Přejít na výpis diskuzí

Karel Schwarzenberg

OSOBNOST 15.10.2010 
451 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ty souvislosti tedy opravdu nechápu! Já jsem reagoval totiž na to, že směšujete pojem estébák (příslušník STB či agent STB) a komunista. Jinak co se týká pana Šloufa, tak kromě toho, že byl komunistou asi o pět let déle než p. Fischer (byl docela vlivným svazáckým funkcionářem, který organizoval např. festival "PORTA"). Takže bych jeho působení před listopadem tolik nedémonizoval (i vzhledem k tomu, že na tomto festivalu vystupovala, řada mých oblíbených písničkářů). To podstatné, ale přišlo podobně jako u řady jiných předních svazáckých funkcionářů až po sametové revoluci. Výčet zkrachovalých (a tunelovaných) firem, kterými prošel /a ve kterých v různých funkcích figuroval/ je opravdu výmluvný. Musel toho ukrást celkem dost. Jinak, pokud se budete chtít něco dozvědět o vězních v uranových dolech, zajeďte si na exkurzi do Památníku Vojna, který se nachází poblíž obce Lešetice u Příbrami.
    • Tak konečně jsme se alespoň částečně shodli... Doteď mi to přišlo jako to bájné o voze a o koze... Samozřejme vím, jaký je mezi danými pojmy rozdíl, dokonce i vím, že drtivá většina příslušníků StB byla komunisty a ne všichni komunisti byli příslušníky StB. Ani jsem to nikde nenapsal... Já reagoval na to, že "někdo" napsal, že umělci a intelektuálové jsou státu vesměs k ničemu a poznamenal jsem dále, že s tímto nemohu souhlasit... Za tím si stojím i dále. Šlouf je jednoznačně osobou opovrženíhodnou a tou, které by se měla hlava státu obloukem vyhnout a ne lhát před kamerami, že s ním nemá nic společného a že ani neví, jestli je přítomen v sále. Jistě se tam nemohl dostat nikdo, koho by u vchodu neprověřili, musel tedy mít pozvánku! Jinak v Lešeticích jsem již byl...
  • Vážený pane Schwarzenbergu, přeji vám, aby si lidé vzpomněli na vládu jediné strany, a to KSČ. Váš protikandidát, pan Zeman, komunisty požádal o podporu - to o něčem svědčí. Snad se lidé upamatují!
    Volby už probíhají - přeji vám co nejvíce hlasů a vítězství!
  • Já ho vůbec neodsuzuji, ale podivný mi přijde jeho zdejší fanclub.
    • Vy nevidite kdo ale hlavne jakym zpusobeb se na hrad dostal. Jeste vam to pan Zeman predvede. Nikdy muj oblibenec nebyl ale to co predvadel v duelech je vrchol hulvatstvi,arogance a az chorobne touze po moci. Memohu si ho vazit uz ani jako obycejneho cloveka natoz prezidenta. Pan knize ma vznesenost vrozenou a jeho moudrost mu rika ze neni hoden toho aby urazky tak podradneho charakteru nejek komentoval. On nepotrebuje ukazovat ze je jepsi je totiz vyrovnany. Stale me ale tesi ze je nas skoro polovina. Mym prezidentem a vzorem navdy zustava pan Schwarzenberg protoze jeho muze prekonat jen malokdo. Za pana Zemana se bez urazky budu vzdy stydet.9U4
  • Měl by se naučit vyjadřovat česky.Ne jak postiženy.Reprezentuje hlavně svými projevy kterým není rozumět.At jde zpatky do rakouska!!!
  • Volte Zemana
  • Pane Milane,
    děkuji za poučení o historii,ale trvám na tom,že Karel IV.toho pro čechy jako národ, hodně udělal,s tím asi souhlasíte a to,že jsem pana Schwarzenberga k němu přirovnala je tím že je to také Karel,který se narodil v Praze a že je ze všech ostatních kandidátů nejpřijatelnější pro funkci na Hradě, jeho postoje jsou přirozené a pro mě správné,vše je věc názoru.
    • Tak to jste vystihla! souhlasím!
    • Paní Rozálie,
      opět máte trochu zkreslenou představu, tentokrát o Karlu IV. Pro Karla IV měly Čechy význam podobně, jako pro jeho otce Jana Lucemburského především, v podobě dědičného královského titulu a ekonomické základny pro zábavu v podobě rytířských turnajů, vojenských bojůvek a rozmařilého života, kterého si podobně jako jeho otec užíval v bohatých městských republikách v severní Itálii, a pravděpodobně nebýt vážného úrazu (nejspíše spojeného s poraněním páteře), který přežil pouze díky své svalnaté postavě, tak by se ke svým pozoruhodným stavitelským počinům patrně ani nedostal. Úraz byl takové povahy, že mu po úraze narostl dokonce hrb a při nejlepší vůli již nebyl schopen vyjet do pole v čele vojska. V tuto chvíli se vrací Karel IV jako mrzák na český a římsko-německý trůn - záčíná stavět Chrám Sv. Víta, Karlův most, Karlštejn, zakládá univerzitu, arcibiskupství, spory se severoněmeckými sousedy a Polským králem řeší nikoli válkou, ale výhodnými sňatky (který ze sousedů by pohrdnul možností být příbuzensky propojen s vládnoucím římsko-německým císařem). Takže - nikoli láska k národu pouze z nouze-ctnost a nezbytná doba míru potřebná pro velké věci /se zárodky husitského hnutí/. Navíc pojem národ v tehdejší době (?) s nadsázkou řeknu, že nic podobného v podstatě neexistovalo - byly pouze dědičné země Čechy, Morava, Slezko /za Karla IV také Falc, Svídnicko a Pomořansko/- žili zde sice Němci, Češi, Poláci, Lužičtí Srbové - ale panovníci si rozhodně s nějakým národem hlavu nepárali. Snad jen šlechta /v Čechách a na Moravě/ byla v té době ve své podstatě česká a moravská /což se výrazněji změnilo až po Bílé Hoře/. Nic se neděje náhodou (a lidovým hrdinou není ani jeden z Karlů - v tom si jsou opravdu podobní).
      S pozdravem Milan
  • Pro všechny, kteří nechápou,že Sch. je nevhodný ministr zahraničí. Kupte
    si knihu Odsun Němců po 65 letech nebo si přečtěte MF dnes, Víkend, "Na
    tenkém ledě".Čeští i zahran.politici zde varují před jakýmkoli rušením
    Benešových dekretů, neboť Německo neuznává mezinárodněprávní závaznost
    Postupimské dohody. To je současná informace - MF z 9.2.2013!
    Jak může ministr zahr. mluvit o jejich neplatnosti a urážet presidenta
    E. Beneše.
    Probuďte se, pan Karl von Schwarzenberg by nás brzy zaprodal.
    • A Havel chtel puvodne co udelat??!! Zaprodat nas a dnes mame letiste Havla.cililink
    • Vážená, přesně o tomto rozhodl Ústavní soud, že to jsou sprosté lži a překrucování fakt, která pan ministr Schwarzenberg nikdy v takové souvislosti nevyslovil... Nevím, jestli si myslíte, že opakováním lži a sprostého výmyslu, který ožralovi Zemanovi spolupomohl vyhrát volby, se z ní stane pravda!!! Jestli by nás měl pan kníže zaprodat, tak klátil Zeman nás daleko dřív prolije hrdlem...
      • O čem proboha rozhodl? Nezbláznil jste se člověče! Pokud by Ústavní soud rozhodl o tom, že jsou dekrety prezidenta republiky neplatné, tak by již naše republika neexistovala. Některé tehdá zveřejněné dekrety skutečně neplatí (bylo jich téměř 100), nebo jejich účinnost skončila více méně ve své době (naplněním svého účelu). Některé (řádově několik desítek), ale zústávají součástí našeho ústavního pořádku dodnes. Pro Vaši informaci - Ústavní soud "Ústavu" a ústavní zákony ochraňuje (tudíž Vaše tvrzení o tom, že zrušil dekrety je absolutní kravina). Proč si pro Pána Boha myslíte, že církevní restituce nemohou překročit rok 1948, Vy právní experte? Jestli někdo, na tomto fóru výrazně poškozuje p. Schwarzenberga (svými nesmyslnými tvrzeními /nikoli fakty jak píšete/) tak jste to Vy. *2* *2* *2*
        • Ty mamlasi, nejdřív přemýšlej a pak piš... Nenapsal jsem, že soud rozhodl o Dekretech jako takových, ale o tvrzení, které bylo Zemanovci naprosto účelně překrouceno a vyvolána tak histerie o zpochybnění Dekretů panem Schwarzenbergem... Takže se mírni a nezesměšňuj se... Fakta o Dekretech si dnes může na webu přečíst každý, viz tvůj příspěvek...
          • Vážený pane, napište kdy o tom měl ten Ústavní soud rozhodnout nejlépe odkaz na příslušný spis (měl jste dávat ve škole pozor - o případném občansko právním sporu mohl reálně rozhodovat jakýkoli soud, ale nikoli Ústavní soud - takže mamlas jste spíše Vy). S Vámi se člověk pobaví /zvlášť když si pletete hysterii z historií/.
  • Pan Karel je slušný člověk, na rozdíl od jeho protivníka, který je přímo sprostý a používá podpásovky normálnímu (ještě snad normálnímu) člověku nepochopitelné - viz to, že se vyjádřil o degeneraci knížat...
    U presidenta - vizitky národa - bych čekala spíše vzor pro všechny a reprezenativnost v zahraničí, copak si myslíte, že tam nevědí, jak se u nás kampaň vede? Jak by si někdo tam mohl vážit tak sprostého presidenta?
    Jsou věci, které by budoucí president dělat neměl a to je především - hulvátství, podlost a zákeřnost...toto vše jsem u pana Zemana bohužel už zaregistrovala...
    • Plně s Vámi Jano souhlasím,jen bych ještě podotkla k panu Zemanovi,že spousta lidí zapmělo když byl ještě v politice,jak se prezentoval se skleničkou becherovky v ruce,a někdy ani nebyl schopen pořádně mluvit jak byl společensky unaven alkoholem,já jednoznačně volím pana Karla je to pán na úrovni který je hoden postu prezidenta.
    • Paní Jano,nebudu se zdržovat příspěvkem, neboť jste napsala vše , co bych napsal i já. Tedy podepisuji v plném rozsahu a při plném vědomí.
      P.S.Vědomí asi ztratím jestli bude hulvát a buran prezidentem!
      děkuji!!!
      Bradáč
    • No, možná jste neposlouchala, tak pozorně, ale ty podpásovky probíhaly na obou stranách (viz. Mostecká uhelná), kde p. Schwarzenberg prokázal nekompetentnost i v tom, že nevěděl v jakém pořadí působily po roce 1989 jednotlivé vlády /takové dětské, nemyslíte/. Co se týká poznámky o degeneraci knížat, tak s Vámi plně souhlasím, že byla velmi nevhodná. Stejně jako považuji za nevhodnou řadu jeho přátel a blízkých lidí, kteří se k němu hlásí např.bývalého poslance Žižku (bývalého komunistu, který zpronevěřil pohonné hmoty na státních hmotných rezervách)či bývalého komunisty Šloufa (o jehož skutečných úkolech toho asi nikdo moc neví)apod. Přímo na Miloše Zemana bohužel žádný škraloup neznám (snad jen to, že při opoziční smlouvě nemohl naplnit to, co lidem sliboval v oblasti boje proti ekonomické kriminalitě).
      S pozdravem Milan
      • Tohle bych pane Milane podpásovkou nenazývala...
        Pan Karel se zmýlil v časosledu, dobře, lepší by bylo, kdyby se mu to nestalo, ale pochybuji, že chtěl podvádět, to by bylo krátkozraké a jak je vidět, pan Zeman toho hned využil. Pan Zeman využije čehokoliv - moc toho totiž na pana knížete nemá...
        Pan Zeman a teď už i pan Klaus se hodně bojí, tak se drží s odpuštěním jak h...o košile všeho, co se dá poupravit, případně překroutit, jen aby mohli pana Karla ostouzet. Přitom je jasné, že pan president Klaus by do toho zasahovat neměl, co je tohle za nestrannost?
        Že mu nevadily ty ostudné výroky pana Zemana směrem ke knížeti?
        Všímá si normální kulturní člověk a ještě ke všemu posmívá se někomu, kdo například špatně mluví ?
        Představovala jsem si čestný boj dvou kandidátů na presidenta republiky...místo toho vidím pouze jednoho kandidáta, a to je pan Karel, ten druhý - pan Zeman - tam vidím pouze člověka, který pro to, aby ukořistil křeslo, je schopen úplně všeho, to není dobré.
        • No pokud to nebyla podpásovka, tak to byl především nekompetentní výrok, který dostal Karla Schwarzenberga do trapné situace. Ostatně za trapný výrok považuji i ten o p. prezidentovi Edvardu Benešovi (zvlášť bych ho nečekal od ministra zahraničí ČR). Edvard Beneš ani členové poválečné vlády nebyli ti, kteří rozhodli o odsunu Němců (z Čech, Slovenska, Rumunska, Maďarska, Jugoslávie, Polska či baltských zemí), ale Norimberský tribunál, kde rozhodovaly v prvé řadě vítězné mocnosti (Velká Británie, USA, Rusko a Francie). Odsun byl tedy politickým rozhodnutím velmocí (nikoli břesknou myšlenkou E.Beneše), což samozřejmě využil i Karlův oponent Václav Klaus (aby taky ne). Protože znám historické souvislosti a vím kdo stál u zrodu Československa a měl na jeho vzniku minimálně stejný podíl jako Masaryk, tak si myslím, že výrok o Haagském tribunálu byl minimálně velmi nepřipravený a nevhodný. Být na místě Karla Schwarzenberga tak prosím E.Beneše za odpuštění a na příští diskuzi s obratným manipulátorem Zemanem se daleko lépe připravím.
          S pozdravem Milan
          • Ano, pan Zeman je velmi dobře připraven, to se mu upřít nedá.
            Po pravdě mne osobně jeho proslovy už začínají i nudit. Mám pocit, že se velmi rád poslouchá...
            Stručnost a přímá mluva k věci pana Karla je mi bližší a srozumitelnější.
            Ale každému co jeho jest...i v tomto zápolení.
            Jenom jsem svým prvním příspěvkem chtěla říci, že jsou jisté mantinely, za které slušný člověk nejde a tím více by to mělo platit pro budoucí hlavu státu...aby si jí člověk mohl vážit i po volbách...nic víc.
  • Karel na Hrad, Miloš na Chalupu
    • přesně.schwarzenberg je inteligentní a být prezidentem si zaslouží opravdu hodně.(myslím,ale na 100 procent víc než zeman.TEN SE NA TO NEHODÍ)

volte někoho,kdo se současným a trgickým stavem naší země něco změní(k lepšímu)opavdu se nad tím zamyslete.víc času už není....
      KAREL je nejlepší *3* *3* *3*

obdivuji ho jako člověka
  • OMG, co to tady dokola melete jakože nadržoval němcum. Narodil se tady v Čechach, ale potom chvilku zustal v rakousku kvuli komunistum. A navíc vy asi těžko můžete vědět jestli nadržoval nemcum. Není to zdurazneno ani v zivotopise ani nikde jinde. Takže si tady nevymyslejte kravinky jo?
    • Jak se dívam na životopisy tak žádny se nepřizna že podporoval to a to.Karlovi nešlo a nejde o demokracii ale o majetek.Jak je to možné že v suverenim státě se rozhodovalo podle cizích zákonu?Podle našich by nedostal nic protože byl adoptovan v dospělem věku.
    • Nikde sice není napsané že nadržoval Němcům, přesto je fakt že České zájmy hájit nebude, Pan Šfarcbrunbrnk je členem Bilderbergu a jeho jediným zájmem je aby nepřišel o své penízky. Mimochodem Drtilová je taky Češka a jak se ukázalo neštítí se ničeho.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit