Přejít na výpis diskuzí

Alžběta Bavorská

OSOBNOST 31.12.2006 
61 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sofinka zemřela na tyfus nebo na tuberkulozu- mamka je doktorka *1*
  • Někdo ji na lodi probodl pilníkem.
  • upozornění

Jenom chci opravit že Alžbětina matka nebyla Marie Louisa ale Marie Ludovika. *3*
    • Re: upozornění

Byla to Ludovika Vilemína *3*
      • Re: Re: upozornění

ještě k tomu BAVORSKÁ *4* *4*
  • Alžběta Bavorská

Především v nezralém věku bylo rozhodnuto o celém jejím dalším životě-osud všech šlechticů. Dále měla anorexii.Nemoc ovlivnila její chování,proto útěky před odpovědností...třeba
    • Re: Alžběta Bavorská

Ano, to že byla anorektička je pravda a v hlavě to zrovna srovnaný neměla.
  • Nova kniha

Ahojky,
    chci jen doporucit knizku z nazvem "Roman o Sissi" Mam o ni vsechny knizky, ale tohle je z denniku jeji dvorni dami, ktera ji znala asi od 14-ti. Silne doporucuji. Par veci je tam mozna pritahnutych za vlasy, ale dozvite se tam spoustu novych zajimavosti. Mne se kniha cetla dobre. Tak uvidite....papa *5*
    • Re: Nova kniha

Já jsem tu knihu také četla a vůbec se mi nelíbila. Myslím, že se jen pan spisovatel nudil a všechno si vymyslel. Nikde nejsou žádné zmínky o Alexandře. Ani v rodokmenu jejího rodu jsem ji nenašla. Nevěřím té knize ani trochu!!!
      • Re: Re: Nova kniha

Ještě tam z ní udělali lesbu...to by se měl spíš stydět. *13*

.... to je pravda, tu dámu skutečně nelze najít ani v její rodině, ani v jiných pramenech týkajících se osob kolem Sisi. Možná se autor snažil jen najít za každou cenu nějaké vysvětlení, pro poněkud nestandardní manželský život Alžběty a France Josefa. Dostala se mi do rukou kniha Gabriele Braschl-Pichler o bratrovi France - Maxmiliánovi. Jsou v ní úryvky korespondence mezi Sisi a její tchýní, které v podstatě popírají deklarovaný vztah mezi těmito dvěma dámami. Knihy, které čerpají z dobových pramenů a dostupných důkazů sice občas vzbudí úžas, ale rozhodně jsou cennější než celá sága paní von Ingenheim nebo zmíněný Román o Sisi, který je podle mého jen čtivým blábolem.

Ano, výše sem psala, že kniha je přece zčásti smyšlená a tak je třeba ji také brát. Není to životopisná kniha, jde o román. Pokud máš zájem spíše o faktické informace z jejího života, je lepší nějaká životopisná kniha např. od Brigitte Hamann, Gabriely Praschl-Bichler...
    • Re: Nova kniha

Jestli máš na mysli knihu francouzského spisovatele André Bessona, tak ta kniha se mi celkem líbila, ale mám dojem že tam opravdu hodně věcí není podle pravdy a jsou vymyšlené, stejně jako postava hraběnky Schönburgové, která je imaginární....ale máš pravdu, kniha se čte velmi dobře. *3*
  • Knihy o Sissi

Ahoj! chtěla bych doporučit dvanáctidílnou ságu románů o Sissi od Marieluisi von Ingenheimi.
    • Re: Knihy o Sissi

Jo, ta sága se mi taky hodně líbí, myslím že je dokonce čtrnáctidílná, já ji čtu zrovna teď, už jsem u 9. dílu a moc se mi líbí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit