-
Karel IV
Nevím proč někteří tady nadávají na KarlaIV.Víte jak byl vzdělaný a co u nás založil.Mnoho věcí.A byl mnoho chytřejší než ti co tady na něho nadávají. *1* *1* *1* *1* -
-
Re: Karel IV
No, že by byl nejlepší panovník, to se nedá říct. On naší zemi hodně zadlužil a to tím, že neustále něco stavěl a to za české peníze(např. Karlštej, no proč si ho postavil?)
Mám to ověřené ze školy.*5*
Pa. *5* -
-
Re: Re: Karel IV
Proboha, jak jsi na to přiš (el,la)? *16* *13* -
-
Re: Re: Re: Karel IV
*14* jsem Karel 4 lidi mislí že jsem zemřel ale nevěřte byl jsem v Čech -
-
Re: Re: Re: Re: Karel IV
je to hustý *1* *1* *5* *5* *5* *5* *3* *3* -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Karel IV
jsi hajzl za ty smajlíky jinak ano
-
-
-
-
Re: Re: Karel IV
Miško, jen jestli pan učitel měl ověřené informace, raději bych čerpal z Palackého.
Ale vážně, kdo byl tedy lepší než Karel IV ?
-
-
Re: Karel IV
ať žijíí Důchodci !! *4*
-
-
blbec
Karel čtvrtej byl blb.neboli naprostej debil *5* -
-
Re: blbec
Skrz takové slaboduché indoidioty jako jsi ty tento národ postrádá hrdost....
-
-
Karel IV.
Článek je moc pěkně napsaný. Dokážou jej pobrat i 10leté děti, což moc vítám. *7* Jen jsem tu našla 2 chyby. Karlova druhá manželka se jmenovala Blanka z Valois (valoá) a Jan Lucemburský padl v bitvě u Kesčaku (Kressenbrunn).
Jinak moc díky za něj! *3* -
-
Re: Karel IV.
Dcera Karla z Valois byla pokřtěná Markéta. Žila na francouzském dvoře svého strýce Karla IV.Sličného, kde byla provdána v 8 letech za Václava, syna Jana Lucemburka a Elišky Přemyslovny, tedy Karla IV., a to jako jeho první manželka. Blanka jí potom v Čechách říkali, protože měla při svatbě (1324)krásné blond vlasy a byla jako vosková panenka. Tudíž jí ve Francii nazývali "Blanche". Ve 12 letech obou manželů jim byl v Lucemburku k dispozici malý královský dvůr, kde Blanche žila. Blanka přišla za Karlem do Čech až v roce 1333, když se vrátil z Italie. -
Jan Lucemburský opravdu padl 26.srpna 1346 v bitvě u vesnice Kresčaku (Crécy) v severní Francii, ovšem bitva u Kressenbrunnu - dnes Groißenbrunn (na Moravském poli, podél řeky Moravy)mezi Přemyslem Otakarem II. a uherským králem Bélou IV, se udála 12.července 1260, nepleťe si pojmy s dojmy *16* -
I tobě se chybička vloudila, tynko. Blanka byla Karlovou první manželkou. Fakt první, ověř si to.
-
-
Pomoc
Moc mi tenhle odkaz pomáhá do školy!! *4* -
Husiti
Karel IV. měl sice mraky zásluh, ale husitské hnutí tak trochu vzniklo kvůli němu. Byl to právě Karel IV., který podporoval nemístně církev, která pak za vlády jeho syna měla nemalou moc. Dobu blahobytu musí vystřídat úpadek a ten byl zřejmý, protože církev byla vždy svinskou podstatou problémů... -
.....
Karel IV je dobrej a spravedlivej vladař jako T.G.Masaryk *4* -
-
Re: .....
je to tak *3* -
Re: .....
No jo, to je fakt. A taky byl tím, kdo vymyslel označování Židů žlutou hvězdou a zakázal jim bez tohoto znamení opouštět gheto, kterýžto bohulibý zvyk dodržoval i pan Hitler. Své dluhy otec vlasti s oblibou řešil tak, že předem vyhlásil amnestii na vraždu Žida a pak svým věřitelům řekl : "Jděte, pozabíjejte Židy a jejich majetek si vezměte na úhradu toho, co vám dlužím." Tak byli vyvražděni všichni Židé např. v Norimberku, cca 500 osob. -
-
Re: Re: .....
Jo, jo. Naprostá pravda. A nejen v Norimberku. Ať žijou náckové. Karel Varel národ sračka. Byl to obyčejnej vrahounek, lhář, falešník a zloděj. Viz podvodné a válkou nabyté Braniborsko.
-
-
-
jë ták seXxy!xD
on byl tak moc sexy dycky koukam na jeho obrazky a neyjwic slintam byl krasnej a sexy! -
-
Re: jë ták seXxy!xD
:D:D *7*
-
-
Vita Caroli
Prosim Vás, nevíte někdo, kde bych našla zkrácenou verzi? .. nemam čas na to, abych to celý přečetla, takže jesi někdo nemáte stručnej obsah .. děkuju -
bla bla bla
ten kdo rekl ze je buzna tak je sam buzna *16* *5* -
-
Re: bla bla bla
HELE TADY NENI SEZNAMKA A NEPIS TU KRAVINY TY SI MOZNA BUZNA!!!!! -
-
Re: Re: bla bla bla
*16* *16*
-
-
-
ste buzny