Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Svěrák

OSOBNOST 5.11.2010 
316 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tmavomodrý svět

Vážený pane Svěrák, opožděně jsem měl možnost vidět a zejména poslouchat Vámi namluvenou upoutávku na film Tmavomodrý svět. Zajímám se dělší domu historii 2. sv. války a zejména pak o osudy letců. Mám v úmyslu (jako po několikáté) si osudy několika z nich připomenout v regionálním tisku. Je možné použít v citátu Vaše slova? A můžete mi napsat, co Vás osobně nejvíc upoutalo při setkání s letci? Díky Martin Strouhal. *4*
  • Horton

Dobrý, ale ten hlasový příspěvěk ve filmu Horton... Měl jsem chuť, roztřílet televizi, jak tomu kdysi, dělal Elvis, když se mu něco nelíbilo v Tv- dvd...To bylo pro peníze??? Nebo, nemáte sebekontrolu??? Film, jsem poskytl synovi, ale pro kontrolu, jsem to lehce zhlédl, a Váš hlas, to je úlet!!!
    • kristyna123

Re: Horton

seš kretén když urážíš pana Svěráka.
  • vánoční přání

Vážený a milý pane Svěráku!

Možná si ještě vzpomenete na Vašeho věrného příznivce, který měl náhodou to štěstí před časem s vámi prohodit alespoň pár vět,i když jen pro upřesnění mé adresy.
    Nenapadlo mne, že budu mít možnost slyšet Váš hlas v telefonu a mluvit přímo s Vámi. Je to sice možná pro Vás běžný případ, ale pro mne to byla velká čest, i když šlo o pouhou formalitu.
    Vždy jsem si Vás vážil nejen jako vzácného a talentovaného umělce, ale také jako vyjímečného člověka z hlediska lidského, což dokazujete i svou činností v nadaci „Paraple“. Tím, že neváháte vyřizovat osobně tak obyčejné věci, jako v mém případě, se to jen potvrzuje. Není to vždy pravidlem u osobností Vašeho formátu.
    Vaše veškerá umělecká činnost je takřečeno moje krevní skupina. Počínaje skvělými filmy, které vynikají nádhernou a čistou lidskostí, krásnými charaktery postav a osobitým humorem, jenž je základním kamenem i v případě Divadla Járy Cimrmana, až třeba k poetickým textům písniček. Tato lidskost je dnes velmi vzácná a prospěšná vzhledem k tomu, že kolem nás je tolik zla a hrubosti.
    V dnešní době mám takový smutný pocit, že pravda a láska prohrává svůj boj se lží a nenávistí. Jsme svědky velkého úpadku mravních a morálních hodnot. Skutečná kvalita ustupuje ubohé a bezduché komerci.
    Vím, že i Vy se snažíte s tím bojovat. Prosím, nevzdávejte tuto bitvu, vždyť bojujete i za nás! My, poctiví
    a čestní lidé, máme přes nepřízeň doby své vlastní ideály, a jim zůstaneme věrni!
    Chtěl bych Vám ale zejména poděkovat za to, co nám všem dáváte.
    Je jen málo věcí, které mají v životě opravdovou cenu, ale lidé jako Vy jsou pro nás všechny nezbytně potřební a nenahraditelní.
    Přeji Vám a Vašim blízkým klidné a požehnané svátky vánoční,šťastný nový rok,a všem vašim blízkým i přátelům do další práce a života hodně zdraví, štěstí a životního elánu. Vytrvejte ve vaší tolik prospěšné činnosti. Lidé Vás potřebují a mají Vás rádi.
  • trefa

zdravim Mistra,muj sen byl mit za muze hrdinu,vlastence,charakter s chuti do zivota...proste uplnej vy,fakt se mi to povedlo,sem 10let s muzem made in england,neumi cesky a nechape vas humor,nastesti mam s vami ale aspon fotku,takze idol je neustale na ocich.Myslim ze ve vetsine filmu hrajete sam sebe,co role,dokument o osobnosti.Treba Tri veterani(cha,cha).Doufam ze alespon muj pulrocni synek, az ve zdravi dospeje,bude pravym muzem jako vy,preji Vam krasne vanoce.
  • ?

Dobrý den pane Svěráku,
    já jsem se jen chtěla zeptat,jestli byste nepotřeboval další "dítě"(*1*) na zpívání,jak vždy zpíváváte v televizi na ty vaše písničky apod..Byla bych vám moc vděčna za odpověď,je mi 13 a mám hudební talent,tak se mi prosím ozvěte,děkuji předem,Šárka=)
    (jursova5@seznam .cz) *3*
  • Autogramiáda Zdeňka Svěráka

Pro všechny příznivce pana Svěráka,
    23.10. od 15:30 v naší prodejně Knihy Dobrovský na Joštově ulici 6 v Brně pořádáme autogramiádu pana Zdeňka Svěráka u příležitosti vydání jeho nové knihy ,,Povídky". Tímto Vás všechny zveme do naší prodejny na setkání s panem Svěrákem. Knihy Dobrovský Brno/www.knihydobrovsky.cz/
    • Re: Autogramiáda Zdeňka Svěráka

Oprava kontaktního e¨-mailu pro případné dotazy:MikeSotak.tech@seznam.cz či na www.knihydobrovsky.cz
  • Jste clovek s ohromnou lidskosti!

melo tam byt "lidskosti "*5* ..omlouvam se za chybu, pisu to doslova na kolene *9*
  • Jste clovek s ohromnou ldskosti!

Vazeny pane Sveraku,chtela bych se s Vama nekdy sejit, protoze vzpominam na dobu studii, jak jsme coby studenti umelecke pajdy z Berouna sedavali jako parta v druhe rade na Vasich predstavenich a pak po skole prozivali opet predstaveni a laicky ho i prehravali *1* ..jj, to uz je davno...Nyni si uvedomuji, jak jste vzacny clovek, kdyz v tomto svete vidite to, co jini nevidi a dokazete to tak lidsky, skromne a jednoduse lidem podat, aby si uvedomili, proc vlastne dycham, ziju, jsem? Moc bych si prala psat a umet to lidem podat tak jako Vy.., treba i to, ze Cesi jako vlastenci nejsou hrdi na svoj cesstvi a porad se nechavaji nekym ovlivnovat a vodit ..Dekuji Vam ze jste, drzte se ve zdravi a sile optimismu jeste dlouho mezi nami lidmi a posilam pozdrav z dalekeho Valasska.. *4*
  • Prosba

Milý pane skladateli Zdeňku Svěráku.

Píši Vám jako poslední instanci. Je mi již přes 50 let a pořád ještě nikdo nesložil písničku o Zdislavovi/ tak se totiš jmenuji/. Dokonce nás vyřadili
    i z kalendáře, poté co byla svatořečena sv. Zdislava je 29,1. již jen ženská podoba mého jména. Kdyby ale existovala písnička o nás Zdislavech dalo by se to překousnout. Vím, že to nebude lehké, proto se obracím na Vás. Když jsme
    s manželkou předělávali onehdá byt, byl u nás děsný čurbes a občas nervy na pochodu. Dobrou náladu, jsme se snažili vytvořit atmosférou Vašich písniček. Čeká mě přestavba chalupy,mám z ní trochu strach, ale kdybych při tom mohl poslouchat písničku o Zdislavovi tak bych se nebál už ničeho.

smutný Zdislav

P.S. Kdyby nešel Zdislav, tak alespoň
    Slávek/ o Slávce jak mává na pasáka
    už jste jednu složil/
  • Važený pane Svěráku

Vzhledem a humorem mi připominate mého otce, ale to není duvod mého obdivu k Vaši osobě. Projevujete se (a věřím že jste) moudrý a osvícený člověk, chtěl bych mít jednou až zešednu stejně hodné, upřímné a dobré oči. Škoda že Český národ má v povaze, vážit si všech co přispěli české kultuře až po smrti. Chtěl bych Vás jednou potkat, a třeba Vám jen podat ruku. Dejte vědet až budete mít cestu na jih *4* DĚKUJI už tu zaznělo, nelze ho však opět nevyslovit. Mějte se krásně. Tomáš, 26 let

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit