Přejít na výpis diskuzí

Jiří Babica

OSOBNOST 25.10.2008 
100 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Všichni, kdo považují Babicu za dobrého kuchaře, by si měli uvědomit, že profesionál si nesmí plést názvy surovin, musí umět správně vyslovovat všechno, co se týče jeho oboru, musí perfektně ovládat pracovní postupy - a hlavně nesmí v práci pít alkohol! Tím spíš, že se na vysílání má možnost pořádně předem připravit, tedy vše nacvičit i nastudovat, jak se vyslovuje chorizo, paella, jalapeňos...

    Pokud si Babica plete omeletu s palačinkou, javor s vavřínem, zapéká segedín, tvoří houbový pokrm bez hub, smaží vánočku a podobné skvosty, na jaké odborné úrovni je? Pohlreich měl ve svém pořadu roli předepsanou, není to jeho opravdová tvář, ale Babica je v osobním životě hulvát a opilec. A stačí se podívat, jak vypadá na talíři jídlo, které naaranžoval Pohlreich a jak jídlo od Babici - upřímně, po kterém byste sáhli? A není pravda, že Pohlreichova jídla jsou drahá a Babicova levná! Babica vaří často z velmi drahých surovin - vepřová panenka, tuňák, losos, olivový olej - neznalci zřejmě ale vidí jen ten Eidam místo parmezánu...

    Závěr: Babica NENÍ profesionál ani NEVAŘÍ LEVNĚ pro obyčejné lidi.

  • Pane Babica to ze si pletete javorovy list s vavrinovym me utvrdilo ze jste v uceni nedaval pozor a kdyz tohle rekne amater a odbornik ho neopravi je to ostuda a hlavne vase .... *4*
  • Pane Babico , dala jsem na vás s zakoupila nádobí dokonce s vaším podpisem , měl by jste si ohlídat na co váš podpis dáváte ,to nádobí je docela drahý šunt,ucha by prý díky gumě na uchách hrnců neměla pálit -hloupost bez chňapky bych se spálila, samo nádobí se začíná olupovat tak že bude vypadat jako lepší ešusy. Nikdy bych nebýt vašeho doporučení do tohoto nákupu nešla tak, že jste doporučil hoodně předražený šunt .
  • Nevím, kdo si na co stěžujete, Poljarta nemusím a po prvním díle jsem už tohoto mistra hulváta nemusel, on si hraje na Gordona, kterému nesahá ani pod kolena. Pokud se receptů dle Babici, ta některé jsem udělal a docela do šlo. Nejsem hotelier ani snob, abych se ukázal, že si mohu dát polévku za 250,-kč, která má hodnotu nanejvýš 10 kč, atd
  • Četl jsem na internetu rozhovor s panem Babicou, následně si na youtube pustil dva z jeho šílených receptů ("masový fotbalový míč" byl fakt unikát) a nechápal jsem, jak tenhle člověk, který netuší, co je kurkuma, čedar prohlásí za "mexický sýr", vaří houbovou omáčku bez hub a neúspěšně se pokouší vyrobit z kusu tlusté flákoty "baconstrip" mohl být "dlouholetým šéfkuchařem vyhlášené německé restaurace"... pak jsem si vygooglil, že totéž leželo v hlavě i jiným lidem a zeptali se majitele toho podniku, Chrise Epstinga...odpověděl jim, že jde spíše o běžnou německou "knaipe", kde pan Babica nebyl šéfkuchařem, ale normálním kuchařem, kterého navíc museli prospustit, mj. kvůli problémům s alkoholem... Když se ale človek podívá třeba na "dobroty", prezentované na stránkách "mimibazar", kde je základem mnoha receptů kečup, vegeta, nebo eidam třicítka, tak pochopí, v jakých vodách loví pan Babica svoje fanoušky...
  • Můj názor na babicu je kladný *5*
  • Vážený pane, stále mne udivuje, jak jste mohl dosáhnout takové popularity. Ne jednou jsem ze zvědavosti zkoušela vařit podle Vás. Něco tak otřesného, co z toho vylezlo.... Vaše zlepšováky, nápady jsou děsné. Před chvílí jsem četla článek, že zřejmě končí vysílání Vašeho pořadu. Popravdě jsem moc ráda. Ale i přesto Vám přeji hodně úspěchů a málo fujtajblů, kterými jste nás v posledních letech oblboval. Jste unikátní v tom, že jste i s Vaším neuměním získal příznivce. S pozdravem Ivana
    • Rotachi - tak toho asi moc neumíš, když ti z toho vylezly bludy, já si naopak stěžovat nemohu.
    • Dobrý den, rád bych napsal vážená, ale to bych se dopouštěl lži, neboť osoby vašeho ražení si vážit nemohu. Kde se ve vás bere ta nenávist? Když neumíte vařit, tak si nehrajte na odbornici. v prvé řadě hledejte chybu sama u sebe a zkoušejte dál. Časem se snad naučíte i číst, tak by se vám to mohlo i podařit něco upatlat.
      osobně jsem dělal dle Babicových receptů hodně jídel a nikdy jsem neměl problémy. Ono je potřeba u vaření občas i myslet, což bude váš hlavní problém. klaun 10
    • Vážená Ivano,není to náhodou tím, že neumíte vařit ani podle Babici? Divím se, proč sledujete pořad dokonce několik let, když Vás tak pohoršuje. Nebo jste takový snob, že co neuvařil Polrajch není k jídlu?
      • Rozhodne si Polraich neplete vavrinovy list s javorovym *1*
  • Pane Jirko BABICO těším se Vaší popularitě uznávám vaše zkušenosti a zručnosti které přejímám JSTE BOREC, ale prosím Vás Jirko neprodávejte se reklamě je to shazující a nedůstojné Vaší kvalitě jako kuchaře , jste jednička máte vlohy k chuťovým explozím , fandím Vám edos.hron@seznam.cz Věřím že Vás k tomuto ponížení v našich očích nevede ekonomika, čiao Eda Hron Brníčko 1047 Uničov 783 91.
  • Tak,jsem uvařila kečup podle pana Babici,ale tak dobrý jsem ještě nemněla.Co mám receptů,ale tento nemá chybu.
  • Pane Jiří, není ostuda něco nevědět, ale ostuda je plácat pitomosti. Kurkuma je především antioxidant a přičítá se jí léčba mnohých nemocí a to včetně rakoviny. Na pozitivitu vlasů a nehtů má skutečně minimum. S pozdravem Jiří Kraus.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit