Přejít na výpis diskuzí

Hans Matheson

OSOBNOST 31.12.2006 
1426 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Re: Re: Bathory

Ja to stahovala pres bitlord pres torrenty a kvalita normos jako v telce *3*
  • Re: Bathory

Já si dovolím s tebou v něčem nesouhlasit. Dabing byl dle mého názoru naprosto úděsný a to jak v CZ, tak v SK. *9* Zvlášť Caravaggio byl nadabován úděsně a amatérským způsobem. *8*Možná jsem prostě jenom zvyklá na Hansův hlas v origoš znění. Ono je taky docela těžké sehnat u nás herce, co má aspoň trochu podobný hlas jako HM. *5* *4* Jinak - snové vize byly na celém filmu asi to nejlepší, to se Jakubiskovi povedlo. *4* První část se mi líbila převelice, druhá taky byla dobrá a u třetí jsem bohužel zažívala komatové stavy, ale nakonec jsem jí nějak přežila. *5* Co se týče drastických scén - nebyly zdaleka tak drastické jak všude psali.. *13* Byl to oproti jiným filmům čajíček. *5* A sexuální scény? Tak ty k filmu tohoto typu patří. *14* Jenom si myslím, že tam bylo zbytečně moc nahoty i tam, kde by se to bez toho klidně obešlo.. Např. koukat nějakýmu dědovi na šu**na na pitevním stole mi přišlo nechutný. *9*

For lolan -
    Já osobně jsme to stahovala z těchto stránek http://www.warcenter.cz/viewtopic.p hp?f=39&t=130703
    *3*
    Je to v SK jazyce a kvalita to je televizní. Pokud chceš Bathory ve vyšší kvalitě, musíš si počkat na DVD. *5*
    Jen tak pro představu, jaká je ta televizní kvalita, prohlídni si screeny http://www.hansmatheson.org/bathory/bathcapgallery.html
    *4* *3*

Hansíkovi sluší vousy, ale když má svoje. *3* Tyhlety nalepený co měl v Bathory byly strašný. *9* Vypadal něco mezi Krakonošem a stoupencem kultu hippie.. *1* *1*

já myslím že se jim to celkem povedlo, aspon teda mě se to líbilo ale souhlasím s tebou - bylo tam občas přesexováno a hans vypadá rozhodně líp bez vousů *4* a ještě odkud jsi to stahovala?? je to dobrá kvalita?
  • Bathory

Tak jsem vcera shledla Bathory. Co na to rict, nejak nevim. Chvilema jsme tez nevedela jako Erzebeth co je skutecnost a co sen, obcas jsem se v tom lehce ztracela a od umrti Caravagga na horecku jsem to posunovala az 10 minut pred koncem jsem to nechala *4*Hans byl nadabovany pomerne dobre, ten hlas k nemu i sedel. Ale jinak v tom filmu mi prislo tak trochu presexovano nebo jak to rict a chvilema byl ten film i docela pro slabsi povahy nechutny. Na Hansovi se mi nelibily moc ty dlouhe vlasy a ty vousy, jinak byl rozkosny, hubenour jeden *1* *14* *14*
  • Re: Re: Re: Re: Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

Jj, přesně tak. *3* Jsem zjistila, že je poměrně náročný dělat překlady nějakejch songů obecně, protože jak píšeš, je to vlastně básnicky, nebo -li zhudebněná báseň a to je hodně těžký pak překládat.. *9*

Anebo to bude taky mou anglictinou *1* Vis jak, pro sebe si to prelozim a i normalni text davajici smysl upravim do cestiny, kdyz neco prekladam, ale tohle jsem nejak nezvladala *13* *9* To je jak basnicky, to si clovek taky muze vylozit tisicero zpusoby, tak si tomu holt kazda musime dat smysl sama podle toho,c o za tim textem vidime *14*
  • Re: Re: Re: Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

No hele, takhle jsem si to přeložila i přes překladač a říkala jsem si, ten text je docela divnej, ale bude to asi tím, že neumím anglicky a je to jen hrubej překlad. *4* Ale jak ho tak čtu i po tobě, tak ten text je v podstatě podivnej pořád. *1* Jak píšeš, nebudu kritizovat cizí dílko, sama bych se na nic nezmohla, takže.. *5*
  • Re: Re: Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

Snazila jsme se to nejak prelouskat i neco dat do spravne cestiny a nemuzu si pomoct, ten text je ptakovina *1* *1* Ale kazdemu jeho jest a nic proti ni nemam *3*

Mohla jsme milovat,
    A mohl jsi lhat,
    Stale budu tve alibi,
    Nikdo nemohl podezřívat divku jako je tato.

A mohl jsi utikat,
    A mohla jsem volat,
    Do tve naruce padla bych,
    Vic nez touha a vic nez opilý polibek.

Zase jednou den se zmenil v noc,
    Nyni lezis vedle me,
    Kdo by si to pomyslel,
    Pribeh bude mit takovy konec?
    Ležíci a smějici se ve tme,
    Uzdravený šíp,
    Skrz srdce,
    A ja se otocim k tobe...
    Otocim se k tobe a reknu!

Refrén:Stejny jako predtim

Oh Pane Durbefield,
    nebo Pane Matheson,
    Milovala jsme Vas od,
    Od nevim kdy.

Tak ja se pokusim to prelozit, ale fakt to nebude umelecky dilo, spis shit *15*

Pokorný Hans

Oh Pane Durbefield,
    nebo Pane Matheson,
    Milovala jsem Vas od (ty znaky, nevim co to je)
    Od nevim kdy

Mam te v hlave,
    Mam te v noci,
    Chodim skrz svou mysl,
    Odchazim z dohledu.

Jsem hloupak, co muzu delat?
    Nikdy jsem nevyhrala muze jako jsi ty,
    Zblaznil se,
    Jen do me.

Cold and naked in the dark, Chladny a nahy ve tme,
    Zlomeny šíp,
    Rozštěpí srdce,
    Pada jako plátky ve vánku.

(pak se otocis na me!)

Refrén:
    Citit se pokorny,
    Citim se slaba,
    Hozena do tveho slitovani,
    A na tvou stopu,
    Vse co potrebuji je jen - mluvit s tebou.
    Jsem tváří v tvář nekonečné noci,
    Znalý vi, ze nemuzes slyset mou přísahu, (tahle veta se nedala presne prelozit do CJ)
    Vse co potrebuji je jen slyset o tobe.

(slyset o tobe)
  • Re: Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

Kdyby jsi byla tak hodná, tak nám to prosím přelož tak zhruba, když tu anglinu používáš v Ireland. *4* *3* *4* Máš pravdu v tom, že ten song by se nikdy hitem nestal. *13* Ale když to holku baví a má z toho radost, tak ať si komponuje, ne. *5* Fantazii se meze nekladou, i když ten text když jsem si tak kostrbatě překládala je fakt nějakej dětinskej.. *1*

Je to nějaká "okresní" skladatelka / umělkyně z Great Britain. *3* Ale hlavně velká fanynka HM. *3* *1*
  • Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

Uprimne? Tragickej song! Vzdyt to zni priserne a ten text mi prijde hloupy *4* Vlastne ona o necem sni, jak ho ma pro sebe a jak s nim mluvi a pak se to stane skutecnosti a ona ho ma pro sebe a muze s nim mluvit *1* Ja to prelozim, ale spis pro sebe, pac nemam basnicky strevo, abych to v te cestine vypadalo nejak upravene *3* Ale jestli chcete aspon tak zhruba, tak to klidne prelozim *3*
  • Re: Re: Re: Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

co jsem se svojí skromnou angličtinou pochopila, tak Lakama víceméně vyznává lásku Hansovi ne? *14* *14* Lakama je nějaká známá osobnost nebo má jen profil na myspace? *5*
  • lynette

Re: Re: Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

Oh Mr. D’urbefield,
    Or Mr. Matheson,
    I’ve been loving you since…
    Since I don’t know when.

Jinak překlad po mně nechtějte! *13* Jestli tu někdo ovládá AJ, tak ať prosím písne překlad, ju. *3*
    Mějte se. *4*
  • lynette

Re: Re: Písnička věnovaná HM (HANS HUMBLE)

(to hear from you)

I could love,
    And you could lie,
    I’ll still be your alibi,
    No-one could suspect a girl like this.

And you could run,
    And I could call,
    To your arms I would but fall,
    More than lust – more than a drunken kiss.

Once again day falls to night,
    Now you’re lying by my side,
    Who’d have thought,
    The tale would end this way?
    Lying – laughing in the dark,
    Mended arrow,
    Through the heart,
    And I turn to you...
    I turn to you and say!

Chorus:
    I’m Feeling humble,
    I’m feeling weak,