Přejít na výpis diskuzí

Alžběta Bavorská

OSOBNOST 31.12.2006 
61 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ???

nenarodilo se sissi nahodou jako první dítě dcera? *15*
    • Re: ???

ano a asi ve dvou letech umřela a Sisi si z toho nic nedělala. Prý se radši věnovala svýmu psovi.
      • Re: Re: ???

Krávo! Sisi z toho byla hodně špatná. Tchýně Sofie jí to stále vyčítala, protože si nepřála aby dcery, Sofie a Gisela, jely s rodiči na cestu (myslím, že do Itálie).
        • Re: Re: Re: ???

to bylo na Denisu. S tou Itálií asi nemám pravdu. Omlouvám se. *9* *15*
      • Re: Re: ???

Tak to teda není pravda, že si z toho nic nedělala. Naopak velmi pro ni truchlila a velmi si dávala smrt starší dcery za vinnu, když ji i přes odpor arcivévodkyně Žofie vzala s sebou na cestu do Uher. Když dcerka onemocněla a Alžběta, která zrovna s císařem cestovala po Uhrách, dostala po příjezdu do Debrecínu telegram, že se stav dcery zhoršil, ihned se vrátila zpět do Budy a několik hodin se strachovala o život dítěte. Když 29. května 1855 dcerka zesnula, byla naprosto zničená. Takže nevím, co to tu píšeš za nesmysly - samozřejmě že psi měla také velmi ráda a často se s nimi nechávala fotografovat - ale přece nemůžeš říct že si ze smrti dcery nic nedělala a věnovala se jen psům.
        • Re: Re: Re: ???

oprava...1857 samozřejmě...
    • Re: ???

...jo, dcera Sofie, roku 1855... *3*
  • sisi

Četl jste někdo knihu Císařovna proti své vůli? Je to silná kniha a tam naleznete na všechny otázky odpovědi, ale pokud něčemu nerozumíte kolem jejího života a smrti tak vám to můžu objasnit, znám její život skoro jako svůj.Přečetl jsem o ní mnoho knih a navštívil mnoho míst s ní spojených jako Gödöllö atd. *5* *13*
  • Nedivím se jí že pořád prchala před povinnostmi, mě by to taky nebavilo. *3* *15* *4*
  • Nedivím se že pořád prchala před povinnostmi, mě by to taky nebavilo. *3* *15* *4*
  • Sisi

Obdivuji Alžbětu (Sisi) byla opravdu krásná, inteligentní a skvělá žena *4*
  • Nedivím se jí ze pořád prchala pře povinnostmi, me by to taky nebavilo. *3* *15* *4*
  • Odpověd

MĚ BY TO TŘEBA BAVILO... *4* *4*
  • debilové proč jí zabily to byly kreténi *13*
    • Re:

kretén seš ty *15*
  • :)

Jako mrně jsem jí měla ráda a mám i teď.
  • sisi

VŠE NEJLEPŠÍ K SVÁTKU SISI *4* *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit