Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Svěrák

OSOBNOST 5.11.2010 
319 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak začít??

Milý pane Svěráku, jste můj velký vzor, strašně se mi líbí Vaše filmy. Jsou tak krásné a ze života! Je mi 38.let a můj život byl dosud docela dramatický.Žila jsem 17. let s alkoholikem, a protože jsem křeťanka snažila jsem se to vydržet co nejdéle. Ale začal už ohrožovat nejen život můj a mých dětí, ale i mých rodičů a všech co v tom domě žili, tak už jsem se prostě musela rozvést, To už jinak nešlo. Přesto že to zní jako horor byly v mém životě i mnohé vtipné scény. Napadlo mě že bych mohla svůj život napsat do knihy.
    Jen nevím jak na to. Poradíte mi?? *4*
  • Malá obdivovatelka

Dobrý den pane Svěráku,
    mám čtyřletou dcerku Adélku, která Vás, přímo, miluje. Jejím obdivovatelem jste se stal po shlédnutí Vašeho pořadu - Hodina zpěvu. Nad postýlkou má Vaše fotky a kdykoliv Vás někde vidí, jste zahrnut miliónem pusinek. Poraďte prosím, je možné zakoupit někde CD nebo VHS s Vašimi písničkami, či Hodinou zpěvu? Bude mít brzo narozeniny, tak to již delší dobu sháním, avšak neúspěšně. Děkuji
  • Poděkování

Díky, díky..
    za Vaši dosavadní tvorbu. Většině národa se Vaše tvorba líbí. To je moc,moc dobře. Krásy naší krajiny jsou dané a příběhy lidí stále stejné v jakékoliv době. Vaše příběhy z Vysočiny, nádherné, nedoknutelné krajiny , kterou jsme se mohli kochat, kdyby nebylo toho, že nám u Pacova-Cetoraz, vyroste brzy větrná elektrárna, která dominantu kraje naruší.Bohužel, to zřejmě nelze zastavit. Tak pak nezbyde,než se jet podívat do Pelhřimova, ať víme do čeho jdem...
    Přála bych si ještě alespoň jeden další film. Vratné lahve snad nebyly poslední? Do školy v Křesomyslově ulici, tzv. Hanusovky, jsem chodila spolu se Simonou Stašovou, která se zde objevila v osmé třídě. Přeji Vám hodně zdraví a sil ve Vaší tvorbě.
    Doufám, že nemám za pět z pravopisu...
  • Drahy pane Svěráku

Drahý pane Svěráku,
    děkuji. Děkuji za mnoho let , kdy jste mi svou tvorbou přinášel úsměv a radost.
    Děkuji za dávku člověčenství, inteligentního humoru a lásky k životu.
    Přeji vám ( i nám )ještě hodně sil .
    Abych parafrázoval písničku: ani k stáru nemám o životě páru, ale o to raději mám vás.
    S pozdravem Váš příznivec Ilja
  • Dotaz

Vážený pane Svěráku, jako skoro každou neděli byla jsem i tuto v místním kostele na mši. Odcházela jsem však dost pobouřená (nebylo tomu poprvé a zřejmě ani naposled). Náš kněz měl takový proslov k výročí atentátu na Heidricha a v souvisloti s tím mluvil o národní hrdosti, ale také "čecháčství" ("čecháček se pozná tak, že nemá rád Ameriku ...") apod. Na závěr sedmkrát zařval *16* na celý kostel větu, kterou jste prý řekl někdy v době udělění Oscara Vašemu filmu Kolja "NECHTĚL BYCH BÝT NAŠÍM SPOLJENCEM". I když náš kněz "vypadá" jako vlastenec, měla jsem spíš z jeho promluvy dojem, že se za nás Čechy stydí, negativně vyzněla i tato věta. A protože jsem na internetu nikde nenašla, zda a v jaké souvislosti byla vyřčena, prosím o malé vysvětlení. Ne že bych Vás kladla na roveň Bohu *4*, to ne, ale stejně tak jako se nemá "brát Boží jméno nadarmo", nemám ráda, když se někdo ohání jinými jmény a "zneužívá" je tak. A tak Vás prosím o vysvětlení významu této věty - nejen pro mě ale snad i našeho kněze. Vaše obdivovatelka. *14* Děkuji za odpověď a za vše co pro nás děláte. *4*
  • Nezměněná podoba

Vážený pane Svěráku, chtěla bych se s Vámi podělit o jeden z nejlepších fórů z písemek (jsem učitelkou ČJ). Dočetla jsem se, že Divadlo Járy Cimrmana existuje v téměř nezměněné podobě už od 19. století. To jsme to dopracovali, že?
    Přeji mnoho úspěchů. S pozdravem A. Pobucká.
  • Jarní pozdravení

Dobrý den, chtěla jsem Vám poděkovat za další příjemný zážitek u Vašeho filmu Vratné lahve. Do kina jdu s tím vědomím, že nemůžete sklamat a dosud jsem se nemýlila. Myslím si, že mám stejnou krevní skupinu jako Vy a nejsem asi sama, ale kde ti lidé jsou. Váš zdánlivě jenoduchý humor má svoji hloubku a při tom nikomu neubližuje. Velké umění je také dělat si legraci sám ze sebe a to Vám není cizí. Svoji tvorbou mi připomínáte Josefa Ladu, který uměl několika jednoduchými čárami vystihnout výraz.Napadlo mě, že bych Vám mohla navrhnout námět na scénář. Pojďte někdy na kafe.
  • Odskok do lázní Kožich

Gratuluji Vám i Vašemu synovi k Vašemu dalšímu skvělému filmu. Ale po koupi Vašeho CD (Odskok od Cimrmana do lázní Kožich) jsem si vzpomněl ještě na jednu scénku. Nevím, zda se nepletu, že byla s panem Brašnářem, poněvadž to bylo někdy před třiceti lety, ale pamatuji se, že pan Brašnář byl v kempu a někam utíkal. Odhodila ho (snad) volejbalová síť, a on dopadl přímo na propanbutanový vařič. A od té doby mu kamarádi říkali "mercedes".
    Nevím, zda to byla scénka Vaše, nebo scénka Vašeho přítele Ivana Mládka, ale pokud patří k panu Brašnářovi, měl byste ji na to CD zkusit doplnit.
    Jinak douufám, že "Vratné láhve" nejsou Vaším posledním filmem, a že nás brzo opět něčím překvapíte. Přeji hodně štěstí a tvůrčí pohody do dalších let.
  • pozdrav

Vážený pane Svěráku,
    po shlédnutí Vašeho filmu "Na samotě u lesa " /před mnoha lety /, mám touhu Vám napsat můj osobní zážitek. Měl jsem dědu,přesná kopie pana Kemra.Mě bylo asi deset let a děda na zápraží pronesl Vaši slavnou větu ale poněkud upravenou : " Do kravské pr.. zase chčije".Když se znovu a znovu se dívám na Váš film,tak mě vždy zamrazí.Možná,že lidí s podobnými zážitky bude asi více. Přijměte prosím můj obdiv k vaší celoživotní práci a určitě se Vám podařilo udělat svět trošku lepší.
    Děkuji
    Petr Kopřiva
  • Poděkování

Chtěla bych nějakou adresu na pana Svěráka.Moc si přeji osobně poděkovat za Járu Cimrmana a napsat mu,že v naší rodině roste již další generace milovníků jeho děl.Je mi 40 let a od svých 16 let Járu Cimrmana miluji.Ale ne jen jeho.Všechna jeho díla jsou nalazena na mojí frekvenci.Vše nejlepší k dnešním narozeninám a dík za to že je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit