-
Zdena Frýbová
Knížky paní Frýbové jsou bezva, divím se, že když se někomu nelíbí jejich styl, tak proč čte knihy další a potom vznáší kritiku. V naší rodině se o knížky této spisovatelky přetahujeme.Je obdivuhodné, jak píše erudovaně náměty z různých prostředí. Snažím se sehnat všechny tituly paní Frýbovou napsané, ať již v antikvariátech, nebo knížky nově vydané.Je to báječná žena a cením si na ní i velmi kladný vztah k pejskům a zvířatům vůbec. *4* -
Zdena Frýbová
Neodtrhnu se nikdy od její knížky.Píše skvěle,je svá a myslím,že za vše mluví její znovu a znovu vyprodané knížky.To není jen humor,také švih a spád ve vyprávění,látka k přemýšlení a vždy výborný příběh.A ještě něco!Není to ani dokument,či literatura faktu,berme její knihy coby romány,nehodnoťme paní Frýbovou politicky-jak jsem se dočetla v jejích doslovech,je jí to myslím beztak fuk. -
Všechno na jedno brdo
Když jsem si přečetla jednu knihu, líbila se mi. Když jsem si přečetla druhou, zaskočilo mě, jak je tépředchozí podobná. Časem jsem zjistila, že všechny knihy jsou stejné. Hlavní hrdinky jsou vždy nadprůměrně krásné (vždy stejný popis), jsou nasprůměrně nadané a inteligentní, navíc zvládají levou zadní eodinu, domáctnost i kariéru. Hlavní hrdinové jsou vždy morálně vyspělí, nad věcí, se smyslem pro humor, přitom nevšedního vzhledu a finančního zbezpečení. Mají smysl pro spravedlnost, pro rodinu a čekají na svou životní lásku, které se vždy dočkají. Prostě vše na jedno brdo. Škoda *9* -
Mám knihy paní Frýbové moc ráda a často mi hovoří ze srdce. Výborně se u nich odpočívá a čtou se jedním dechem. *3* Mám všechny její knihy, kromě těch, které vycházely ještě v "sociálizmu". Kdyby někdo věděl, kde sehnat její knihy-např. Rok na hacieně, Příběh z lékárny, Falešní hráči, budu moc ráda za tip. Díky. (paris.r@seznam.cz)
-
Knihy paní Zdeny Frýbové jsou pro mě to nejlepší uvolnění,při čtení knihy OTCEM I MATKOU PROTI SVÉ VŮLI jsem padala smíchy.díky paní Zdeno *4* *13*
-
Madam \"Lítostínka!
Když jsem přečtla "Robina" nevěděla jsem co si mám myslet.Pochopila jsem ,že Frýbová se považuje za PANÍ DOKONALOU!Přesto jsem si přěčetla další knížky.Byla jsem vyloženě zhnusena obsahem!Frýbová předvedla jak spisovatelka dokáže vnucovat čtenářům svoje podivné představy o životě.Jsem velmi překvapena ,že po vzoru "červené knihovny" vytváří kladného hrdinu -po všech stránkách dokonalého(nebo i celou rodinu)a k němu pořádného záporáka,který je po zásluze potrestán.Cítím z obsahu každé z knížek,že ji štve celý svět a její sebeoslavné doslovy mi to jen potvrzují.A nejsem sama kdo k tomuto poznání přišel,zatím všichni co od "ní" něco četli a se mnou se o tom bavili měli ten samý pocit.Musím říct ,že ji moc lituju, být takhle zatrpklá, musí strašně bolet na duši. -
Zaspali jste, paní Frýbová má spoustu dalších hezkých knih. *3*
-
Zdenu Frýbovou mám ráda
Zatím jsem od ní četla jen dvě knížky - Robin a Dvě dámy v tísni. Při obou jsem se mimořádně pobavila a četla jedním dechem. Umí psát opravdu velmi vtipně. V knihkupectví jsem zatím neměla štěstí na jiné její knihy, zřejmě se obrátím na nakladatelství Šulc - Švarc, které tyto knihy vydalo. *3*