-
ZAJÍMAVOST:
Roku 2011 vyhrál casting na roli do filmu s pracovním názvem ARTHUR & LANCELOT amerického režiséra Davida Dobkina. Bohužel projekt byl nakonec pozastaven ještě před počátkem natáčení a nezrealizován.
Jeho otec Iain Matheson, uměleckým jménem Ado je hudebníkem na polo-profesionální úrovni. 24.7. 2011 měl např. vystoupení ve velmi intimním prostředí v Green Note pro 65 míst v Londýně ve čtvrti Camden, kde vystoupil společně s Penny Larkins a Carlem Pannuzzo. Začal písní "Old Fishermann" a další svou píseň "Christina" věnoval zemřelé Amy Winehouse. Zazpíval své dvě úplně nové písně stejně jako v Anglii populární "Seminole Wind" a "Oh Marianne". Byl to čistě akustický koncert. Jen Ado a jeho kytara s pár hudebníky za sebou. Vprostřed svého vystoupení hrál krásné keltské balady.Mimo jiné měl stejného roku živá rádiová hudební vystoupení v Cornwallu v St. Austell's Bay. Tato vystoupení byla možná poslouchat on-line přes internet. -
Velkofilm Bathory (2008)
Včera nám přišlo domů nové číslo katalogu Popron a na str.58 jsem našla jako novinku DVD Bathory za 399,-Kč, BD Bathory tam je za 799,-Kč. *14*
Tak kdož máte zájem, směle objednávejte! *4* -
-
Re: Velkofilm Bathory (2008)
Jo a abych nezapomněla, je to CZ a SK verze. *5*
-
-
Blahopřání k narozkám
Chtěla bych popřát a pogratulovat Hansovi k dnešním narozkám a jelikož je večer, tak doufám že to někde pořádně zapíjí. Mimochodem, věk 36 let je pro chlapa akorát, to totiž vypadají většinou nejlíp, ani chlapeček ani dědeček.:-D -
For Hans
je fakt že chlap vypadá nejlíp ve středních letech ale myslím si že po dnešním bujarém večírku bude hans vypadat jinak:-D ale přesto - všechno nejlepší, narozky jsou jen jednou za rok;-) -
Rex Features
3 ,,staronové" fotečky z filmu Still Crazy - pořád naplno /r. 1998/. *3* Strana 4, úplně nahoře. *3*
http://www.rexfeatures.com/search/?&kw=hans%2520matheson&sft=&pg=4&context=&lkw=&iso=GBR&search_newest=search_newest&viah=N&ord=N&pl=40&smtpfx=&stk=N&od=G -
-
fakty nic mocky novýho... *9* *13*
-
-
Bohužel... *9*
-
-
-
K Hansovi
Vazeni, vcera jsem se divala na Dr.Zivaga a Hans tam byl naprosto uzasnej! Nechapu, ze jeste nikdy nebyl nominovanej na nejakou cenu, ba dokonce ze ji jeste nedostal. Je velmi talentovany. -
"An Improbable Zhivago" :-)))
"An Improbable Zhivago" :-)))
Tenhle článek mi dal dost velkou práci, překládala jsem ho dva dny, protože je strašně dlouhej. Poslední velký interview HM, který je k filmu DŽ. *14* *3* *14* Tedy když nepočítám ještě to z DVD, který ale přeložený nemám.. *13* *5*
Článek "An Improbable Zhivago" , (Sunday Times; 3.11. 2002);
Rozhovor herce Hanse Mathesona s novinářkou Gillian Bowditch o filmu "Doctor Zhivago" (2002), jeho rodině, škole, soukromí, kariéře a milostném životě.......
Hans Matheson sedí v neosobním baru Londýnského televizního centra shrbený nad šálkem térové kávy a já hledím do jeho modrých očí v očekávání, že se zamiluje. Přes venku zuřící vichřici nedochází k žádnému jiskření. Slabost v mých kolenou není nic víc než památka na předchozí večerní tenisové lekce. Nic nenaznačuje, že jsem v přítomnosti jednoho z nejvíce romantických hrdinů literatury 20. století. -
-
Re:
Matheson, kterému je 27 let a který pochází z města Stornoway z ostrova Lewis ztvárnil titulní roli v 8,5 milionové tv minisérii Doctor Zhivago. Mathesona, snad až příliš štíhlého, byste byli nervózní nechat venku v silném větru, natož v kruté ruské zimě. Jeho nepříliš hustý vous a načechraný knírek je sotva viditelný pod jeho černou manšestrovou čepicí s kšiltem. Dřevěná kytara mu visí na koženém řemínku kolem krku a celkově vypadá spíše jako uprchlík z chlapecké skupiny než seriózní příslušník Rudé armády. Matheson, který opustil školu prakticky bez žádné kvalifikace se zdá stejně překvapený jako já, že dostal tuto roli. A po návštěvě neteře Borise Pasternaka v Oxfordu, jejíž domov vyhlíží jako muzeum dotyčného autora, který získal též Nobelovu cenu, se jen utvrdil v počátečních pochybnostech.
,,Byl jsem na kolenou.", říká. ,,Pomyslel jsem si: Bože můj, nejsem vůbec intelektuálně na této úrovni. Ale moje práce je pochopit roli emocionálně a sehrát tyto skvělé scény. Byla to skvělá příležitost, ale nesmírně těžká."
Při pohledu na Mathesona může leckoho napadnout, zda s ohledem na jeho věk a zkušenosti, dokáže tak složitou postavu ztvárnit. Podle Financial Times, jestliže Doctor Zhivago bude propadák, televizní společnost GRANADA může přestat vyrábět dramata. Méně potrhlý duch by mohl být zastrašen zodpovědností. Mathesonovi pomáhá, že věří v karmu. -
-
Re: Re:
,,Já myslím, že Boris Pasternak byl s námi nějak přítomen, zatímco jsme natáčeli", říká.
Ztotožní se s "básníkem Živagem" a myslí si, že Lara a Jurij se museli setkat v předchozím životě.
,, Všichni jsme měli velikou lásku ve svém životě a možná ji také ztratili ", přemítá. ,, V té době to vidíte jako neštěstí, ale to je osud sám o sobě. Za každou krásnou věcí je nějaký druh bolesti."
Matheson jistě nesedí do typu stereotypního tvrdošíjného, presbyteriánského ostrovana.
Jeho početná rodina stále žije na ostrově Lewis. Jeho babička mluví gaelskou keltštinou a každou neděli chodí do kostela. Nicméně i v jeho rodině je destruktivní stránka. Hans v minulosti mluvil o alkoholismu, který je běžnou součástí na ostrově a který zničil jeho rodinu. Lituje, že je tak otevřený.
,,Neměl jsem právo se o tom vyjadřovat", říká. ,,Velice rád bych to dal do pořádku. Myslím, že problém s alkoholem je všeobecně ve skotské kultuře, ale nemám právo posuzovat svou rodinu a ostrov, ze kterého pochází." -
-
Re: Re: Re:
Jeho názory způsobily polemiku na ostrově Lewis.
,,Byl jsem opravdu zničený, protože jsem byl tak mladý a naivní", říká o dopadu jeho názorů. ,,Cítil jsem, že jsem projevil neúctu k mé rodině. Oni jsou moje rodina a udělali toho pro mě tolik. Jejich srdce jsou tak velká, ale z tatínkovy strany umírají skoro všichni ve věku 50 let z důsledku nadměrného požívání whisky, slaniny a klobás. Právě tak to chodí tam nahoře na ostrovech."
Jeho rodiče odešli z ostrova Lewis, když byly Mathesonovi 2 roky a přidali se ke komunitě hippies v Kentu. Jeho otec Iain je lidový hudebník a trompe l'oeil malíř (tj. malířský styl, kdy obrazy jsou trojrozměrné), jeho matka Sheena je terapeutka.
,,Má mamka a tatínek nás brali do Glastonbury", říká. Chodil jsem na koncerty Boba Dylana. Když jsem byl dítě, byl jsem obklopen hnutím hippies. Byla to velmi liberální výchova v mnoha směrech. Když nadešel čas odejít, bylo to trochu obtížné čelit jiným věcem. Ale to není chyba mé mamky a tatínka. Dostali jsme tolik lásky. Pocházím z velmi soudržné rodiny."
Matheson byl introvertní, plaché dítě, které se ve škole příliš neprosadilo. Mluvil o svých destruktivních sklonech a zlobě a o jeho experimentování s drogami. Když mu bylo 17 let, přesvědčili ho rodiče, aby šel do dramatické školy. -
-
Re: Re: Re: Re:
,, Byl jsem v dospívání velmi plachý a drama bylo pro mě velmi hojivý, léčebný proces", říká.
Získal místo na dramatické škole hlavně, jak říká, na základě svého pohlaví.
,, Byl jsem jediný kluk v mé třídě."
Díky nedostatku mužských talentů v jeho třídě by se mohlo zdát, že má mnoho zkušeností s hraním romantických rolí. Ale ne.
,,Většinou jsme dělali feministické hry", říká. ,,Já jsem byl oběť ve všem."
Jeho učitelé ho tlačili na konkurz na hlavní roli v dramatu "Christmas" režiséra a scénáristy Jeze Butterwortha pro televizní stanici Channel 4. To vedlo k další spolupráci s Butterworthem v "Mojo" na divadle Royal Court Theatre. Matheson si poté zahrál i ve zfilmované verzi této hry po boku Harolda Pintera, pak následovala role v "Stella does Tricks" a "Still Crazy" s herci Timothym Spallem a Billym Connollym. V roce 1997 získal roli mladého revolucionáře Mariuse ve filmové adaptaci režiséra Billa Augusta "Les Miserables" a kvůli natáčení odletěl do New Yorku. Bylo to poprvé, kdy byl v zahraničí. -
-
Re: Re: Re: Re: Re:
,,Já bych byl rád ženatý a mít děti, ale možná ne tak přesto docela", říká. Miloval bych mít velkou rodinu. V této době je význam rodiny dost podceňován - každý člověk chce dosáhnout kariéry - ale i to je zřejmě důležité."
To není něco, jak by se vyjádřil Omar Sharif. Matheson je post - feministický romantický hrdina, typ, který sám dělá domácí práce, jelikož nemá stálou přítelkyni.
Týden poté, co jsem se sešla s Hansem Mathesonem, přijdou výsledky hotových fotografií. Vypadá fantasticky: tmavovlasý, hloubavý a ničivě hezký. Ačkoli v něm pořád více než romantický hrdina převládá stále spíše mladík se zálibou v hraní na akustickou kytaru. -
,,Tento vztah byl mnohovrstevný ", říká. ,, Netušil jsem mnoho souvislostí. Najednou jsme se ocitli v opravdu těžkých časech. Oba jsme tak moc bojovali o přežití naší lásky. Láska je zvláštní věc. Musel jsem se s ní rozejít. Byl to můj nejsilnější vztah, pro to velké množství lásky, kterou jsme jeden pro druhého cítili a pak to množství bolesti, kterou jsme si prošli. V určitém bodu se vaše iluze zhroutí. Teď mohu číst Pasternaka a rozumět tomu."
Po jeho vztahu s Mortonovou strávil 2 roky samostatně.
,,Setkal jsem se se Sam nedávno znovu a bylo to skutečně dobré ", on říká. ,,Já jsem nepotřeboval ji, ona nepotřebovala mě. Nikdy jsem si nemyslel, že bych byl schopný tam sedět, pít kávu, vidět ji s jejím dítětem a asi to tak bude v pořádku. Byl jsem na sebe hrdý. My oba byli."
Na pravidelných folkových turné, kde hraje na kytaru a housle, Matheson psal album. Je na pochybách, zda ho dát poslechnout širšímu obecenstvu.
,,Je to velmi osobní."
Chtěl by se vrátit na ostrov Lewis, kde by chtěl žít. Pokud jde o budoucnost, tam nejsou žádné specifické projekty. Po uplynulých 5 měsících se sešel s herečkou, která nyní natáčí v Austrálii. -
,,Byl to neuvěřitelný sled událostí. Nejdál jsem byl ve Stornoway a najednou jsem skončil v místnosti s Liamem Neesonem a Geoffreym Rushem."
Role Juryho Živaga v tv adaptaci "Doktor Živago", která se natáčela po 3 měsíce je zatím jeho největší rolí.
Záporák Komarovsky je ztvárněn Samem Neillem a Laru hraje zatím neznámá Keira Knightley (17), která je dcerou skotské dramatičky Sharman MacDonaldové.
,,Měl jsem strach začít", říká Matheson k nezkušenosti Keiry Knightley. ,,Když je vám 17 let, tak opravdu nemáte zkušenosti v lásce, obzvláště v hluboké lásce, která je mezi Jurijem a Larou. Ale Keira je mimořádná. Je přirozená herečka a vypadá fantasticky. Je poměrně komplikovaná a je v ní tajemnost. Opravdu jsem respektoval dospělost, se kterou přistupovala k této roli."
Mathesonovi nejsou cizí traumatizující milostné záležitosti. Čtyři roky žil s herečkou Samanthou Morton. Byl to bouřlivý vztah a jediný, ze kterého čerpal, zatímco natáčel film "Doktor Živago".
-
-
-
-
-
-
******** 36 ********
Happy Birthday Hans! I hope that he enjoys his big day! -
Nezapomente!
Dnes davaji 2.cast Dr.Zivaga od 20.00 hod. na CT2. Ja uz se na to moc tesim. *3* -
7. srpen 2011 - 36. narozeniny
Milý Hansi, teď touto dobou budeš nejspíš sedět v kruhu rodinném a zapíjet další den svého narození se svým tátou Iainem /Ado/, mamkou Sheenou a mladším bráškou Willem a jistě se těšíš ze svých dárků a dortu, všichni zpíváte a hrajete na kytaru.;-):-) Anebo aspoň posloucháte nějakou dobrou skotskou music.:-)) Tak Ti aspoň na dálku prostřednictvím internetové sítě posílám svou upřímnou gratulaci k narozeninám /i když vím, že pravděpodobně nemáš internet/ a přeji jen to nejlepší ve všech směrech. Se srdečným pozdravem Aranella