-
Re: Re: Re: Re: Překlad k novýmu roku;-)
Já to překládala z angliny, ale už přede mnou to někdo přeložil do angliny z originálního maďarskýho článku. Snad to tedy není až moc překroucený... *3* *5* -
Re: Re: Re: Překlad k novýmu roku;-)
Producentka filmu Deana Horváthová začala boj o Mathesona šest měsíců před počátkem natáčení. Jeho agentura měla jiné plány s mladým umělcem. Ale tvrdohlavá Horváthová se nedala. Bojovala do okamžiku než ho dostala. Nakonec také obsadila Annu Friel, která mu zavolala a řekla:
,, O nic se nestarej, v tomto filmu je tvoje místo!"
A Matheson poslechl její slova.
Dostaly mě jeho fotky - říká neochvějně producentka - tam je něco v jeho očích čeho se nejste schopní zbavit. Je milý člověk. Dokonce muž, ale může v něm být dítě. Cítila jsem, že bude ideální pro roli, protože během zkoušek jsem v něm viděla dva extrémy - podobně jako v Caravaggiovi, ale v průběhu natáčení jsem byla překvapena. On je opravdu renesanční člověk ve filmu. Právě jako by vyšel z plátna tohoto věku." -
Re: Re: Překlad k novýmu roku;-)
,,Pracovat s ním bylo velmi snadné, protože je velmi talentovaný kluk. Tato role z něho zářila. Mám rád tento druh herců. Je o něco požádán, přemýšlí, hledá různá řešení, spolupracuje, má víru v to co dělá. Pátrá po jemných nuancích, něčem navíc, že i v momentech natáčení je schopen přidat něco nového k roli. Ale může být také hrubý, když je to potřeba. Na scéně inspiroval sám sebe vždy hudbou. Vždy poslouchal soundtrack předtím, než šel před kameru. Práce s ním je jako hrát na housle Stradivari. Vzájemné tóny z nich zní jasně. Ve filmu maluje a hraje hudbu, stejně jako v soukromém životě. Každý ho miloval v týmu. Má vděčnou povahu - je snadné ho obdivovat."
O natáčení milostných scén mezi Hansem a Annou Friel.........
Alžběta Bathory se po smrti manžela setká s Caravaggiem v kostele a milují se spolu ve zpovědnici.
Jakubisko k tomu říká:
,, My točili tuto scénu v gotickém kostele v Kutné Hoře. Hans hrál s naprostou zaníceností, ale tak moc, že jsem nakonec musel vzít zpět jeho vášně během procesu sestříhávání a spíše jsem musel ukázat tvář Anny Friel. Hrál tak dychtivě, že jsem si myslel, že nesmím ukázat publiku všechno - že musím přenechat některé momenty jejich vlastní představivosti." -
Re: Překlad k novýmu roku;-)
Článek "A túlfűtött skót " (VASÁRNAP; 30.3. 2007);
Herečka Demi Moore o spolupráci s Hansem během natáčení filmu HALF LIGHT (2006).....
Poté, co natočila Demi Moore film "Half Light" byla dotazována na jejího hezkého skotského partnera Hanse Mathesona. Ona odpověděla na otázku ne třemi větami, ale třemi slovy:
,,Já jsem ohromená."
Jeho herectví iksté role v tomto filmu mělo velký vliv na Demi - ne jen s jeho vzhledem, ale jeho věděním a znalostmi.
Režisér Juraj Jakubisko a producentka Deana Horváthová o spolupráci s Hansem během natáčení filmu BATHORY (2008)....
Režisér Jakubisko mohl něco žádat - to nebyl problém pro Hanse Mathesona, mohl hrát ihned. -
Překlad k novýmu roku;-)
Neměla jsem od listopadu absolutně čas na net apod., takže jsem už dlouho nepřekládala, takže teď po delší době jsem něco zasejc přeložila (amatérsky), takže hezké počtení. *3* -
film Caravaggio /2007/
Koho tohle téma zajímá, tak:
Dneska jsem našla v novém televizním programu, že dávají 6.1.2010 (jinak středa) na ČT2 od 20.30 hod. první díl životopisného filmu CARAVAGGIO o italském malíři Caravaggiovi, kterého hrál mimochodem Hans v Bathory. Tak kdo chcete, jukněte, může to být zajímavé a poučné. -
CSFD - Sherlock Holmes
Dneska jsem brouzdala a našla na CSFD v sekci "Videa" spousta krátkých ukázek z filmu a světe div se, v ukázce č.8 je i HM. *14* *3*
http://www.csfd.cz/film/242855-sherlock-holmes/videa/
Jo a v sekci "Videa" je ještě Film o filmu, taky krátká ukázka a Hans je tam taky vidět, je ale zády a kecá s Robertem Downey Jr.
*3* -
Re: Behind the Scenes - Sherlock Holmes
Robert Downey Jr. říká Hansovi, aby ho uhodil do žaludku. *1* *1* -
Behind the Scenes - Sherlock Holmes
Tady házím odkaz na krátkou ukázku z natáčení. *14*
http://smg.photobucket.com/albu ms/v232/phoenixkeeper/?action=view -
Promo fotky
Sherlock Holmes -
http://www.collider.com/2009/1 2/11/37-high-resolution-images-from -sherlock-holmes-plus-steve-says-th e-movie-is-great/
Hansík je na fotce č.27 a č.31 *14* -
Další novej trailer
Clash of the Titans
*3*
http://www.youtube.com/watch?v=Ia zoKiYyGCY
Vypadá to good *14* -
Ofic. stránka filmu Sherlock Holmes
V sekci "Photos" najdete i pár fotek z natáčení, kde je Hans. *14* *3*
http://sherlock-holmes-movie.warnerbros.com/ -
Interview
Dneska večer jsem se byla podívat na YT a našla jsem tam Hansovo interview pocházející z dývka minisérie Tess of the Durbervilles z loňska. *3*
Moc tomu nerozumím co tam vlastně říká, ale přijde mi vtipnej konec. *14*
http://www.youtube.com/watch? v=UMGGaJ_l5v8 -
Re: Bídníci
Jak to, to tam dali přebal verze z roku 1998? -
Bídníci
tak to dvd Bídníci jsem si koupila a doma zjistila, že je to film z roku 1976 *10* *10* *16* *5* takže pěkná mystifikace a vyhozené prachy za dvd *8* -
Clash of the Titans /2010/
Dobré počtení, jukněte *3*
http://www.moviezone.cz/clanek/16034-mz-skalpel-novy-souboj-titanu/ -
Re: Re: Re: Re: Re: Druhej novej trailer
Ještě musím připsat - nedávno jsem se dívala na netu na originální verzi a docela mě překvapilo, že tam Hans po celou dobu mluvil velice potichu a to i ve scénách, kam měl dát větší důraz na mluvené slovo.. *5* -
Re: Re: Re: Re: Druhej novej trailer
Další scéna která se mi líbila byla ta, jak je Rachel s kámoškou večer na tom majáku a přijde tam Angus a sehraje tu vraždu s nožem, tam šel trošku z Hanse strach, jak se díval. Pak se mi líbila večerní scéna z nádraží mezi Angusem a kámoškou Rachel, i když bych tu herečku co jí hrála nejraději nakopala jak mi byla protivná a nesympatická. *8* *5* *16* Závěrečnou scénu na majáku mezi Angusem / Patrickem a Rachel na majáku jsem nějak nepobrala, ale přesto se mi líbilo, jak jí Hans zahrál, koukal tam jak smutnej psík předtím než skočil z toho majáku na útesy. Jo, ještě musím vychválit ten hřbitov, ten se mi moc líbil, já jsem totiž poněkud ujetá na hřbitovy. *1* *1* *1* Celkově ten film byl nudný a nezáživný a vůbec ne strachlivý a upřímně řečeno, kdyby tomu filmu nedal trochu té šťávy Hans a i ta Demi Moore, tak to byl totální propadák. Světlo ve tmě postrádá veškerou logiku a ten děj je tak překroucený, až mu to v konečném výsledku ubírá na kvalitě, škoda. Exteriéry filmaři vybrali na jedničku a kamera taky ujde. -
Re: Re: Re: Re: Druhej novej trailer
Já to zasejc rozeberu podrobněji, jestli dovolíš. *3* Souhlas, scény s Hansem jsou nejlepší, moc mu to tam slušelo, vypadal tajemně, i když raději ho vidím v historických rolích, myslím, že se v nich cítí lépe a umí se víc projevit. Demi k němu ovšem vypadala už poněkud omšele.. Koukal na ní jak na hodně starší sestru, ne jako na někoho do koho je zamilovaný až po uši. Líbily se mi hlavně ty scény odehrávající se ve Skotsku /i když to byl jinak Wales/, to moře, vítr, krajina - nádhera. *4* Hudba se mi moc líbila - některé skladby ze soundtracku mám i natažené v PC, občas si je poslechnu. *4* Pak se mi líbily ty koníčkové, páč já jsem do koní blázen a jak se tam pěkně proháněli po té pláži, vypadalo to skvěle. Asi nejvíc se mi vryla do paměti taková ta scéna, jak Rachel celá vystrašená a zmoklá jak slepice dorazí večer na maják k Angusovi, to se mi moc líbilo - romantické. *14* *14* *14* Pak to, jak se Rachel s Angusem procházeli spolu po pláži a zahrabávali spolu tu mušli a pak si dávali spicha na té vesnické oslavě, kam už Angus ovšem nedorazil. Mě se líbilo, jak se Hansovi doopravdy na té pláži nějak podvrkla noha.. *1* On je na tohle teda přeborník, to je pomalu v každém filmu. *1* -
Re: Re: Moc nechápu
My nemáme doma kabelovku, takže mi nezbývalo nic jiného, než si zahrát na piráta. *1* Skoukla jsem jen scény, ve kterých hraje Hans, celé jsem to ještě neviděla. Snad to napravím, časem. *5* Objednávat z Popronu to rozhodně nebudu, možná se jedná i o jiné DVD.. *13*