich DNA jsou jiz tak velike, ze nedokazi vytvorit potomka schopneho rozmnozovani (viz Mula). Tak vznikaji nove druhy, ne z jineho druhu, ale rozdelenim jedne spolecne skupiny. Jako kdyz ma vase sestra vlastni rodinu, vy nejste jeji potomek, ale mate spolecneho predka. Stejne tak maji spolecne predky vsechny sobe velmi podobne druhy, muzete tak vytvorit dokonce jeden strom s pomoci fosilii. Stejny "strom" pak najdete v DNA jednotlivych druhu, my lide jsme stale primaty, savci, ctyrnohymi, opaterenymi rybami, mnohobunecnymi eukarioty... nase evolucni deditsvi je v nas stale zive.
  • KronosDeret
    Mezi mikroevoluci a makroevoluci je jediny rozdil a to cas. Jako byste rekl ze je mozne dojit pesky k lednici ale uz ne do jineho mesta. Druhy se nevyviji z jinych druhu, to je milna predstava o nejakem zebriku po kterem se druhy meni postupne od jednoho k druhemu. Kdepak, evoluce je strom, stejny jako vase rodinna genealogie. Jste vic pribuzny a podobny sve setre nebo otci nez svemu bratranci z druheho kolene. Taky jste pribuzny vsem bilym evropanum, africanum, australanum a nativnim americanum, stejne tak vsem hominidum a primatum, savcum atd atd az po jednobunecne organismy. Pes neni z vlka, pes je vlk s jinou frekvenci genu ovlivnenymi souzitim s clovekem a jeho vyberem potomku. my nejsme z opic, my stale opice jsme...
  • No je to opravdu krásná grafika, ještě s redaktory článků na Tiscali by mohli něco udělat. Ovšem pitomý príspěvek na nové grafice a pitomost na horší grafice jsou v aritmetickém součtu dvě pitomosti, nic jiného. Alespoň se možná na chvíli omezí jedinci multinickoví, ale ti si už najdou kličku a prostor.
  • KIMCID
    rozum vítězí
  • Pane Bože,pročpak jsi dopustil,aby se Kain spářil s tou opicí.
  • "Evolution is a fact, the theory of evolution is an attempt to explain how it works same as gravity is a fact and the theory of gravity is an attempt to explain how gravity works."
  • Venco, motáte náhodu a přirozený výběr. Náhodné jsou mutace, ale přirozený výběr se spolehlivě postará o to, aby se ten "Ottův slovník naučný" už nějak poskládal. Zvlášť když na to má né jeden výbuch, ale milióny let...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit