-
bdcz
To je tedy moooocc důležitéééééé *1* *1* *3* *9* *5* *14* *7* *10* *4* *14* *3* *9* *9* *13* *5* *4* *5* *15* *8* *16* *8* Hmmmmmm...celice důležitéééééééé -
bitva u lipan
bitva u lipan byla v roce 1434. *1* *1* *3* *9* *5* *14* *7* *10* *4* *14* *3* *9* *9* *13* *5* *4* *5* *15* *8* *16* *8* -
JJJJJJJJJjjJJJJJJjjjjjjj.......
Byl to udajně tlustoch -
-
Re: JJJJJJJJJjjJJJJJJjjjjjjj.......
ty pičo jedna zkurvená on bol špek huba bílá
-
-
RODINA
Jiřík byl 2x ženaty a měl vícero dětí, druhá žena paní Johana z Rožmitálu mu pomahala vládnout, hlavně v době jeho tažení proti králi Matyášovi.Taktéž se do bojů zapojili jeho synové Viktovín a Jindřich. -
narození JzP
Tak mi není jasné odkud autor čerpal místo nerození Jiřízo z Poděbrad. Když jsem byl naposledy v místě jeho rodiště v Kunštátě na Moravě, tak tam pamětní deska pořád byla. Že by ji někdo odvezl do Poděbrad. -
-
Re: narození JzP
To by mne zajímalo,kde bereš tu jistotu,že se narodil na Kunštátě?Kde se Jiří narodil,nikdo neví,ale pravděpodobně to bylo na Bouzově nebo na východočeských Liticích,hlavních sídlech jeho otce.Kunštát patříl Heraltovi z Líšnice a není moc pravděpodobné,že by se Jiří narodil právě tam... *3* -
-
Re: Re: narození JzP
Když se Jiří z Kunštátu a na Poděbradech (tak zní jeho celé původní jméno) narodil, bylo jeho tatíkovi 17 let a mamka byla pravděpodobně všechno jiné jen ne urozená paní. Takže s tím sídlem bych to moc nepřeháněl. Dnes se má většinou za to, že se narodil v Kunštátu. -
Re: Re: narození JzP
*8* *8* *8* *8* *8* to není možný *5* *5* *5* *5* *5* *5* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8* *8*
-
-
-
gdfhg
jsem tvoje faninka -
pozdrav
ahoj jsem tvůj největší fanda *4* -
čau
jsi nejlepší můj miláčku *3* -
neznámí
je to fakt dobře udělaný -
J.z.Poděbrad