Přejít na výpis diskuzí

Jiří z Poděbrad

OSOBNOST 31.12.2006 
91 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Re: Re: kral

zajiiiimave :D *1* *3* *15* *5* *7* *13* *3* *9* *5*
  • RODINA

Jiřík byl 2x ženaty a měl vícero dětí, druhá žena paní Johana z Rožmitálu mu pomahala vládnout, hlavně v době jeho tažení proti králi Matyášovi.Taktéž se do bojů zapojili jeho synové Viktovín a Jindřich.
  • Re: Re: narození JzP

*8* *8* *8* *8* *8* to není možný *5* *5* *5* *5* *5* *5* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8*
  • Re: narození JzP

To by mne zajímalo,kde bereš tu jistotu,že se narodil na Kunštátě?Kde se Jiří narodil,nikdo neví,ale pravděpodobně to bylo na Bouzově nebo na východočeských Liticích,hlavních sídlech jeho otce.Kunštát patříl Heraltovi z Líšnice a není moc pravděpodobné,že by se Jiří narodil právě tam... *3*
  • narození JzP

Tak mi není jasné odkud autor čerpal místo nerození Jiřízo z Poděbrad. Když jsem byl naposledy v místě jeho rodiště v Kunštátě na Moravě, tak tam pamětní deska pořád byla. Že by ji někdo odvezl do Poděbrad.
  • gdfhg

jsem tvoje faninka
  • Re: Re:44

jsi velký debil
  • pozdrav

ahoj jsem tvůj největší fanda *4*
  • čau

jsi nejlepší můj miláčku *3*
  • neznámí

je to fakt dobře udělaný
  • J.z.Poděbrad

*15* *15* *15* *15* *15* *15*
  • reh

hgarngasbn *14* *7* *7* *3*
  • Re: fffffffffffuuuuuuuuuuuujjjjjjjjj

ty vole ten jiří z podebrad musel vosukat kazdou zenskou na svete a hlavne ty co sem pisou volove
  • Jiří z poděbrad a východočeský spolek Lanfrýdu

mám takowou prozbičku na vás přihlásly jsme se do dějepisné soutěžeu dělai jsme takowý tým a budeme soutěžit téma husctví chtěla jsem se vás zeptat jedna z tázek je tam vyjmenujte kraje které na východě Čech utvořily spolek spolupracujících Lanfrýdu.Uvedte kterého roku tyto Lanfrýdy vznikaly a dohodly se na spojenství byla bysem vám mooc vděčná kdybyste mi to napsaly na mail prosím moc vám děkuju *9* sem fakt bezradná *4*
  • Re: Dotaz

Já ti to řeknu takhle, zemřel náhle a docela mladý, a zemřel na laringitýdu, nebo něco takového, teťkom si přesně nemůžu vzpomenout, a kdyby tu měl ještě někdo nějaké otázky, tak pište na můj
    e-mail, aji ty martule-samozřejmě. Všechny zdravím
    *3*
  • Jiří z Poděbrad

Jiří z Poděbrad část(2):Po smrti Ladislava Pohrobka(r.1457-zemřel na leukémii) byl Jiří z Poděbrad zvolen králem r.1458. Dostal se do sporu s Papežem, který zrušil kompaktáta. Jiří hledal spojence proti Papeži-POSELSTVO. *14* *7* *1* *1* *1* *16*
  • Jiří z Poděbrad

Jiří z Poděbrad část(1): Po smrti Albreta Habsburského zpravovali zemi LANFRÝDY=zemské směny složené ze šlechty a měšťanů. V čele východočeského lanfrýdu stál JIŘÍ Z PODĚBRAD. Předešel sporům s katolickými Rožmberky tím, že vojensky obsadil Prahu a prohlásil se zemským správcem (zvolen byl r.1452):OBNOVIL TĚŽBU STŘÍBRA, OBNOVIL BEZPEČNOST V ZEMI, OBNOVIL FUNGOVÁNÍ ÚŘADŮ.
    *15* *1* *8* *8* *14* *14* *14*
  • Díííííky

Dík za informace o Jiřím z Poděbrat. Díky tomu si muhu udělat referát, kter`ý jsem dostal za trest!!!! *3*
  • Re:44

*14* *4*
  • Re: Můj názor

Kamil P. s tebou jedinym souhlasim *3* *3* *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit