Přejít na výpis diskuzí

Tomáš Garrigue Masaryk

OSOBNOST 31.12.2006 
175 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Masaryk a moravská otázka

Masaryk napsal: "...moravská otázka je a bude opět zkušebním kamenem české politiky. Je proto žádoucí, aby byl Moravě zachován její specifický ráz aby se jí dostalo rozsáhlé autonomie, nejen politické, ale i kulturní."

T.G.Masaryk, Problém malého národa.Čas 6, 1907, č.22

AŤ ŽIJE MORAVA A MORAVSKÝ NÁROD!

http://moravak.bloguje.cz/

http://www.mnk.cz/

http://dalsimoravak.bloguje.cz/
  • ahoj

Ahojky!!!!!
    měla jsem referát na Tomáše Garrigueho Masaryka *13* nejdriv to moc neslo...jsem nemohla nic najit ( a to se moc nestava *7* ) a najednou .... se kouknu sem *3* a zacnu tancovat...konecne jsem nasla tu pravou stranku *1* ted to jenom sepsat *4* a je to *5* *4*
    tahle stranka je faaaaaaaaajn!!!!! nastestni je,jinak nevim nevim
    • Re: ahoj

jj jasný já ti taky věřím je to tady fakt dobrý a jsem ráda že to tady bylo jinak bych nic nenašla *14* a tak jsem ráda že to vyšlo
  • Masaryk Nebyl Blbec !!

Jak se může někdo opovážit mu tohle říct Masaryk byl přijemný člověk velmý hodný a dalo byse říct i štědrý. *3*
    • Re: Masaryk Nebyl Blbec !!

no vídíš a přitom se za jeho vlády neměli lidi moc dobře *7* *13*
      • Re: Re: Masaryk Nebyl Blbec !!

1) po hrůzách Rakouska, po válce, po ekonomické krizi, kterou Masaryk nezpůsobil, nemůžete čekat ráj na zami

2) nevěřte komunistické propagandě...

Je fakt, že se za první republiky neměli všichni lidi dobře, ale podle mě to bylo pro Čechy nejlepší období v našich dějinách.

Jooo? *5* Ani bych neřekla... *8* *13*
  • Původní jméno

Je pravda že se Masaryk původně jmenoval Masařík, ale příjmení si změnil? Můžete to kdyžtak nějak doložit? Díky.
    • Re: Původní jméno

to je podle mě blbost, doboví karikaturisti mu přezdívali Masařík, ale nebylo to tak. Dobré informace mají v jeho muzeu v Hodoníně. Sorry, kontakt už ti hledat nebudu.
    • Re: Původní jméno

Ano slyšel jsem to taky. Masařík vycházi ze slovenského mesiar-řezník, masařík-počeštěno-malý řezník, jméno Masaryk je upravené, kvůli zahraničí, studoval ve Vídni a byl aktivní český politik. Oženil se s Američankou.USA jako první uznala jeho-naší samostatnou republiku. *13*
      • Re: Re: Původní jméno

Stále nechápete, že rodné jméno skutečně bylo MASARYK, otec pocházel opravdu ze Slovenska a to ř je v tom naprostý nesmysl.Naopak, nepřátelské kruhy mezi Čechy z něho dělaly Masaříka.
      • Re: Re: Původní jméno

Taky mě to zajímalo, ale nevěřím tomu. Oficiálně a všude se zásadně psal MASARYK.Pokud mě přesvědčíte kopií rodného listu nebo jiným důkazem, dávám ruce vzhůru.
  • Sláva

T.G.Masaryk pro nás udělal mnoho i málo... většina to nemůže pochopit a pise oněm jaky je to blbec. *13* ale my češi si ničeho nevážíme je to tím že před tím jsme nic neměli a pak najednou jsme měli areny,peníze,vily,tellevize,telefony a další tím sme si začli nevážit věcí. *9* až se vás nato zeptají děti nebo někdo vysvětlete jim to nějak aby jste to pochopili i vy! *4*
  • Tomáš

*1* *1* *3* *9* *5* *14* *7* *10* *4* *14* *3* *9* *9* *13* *5* *4* *5* *15* *8* *16* *8*
  • guui
    • Re:

MASARIK JE NEJLEPSIIIIIIII !!! VY TO NECHAPETE????????? *7* *7* *7* *3*
  • guui
  • tic

panovníci jsou fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj!!!!!!!!!! *8* *8*
    • Re: tic

TO NENIIIIIIIIII PRAVDA TY SI FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ *1* *1*
  • sracka

smrdito *16* *16* *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit