Přejít na výpis diskuzí

Petr Novák

OSOBNOST 16.11.2010 
59 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dneska mě při sledování závodu potěšila jedna věc..trenér Novák pár měsíců po plastice konečně vypadal normálně..měl velké komplikace s hojením víček..měl je hrozně tmavé..Teď mu to konečně sesedlo.
  • http://www.sport.cz/clanek/194976-rychlobruslarsky-trener-novak-zbroji-na-medaile.html
  • wauworld
    Domluvit si s tímto hvězdným párem schůzku není vůbec snadné. „Kdybychom měli vyhovět každé žádosti o rozhovor nebo setkání, tak celý rok neděláme nic jiného,“ opakoval mi několikrát zdvořile do telefonu bývalý československý rychlobruslař Petr Novák. *1*
  • wauworld
    Petr s Martinou

http://petiboj.cezregionum.cz/videa.html
  • wauworld
    Ale dnes zbývá do únorového zahájení ZOH ve Vancouveru 233 dnů.
    „A tohle je realita dnešního dne, středy 24. června,“ opakoval kouč Novák Sáblíkové. Padla mu na chvíli do náruče, pak usedla na trenažér, vytáčela lýtka, pouštěla si před očima film. V duchu projížděla celou právě ukončenou česko-slovenskou časovku. Snad dvakrát déle, než jí skutečně naměřili rozhodčí. „Teď chvíli klid, děkuji.“
    Okolí respektovalo.
    Než protrhnul ticho kouč:
    “Všechno chce svoje. Nejdřív zdraví, k tomu podmínky, kola a taky čas. Víš nejlíp, že čas k závodění na kole jsme po poslední zimě prostě neměli. A tak spolu máme nyní na silničním kole v tréninku a v jediném závodě před týdnem ujeto míň než 300 km. Zatímco ty, se kterými jsi nyní nastoupila, mají v pedálech tisíce kilometrů. A hromadu cyklistických zkušeností k tomu...“

Psycholog by to charakterizoval jednoznačně: K frustraci není důvod! A kouč Novák je muž mnoha řemesel, i zdatný psycholog.

I u Martiny bývá po noci den a svítání je také hezké: najednou nad emocemi začíná převažovat racionalita. Probírá s trenérem, s děvčaty z týmu, každý důležitý úsek, na kterém šlo na trase ztrácet nebo získávat čas. Některé pasáže, proč to neřít, měly rychlobruslařky doporučené projet zadrženě, ostražitě - vzhledem k jejich prioritnímu programu není zájmem hazard nebo nácvik pádů. Teď ne, teď opravdu ne...
  • wauworld
    Scénáristé slavnostního a televizními stanicemi ČT 1 a ČT 4 Sport přenášeného večera nechali charakterizovat několika slovy bezprostředně před oznámením umístění každého sportovce v top desítce jeho blízkým či dobrým známým. Sáblíkovou charakterizovala mimořádně výstižně Ivana KADLECOVÁ, její někdejší profesorka ze sportovního gymnázia Vincence Majovského, Nové Město na Moravě, na kterém Sáblíková loni maturovala. Shrnula charakteristiku trefně do 5 N, v tom pátém ocenila, že tahle reprezentantka v mladém věku přináší svoje výsledky pro radost sportovního národa. K tomu moderátoři večera Lucie Výborná s Janem Pokorný: "Vy ale máte, Martino, ještě jedno N..." A Sáblíková (hlasem docela naměkko z právě slyšeného od své profesorky) k tomu pohotově: !"Já vím, trenéra Nováka..."
    *1*
  • Trenér o vás v dobrém říká, že jste čím dál "oprsklejší". Souhlasíte?
    Co mě naučil, to má. (směje se)Dokáže vás po devíti letech, co se znáte, ještě překvapit? Ale jo. Naposledy tím, že i když nesnáší výstřední elektroniku, dostala jsem od něj k Vánocům výstřední mobil, po kterém jsem toužila.
    Co jste mu dala vy?..
    Notebook. Kleknul mu. Potřeboval nový.
    Nakupujete drahé věci, na které byste dřív nepomyslela?
    Možná letos před Vánocemi. Chtěla jsem udělat radost co nejvíc lidem. A bylo mi jedno, jestli za to dám 10 nebo 20 tisíc.
    A sama pro sebe?
    V Heerenveenu jsem si pořídila nové chrániče, kouč mi je ztratil.
    Víc nic? Třeba tyčkařka Isinbajevová si myslí na jachtu.
    Tu nechci, mám strach z lodí, že se potopí. Asi jsem se neměla dívat na Titanic.(Novák: Víte, po čem touží? Chtěla by mít příští rok vlastní barák na splátky.)Jak by měl vypadat?S malou posilovničkou, velkou televizí – a hlavně aby tam bylo hodně místa.
  • Jak se k vám teď ve Žďáru chovají lidé na ulici? Jinak?
    Normálně. Vždyť mě tady znají. Navíc já nikam moc nechodím, maximálně tak s mamkou nakoupit.
    Zvednou na vás ještě rodiče hlas?
    Občas. Kvůli maličkostem. Třeba když si nechci vzít ven zimní bundu.
    Čím si vyčistíte hlavu, když zrovna netrénujete nebo se neučíte?
    U televize – ale tam si většinou zase pouštím rychlobruslení. Teď jsem o Vánocích viděla pár pohádek. Jenže když už vím, jak dopadnou, nebaví mě.Co umíte uvařit?
    Moc toho nebude. Čaj, vajíčka, gulášovou polívku a nějakou tu omáčku.
    Jste fintivá? Dáte na módní trendy? Já? To teda ne... Kupuju si jen sportovní věci. A řasy si namaluju tak pětkrát do roka.Už jste si někdy oblékla večerní šaty?
    Nikdy. Nejsem na ně ani stavěná. Loni jsem si je zkoušela před vyhlášením Sportovce roku a bylo to strašné.
    Tak v čem se jednou budete vdávat?Nejspíš v teplákách... (rozesměje se). Na ledě, to by se mi líbilo.
  • Jak se k vám teď ve Žďáru chovají lidé na ulici? Jinak?
    Normálně. Vždyť mě tady znají. Navíc já nikam moc nechodím, maximálně tak s mamkou nakoupit.
    Zvednou na vás ještě rodiče hlas?
    Občas. Kvůli maličkostem. Třeba když si nechci vzít ven zimní bundu.
    Čím si vyčistíte hlavu, když zrovna netrénujete nebo se neučíte?
    U televize – ale tam si většinou zase pouštím rychlobruslení. Teď jsem o Vánocích viděla pár pohádek. Jenže když už vím, jak dopadnou, nebaví mě.Co umíte uvařit?
    Moc toho nebude. Čaj, vajíčka, gulášovou polívku a nějakou tu omáčku.
    Jste fintivá? Dáte na módní trendy? Já? To teda ne... Kupuju si jen sportovní věci. A řasy si namaluju tak pětkrát do roka.Už jste si někdy oblékla večerní šaty?
    Nikdy. Nejsem na ně ani stavěná. Loni jsem si je zkoušela před vyhlášením Sportovce roku a bylo to strašné.
    Tak v čem se jednou budete vdávat?Nejspíš v teplákách... (rozesměje se). Na ledě, to by se mi líbilo..
  • Nebreč. Medaili máš, utěšoval kouč Sáblíkovou po nešťastném pádu
    Chtěla zlato, podle kouče Petra Nováka mohla zajet i světový rekord na své parádní pětce. Nečekaný pád v závěrečné disciplíně ale Martině Sáblíkové zhatil veškeré naděje. Česká rychlobruslařka si nakonec na světovém šampionátu ve vícebojích dojela alespoň pro bronz, přesto se v cíli rozplakala.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit