Přejít na výpis diskuzí

Karel Kryl

OSOBNOST 31.12.2006 
51 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je zarážející, když píšete o Karlu Krylovi, jako o českém písničkáři, začínal zpívat v Československu a vždy se hlásil ke svému moravanství..
    Karel kryl je Moravan.
  • Kryl byl opravdu výjimečná osobnost, která promlouvá dodnes.
    Ale máte v jeho údajích CHYBU. Jeho národnost není ČESKÁ, ale MORAVSKÁ. On se hlásil k národu moravskému a k Československu. Zde je jeho slavný výrok:"Když chci svou národnost, svou moravskou národnost, ještě nemusím být zločincem. Chci být jen Moravan!" Snad to dokážeme i po jeho smrti s láskou respektovat.
  • Karel Kryl se hrdě hlásil k tomu, že je Čechoslovák a Moravan. Uváděl o sobě, že je MORAVSKÉ národnosti! Ne české jak je zde nesprávně uvedeno!
  • K. Kryl

Kryl byl dokonalý, nadčasový; zkuste si pustit Demokracii a představte si, že by někdo měl odvahu udělat z ní v dnešní době titulní píseň pro vhodně koncipované CD... Jsem i rád, že Daniel Landa zpívá jeho písničky, protože jinak by na něj mnozí mohli zapomenout. Lidi nezapomínejte na minulost, protože jenom tak můžete předvídat budoucnost.
    • Kryl by neměl moc radost že landa zpívá jeho písničky !!
    • ministr

Re: K. Kryl

Prosím, uvědom si, že Landa vše dělal jen z populistických a finančních důvodů... :-/
      • Bohužel je to pravda! Doslova mi Landa pije krev! 1)je to nácek a zpívá písničky Karla Kryla 2)že je zpívá pro peníze a popularitu, jak už jsem tu četla... Je to smutné! :(
      • Re: Re: K. Kryl

a to si vycet kde?...Landa zpiva jeho pisnicky kvuli tomu,ze ho obdivuje jak se dokazal postavit proti takovemu tlaku a take proto, ze nechce aby se na nej zapomnelo-jen diky minulosti se muzeme poucit a premylset tak o budoucnosti
  • Básník s kytarou...ctím Karla Kryla,přestože jsem 90. ročník a z jeho písní jsem moc neměl...měl jsem jen čest setkat se s jeho bratrem...ale byl,je a bude to Páááán...ať si říká kdo chce co chce...!!!
  • jako anonim nemá cenu si dávat...............lepší je pravda......
    vímźe byl zakázanej kvůli svým písním(myslím že to byla např. Demokracie atd.)ale to ho dělá lepším,já nevim proć ale jeho písnič miluji a chté bych to říct všem kteří ho nemají rádi.to že byl zakázanej je ještě lepší protože ho stejně poslouchali(i můj táta(když byl mladej))a je dobře že alespoň daniel Landa se ním inspiroval *3*
  • MartinDyntar

,,...Bratříčku nadávky polykej, neplýtvej slzami..." ("Bratříčku Zavírej Vrátka")

• MartinDyntar

Vážím si Kryla jako dobrého člověka, textaře a písničkáře, i když se osobně už nepovažuji za nijak vubec dobrého ,,křestana". Už téměř vubec za křestana, narozdíl od Kryla o lásce nejvíce bolestně pochybuji, mě je svými hudebními texty a písničkami proto mnohem osobně bližší Michal Prokop s framus 5, nezbývá než ,,nadávky -adresované druhým lidem- polykat, a neplýtvat už zbytečně (,,svými silami" a..) slzami. Něco pravdy na tom jistě je.

• nemam slov mistře spravedlnosti....
  • *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit