Přejít na výpis diskuzí

Na chvíli svobodní

FILM 10.2.2020 
38 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

Vítejte uprchlíci v Evropě!! Miluji a zbožnuji ten film. Podívejme se na svět a zoufalství migrantu jinýma očima než těma z krajní pravice od republikánu. Upřímně a pravdivě!! Právě To íranec Arash Riahi dramatem dokazuje. Divácky přínosný, duležitý a v tomhle směru nadčasový film, bohužel druhými lidmi je stále ještě divácky nedoceněný!! To se dnešní konzumní společností z pro amerického trendu chování lidí bohužel už nezmění.

• MartinDyntar

Miluji tento film, protože je ve společnosti vysoce stále aktuální, je divácky přínosný a především je divácky ještě nedoceněný. Takže "WELCOME TO REFUGEES IN EUROPA!!"

• MartinDyntar

Divácky nedoceněný a ve společnosti stále aktuální film, je možná více dokumentem skutečných lidských osudu migrantu, který ve společnosti raději sami pokrytecky neznáme, nevidíme a nechápeme!! Tohle skutečně není další pro rádobyhollywoodský (hollywoodskou produkcí) americký konzum, kterého už všichni máme dost!! Kterého je nadmíru příliš moc, proto umělecky nezávislí filmaři jakými je Arash Riahi a jeho snímek "Na Chvíli Svobodní" je v dnešní době spíše ojedinělí, je nebývalí a je spíše vzácností - je prostě pro náročnější diváky, kteří si uvědomují, že kinematografie nemá filmové diváky pouze divácky bavyt, ale má je i divácky ,,vychovávat" bez potřeby cenzury, je klenotem světové kinematografie!!

• MartinDyntar

Miluji toto společensky-politicky kritické drama, je více hluboce lidským a plně autentickým dokumentem o osudech migrantu z Iránu na cestě za vytouženou svobodou, nezávislostí a rovnými právy a za větší životní a ekonomickou jistotou v Evropě - je to snad unik před nenávistnou islámskou ideologií, příliš fanaticky zpolitizovanou na Blízkém Východě? Tato slova nejsou vhodná ani dostatečně vystihující potenciál autenticity tohoto dramatu, každopádně jak Arash T. Riahi otevřeně duvěrně a upřímně přesvědčivě ukazuje těžký život dětských, nezletilích i dospělích migrantu, častěji i rodin s dětmi na cestě z Iránu do Evropy mužeme chápat jako utěk před bídou, chudobou a v uvozovkách ,,nenávistí" islámské ideologie (neuznávající rovná práva mužu a žen a bohužel ani příliš netolerující jiné, odlišné náboženské vyznání a islámem zpolitizovaná média a justice v Iránu, která není demokraticky spravedlivá a nezavyslá na islámu, resp.na islámské ideologii, a další mé premise, to je další předpoklady pro slovo nenávistná už bohužel bez uvozovek). Neustále rád se k tomu dramatu budu osobně divácky vracet, protože se na něj nesmí divácky nikdy zapomínat. Velmi duležité a ve společnosti stále aktuální plně autentické drama. Nezapomínejme na něj!! A připomínejme si ho stále divácky!! Michel Riebl, méně známí a pro někoho uplně neznámí, přesto velmi zkušený a znamenitý, vyjímečný kameraman tohoto dramatu, odvedl co se týče už právě vizuálního ztvárnění tohoto filmu perfekcionistickou práci, aniž by na sebe poutal pozornost filmových diváku, zaslouží si jejich zájem a pozornost coby skvělí, vynikající kameraman. Micheli a Arashi děkujem!!! Martin Dyntar, Hořice.

• MartinDyntar

hluboce lidský a pravdivý, neskutečně emotivní jiný pohled na migranty, než kteří nám vnucují republikáni. Die Toten Hosen a písen "Europe" smutný, ale přesvědčivý text - "Welcome to Refugees!!". Nelze jen čerpat dotace z evropských fondu, bez kterých by hodně věcí nešlo, ale je třeba splnit své závazky k EU, a politicky pomoci migrantum.

• MartinDyntar
    CR musí přijmout migranty!!! Máme už závazky k EU, a musíme je dodržovat! Nemůžeme jen čerpat dotace z evropských fondů a nezajímat se o své závazky už k EU. Všichni na hodnoty EU dnes kašlou. Babis zbohatl právě z evropských fondů a o přijímání migrantů se už sám nesnaží. Babis jde českým občanům proto velice špatným příkladem. STBak prolhany, který je trestně stihanou osobou nacházející se v hlubokém střetu zájmů s kdo lže, ten bohužel i krade!!! A Babis sproste vytuneloval evropské dotace ke svým vlastním osobním finančním zájmům. Je to nehoráznost. Je to sproste a velice drze. Nevěřim tomuto člověku a nemám k němu už sebemenší důvěru. Dokud bude Babis u moci, tak už sám nevěřim a nedoufám v nezávislou a ve spravedlivou českou justici!!
  • MartinDyntar

Bohužel ze strany České vlády není už žádná, už ani ta sebemenší pomoc EU přijetím migrantu!! Jsme přece součástí EU a připomněl bych to už především všem těm lidem co jen rádi čerpají dotace z evropských fondu a na EU už z vysoka kašlou!!! Týká se to zejména u nás lidí jako jsou právě Babiš, kteří sami pohrdají závazky k EU!!! Nejsem Čech, necítím se bít v Česku už ,,doma"!!! Považuji se dalece mnohem více za hrdého Evropana. Miluji EU a s EU navždy!!!

• MartinDyntar

a ještě dodatek... čerpat z evropských fondu dotace to ano!!! (to by všichni chtěli že?), ale přijímat migranty už se České Republice jak vidět evidentně nechce!!! Je to smutné a ubohé. Jsme součástí EU a máme k ní závazky, které je třeba respektovat, uznávat, dodržovat, plnit!!! Jsem Evropan, a Babiš je u mě ignorant, který mě dluží ke všemu 5000,-kč, který přidal duchodcum. Já jsem totiž duchodce taky, ale invalidní a ID.3.stupně mě není českou vládou do dnešního dne řádně vyplácený, ačkoliv mám na něj plný nárok. Česká vláda tímto postojem hrubě porušuje sama hluboce lidské etické normy a samotné zákony. Nejsem jediným případem v ČR!!! A film "Na Chvíli Svobodní"? To je hluboce lidský a emotivní pohled právě na migranty.

• MartinDyntar

Jsme součástí EU a máme k ní závazky. Proto at ČR přijímá migranty tak jak má. Nařízení EU se má dodržovat a respektovat a plnit!!! Nechápu ignoranci české vlády k migrantum. To je skutečně už svinstvo samo o sobě a pěkný hnus od české vlády. Je vidět že Česká vláda pohrdá EU!!!

• MartinDyntar

Většina migrantu mířících do Evropy chce dnes právě do Francie nebo do Německa. Je třeba dnes levicově prosazovat proimigrační politiku, jenže to už ve svých prioritách u nás bohužel už nemá žádná naše politická strana v Česku! Česko porušuje zákony EU, protože už naše česká vláda nerespektuje, neuznává nařízení EU o přijetí migrantu právě do Česka. Jsem tím hluboce zklamaný a znepokojený. Nepomáháme lidem v nouzi, žijeme lhostejně samolibým a tupím egoismem z vysoké politiky zhora i v konzumní společnosti a to se nám jednou vymstí, protože na každou ,,svi.." se vaří voda, a boží mlýny melou sice pomalu, ale jistě! Je třeba už díky tomuto filmu konečně prosazovat a uznávat už jiný pohled na migranty než ten který vyhovuje nejvíce zkorumpovaným pravičákum a xenofobním a fašistickým republikánum. Podívejme se na Německo, vždyt samotným němcum jejich země ještě patří!, Čechum už v Česku téměř nikoliv!, všichni to víme, ale málokdo si to osobně připouští nakolik naše země je zaprodaná a rozkradená a zkorumpovaná..., pro mě samotní Němci mají bít právem na co osobně hrdý. Německo je dobrý a hrdý národ!, Čechum v Česku už osobní hrdost už bohužel uplně vymizela, pro většinu Čechu už právě Česko myslím si není jejich skutečným domovem, a ptám se sám sebe, kde domov muj? Nepřekvapuje mě že čestní a charakterní lidé jako byli Karel Kryl, Milan Kundera a Miloš Forman museli ve své době emigrovat. Jsem levicového anarchistického přesvědčení a smýšlení, nejsem a nepíšu to jako komunista, protože vím že v mnoha věcech se už nemýlím.

• MartinDyntar

Většina dnešních migrantu mířících do Evropy chce dnes právě do Německa nebo do Francie..... Dle mého právě Němcum jejich země ještě patří, Čechum už v Česku nikoliv! To víme všichni, ale málokdo si to nakonec skutečně osobně už uvědomuje, nakolik naše ,,země" je rozprodaná a rozkradená. Němci narozdíl právě od nás mají bít domnívám se na co hrdý. Je třeba levicově prosazovat proimigrační politiku a vubec dnes jiný pohled na migranty než ten který vyhovuje už zkorumpovaným pravičákum a fašistickým republikánum. K čertu s Okamurou, s ODS i s SPD! Bohužel u nás dobří lidé jako Karel Kryl, Milan Kundera a Miloš Forman museli ve své době sami emigrovat. Je to těžké opustit domov, který právě domovem ani není? Ptám se sám sebe.

• MartinDyntar

Zásadně jiný pohled na migranty než jaký prosazují republikáni a pravičáci. Jsem levicového smýšlení ve společnosti a tento film je velice přínosný a duležitý. Ukazuje lidskost a hlubokou životní nejistotu těchto lidí ve své zemi ohledně potlačování lidských práv a svobod kvuli islámu, nic nového, jen tento film na to nahlíží plně autenticky a velmi emotivně až s dokumentární vyjímečností a s přesností, to v Americe dnes v hollywoodské produkci už není možné něco takového natočit. Tam umělecká tvurčí svoboda a osobní nezávyslost téměř uplně vymizela. Vše se tam natáčí jen jako předražený zábavní byznys, je to jen o penězích. I Wim Wenders poznal jak je těžké dnes v Americe umělecky nezávisle natáčet ,,svuj" film (viz. k tomu jiný pohled na Ameriku v "Land of Plenty"), když poptávka po umělecké kinematografii v Americe nejvíce klesá. Hollywoodská filmová produkce je dnes ubohá, dokládá to idiotské a nesmyslné udílení oscaru, které má bít měřítkem kvality filmu.

• MartinDyntar
    Jenom mi je lito těch děti co si museli prožit tak těžké dětství. Je to film na předloze skutečne životní události a je tu řeč o tolik vynikajících a o mimořádne věrohodných a přesvědčivych hereckých výkonech všech herců jak v hlavní tak ve vedlejší roli a k tomu ještě se skvělou (i to je slabé slovo) s moc podmanivou kamerou Michala Riebla, který svým výkonem ve filmu by se dal přiřadit k tem znamenitým kameramanum po boku vůbec nejlepšího evropského kameramana Franze Lustiga spolupracující v minulosti právě na filmech s Wimmem Wendersem. Končím tu se svými komentáři, protoze po porušeni pravidel diskusi a po návratu zpět do fora ted bohužel ačkoliv respektuji pravidla diskuze ted nemůžu reagovat na komentář druhých uživatelů ve fóru ani dat náhled při psaní komentáře do natolik úzké kolonky do fora že každé psaní komentářů je tu pro mne skutečne obtížné a nepříjemné.
  • MartinDyntar
    V Česku neznámí, nedoceneny, presto hluboce upřímný, věrohodný a přesvědčivý dojemný film irance Arashe T.Riahio, který je svým způsobem mimořádný, je výjimečný a nemá obdoby. Ale to by měl každý posoudit naopak sám, málokterý film stojí za takovou diváckou pozornost a za divácký zájem. A přitom nejde o kultovní film, ale jde o fenomenální ARTovou záležitost!!!
  • MartinDyntar
    Velmi nadaný íránský filmař Arash Riahi a znamenitý kameraman Michael Riebl dali dohromady překrásný nekomerční fenomenální artovy počin pod názvem Ein Augenblick Freiheit posbíralo plným právem zasloužene řadu cen na MFF. Navíc má srdeční záležitost o které jsem tu psal.
  • MartinDyntar
    Výjimečný film na motivu skutečné životní udalosti s naprosto s věrohodne s přesvědčivými pro me neznamimi herci a mimo jine krom toho ma nejosobitejsi a nejemotivnejsi zpověd k filmu, chci říct proste má nejlepší kritika a recenze na film co jsem kdy napsal. Jsem na ni hrdy i když a ačkoliv tu k tomu nemám vyhrazena sva autorska práva. Bohuzel, ale myslím ze má recenze stoji za zájem, za pozornost a za přečtení ve foru Wimma Wenderse. Snad doufám v to ze me to admini projednou moc prosím prominou, i tak jim jsem vděčný a děkuji. Snad ví za co. Omlouvam se jim za sve minulé za nevhodné komentáře, už si na ně a vubec na to dávám pozor aby se už nikdy vícekrát neopakovali. Děkuji adminum za jejich trpělivost a za pochopeni, ještě jednou děkuji a preju jim co nejvíce registrovaných uživatelů diskuzniho fora. Všechno melo a ma svuj čas. To jsem si vcas neuvedomil.
  • MartinDyntar
    Nejen mimoradne kvalitní drama ktere zasloužene ziskalo několik MFF ocenění je filmem který plati za nezávislí nekomerční ARTovy počin natáčeny v koprodukci na motivu skutečné životní události irance a režiséra tohoto filmu Arashe T.Riahio. Velice překrásný a hluboce dojemný životní příběh.
  • MartinDyntar

Ma vynikajici recenze na tento film k precteni v diskusnim foru wimma wenderse.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit