Přejít na výpis diskuzí

Jiří Strach

OSOBNOST 31.12.2006 
75 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobrý den pane rezisere. Chtěl bych vás požádat jménem svým a hlavně jménem své dcery Simonky která je vaším obrovským fandou o natočení další série Ztracené brány nebo jemu podobný film. Moje dcera které je 12 let obě série jak Ďáblovu lest tak Ztracenou bránu viděla už minimálně 20× a pořád sleduje internet jestli nebudete točit nějaké pokračování. Ona totiž chodí na gymnázium do vámi dobře známého BROUMOVA a v klášteře díky vašim příběhům už jsme byli asi tak 5× Nemohl byste prosím napsat jen pár řádek pro radost mojí dceři na email:kollert197@seznam.cz moc by jí to potěšilo. S pozdravem s Broumovského výběžku moc zdraví Honza a Simonka
  • Pane Strachu, když jsme před nějakým časem odcházely s dcerou z kina, povídám jí, jestlipak bude třetí díl? Ale ten už se tolik nepovede, dodala jsem pesimisticky po špatných zkušenostech od jiných režisérů :-) Načež jsem dostala políček (nedá se přesně popsat) od nějakého anděla s poznámkou v tom smyslu, že přece je to společné dílo jich s Vámi takže to nemůže dopadnout jinak než skvěle!
  • Vazeny p. Strach
    potrebovala by som na Vas nejaky kontakt, tyka sa to scenara - 50 roky v base, z pohladu 18 rocneho dievcata so zmyslom pre humor. Podrobnosti by som radsej mailom.Dakujem velmi pekne
    dor.ka@zoznam.sk
  • prosim,nema nekdo kontakt na pana rezisera?nutne ho potrebuji.chci se ho zeptat,jestli pripravuje novy projekt.tohoto projektu,bych se mel zucastni,ale chci si overit,jestli se vse zaklada na pravde.dekuji. muj email premysl.prochazka@email.cz. nebo kde zastihnu pana rezisera online.
  • Dobrý den pane Strachu, viděl jsem Váš nový film Anděl Páně II. Je mně to moc líto, ale to co jste natočil se Vám vůbec nepovedlo a všechny budu od tohoto filmu odrazovat. Jakožto křesťan a také katolík jako Vy jsem se během filmu mnohokrát cítil znechucen a chtělo se mně zvolat - tohle je přece rouhání a znesvěcení, tak to vůbec není - to není pravda. Udělal jste bohužel pohádku, která se jen podbízí dnešní době a zástupů těch co znají jen karikaturu Boha a církevního učení. Ve vaší pohádce není zlo zlem a dobro není jen dobrem. Kálející holubice, parohatý sv. Josef, mazaný ďábel s dobrými vlastnostmi, hloupý anděl a do toho bohabojná žena, která se při první možné příležitosti hned spustí právě s ďáblem. Vrcholem bylo zjevení sv. Panny Marie za hromobití nad Božím svatostánkem v kostele. Bohužel jsem ani tak nebyl ušetřen všemu - poslední kapkou totiž bylo obsazení "čarodějnice" L. Bílé do role andělské superstar. Už prosím raději žádný další díl netočte a zisk z filmu věnujte raději na charitu, protože tímto způsobem jen přispíváte k znevěrohodnění nás především katolíků, ale i ostatních křesťanů. Zkuste popřemýšlet jak podat křesťanství vtipnou a zábavnou formou, ale zároveň i pravdivou a s dostatečnou úctou k tomu co je nám svaté. Zkuste si zopakovat základní pravdy víry a popřemýšlet zejména nad 1. a 2. Božím přikázáním v kontextu s Vaším výtvorem.
    • Milý Zdeňku, s vašim názorem nemůžu souhlasit. Jsem také křesťanka, ale tuto pohádku považuji za velmi dobře a vtipně zpracovanou. Pan Strach má jistě dostatečnou úctu k tomu co je nám svaté a proto je humor v pohádce podle mé tak akorát :)
      • Milá Zuzano, každý máme subjektivně nastavené hranice asi někde jinde. Nemám nic proti tomu si udělat legraci sám ze sebe a nás běžných věřících, hříšných a nedokonalých lidí. I já rád se zasměji tomu co je vtipné, ale u tohoto filmu to vážně nešlo a vzpomínka na něj je pro mne jen smutným důkazem povrchnosti a všudypřítomné relativizace typické pro naši moderní dobu. Je správné poukazovat humorem na to co je v jakékoli společnosti vnímáno jako nešvar či neřád, ale pokud věříte a uctíváte Boha jako nejvýše dokonalého, milujícího a nás všechny přesahujícího Boha stvořitele, tak by ani ve Vaší víře neměl být prostor pro karikaturu někoho takového. Nemyslíte?
        • Zdenku utop se i s krucifixem dobrovolně ty hňupe přiblblej! Jak já bych ty slabomyslné ovce třískal aby se jim rozsvítilo v těch jejich dutých kebulí, ale to je absolutně nemožné! Blbec blbcem zůstane i kdyby ho osvítil sám bůh! Jak může bible tvrdit, že člověka stvořil bůh, když jsou nalézány kosti lidí staré až půl milionu let? Že by bůh tvořil Adama na etapy?!
          • oprava: ...bůh před 6ooo lety...
            • oprava: nevyhodili
            • A nejdřív stvořil přírodu a zvěř a až za několik tisíců let si vzpoměl na člověka? máte to v tý bibli pomotaný jako v těch vašich palicích, ale proto byly tyhle nesmysly sepsány, aby blbové jako ty plnili kasičku nenažraným pánům a hlavně zkurweným dobytkům, co jen plenili, znásilňovali, zneužívali a dělali vše, jen ne to co je dobré a správné a každej takovej pobožnej pičuss s těmi zvěrstvy mlčky souhlasí! Jednoho takového blba jsem měl v práci dva roky, než s ním vyběhli, protože přesvědčovat nemocné ateisty, či kolegy nebo dokonce i nadřízené, tak to bylo nadrámec a kdyby ho nevihodili, asi bych ho musel sejmout sám, protože takový povrchní trotl, co celý život fetoval a najednou si sobecky myslí že se mu po pár otčenáších smeje hnus z jeho svědomí, tak to né! Také je to můj subjektivní názor, akorát podložen fakty, že bible lže a víra je nesmysl!
  • Dáda
    Vážený pane Strachu,Váš Anděl páně2 nadchnul nejen mě,ale další 1000 000 obyvatel. Proto jsme se letos rozhodli uspořádat tradiční prvomájový pochod na kopec Děd u Berouna v duchu této pohádky.Srdečně vás tímto zveme k účasti s celou rodinou.Nebudete litovat.Sraz účastníků je v 10.00 na Lýsku u Hudlic.Pořadatel je spolek Náš domov Otročiněves.Těšíme se na vás.
  • Dobrý den,byla jsem s dětmi na pohádce Anděl páně 2.Začátek byl fakt dobrý i pohádkově úsměvný a milý.Pak se ovšem dějová linie trochu zvrhla.
    Čert svede ubohou vdovu, okrade její dceru o vydělané peníze a zmizí?
    To jak dělají čerta, mikuláše a anděla je k pláči, čert neumí vůbec strašit, jen svítit očima - žádné kouzlo na postrašení dětí, žádné chřastění řetězem. A to jak pořád jen utíkají před druhými mikuláši, je taky ubohé - kde jsou kouzla na záchranu malé holčičky,když jí pověsí banda na hák ve dvoře?? A ta písnička v šicí dílně,strašný- to už jste snad byli všichni opilý,ne?!!! a k dovršení všeho Herodese pustí do nebe, toho vraha neviňátek a úplně klidně,fuj ,hnus *16*
  • Dodrý den, mohla bych poprosit o zaslání modlitby ( kterou jste se modlil v TV NOE )pro řidice pře cestou. Moc se mi líbila. Děkuji
    asvorcova@email.cz
  • Dobrý den pane režisére Strachu.Píšu režisére, neboť bych Vám chtěla nabídnout nějaké své pohádky, o kterých si myslím, že by byly pěkné ve filmové podobě.Napsala jsem několik pohádek, ale zatím jsem je knižně nevydala. A proč oslovuji zrovna Vás? Z Vašich pohádek čiší něha, roztomilost a pohoda. Asi to máte v sobě, když to do filmu dokážete dát ( a mimochodem Vám to kouká z očí :-) ).Asi jste po produkci filmové pohádky ,,Anděl páně 2" dostal i jiné nabídky, tomu věřím, pohádku shlédla spousta lidí a spousta lidí o ní i mluví.
    Ale jestli máte zájem???Teď nevím, jak se s Vámi kontaktovat, ale co, napíši maila ;-) - ilasiesevraci@seznam.cz.Zdravím a do Nového roku přeji jen to nejjj. Myšpule
  • DejPánBůh dobrý den pane Jiří Strach.Mohl byste nám poslat svůji e-mail.adresu? Chtěli bychom Vám napsat osobně.Jinak vaše filmy a pohádky mají šťávu,náboj a smysl.Přejeme hezké a Požehnané Vánoce 2012 .Děkujeme a s PánemBohem.Moje adresa: jirka.klas@seznam.cz.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit