-
Vážená paní Marie, bohužel jsem na fanklub herečky Jiřiny Švorcové přišla až 31.7. O navázání kontaktu s ní jsem se snažila od r.2008, kdy jsem jí poslala přání i s dopisem k jejímu život. jubileu "80" naroz.Adresu jsem neznala,vzhledem k averzi Čes. televize i rozhlasu vůči paní Švorcové, jsem jejich prostřednictvím dopis na jejich adresu neposílala, ale na na adresu KSČM v Praze. Odpověď jsem nikdy neobdržela, proto nevím, jest-li dopis s gratulací obdržela. Dne 14.5.2009 jsem napsala paní Švorcové do Rozkvetlých konvalinek,(kekeska) pozvání k setkání tam napsala 28.5.09, tedy jsem tuto informaci nemohla vidět. Je mi to líto, měla jsem prostě smůlu. Neznamená to však, že jsem měla menší zájem o získání přízně s herečkou Jiřinou Švorcovou nežli Vy paní Marie! Jistě bychom si s paní Švorcovou dobře rozumněly, moje maminka mě k lásce k divadlu přivedla, také k obdivu hereckého umění Jiřiny Švorcové, maminka také byla herečkou. Já jsem se celý život věnovala aktivně zpívání, některé umělce jsem poznala osobně. Neměla jsem štěstí stisknout ruku paní Švorcové a poděkovat za její herectví, protože jsem nenašla tu správnou cestu se k ní přiblížit. Vám paní Marie se to podařilo, ale věřte, že paní Švorcová patří všem jejím obdivovatelům stejně, byť se jim nepodařilo, i když se o to snažili získat osobně kontakt na ni. Paní Švorcová by měla radost, to mi věřte! Není to moje vina, ani nemáte právo mě za to soudit. I když jsem našla fanklub pozdě, pomáhám lidem navrátit se do diskuze tím, že jsem požádala správce k odstranění nevhodných příspěvků, dostala jsem administrátorské právo a nevhodné příspěvky jsem smazala, aby tak příznici paní Švorcové měli možnost i chuť se navrátit a tak dále rozvíjet úctu k herecké legendě a osobnosti paní Švorcové. Na pohřbu paní Švorcové jsem byla účastna! Hezký den přeje všem příznivcům paní Švorcové Dana Sv.
-
ahojte,mám radost,že chcete hájit paní Švorcovou,ale není už pozdě?I když na dobrou věc není nikdy pozdě.Na těchto stránkách byly časy,kdy se málokdo zaoijil do diskuze.Vždy když se hladina rozčeří tak se to spustí.A určitě tomu bude i v září až TV Barrandov začne reprízovat Ženu za pultem.To zase bude pisálku!Já osobně si myslím že hloupé řeči se tady musí ignorovat a vůbec na ně neodpovídat.To,že se nepřišly s Jiřinkou rozloučit kolegové,to ať si přeberou sami.Víc mě mrzí,že neposlalo vedení divadla aspoň kytku.To si myslím,že si paní Švorcová určitě zasloužila.Ten kdo jí má upřímně rád na ni bude vzpomínat jenom v dobrém.Zdravím a přeju hezký den Maja
-
Zdravím všechny i Lianu, které není lhostejná nepřítomnost hereckých kolegyň a kolegů Divadla na Vinohradech, kteří nevyužili poslední možnosti rozloučit se s herečkou paní Jiřinou Švorcovou! ANO, je to smutné! O to smutnější a opovážlivé je jakým způsobem se přišla rozloučit Gabriela Vránová. Ona přišla říci Jiřině Švorcové:"Odpouštím Ti!" Médiím a lidem naší vlasti řekla, že Jiřina Švorcová lhala v knize, ve které uvedla, že G. Vránová ji žádala, aby jí zařídila titul, chtěla udělat tatínkovi radost! J. Švorcová odmítla, protože na titul G. Vránová neměla. G. Vránová se nestyděla lhát v obřadní síni strašnického krematoria, kde se nemohla již Jiřina Švorcová bránit. Podotkla, že je katolička a přišla Jiřině odpustit! Pokřivený charakter G. Vránové svědčí o tom, že ne všichni umělci jsou čestní! Proto si vážím herečky JIŘINY ŠVORCOVÉ, která zůstala čestná i za cenu, že JÍ ČEST vzala to nejcennější co měla a čím obohacovala českou kulturu: " JEJÍ HERECTVÍ!" Jiřina Švorcová mně stojí za obhajobu jejího jména! Milá Liano, můžeš se zeptat herců Divadla na Vinohradech, mail snadno najdeš. Dej nám vědět, jest-li Ti někdo odpověděl! Hezký den přeje Tobě i všem příznivcům vážené Jiřiny Švorcové Dana Sv.
-
-
Ano,Gabriela Vránová mě zklamala moc.Psala jsem dopis řediteli Divadla na Vinohradech,tak čekám,zda mi odpoví.
Mějte se všichni moc hezky.Liana.
-
-
Zdravím všechny příznivce herečky Jiřinky Švorcové.
Jak se díváte na postoj herců Divadla na Vinohradech k odchodu paní Švorcové?Působila na této scéně 40 let a já nenacházím slova omluvy,že s touto velkou herečkou nepřišli rozloučit.Velmi mne to mrzí.Liana. -
pani svorcova at byla jaka byla,urcite byla vynikajiciherecka a stala si za svym az do konce zivota a to se neda rict o vsech hercich.
-
Že by další kniha? http://www.zenazapultem.webzdarma.cz/index-media-59.htm
-
To je moc prima, že Liana přidává příspěvek! Psala jsem několik žádostí do České televize, aby národu vrátili na obrazovku legendu čekého divadla, filmu i televizních inscenací oblíbenou herečku Jiřinu Švorcovou! Její herectví bylo obdivuhodné, každou postavu prožila, divák měl pocit, že např. Marie z filmu "Král Šumavy" byl skutečný příběh Jiřiny Švorcové, stejně tak Andulka ze "Ženy za pultem", také "Matka"K. Čapka aj. role. Její hlas byl nezaměnitelný, barevně nádherný, intonačně, dynamicky dokonalé, uměla velmi dobře pracovat s hlasovým projevem, proto okouzlovala i přednesem básní - recitací. Tím nevynikala jen tak nějaká herečka, prostě měla z hůry dáno a herectví ji bylo posláním! Byla i velmi hezká! I my můžeme přispět k navrácení naší milované herečky na televizní obrazovku i do rozhlasu. Je potřeba, aby nás bylo více, kteří budeme usilovně žádat, znovu a znovu Českou televizi a Český rozhlas, aby nám Jiřinu Švorcovou vrátili! Ona i my si to zasloužíme! Bojujme pro ni, vždyť touto cestou pomůžeme ke zkvalitnění české kultury, která značně poklesla! Jiřina Švorcová bojovat nemůže, ale jsme tady my, kteří máme možnosti i právo hájit mistrovské herectví Jiřiny Švorcové! Byla nejen dobrou herečkou, ale i mimořádně kvalitní člověk se zásadou, jít životem rovně, nezradit spoluobčany ani sebe samou! Bylo jí ukřivděno, ublíženo! Jsme tady pro ni, abychom ji hájili! Zapojte se, prosím!!!
Srdečně Vás všechny zdraví Dana Sv. -
-
Naprosto souhlasím a děkuji,Dano.
-
-
Zdravím všechny příznivce paní Jiřinky Švorcové.Moc bych si přála,aby televize znovu vysílala filmy s touto vynikající herečkou.Určitě je mnoho lidí,kteří by se rádi podívali na herecké výstupy paní Švorcové.Zaslouží si to,byť již není mezi námi.
Mějte se všichni moc hezky.Liana. -
" Vážení příznivci velké herecké osobnosti paní JIŘINY ŠVORCOVÉ!"
Jistě jste si všimli, že byly smazány nevhodné příspěvky, které porušovaly pravidla slušné diskuze! Opakované porušování pravidel, může mít za následek zablokování účtu nebo IP adresy!
Jsou smazány i příspěvky lidí, kteří byť s dobrým úmyslem hájit paní Švorcovou se nechali vyprovokovat k odpovědím lidí, kteří měli v úmyslu vnést mezi příznivce paní Švorcové nenávit a vzájemnou diskuzí rozpoutat v hanlivé výroky. Proto oslovuji všechny příznivce paní Švorcové, aby se opětovně navrátili k diskuzi. Můžete psát, také si navzájem klást otázky. Se srdcem na dlani je každý vítaný! S paní Jiřinkou Švorcovou jdeme dál..., byť v jiné podobě!
Kdo ještě není zaregistrován, může se připojit, je vítán!
Krásný den Vám přeje Dana Sv. -
Ahoj,zdravím všechny slušné lidi.Pokud se tady budou objevovat tak vulgárné příspěvky tak já nebudu psát žádné příspěvky.Až se to zase uklidní a já věřím,že ano, tak budu pokračovat.Ten kdo má paní Jiřinku rád tak to pochopí.Zatím zdravím
-