Přejít na výpis diskuzí

Jiří Schelinger

OSOBNOST 31.12.2006 
103 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Re: Re: Re: komousi

Pravdou ale je,že se stejně nikdy nedovíme,co se v té Bratislavě tenkrát stalo.Všechno jsou to jen dohady a důkazy,jak to tehdy skutečně bylo neexistují žádné,jen jedno svědectví nevěrohodné svědkyně.Takže ho klidně mohli odstranit komunisti a nebo to taky mohlo být úplně jinak,bohužel je to už příliš dlouho na to,aby se Jirkova smrt někdy mohla objasnit.
  • Re: Re: komousi

V knize o Jirkovy se doctes ze na jeho odstraneni mela velky zajem STB..protoze byl Jirka popularni u lidi..atd *5*
  • Re: komousi

No komunisti se podepsali na více lidech, ale Jirka do té Dunaje skočil dosud z nevyjasněných důvodů...ano písní by ZAZPÍVAL ještě dost, ale většina textů je od skladatelů: Jaroslav Uhlíř, Zdeněk Svěrák, Stanislav Kalous, Karel Šíp, František Ringo Čech, Jiří Grossmann, Václav Zahradník, Karel Svoboda, Angelo Michajlov, Petr Markov, Jiří Stárek, Stanislav Kubeš, Jan Kavale, Milan Schelinger. Jirka se podílel na textech: Evženie, Já se mám, Holka bláhová, Tréma, Mám rád lidi, Lucrezia Borgia, Kartágo, Nám se líbí, Bral jsem to vážně, Zima, Stavros Niarchos.
  • komousi

nebyt komunistu mohl tu byt stale s nami..a tech pisni co by do ted mel..stokrat skoda.
  • Mlaďák

Ahoj, ač mi táhne sotva na 24 a jsem tak říkajíc mladej zobák. *1* ... Jirka byl jeden z nejlepších, ale myslím si, že je i spostu dalších zpěváků, třeba Karel Kryl, káždý zpěvák je něčím jedinečný. A pro mě osobně měl Jirka nenahraditelný hlas. Po svém Tátovi jsem zdědil jeho LP desky a CD a je to pro mě jedno z nejcenějšího co mi zůstalo.
  • Škoda dobrého člověka

Dnes je to ,už 27 let od Jirkovo smrti.Jeho skladby jsou pořád v naších srdcích a jinak tomu nebude.
  • Jirka

To jsem rád,že je tu cvrkot.Dlouho jsem tu nebyl.Jirka by mněl za pět dní 57 let a Zemětřesení by bylo album považováno dnes již za klasiku.Tam bylo to co vám chtěl hudbou říct a co chtěl vždy hrát.Před, hrál to co mu dovolili.Ale i tak je to nádhera.Ale všichní cítíte tu jeho odvázanost,že by to chtěl ještě dál,ale to nešlo.
  • Re: Pánové a Klasika...

Jeho písně jsou nejlepší,všechny jeho písničky.
  • Pánové a Klasika...

...Mám rád Skladbu - HOLUBÍ DŮM___ a Další... . Holubí Dům: Zpívám ptákům a zvláštˇ holubům, ... ... a dále . To je moc známá a dobrá a povedená - Písnička. ... . MA__________________.+ *4* *4* *4*
  • Jirka

Od Schelingra scháním vše,ale na netu toho moc není,poradte někdo internetovou stránku kde seženu jeho písničky mimo:holubí dům a šípková růženka,to je všude.Chtěl bych od něj bomby jako -povídej,klíč mi zpátky dej,atd...
    Děkuji "Už nebyl a nebude lepší
    HARDROCK jako od Jirky -zemětřesení bylo škoda,Jirkův hlas nenahradí nikdo ani Hop ani metalové kapely. Tot VŠE" *3*
  • Re:

To je od Tebe moc hezké že se snažíš o radost pro druhé kteří jsou Ti velmi blízko. Jirka byl moc fajn a cítil ROCKOVOU hudbu a o tom není pochyb. Každý mluví o Holubím Domě ale pro mne je stěžejní Šípková Růženka podle předlohy legendární kapely DEEP PURPLE.
    Jsi moc fajn když pro matku něco takového podnikáš.Hdně fajn život přeju. Čau H. *1* *3* *4*
  • Re: Byl nejlepsim

Jsem moc rád že se na Jirku nezapomělo.
    Díky bohu za lidi jako jsi Ty. Pro mě
    je to hodně důležité,když vím že jsou na světě lidé kteří neuznávají svět super stár,činasky,redi, atd. díky.
    *3*
  • Re:

A ví maminka,že kdysi za komára fungoval
    Jirkův F A N D C L U B ?

Má-li Zájem "pokecat",ať napíše.
    J
  • Byl nejlepsim

Byl tim nejlepsim co na ceske scene kdy bylo.To co se tam ukazuje dneska je fakticky dost krize.Hlavne v tech trapnych hledanich superstar.
  • Jirko

Zdarim vsetkych Jirkovych priaznivcom zo Slovenska.
    Jirko nikdy nevymizne z nasich srdc!
  • Jirkovi webovky

Zdravím všechny!Kdo má zájem o info o Jirkovi koukněte na www.schelinger.wz.cz . Je to moc hezky udělanej web!
  • Super, jen tak dáááále :-D

ju tož lidičky,*3* to je super, že se vás tu pár našlo *1*
  • Lucik

Luciku...nejsi nahodou z OVky...resp. z Vratimova? ... *15*
  • Já taky patřím k těm, kteří za svých dívčích let šílely za Jirkou Svhelingerem a jeho písničkami. Nevynechala jsem jediné místo v dosažitelném okolí, kde vystupoval. Dříve byly koncerty v kulturácích a každý své "hvězdě viděl do tváře. Na dnešní megakoncerty na stadiónech bych nešla, ani kdyby žil. *14*
  • Autorka toho příspěvku před tímto jsem já :D *3* *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit