-
Dnes jsou to 3 roky co zemřela herečka(nezapomenutelná Žena za pultem)paní
Jiřina Švorcová.Kdo jste ji měly rady věnujte ji tichou vzpomínku. -
-
Byla to výborná herečka a opravdový člověk vzpomínám si na tu dobu míru a klidu kdy běžel tento serial žena za půltem ach jo proč ty roky tak rychle běží a s nima odešlo už hodně dobrých lidi naopak parazitů přibyvá
smutné
-
-
Srdečně zdravím všechny příznivce paní Jiřinky Švorcové.
Stále na paní Švorcovou myslím,o to více v tomto období,kdy všichni vzpomínáme na naše nejbližší,kteří již nemohou býti s námi.
Těžko člověk přijímá myšlenku,že smrt patří k životu.
Přeji Vám všem mnoho radostných chvil a na paní Švorcovou krásné vzpomínky plné jejího velkého umění,velkého srdce,krásy fyzické i duševní.
L.Jíchová. -
Zdravím všechny příznivce naší milované herečky paní Jiřiny Švorcové!
Knihu " Poslední role Jiřiny Švorcové " mám rozečtenou. Cítím potřebu poděkovat panu Miroslavu Graclíkovi za její obsah! Ale nejen za obsahový děj života skvělé herečky Jiřiny Švorcové. Chci vyzdvihnout dobročinnost, šlechetnou pomoc s opravdovým vřelým vztahem s úmyslem učinit paní Jiřinu Švorcovou šťastnou ze strany spisovatele pana Graclíka. Je možné číst mezi řádky a vytušit, že pan Graclík měl potřebu pomoci skvostné herečce. ONA si opravdu zasloužila ochutnat pocity štěstí, uznání a úcty na sklonku jejího života! Jiřina Švorcová dobře vytušila, že může panu Graclíkovi věřit, vycítila jeho pevný charakter i pomocnou ruku. Je moc dobře, že tito lidé vysokých mravních kvalit se sešli... Patří oběma velký dík a úcta! Pan Miroslav Graclík byl velkou oporou Jiřině Švorcové až do konce jejího života. Já jsem hodně smutná a celý život budu litovat toho, že jsem se nikdy nesetkala s mojí milovanou herečkou, ke které jsem vzhlížela od mého útlého mládí, kdy jsem ji prvně vnímala ve filmu " Král Šumavy ". Proto vděčím panu Graclíkovi za knihy, které nám dovolují nahlédnout do života paní Švorcové! Máme možnost se přesvědčit o charakterech jejich hereckých partnerek a partnerů. Věřím, že všechny otázky zodpověděla pravdivě paní Švorcová. Nemám žádných pochyb o její čistotě slova. Byla to rovná žena, která mě přesvědčila, hluboce se před ní kloním a velmi si jí vážím! Děkuji mnohokrát panu Miroslavu Graclíkovi za to, že lidu českému dal nahlédnout do nitra herečky - Národní umělkyně Jiřiny Švorcové!!! Děkuji i panu Václavu Nekvapilovi za hezké fotografie!
Škoda, že některé velké herečky si pokřivily charakter... lžou a zapírají. Přidávají plivance na hlavu herečky Jiřiny Švorcové. Je na nás, abychom bránili čest skvělé herečky a čistotu Národní umělkyně Jiřiny Švorcové!!!
Srdečně zdraví všechny příznivce herečky Jiřiny Švorcové Dana Sv. *4* -
-
naše krásná zahrádko zalejváná potem...uvadla si za krátko...za železným plotem....jednou v tobě kvetli stromy jak naděje v nááás ...jaro přišlo na krátko potom z kremlu mráz....20 a 20 je 40 je lepší se k tomu neveracet...potom co ste nám provedly my jenom kecat dovedly...teplej podzim krátká zima jaro je tu znoova.... rudá knížka nehodí se ...musíme ji schovat 20 a 20 je 40 je lepší se k tomu nevracet...potom co ste nám provedly my jenom kecat dovedly........naše krásná zahrádko již nemusíš se bát naučí se syneček hospodařit snad...až zas budeš dýchat volně a narovnáš se v zádech...pozor aby nedozrály rudý třešně v sadech....(Orlík, album Oi!, 1990) přesně tak to je :D
-
-
Zapaluji svíčku a stále vzpomínám na milého a vzácného člověka paní Jiřinu Švorcovou.Na jejím hrobě je již vytesáno její jméno.Vl.
-
Konečně, konečně... 1. října NOVA vysílá ve 12:25 hod. KRÁLE ŠUMAVY,
2. října NOVA CINEMA ve 14:40 hod. Krále ŠUMAVY!
Hvězdná herečka Jiřina Švorcová se nedočkala, ale MY ano, náš boj
není marný! Žádejme i ostatní její herecké postavy v divadelních hrách, inscenacích, seriálech. ČT trezor s Jiřinou Švorcovou neotevřela, tam je to moc politické a nenávistné! Proto ťukejme na dveře ČT, je nás přece dost, kteří ji máme rádi! Málokterá herečka působí na jevišti přirozeně, sympaticky, věrohodně každým slůvkem, každým pohybem, mimikou a nádherným nenapodobitelným altovým hlasem, který libozvučně ladí sluchu! Věřím, že jednou se dočkáme i postavení pomníku této velké umělkyně za její mistrovské herectví a jako trpitelky, které bylo ukřivděno a ublíženo, přestože nikdy nikomu neublížila!
Hezký den přeje všem příznivcům Jiřiny Švorcové Dana Sv. *4* -
Zdravím všechny příznivce paní herečky Jiřinky Švorcové.Nezapomínám na ni,ba naopak a věřím,že ani vy nezapomínáte.
Chystám se poklonit se k hrobu velké herečky a učiním tak za Vás všechny,kteří ji máte stále ve svém srdci.
Chybí nám,a věřím,že pomyslně i my jí.
Mějte se všichni moc hezky a přeji všem krásné podzimní plné pohody a štěstí.Liana J. -
pardon
Pardon.My všichni obdivovatelé -
autogramiáda
Autogramiáda paní Jiřiny Švorcové v Ostravě se nekonala pro nemoc .Věřím,že ten kdo chtěl na ni jít se včas o tom dozvěděl.Všem příznivcům paní Jiřinky a samozřejmně i paní Švorcové přeju krásné prožití vánoc a do nového roku hodně zdraví a štěstí.Maja *3* *3* *3* -
-
Re: autogramiáda
Také my přejeme paní Švorcové příjemné svátky a hodně zdraví v novém roce 2011 *14* *3* *3*
-