Přejít na výpis diskuzí

Alžběta Bavorská

OSOBNOST 31.12.2006 
61 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Re: Re: ???

Tak to teda není pravda, že si z toho nic nedělala. Naopak velmi pro ni truchlila a velmi si dávala smrt starší dcery za vinnu, když ji i přes odpor arcivévodkyně Žofie vzala s sebou na cestu do Uher. Když dcerka onemocněla a Alžběta, která zrovna s císařem cestovala po Uhrách, dostala po příjezdu do Debrecínu telegram, že se stav dcery zhoršil, ihned se vrátila zpět do Budy a několik hodin se strachovala o život dítěte. Když 29. května 1855 dcerka zesnula, byla naprosto zničená. Takže nevím, co to tu píšeš za nesmysly - samozřejmě že psi měla také velmi ráda a často se s nimi nechávala fotografovat - ale přece nemůžeš říct že si ze smrti dcery nic nedělala a věnovala se jen psům.
  • Re: Alžběta Bavorská

Ano, to že byla anorektička je pravda a v hlavě to zrovna srovnaný neměla.
  • Re: ???

ano a asi ve dvou letech umřela a Sisi si z toho nic nedělala. Prý se radši věnovala svýmu psovi.
  • Re:

kretén seš ty *15*
  • Re: Nova kniha

Já jsem tu knihu také četla a vůbec se mi nelíbila. Myslím, že se jen pan spisovatel nudil a všechno si vymyslel. Nikde nejsou žádné zmínky o Alexandře. Ani v rodokmenu jejího rodu jsem ji nenašla. Nevěřím té knize ani trochu!!!
  • Re: Knihy o Sissi

Jo, ta sága se mi taky hodně líbí, myslím že je dokonce čtrnáctidílná, já ji čtu zrovna teď, už jsem u 9. dílu a moc se mi líbí.
  • Re: upozornění

Byla to Ludovika Vilemína *3*
  • Re: Nova kniha

Jestli máš na mysli knihu francouzského spisovatele André Bessona, tak ta kniha se mi celkem líbila, ale mám dojem že tam opravdu hodně věcí není podle pravdy a jsou vymyšlené, stejně jako postava hraběnky Schönburgové, která je imaginární....ale máš pravdu, kniha se čte velmi dobře. *3*
  • Re: ???

...jo, dcera Sofie, roku 1855... *3*
  • Knihy o Sissi

Ahoj! chtěla bych doporučit dvanáctidílnou ságu románů o Sissi od Marieluisi von Ingenheimi.
  • ???

nenarodilo se sissi nahodou jako první dítě dcera? *15*
  • Nova kniha

Ahojky,
    chci jen doporucit knizku z nazvem "Roman o Sissi" Mam o ni vsechny knizky, ale tohle je z denniku jeji dvorni dami, ktera ji znala asi od 14-ti. Silne doporucuji. Par veci je tam mozna pritahnutych za vlasy, ale dozvite se tam spoustu novych zajimavosti. Mne se kniha cetla dobre. Tak uvidite....papa *5*
  • Alžběta Bavorská

Především v nezralém věku bylo rozhodnuto o celém jejím dalším životě-osud všech šlechticů. Dále měla anorexii.Nemoc ovlivnila její chování,proto útěky před odpovědností...třeba
  • sisi

Četl jste někdo knihu Císařovna proti své vůli? Je to silná kniha a tam naleznete na všechny otázky odpovědi, ale pokud něčemu nerozumíte kolem jejího života a smrti tak vám to můžu objasnit, znám její život skoro jako svůj.Přečetl jsem o ní mnoho knih a navštívil mnoho míst s ní spojených jako Gödöllö atd. *5* *13*
  • upozornění

Jenom chci opravit že Alžbětina matka nebyla Marie Louisa ale Marie Ludovika. *3*
  • debilové proč jí zabily to byly kreténi *13*
  • *5* *4* *4* *5* *15* *8* *16*
  • Odpověd

MĚ BY TO TŘEBA BAVILO... *4* *4*
  • Nedivím se že pořád prchala před povinnostmi, mě by to taky nebavilo. *3* *15* *4*
  • Nedivím se jí že pořád prchala před povinnostmi, mě by to taky nebavilo. *3* *15* *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit