Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Svěrák

OSOBNOST 5.11.2010 
319 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jste clovek s ohromnou ldskosti!

Vazeny pane Sveraku,chtela bych se s Vama nekdy sejit, protoze vzpominam na dobu studii, jak jsme coby studenti umelecke pajdy z Berouna sedavali jako parta v druhe rade na Vasich predstavenich a pak po skole prozivali opet predstaveni a laicky ho i prehravali *1* ..jj, to uz je davno...Nyni si uvedomuji, jak jste vzacny clovek, kdyz v tomto svete vidite to, co jini nevidi a dokazete to tak lidsky, skromne a jednoduse lidem podat, aby si uvedomili, proc vlastne dycham, ziju, jsem? Moc bych si prala psat a umet to lidem podat tak jako Vy.., treba i to, ze Cesi jako vlastenci nejsou hrdi na svoj cesstvi a porad se nechavaji nekym ovlivnovat a vodit ..Dekuji Vam ze jste, drzte se ve zdravi a sile optimismu jeste dlouho mezi nami lidmi a posilam pozdrav z dalekeho Valasska.. *4*
  • Prosba

Milý pane skladateli Zdeňku Svěráku.

Píši Vám jako poslední instanci. Je mi již přes 50 let a pořád ještě nikdo nesložil písničku o Zdislavovi/ tak se totiš jmenuji/. Dokonce nás vyřadili
    i z kalendáře, poté co byla svatořečena sv. Zdislava je 29,1. již jen ženská podoba mého jména. Kdyby ale existovala písnička o nás Zdislavech dalo by se to překousnout. Vím, že to nebude lehké, proto se obracím na Vás. Když jsme
    s manželkou předělávali onehdá byt, byl u nás děsný čurbes a občas nervy na pochodu. Dobrou náladu, jsme se snažili vytvořit atmosférou Vašich písniček. Čeká mě přestavba chalupy,mám z ní trochu strach, ale kdybych při tom mohl poslouchat písničku o Zdislavovi tak bych se nebál už ničeho.

smutný Zdislav

P.S. Kdyby nešel Zdislav, tak alespoň
    Slávek/ o Slávce jak mává na pasáka
    už jste jednu složil/
  • Važený pane Svěráku

Vzhledem a humorem mi připominate mého otce, ale to není duvod mého obdivu k Vaši osobě. Projevujete se (a věřím že jste) moudrý a osvícený člověk, chtěl bych mít jednou až zešednu stejně hodné, upřímné a dobré oči. Škoda že Český národ má v povaze, vážit si všech co přispěli české kultuře až po smrti. Chtěl bych Vás jednou potkat, a třeba Vám jen podat ruku. Dejte vědet až budete mít cestu na jih *4* DĚKUJI už tu zaznělo, nelze ho však opět nevyslovit. Mějte se krásně. Tomáš, 26 let
  • Zdeněk Svěrák

ahojte vsetci, ktori maju radi Zdeněka!!!!
    mam na vas vsetkych jednu prosbu. robim bakalarksu pracu na temu: Profil rezisera Z. Svěráka a potrebovala by som od Vas poradit. Nemam ziadnu publikaciu o nom, potrebovala by som nejaku knihu o nom, vyzera to tak, ze u nas na Slovensku nic take nie je. Ak by ste niekto z vas mali nejaky dobry material o nom, o jeho zivote, dielach alebo len tak nejaky dobry clanok, publikaciu, resp. cokolvek, co vypoveda o jeho obrovskej osobnosti, prosim Vas ozvite sa, mail som zadala.
    Dakujem moc!!!
    zaya z bratislavy
  • neznama pesnicka

Dnes som po dlhej dobe pocula pesnicku ktora je fajn,problem je ze neviem ako sa vola,zda sa mi ze ju spieva Zdenek Sverak,este tam spieva jeden chlapcek,pamatam si z pesnicky (koukej,koukej na muj nos podobny je tvemu dost...)
    Ak by niekto vedel ako sa vola pesnicka bola by som velmi rada,dakujem. *3*
    • Re: neznama pesnicka

Karel Černoch - Chtěl bych být víc než přítel tvůj
  • ZS

Uznavam Zdena. Uplne ma dostal filmom Kolja a teraz tym novym ... Vratne Lahve. Super reziser.
  • Vážím si Vás

Milý Zdenečku,jen jsem Vám chtěla napsat,že jste obrovská osobnost s krásným srdcem.Vždy,když vidím vaše písničkové pořady pro děti,nemám na to slov..Jsem maminka, co na škole vede kroužek výtvarníčku a zpěvu.Jsem dobrovolnice a kroužky pro ty naše mrňata vedu naprosto zdarma,protože je to radost pro ně a taky pro mně a já nechci být placena za lásku dětem penězi..a nevěřil by jste,kolik úspěchů,radosti a smíchu Nám přinášejí Vaše písničky..Děkujeme za ně a taky za Vás,že je tady NĚKDO,na koho můžeme být pyšní a vážit si ho....Elena.
  • pomoc - CD?

Vážený pane Svěráku, prosila bych Vás o radu. Vedu cvičeníčko pro mrňata do 3 let a protože jednoduchých textíků s minimem slov není dostatek, vytvářím básničky i písničky sama. Můžete mi poradit, které nakladatelství by takovéto "neznámé ale vyzkoušené" písničky a říkanky mohlo začít vydávat? S přáním hezkého dne KČ
  • Prosba

Vážený pane Svěráku chtěla jsem vám poděkovat za píseň kterou jste stvořili s panem Uhlířem "Když se zamiluje kůň" při které jsme se s manželem poznali.

Tímto jsem Vás chtěla požádat, zda by ste mi mohl poradit, kde bych našla text a noty k této písni nebo mě aspoň na směrovat na kterém albu to vyšlo.

O to samé prosím i ty, co sem píší.

Děkuji Nikola.
  • Hry Járy Cimrmana

Vážený pane Zdeňku, moc ráda poslouchám i sleduju v televizi hry Járy Cimrmana, některé "hlášky" mi "naskakují" do paměti při různých situacích doma i mezi přáteli. Ty hry jsou tak bezvadné, že se nikdy neoposlouchají a neokoukají. Díky za ně Vám i Vašim spolupracovníkům Cimrmamologům! *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit