-
Pan Zdeněk Svěrák
Vím, že sklízíte samou chválu a je to velice dobře neboť za celoživotní práci si ji člověk zaslouží. Příjměte i malou kytičku pomněnek ode mne neboť příroda regeneruje. Buďte zdráv. Marie -
Pan Zdeněk Svěrák
...vyrostla štíhlá jedlička, tam mezi modříny, zelená byla celičká od jara do zimy, na podzim vítr zazpíval, spi jedličko, jen spi, mrazík ji sněhem přikrýval, pozor, jen nezmrzni.....a já Vám přeji Pane Zdeňku do Nového roku 2010 především hodně zdraví, i v zimě tvůrčí elán, samozřejmě jenom pro zábavu, domácí pohodu, a radost v srdci.
Marie -
Verše ve filmu
Děkuji za všechny člověčí filmy. Poradíte mi prosím, z jaké básně jsou verše, které krásně přednáší pan Hrušínský při jízdě krajinou, když se kochá? Děkuji a omlouvám se na nevzdělanost. -
-
Re: Verše ve filmu
Díky, už vím, je to Máchův Máj, myslela jsem si to, ve filmu je to vynikající. *14*
-
-
pan zdeněk
ve všem co dělá je báječný, skvělý a vřelý to člověk. například můj děda ( jindřich valeš st. ) ho nemá rád, pořád na něj nadává, dědo promiň, ale jseš vůl. nesaháš panu zdeňkovi ani po paty. *13* *15* je to velikán a mistr. Takový příklad Slušného člověka. *4* -
Cyklostrategie
Dobry den,
nejsem si jisty, zda vam ode me prisel e-mail z 29.11.09 (hlasilo me to, ze e-mail nebyl dorucen). A tak radeji pro jistotu Vam zpravu jeste posilam touto cestou.
Zprava:
nekdy v kvetnu jsem Vas pozadal, zda bych mohl pouzit Vasi pisnicku "Holky z Polabi" a tenkrat jste me dal k tomu souhlas. Teprve ale az nyni jsem doufam nasel vhodny zpusob vyuziti Vasi pisnicky. Umistil jsem ji na webovou stranku - http://www.cyklostrategie.cz/.
Pro sim, podivejte se na odkaz na http://www.cyklostrategie.cz/zamysl eni-cyklokoordinatora/ a tam na "Zastaveni treti", zda bych takto mohl prezentovat Vasi pisnicku.
Mam na Vas ale jeste jednu prosbu.
Z Vaseho posledniho e-mailu jsem vyrozumel, ze jste naklonen myslence podpory cyklisticke dopravy.
Nebyl by jste proto ochoten poskytnout rozhovor pro web http://cyklo.praha-mesto.cz. Soucasne by byl rozhovor zverejnen i na http://www.cyklostrategie.cz/rozhovory/.
Cilem danych rozhovoru je predstavit nazory zajimavych lidi, kteri ziji v Praze. Predpokladame, ze i tato forma muze prispet rozvoji cyklisticke dopravy jak v Praze, tak i v cele Ceske republice.
Rozhovory dela prazska novinarka Jitka Vrtalova, ktera spravuje web www.nakole.cz.
Dekuji
S pratelskym pozdravem
Jarda Martinek
web: www.cyklostrategie.cz -
Ztráty a nálezy
Dobrý den, našel jsem v garážích, kam jezdíte parkovat cédéčko, které je nepochybně Vaše. Rád bych Vám ho předal, nebo někam doručil, aby se neztratilo.Dejte mi vědět na mail. Kamil Tuček. Nenašel jsem jiný kontakt -
Pan učitel
Milý Pane Zdeňku...proti přírodě se bojovat nedá, já horalka málem na horách zůstala...bezelektřiny, tepla, světla, dopravních prostředků....kalamita pro dnešek ale zároveń pohled do minulosti, ...večery při svíčkách, voda ze studánky, praskot dřeva v kamnech...a povídky starých horalů, kteří pamatují věky..již jsem zpět v civilizaci...a romantika je pryč. Také jsem četla že jste dostal prestižní vyznamenání...a bylo Vám to trochu líto, kdy jste se vyjádřil že je to naposled...jaképak naposled, nejste žádný "borec nakonec" ale vždy na začátek, to si pamatujte.Vaše díla jsou ztvárněním lidskosti a přímého pohledu na svět, takový jaký skutečně je...a za to Vám budiž chvála.Mějte samé krásné dny a pamatujte, že nejenom prací, živ je člověk. Marie -
NEJ SCENAŘE
OBDIVŮJÍ PANA ZDENĚK S JE NEJ SCENARISTA A TEXTAŘ .At je ještě dlouho zdrav, jeho film kde hrál a psal scenař jsou vaborné.MNOHO ZDRAVÍ. -
Největší odměna za vaše písničky
Vážený pane Svěráku,nedávno jsem byla s dětma na Hodině zpěvu.Říkala jsem si,že největší odměnou pro pana Uhlíře by bylo,kdyby se děti odvážily k němu na podium.Skutečně se tak stalo a děti kolem něho začaly tancovat a radostně dovádět.Bylo to fantasticky bezprostřední,sama bych tam šla nebýt podstatně větší vzrůstem.Vaše písničky těší nejen děti,ale i nás "Velké". Mluvila jsem s panem Uhlířem o jedné záležitosti a doufám , že Vám o této věci také poví prostřednictvím e-mailu,který já na Vás nemám.Pevně doufám že mi odpovíte a věřím,že tento můj nápad nebudete pokládat za troufalý už pro příčinu jeho vzniku.Se srdečným pozdravem Vaše Lenka Ostruszková. -
Zdar a sílu Českým zemím
Vážení pánové Svěráku a Uhlíři, vážení fanoušci. Omlouvám se, že jsem si dovolil zmršit text pěkné písně, ale nutkání bylo silnější než já. Bude-li se Vám tato úprava aspoň trochu líbit a pomůželi ke kultivaci mezilidských vstahů v naší zemi(né v této zemi) nelze si víc přát.
Pod dubem II. neb Solimánie v Česku a nejen tam
Uprava textu: Karel Bazika
Pod dubem, za dubem
tam si na tě počíháme,
pod dubem, za dubem,
tam tě oškubem.
Politici z povolání - to jsou páni to jsou páni,
politici z profese - nejlepší jsou v okrese.
Zaškemrají dej sem hlasy, slíbí zemi lepší časy
a po volbách hleďme to, je národ jen pometlo.
Před volbou, po volbě
my ti daně napaříme,
před volbou, po volbě
nesáhneš už po holbě.
Ať soudruzi nebo páni
blbnout lidi to je baví,
lidovec či nelida
co šlohne to nevydá.
Zleva, v prostřed nebo zprava
čekají moc, prachy, sláva
žádné jiné řemeslo
nikdy více neneslo.