Fotbalové kluby loni za posily utratily rekordních 220 miliard korun
-
Generální ředitel automobilky Renault
Luca de Meo, který je zároveň šéfem Evropské asociace výrobců aut ACEA,
vypočítal, že při současných prodejích představuje nová emisní norma
pro evropské automobilky pokuty ve výši 15 miliard euro.„To jsou obrovské finanční prostředky.
Za to se mohou postavit dva až tři výrobní závody, ať je to Gigafactory,
ať výrobní závod na automobily či komponenty,“ dodává.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-inside-talks-automobilky-potrebuji-penize-na-pokuty-za-emise-zdrazi-auta-tvrdi-odbornik-260744
o tomhle jsem psal před pár dny. Tohle není dobře nastaveno. EU by měla spíše podporovat evropské automobilky v uvádění nových produktů na trh, bojuje s konkurenceschopností, čajnou hlavně v tomhle segmentu, protože Tesla má v Evropě taky nízké prodeje, prodává hlavně v čajně paradoxně.
a zase update, dočítám článek a tady to říká kolega Novák, co píšu poslední týden, dva:
„Já ale stále věřím, že v Evropě
dostaneme rozum, budeme více přemýšlet. Toto uvalení penále je
kontraproduktivní. Sami sobě jako Evropanům způsobujeme obrovskou zátěž.
Automobilky budou platit penále místo toho, aby investovaly do nových
technologií, levnějších elektromobilů. Tohle jsou finance, které budou
automobilovému průmyslu chybět,“ dodává Novák s tím, že zahraniční
a neevropští výrobci pak budou mít větší šance tu uspět. -
-
Podle Draghiho je nutná modernizace
infrastruktury pro dobíjení baterií zejména ve městech. Čína také
dokázala rychleji vytvořit celý řetězec elektromobility od těžby surovin
na výrobu baterií, což jí umožňuje vyrábět elektrická vozidla s nižšími
náklady a technologickou výhodou. To by se měla naučit také Evropa.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-trendy-analyzy-draghi-varuje-evropsky-automotive-se-musi-rychle-zmenit-jinak-nema-sanci-261181
to je ten outsourcing zdrojů, který neustále jmenuji, když píšu o elektromobilitě. Problém je ten, že takový germanium se těží jen v čajně, jak jsem psal. Ale čajna chce na evropský trh, je pro ni klíčovým, tzn. EU na ni má páky po tom zavedení cel. Už tady budou chtít totiž i vyrábět.
Jinak tam jsou věci, které říká Mario Draghi, které psávám taky (průmysl základ nejen u nás, ale v Evropě, automobilky musí mít na investice, inovace směrem třeba do automatizace výroby, digitalizace, je nesmyslem je pokutovat navíc v době, kdy potřebuji od domácího trhu EU podporu), přečtěte si, rozumný pán, kdysi zachránil v podstatě euro a tím i eurozonu, protože už se jím platilo ve spoustě zemí tehdy. I proto bych nerad, abychom kdy na euro přecházeli, není pro to důvod a můžeme si tady měnu regulovat prostřednictvím intervencí naší centrální banky. Naše firmy obchodují navíc dlouhodobě v eurech a ani případná federalizace EU, o které se nyní mluví, na tohle nemusí mít vliv, nikdo nás do přijetí nějak zásadně nenutí a je třeba mít ekonomický feedback jako malá země.. Politici se mění, doba taky, nikdy nevíte, co se s EU do budoucna stane..
-
-
„Já s jejich aktivitou v tenise nemám problém,“ tvrdí Lehečka. „Akorát vnímám obrovské otazníky ohledně kalendáře.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-wta-zmeny-revoluce.A240320_191221_tenis_ten#cxrecs_s
možná s tvým názorem bude mít Jirko ale problém tvá partnerka.. už si se jí ptal?? :) Jinak odkazuji tebe i Rafu Nadala (můžeš mu to přeložit, nebo to udělám já, až ho potkám) na článek rozumného redaktora a bývalého úspěšného fotbalisty Neumanna ze sport.cz, který pracuje tak, jak slušný novinář má v rámci kritického myšlení, a vyzpovídal přímo aktérku, která v Arábii pracovala..
Ten článek jsem bohužel nenašel, je možné, že byl smazán i provozovatelem - oligarchou, každopádně Robert Neumann určitě nakontaktuje na tu slečnu, se kterou jej dělal. Ono je vždy lepší a přesvědčivější mít ty informace z první ruky, od aktérů z té druhé strany barikády, pak to na tu diktaturu vrhá hned jiné světlo.
Pak si to stačí přenést jen do našich podmínek, popř. jestli by tam Jirka s partnerkou chtěl takhle fungovat a myslím, že partnerka jako budoucí psycholožka mu ten názor obohatí.. :) někdy zkrátka záleží na výkladu. Já to ještě říkám lidem tak, aby si představili, žebych se já vůči nim choval třeba jako oni vůči mně nebo mé partnerce, jak by pak jednali v mém postavení zase vůči nim, lépe pak mé kroky chápou.. -
-
tak Neumann to smazal sám, až to seběhlo trošku dolů (do historie), abych si nevšiml. Každý ať si názor udělá taky sám o takovém novináři... Nyní přicházejí provokace s články s Řepkou, nějakou další kopačkou - hráči rulety, tzn. stejná písnička jako v případě Haška, Veselého. Vy to opravdu nemáte v hlavě v pořádku, některé kopačky.. Ten fotbalový byznys musí vypadat..
Já jsem slyšel, že jsi Neumanne pacient s bipolární poruchou. Jeden den plný upřímnosti, další v depresích všechno, co jsi napsal mažeš.
Jedinkrát jsem nehrál ruletu, poker cokoliv, to tady potvrdí každý, vy na dálku v Praze o mně víte vše, to svět neviděl. Už proběhl alkoholik, uživatel drog, nyní gambler, lolitkář, co bude dál??
Jedinkrát (ve 12letech) jsem hrál automaty, když jsem šel pro pivo tátovi a narozdíl od Řepky jsem v tom v pluse 45Kčs. A ani v tomhle bych se zrovna tobě, takhle mizernému novináři, nemusel zpovídat.. Vy se mi fakticky zdáte. Potřebujete opravdu návrat do školních lavic, v každém věku.
Takové "odvážné" jedince tahle republika do budoucna určitě potřebuje. Akorát nevím, co na to říká ta slečna, kterou zpovídal ohledně těch poměrů v Arábii.. že s ním ztratila pro článek zbytečně čas..
Možná bys mohl začít psát o tvém kamarádovi Peltonenovi kontra zneužívání dotací ve sportu, nyní je toho plno, co říkáš?? Ale pro to asi odvahu nenajdeš. Nebo možná na hodinu, než ty články pak pomažeš.
Vy jste v tom fotbale opravdu někteří ho.vada, pak ten sport má vypadat.. Závist je fakt svinstvo holt, já ti ale za tvůj život nemůžu. Neměl si kopat do meruny a měl ses učit.. :) -
-
krom toho, kdybych trpěl abusem čehokoliv, tak nemám tyhle pracovní úspěchy, které mám. Takovému člověku se pak hroutí vše (gambler, alkoholik, drogově závislý).
Naopak, eviduji pohledávku od bývalého kolegy, který tyhle nesmysly o mně šíří, buzeranta Záhumenského, v řádech už vyšších milionů korun. Ale na to bys musel mít dost rozumu, seriozní povahu, kritické myšlení, abys tuhle story celou pochopil. Vás definuje závist a výroba smyšlenek o mé osobě, čemuž nerozumím. Provokují psychopaté jinak.. pasivně i aktivně agresivně. Nemáte to v hlavě v pořádku někteří a bohužel se dostáváte tady v tomhle státě k veslům, což nevětší nic dobrého pro občany dole..
ta kauza Peltonena jinak neustále běží, je to tam jednoznačné, tzn. můžeš na to navázat a prokázat povahu skutečného investigativce spíše, než si vymýšlet od stolu, máme už i novou - tenisovou..
Jediné, proč jsme Záhumenského ještě tady nežalovali, byť to máme vše připravené, (nebudu vysvětlovat další právní věci, které se k tomu vážou, pač jsi stejně nemyslící, popř. kritické myšlení nějaké máš, ale jsi charakterově prázdným ), že to tady v tomto státě nemá smysl, díky aktivitě oligarchů vůči mé osobě.
Ale připojíme to nyní k žalobám o odškodnění v anglosaském světě. K těm kopačkám Řepkovi a tomu z Libe máš blíže zaručeně ty, než já - viz. výše napsané.
Nikdy nic Neumanne nebudeš mít, pokud nezměníš myšlení a nezačneš u sebe, zabývat se vlastním charakterem.. Nikdy jsem takové povl lidi nepotkal, co v posledních letech, na to nemá ani ta doba 90tek, kterou mi chtějí nyní oligarchové asi refundovat, jinak netuším, proč nám vstoupili do života s partnerkou.. -
-
u těch provokací - provokujete vykonstruovanými nesmysly a lží bezdůvodně, nikoho z vás absolutně neznám.. já se jen bráním vašim atakům naopak pravdivými informacemi o vás, to je zase Neumanne asertivita v psychologie, abyste věděli, že po sobě nenecháme tady nikdo šlapat vámi psychopaticky smýšlejícími. navíc je to obraz stavu společnosti, jejich hodnot a mementem do budoucna pro tuhle republiku..
u novináře je to alarmující ještě o to více.. -
popř. nás Neumanne ještě nyní napadlo, že tvůj náhlý názorový obrat a zprotivení se novinářské přísaze (četl si i jako bývalá kopačka Kodex novináře?? novinář nepíše články, aby je vzápětí mazal a ze serveru stahoval - ví to mimoděk šéfredaktor? - , ten si musí stát za svým) může být datován do doby mých mailů proti oligarchům s popsáním celé situace.
tzn. dokud jsi měl pocit, že s Křetínským něco společně pečeme, tak si lezl do zadku horem dolem. Jakmile jsi dostal vysvětlení, tak si vše pomazal a začal si s politikou Haška a Veselého a provokacemi.Ty jsi taky pěkný ptáček.. :) takhle se ale nahoru nedostaneš. Pač lidé jako já, kteří by ti tam mohli pomoci, mají kritické myšlení. A pak tam je ta druhá skupina, která by ti tam taky mohla pomoci, ale ti už nehrají fér a jen tě zneužijí.. Proto ti radím návrat do školních škamen a spoléhej na sebe - kult panteismu. Z tebe musí mít rodiče radost.. a jestli ne oni, tak strana z tebe bude mít radost určitě do budoucna..
-
-
ale člověk nechápe, PROČ tohle děláte?? proč řešíte mě, oligarchové mou partnerku, proč se do nás zkrátka montujete?? trvá to roky, určitě to musíme replikovat už na západě, protože ta situace tady ve společnosti se nevyvíjí dobře.
Nemůžeš Neumanne psát články na zakázku, ať už z provokací, nebo s vidinou nějakého prospěchu. Tak novinář nepracuje v demokratické společnosti. Musí ti to vysvětlit ale šéfredaktor, je to pod seznamzpravami, pracoval tam u vás i kolega Mádl, měl by si s tebou sednout a vysvětlit ti, co ti nebudu umět asi vysvětlit já, nebo to ode mě nevezmeš.
jedno slovo HOLLYWOOD vás všechny FANATIKY poblázní tak, že přestáváte myslet, ale začínají se navíc drát na povrch všechny ty temné stránky vašich povah. Pokud máš se mnou nějaký problém, tak mi jako chlap zavolej a nedělej tyhle Haškovsko-Veselého provokace na dálku.Psal jsem někdy já Haškovi v minulosti, když vzal tu Arábii, že je takový nebo makový? Jste fakt chlapci normální?? řešte vlastní životy, máte tam dost nedostatků, Hašek s Veselým nyní práce jak na kostele. Ty na tom taky kariérně nejsi dobře a jestli si to tady přečte tvůj šefredaktor a má rozum, tak jsi zítra bez práce nebo s nějakou dutkou, pač takového redaktora asi v týmu nikdo profesionální nemůže chtít.. pokud porušuje Kodex novináře..
Ještěže na tom sportovním webu nemůžete psát o mém štěstí kontra pesimismu, přitom já jen reaguji na vaše podlosti celou dobu (buzeranta vůči mé partnerce a jeho dluhy vůči mé osobě, oli vůči mé partnerce a vás slaboduchých, kteří mě kdo ví proč neustále obtěžujete se svou temnou povahou, ať už mi nadbíháte, nebo provokujete následně, když to nezabírá, nebo usoudíte, že byste měli být na jiné straně barikády, jako ty Neumanne).
btw. měl Hašek tu mizernou trenérskou kariéru, jak jsi férově psal a pak tu glosu smazal, nebo už zastáváš nyní jiný názor?? :D jinými slovy - změnilo se tím smazáním něco ve tvém racionálním úsudku? -
-
pač šlo o exaktní zprávu, minulost už Hašek asi sotva změní..
-
-
-
-
-
-
Podíl amerického vládního dluhu na
hrubému domácím produktu (velikost americké ekonomiky, pozn. red.) na
konci loňského roku činil 122 procent.
„V USA převládají fiskální rizika, což investory bude zajímat,“ dodává portfolio manažer společnosti Cyrrus Tomáš Pfeiler.zdroj:https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-snizeni-ratingu-usa-vyvolalo-opet-obavy-z-vyprodeje-americkych-burz-277056
ten státní dluh byl tuším až někdy u 140%, když jsem to někdy před rokem zmiňoval, že to bude třeba řešit... proto jsem psal, že než cesta celních válek (vyjma čajny, tam to podporuji, už není s nimi jiná cesta), tak přejít na cestu fiskálnícch reforem..
USA potřebují reformu Obama care, stejně tak daňové správy. -
-
A za druhé, testy byly hodně těžké. A to je důležité pro přijímací proces, protože musíte umět rozlišovat žáky. (přesně tak..)
Našli jste ještě nějaké chyby, u přijímaček? Přepočítávalo se ještě v jiných případech?
Ano, u testů
pro páté ročníky byla jedna úloha. Ta byla o tom, že děti bydlí
v různých patrech a mělo se dopočítat, kolik dívek a chlapců v jakém
patře bydlí. Z toho zadání nevyplývalo, jestli má dům přízemí, nebo ne.
Takže jsme doporučili, aby byla uznána i odpověď, kde žáci uvažovali
o přízemí.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kampus-chyba-byla-nejen-v-maturitach-ale-i-v-prijimackach-277071
a co sklep a půda - mezonet?? :) pokud jste tam měli vyšší číselné varianty odpovědí v tom uzavřeném modulu, pak nakonec bylo vše dobře v téhle úvaze..Přitom do zadání stačí vždy jen vepsat - neberte v úvahu přízemí, sklep a půdu-mezonet.. :)
Za těžké přijímací testy lobbuju nejen v přijetí na střední, ale hlavně vysoké školy (při jejich počtu tím spíše) i já... Ale u vysokých je to spojeno spíše s problémem financování, proto tak do prváku berou i studenty s hnojáren, tzn. pokud to jde přes percentil u scio testů, může být hranice pro přijetí dnes už i hluboko pod 50 percentil..
Jinak je ta úvaha vysokoškolského kantora z článku stejná jako má.
Spojil jsem ji kdysi, když jsem stejnou věc zmiňoval, s vlastním příkladem, kdy není možné, abych měl přijímací test bezchybný - 75 bodů a další jen se ztrátou 5 bodů ze 100..
Problém podle mě není, že se na určitou školu hlásí vysoký převis studentů nad místa přijatých. To u kvalitních škol pane kolego bude vždy, právě protože je o nich rozkřiknuto, že jsou kvalitními a nikdy tu poptávku neuspokojíte zkrátka a je to tak v pořádku, proto se konají přijímací řízení.. Je to cesta té kvality, kudy by se mělo jít, tzn. dělat evaluace škol přes inspekci a zavírat ty méně kvalitní, rozšiřovat naopak kapacity (i budov v majetku státu) pro ty kvalitní, které přeberou v kraji ty jejich kapacity.. Tudy by se mělo jít..
-
-
To se nepodařilo, ač jste po celou první půli soupeře přehrávali. Čím to, že se převahu nepodařilo využít?
Místy
jsme měli drtivý tlak. Statistiky, držení míče, počet střel, vše šlo za
námi. Pokud si vytvoříte takový tlak, je klíčové z toho vstřelit
branku. Boleslav má kvalitu a čekat, že ji budete mačkat celý zápas
a nic si nevytvoří, je liché. S naší finální fází nejsem spokojený. Do
nějakých šancí se dostáváme, ale je to málo. S postupem času jsme
situace sami začali přehrávat. Když bylo potřeba zakončit, hledali jsme
zbytečně další volné hráče. Klíč pro vítězství byl v prvním poločase.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-bohemians-bez-golu-a-podevate-bez-vyhry-z-tolika-strel-musi-nejaka-vyjit-smutnil-vesely-5024322
ještě mě teď ve sprše napadla glosa k tomuhle. Jardovi nejde upřít, že Bohemku posunul i směrem k té fotbalovosti, byť je to historicky soubojový tým. Má k tomu ale taky největší podporu vedení, co fotbal sleduji a kádr Bohemky je nej od doby Tondy Panenky, tvrdím. Dopředu je Bohemka tuze nebezpečná, to jsem psal vždy, byť extrémně čitelná s tou rozehrávkou přes Kovaříka nebo Hrubého. Ale musí začít posilovat vzadu, tohle budu psát nadále, byť Jarda posadil Křapku (mělo se tak stát už dávno, hlavně v té pohárové Evropě), což ukázal ten příchod Vasila, kdy tu pasáž posledních 20 min. vyhrála na šance Bolka a ten obraz hry se s jeho příchodem otočil.
Můžu sice chápat záměr trenéra Holoubka, kdy chtěl vsadit na soubojovou sestavu (Vasil je přitom ale hodně silný v soubojích, což tam ukázal i jeho střet s Kostlíkem, kdy Kostl od něj odletěl, ač o 2 hlavy vyšší), ale výsledek tohoto záměru vidí v hodnocení zápasu Jardou Veselým tady výše. Ten záměr prostě nevyšel. A nechat takového hráče a nej nahrávače ligy Vasila na lavičce a poslat jej tam až na posledních 20 min, což se sice málem ukázalo jako geniální, kdyby tu šanci dal, to mi přijde jako hodně velký luxus i pro takový kádr, jakým Bolka disponuje. Vasil totiž potřebuje bohužel více času na tom hřišti díky spalování šancí, potřebuje si začít počínat více rutinérsky, v té šanci stačilo pouze přehodit golmana, není třeba síly, toho prostoru tam bývá hodně, nejste-li už přímo blízko golmanovi. Tady mu ještě kousek k těm nej na světě chybí. Ale je to mozek Bolky, o čemž svědčí i ta kopa asistencí, v lize ojedinělá. Chápu, že tam měl jít do unavené obrany, což je slabina Bohemky, ale mělo se tak stát podstatně dříve, už klidně po té špatné 1.půli Bolky.
Moc nerozumím tomu, proč pod trenérem Holoubkem Vasil ztrácí minuty, Bolka tak hazarduje s výsledky. Mají směrem dopředu tuze silný kádr, potřebují ale taky posilovat a přebudovat obrannou fázi, tvrdím roky.. -
Vaše škola se spojila
s městem a neziskovou organizací Reintegra a za podpory mimo jiné
evropských peněz spustila projekt doučovacích klubů ve vyloučených
lokalitách. Tohle je ta klíčová komponenta? - Je to jedna
z komponent. My jsme totiž na začátku, když jsme se do toho problému
dostali, na něj samozřejmě nebyli připraveni. Když dostanete velkou
skupinu žáků, kteří mají nízkou aspiraci na vzdělání, tak to samozřejmě
dělá ve třídách velký problém. Jsou to velké nůžky.Doučovací kluby byly přímo v té lokalitě?
- Přímo v té lokalitě, byla to naše vyloučená lokalita, která dnes už
neexistuje. V jednom z těch domů jsme od města za korunu dostali byt
2+1, ve kterém jsme měli doučovací prostory, pracovali tam dva doučující
plus terénní pracovník a tam jsme snažili těm dětem nahrazovat domácí
péči a nějakou pravidelnou přípravu do školy.Jak dlouho to trvá, když do takového projektu investujete svůj čas, svoji energii, než se ta situace viditelně citelně zlepší? - Je to na léta, je to dlouhodobý projekt, to viditelné jsme viděli tak asi po osmi letech.
Síla kultury
těchto komunit je velmi silná, nepodpora vzdělávání v tom prostředí je
tak vysoce zakořeněná. Takže to jsou pouze dílčí změny, které zlepší
docházku a práci ve škole. Ale my si od toho slibujeme, že generace
prvních dětí, které projdou z deváté třídy a půjdou na učiliště nebo na
střední školu, budou znamenat takový malý obrat. A jejich děti už budou
mít základní školu jako něco přirozeného, a pak se bude pokračovat další
generací dál. (psal jsem, že se musí vychovat jedna generace, protože současní malí cikáni přebírají špatné návyky od rodičů)Nepředstavoval byste si v tom větší podporu od státu? -
Představoval. Třeba šablonové projekty, které Ministerstvo školství
dává, jsou příkladem toho, že umí podpořit věci, které se ve školství
mají změnit. Podobně lehce dosažitelné peníze v rámci tady těch šablon
by mohly pomoci ve financování této podpory. V České republice se často
děje, že neziskovka pomáhá, ale není ve spojení se školou. Kdežto my
jsme to měli udělané tak, že neziskovky a školy jsou spojeny a vědí
o sobě navzájem a dokonce to doučování funguje na zakázku škol. Není to
tak, že děti chodí do neziskovky, do nějakého nízkoprahu, tam něco
dělají, ale škola o tom vůbec neví. (o činnosti nízkoprahových zařízení zapojených do tohoto jsem taky psal)
-
-
A ten krok bé? - Má
to více vrstev. Jedna z nich je personální, to znamená určitě podpůrné
profese jsou potřeba (tady kolega má na mysli mnou zmiňované
psychology, soc. pracovníky, spec. pedagogy a jejich posílení, což stojí
ale peníze, proto se to musí dělat pořádně na všech úrovních - viz.
celý tento text + ty mé předchozí, které ale kopírují informačně tento).
Ale druhá věc je metodické vedení učitelů (tady má na mysli práci
pedagogických fakult, taky jsem to tuším zmiňoval, jestli ne, tohle jsem
měl taky v hlavě, protože se musí nutně změnit metodika přípravy
kantorů na pedagogických fakultách, pokud přicházejí pak do nového
systému-inkluzivní výuky, to je vlastně to, co jsem psal při srovnání,
že nyní je to tak, že kantor vystudoval pedagogiku, ale ne speciální
pedagogiku, což je úplně jiný obor právě, tzn. musí tam mít už i prvky
té speciální pedagogiky v sylabu studijního oboru -kantor-, jinak bude potřebovat ve třídě holt více těch
speciálních pedagogů..)Podle chystané
školské novely má být upraven i přístup k pedagogům, kteří pracují
v lokalitách s vysokým počtem sociálně znevýhodněných dětí. Mají
dostávat měsíčně i několik tisíc navíc. Vy ale říkáte, nic z toho
situaci nevyřeší. Proč? - Pro některé lidi to bude třeba
zajímavé, ale rozdíl finanční podpory nebude zase tak veliký, aby si
učitel řekl: ano, tady budu dělat kvůli těm penězům. Přeju to učitelům
a byl bych rád, kdyby byli ohodnoceni, protože je to velmi těžká práce.
Na druhou stranu si myslím, že když takový učitel dostane šanci učit na
klasické základní škole, tak si to velmi často rozmyslí a odejde,
protože to bude mít prostě klidnější, a protože mu to bude dávat smysl (o tomhle jsem taky psal.. :) )zdroj:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-je-to-ukazka-pedagogicke-fortelnosti-rika-reditel-skoly-kde-nikdo-nepropadne-266481Maruška vyzpovídala realizátora toho krnovského inkluzivního zázraku,
kdy jim zmizely ve městě během dekády vyloučené lokality.Výše z
rozhovoru s ředitelem jedné z takových škol vše, co jsem psal, že je
nutné, aby stát pro tu inkluzi připravil, jinak nemůže fungova. S pánem
se neznám, připomínám, nikdy jsem od něj žádné myšlenky nečetl.. :) výše
vše zkrátka to, co jsem psal, že je řešením správného vedení inkluze,
nyní to z Krnova jen potvrzují..
Je tam i zpráva pro vládu, do kdy by se jí měly objevit výsledky startu projektu inkluze - v Krnově to bylo do 8 let
(na tohle jsem se právě ptal, když jsem o tom psal, že by mě to
zajímalo), tzn. tento rok by stát měl už otočit ta špatná čísla, která s
inkluzí eviduje, nebo ji rozjet znovu a pořádně, či ji úplně zrušit. Už
jde na ni totiž snad 15 mld peněz, které mohly být využity třeba pro
platy kantorů na vysokých školách.Mělo tam jít 11mld, jdou tam jen 4.
Tohle je problém bohužel ministra školství Beka, stále nevyřešený a
očekával bych, že za jeho manažerskému šéfování ministerstva vyřešen už
bude.. Jde o poměrně dost peněz, které nepřinášejí ale výsledky.
Uvedu
ještě totiž jedno číslo, to nejdůležitější podle mě, protože jde taky o
uplatnění - a 66% (!!!) firem nemůže najít zaměstnance pro své pozice.
tohle číslo se týká přitom hlavně absolventů, tedy nově příchozích na
trh práce.. A už 8. rokem nám tady běží ve vzdělávacím systému právě ona
inkluze. Tohle je další negativní číslo k tomuto projektu tedy..
Opravdu
si ten článek přečtěte - rodiče, lidé okolo inkluze v rámci vlády. Jsou
tam všechna řešení, proč to v Krnově funguje. Nedivím se tomu, je to
přesně, jak jsem psal + nějaké dodatky přímo už z praxe.. :) -
-
to číslo 66% u firem, které poptávají pracovníky pro své pozice, se samo týká i tohoto krnovského zázraku.. nedaří se nám tedy tuhle novou generaci Z, která už prošla právě tou inkluzí, dostávat do praxe, což je poměrně závažné zjištění.
Proto by mě ještě zajímala korelace mezi těmi-inkluzivními, kteří se tzv. zlepší z těch zvláštních (speciálních) škol a ta inkluze a přechod na klasické základky jim teda objektivně pomohl kontra rostoucí/klesající počet těch zvláště nadaných a nadaných (tzn. lepší průměr a nadprůměr), kterým ta inkluze v důsledku zpomalení výuky pravděpodobně zase ublíží.. Jakože budu stále jako psychologicky vzdělaný vždy tvrdit, že ADD dítě zkrátka na klasickou základku nepatří a momentálně pro něj není umístění - vyjma diagnostických ústavů, což už jsou ale vysoce extrémní případy nezvladatelných rostoucích dost pravděpodobně pro kriminál..
My známe totiž sice čísla z PISA testů, kde třeba u finanční gramotnosti dosahují čeští žáci slušných výsledků, ale tam jsou předpokládám zahrnuty právě i ty soukromé základky, kam rozumní rodiče promptně své ratolesti před tou inkluzí uklidili. čiže tedy čísla jen bez těchto soukromých základních škol by mě zajímala v té korelaci. Snad to někdo zpracovává a zpracuje, protože to je zase číslo, které bude podle mě v neprospěch zavedení inkluze..
jinými slovy - nevím, jestli stojí za to, že je jeden inkluzivní zlepší z pětek na čtyřky, pokud nám dva, tři další, kteří mohli být nadanými, padají v důsledku zpomalení třídy do průměru. Možná ubydou vyloučené lokality, ale nevím, jestli nám neubydou počty těch nadaných min. ve 2 generacích, což tahle malá země zaručeně pocítí na všech úrovních - věda,výzkum, inovace nevyjímaje..
a nejvíce to uvidí kantoři na vysokých samo, kde už počítají s nějakými znalostmi u studentů a zůstane-li ten opravdu špatný systém s dotací na studenta 1. ročníku, který nemotivuje vysoké školy ani ke zvýšení náročnosti přijímacího řízení, budou muset chtě, nechtě slevovat min. v prváku ze svých nároků, o čemž by vám ti dnes 70-80letí, ( kteří ještě učí, jakože prof, doc. mají tuhý kořínek, kdo ky studoval ví, že učí prakticky do smrti :) ), napsali asi už nyní eseje, jaký je rozdíl mezi generací studentů těch Husákových dětí a tady té generace Z stran znalostí. Tohle už tam vidí podle mě nyní v těchto letech.. -
"Řekl bych, že úroveň školy se pozná asi podle toho, jaký je průměr a spíš druhá polovina dětí." (pan ředitel v článku)
Nebo spíše nejhoršího v jakémkoliv kolokviu a nemusí jít jen o školu.. :) pokud se tam takový i tak v té "konkurenci" drží.. (moje pozn)
-
-
-
ředitel školy v Mělníce: Pro dnešek jsem zrušil běžnou výuku a děti zůstaly
s třídními učiteli. Vždycky na podzim děláme cvičný poplach, tak jsme se
i dneska seřadili před školou, a protože je na dnešek předpoklad
velkého horka a děti se nemají při třicetistupňových teplotách učit, tak
jsem nařídil třídnické hodiny.
jakpak to dělají asi v Rovníkové Africe nebo kdekoliv, kde rtuť teploměru nejde pod 25 stupňů běžně - napadá mě Kalifornie, aby mě někdo nenapadl, že Afrika je převážně rozvojovou.
A pokud už je tepleji, tak jde výuku vytáhnout i ven, v takové biologii se to přímo nabízí, výtvarce taky. Ale i fyzice, pokud je kantor tvůrčí. Ale musí teda sledovat předpověď. :D
Kam se to naše školství řítí...
Vzpomeňte, jak jsme studovali my a klidně po revoluci.. jestli se řešilo, jaké je venku počasí..a tohle je právě o tom budování té frustrační tolerance u mladých, spolu s kritickým myšlením by se právě tohle měli učit ve škole, z rodin už to dnes nemívají totiž. čiže, až začnou mít v téhle škole v Mělníce psychologové problémy s dětmi, tak je třeba si nejdříve promluvit odborně s ředitelem. :) to fakt svět neviděl.. těchto tropických dnů bude přibývat, tak jim dejte 3 měsíce prázdnin, proč troškařit.. :) -
-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-sokovat-a-strasit-okamura-na-vaclavaku-ukazal-jak-vypada-slibovane-turbo-259035
Japonce miluju, ale jejich kulturu a myšlení nikdy nepochopím. :D už byste nám tady ale měli z té země vycházejícího slunce poslat taky někoho inteligentního.. a mohl by být teda i slušně vychovaný
-
-
Moc hezký článek... :) Turek v té době ještě nebyl v eteru, jinak jsme ho tam měli zvěčněného taky... příští sraz kolaborantů už určitě nezmešká.. :)
zdroj: https://www.visegradsky-jezdec.cz/seslosti-nasistu-na-ruske-ambasade/
-
-
V Praze chce na přední místa kandidátky
student Vojtěch Ludvík. Ve svém medailonku vystupuje sebevědomě -
zmiňuje perfektní angličtinu, studium práv v USA, rétorické schopnosti
a drzost. A také „schopnost odlákat mladé od Filipa Turka“„Pokud jde o porážku populistů typu
Motoristů, pak potřebujeme silného rétora, který shodí rukavice a v
příštích měsících efektivně rozcupuje jejich intelektuální vyprázdněnost
a nebezpečnou demagogii.zdroj:https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-na-kandidatky-stan-se-diky-podpisovce-hlasi-cizi-lide-resi-se-co-s-nimi-271815
a hned za tím ekvivalent slušnosti a snaha po státotvornosti (ne tedy kolaboraci) v podobě tohoto mladého, VZDĚLANÉHO (na seriozních a známých,tradičních univerzitách u nás i v USA) začínajícího politika STAN. :) Nejhorší stran reputace a důkazem o kvalitě nabytého vzdělání je totiž pro tzv. studenta, když přežije letopočtem svou vlastní univerzitu.. :)
-
-
Pozorně
I tyto kroky hrají Číně do karet.
také Čína sleduje celní válku mezi USA a EU - Spojené státy uvalily 25%
clo na dovoz evropské oceli a hliníku a Brusel odpověděl obdobnými
opatřeními s účinností od dubna.
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-trumpova-divoka-jizda-cina-silha-po-evrope-ale-to-hlavni-dostat-nemuze-271653
nehrají, Katko, protože ta cla na ocel a hliník jsou podle mě celosvětovou záležitostí od Dona.. Nedávalo by to totiž konkurenčně smysl limitovat jimi jen Evropu ve prospěch amerických firem, protože současní největší hráči na trhu s ocelí jsou právě ti z čajny a Indie, tedy hráči mimo evropský kontinent..
Krom toho i Japonci projevují zájem o americký ocelový gigant U.S. Steel..
Stejně tak dále v článku - Ping Pong není příliš nakloněn nějaké licitaci s Evropou (ZATÍM, trucuje..,nic moc mu nezbude ve fiskální situaci čajny, pokud soudruzi nenašli nějaký nový život na jiné planetě sluneční soustavy a neplánuji dealovat tam, v tom globálním světě nemají jinou variantu než EU coby náhradu za USA), odmítl účast a pozvání na summit EU, aktuálně..
-
-
Peking
na pondělním brífinku neposkytl detailní informace o fiskálních
výdajích, které budou na podporu domácí poptávky potřeba. V textu pouze stojí, že se
plán zaměří na zvýšení příjmů, stabilizaci trhu s nemovitostmi a akciemi
a zlepšení lékařských a penzijních služeb, uvedl list Financial Times.Akciové
trhy ale plány čínské vlády příliš neoslovily. Investoři přihlédli také
ke zprávám, že i v únoru trval v Číně pokles cen, investic a prodeje
nemovitostí. Maloobchodní tržby se sice zvýšily, ale nezaměstnanost
vzrostla a tovární výroba se snížila.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-cina-spusti-plan-na-razantni-zvyseni-domaci-spotreby-40513410
včera mě zase zaskočila naše generace juniorů, tak jsem tady zapomněl dopsat, že Ping Pong se zřejmě bude spoléhat na zvýšení stimulů té domácí poptávky, pokud ignoruje takhle pozvání do Bruselu.
Ale tu nejlépe zvýší právě tou umírněnou, racionální fiskální politikou, která přiláká zahraniční investory, přinese stimul na trh práce - tedy sníží nezaměstnanost, naopak zvýší tu hrubou přidanou hodnotu, tím i firmám vybude likvidita pro růst těch reálných mezd, a to vše vám soudruzi cyklicky rozjede tu domácí spotřebu, pokud vám tedy do toho nehodí Don vidle s iracionální výškou cel.
Ale k tomu všemu (bez těch cel, nebo vlastně i v rámci nich - transakční politika s USA) potřebujete se i socializovat právě a začít hrát obchodně fér - bez průmyslové špionáže + ilegálních subvencí centrálně řízené ekonomiky, pač tuhle svou současnou kritickou fiskální situaci v kombinaci s podcenněním demografické křivky a nárustem mandatorních výdajů už sami nezvládnete, zvláště jako vysoce proexportní ekonomika..
Jinak se soudruhům podařilo přijít s receptem na reverzní chod v rámci té demografické křivky podporou manželských svazků. Možná by si to měli nechat patentovat, pač u nás máme stejný problém, ale roste nám i rozvodovost teda... v čajně vsadili už na univerzitní půdě na marketing manželských svazků s tím, že když už s někým po většinu dne sdílíte jako novomanželé tu domácnost, tak moc jiných věcí na práci než dělat ty děti nebudete mít..samo tam zafungovaly určitě i nějaké subvence zvýhodněných novomanželských půjček, daňových odpočtů na 2.-3. a každé další dítě apod.
Ty nejjednodušší myšlenky-nápady bývají ty nejgeniálnější.. :) aby mě našisté-kolaboranti přestali nazývat fašistou, že neumím soudruhy z východního bloku taky pochválit... -
-
,než dělat ty děti, vložená věta, dobre ranko češtinářům... a sry..
-
-
-
-
-
Objem úvěrů poskytnutých klientům vzrostl o téměř tři procenta na 849,3 miliardy korun. Komerční banka v úvodních třech měsících letošního roku navýšila své výnosy o 3,5 procenta na 9,1 miliardy korun
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-zisk-komercni-banky-vzrostl-temer-o-polovinu-275388
v tuhle dobu nízkých výpůjček na mezibankovním trhu u těch swapů a stále vysoké úrokové míře u hypotečních úvěrů si myslím, že má pozitivní čísla u nás každá banka. Pač poptávka po hypotečních úvěrech i za těchto, pro jinou dobu nevýhodných podmínek (dnes však už je to díky převisu poptávky na trhu s bydlením 1:1 u výše pronájmu vs výše splátek hypotečního úvěru), neutuchá, tzn. marže bank jen v tomto segmentu výnosů atakují, tvrdím, tu rekordní 3% hranici..
Kamarádce - servírce, která má těch svých 40-45tis měsíčně jistých, jsem poradil už na počátku roku, aby si ten úvěr na bydlení vzala, protože ve 2+1 platila tady, v okresním městě, neuvěřitelných 21tis, což se tak zhruba bude rovnat splátce bytu dokonce 3+1, kdy bude ve svém, když si počká na dobrou nabídku.
Nemá smyslu čekat na pád úrokových sazeb, byť jsem četl kolegu Freita z ČNB, že chtějí jít do léta na tuším 3,5%, tak tvrdím, že aby se ty sazby hypoték nějak razantně hnuly ve prospěch klientů směrem k těm 4%, jakože pod 4% v této globální ekonomické době nepůjde žádná banka u nás (mají nadnárodní matky navíc - globální strategie) ještě dlouho, tak by ČNB musela zahýbat se sazbami někam ke 2%, možná i spíše pod ně..
Určitě je dnes ekonomicky, pro toho, kdo je tedy zdráv, má výhled, že si udrží zaměstnání, popř. stálý vztah se zodpovědným partnerem, kde se tyhle náklady v páru rozloží, rozumným krokem ta cesta hypotečního úvěru a být ve svém.. -
-
+ navíc si tedy banky pomáhají k tomu ještě pozitivnějšímu hospodářskému výsledku obnovenými poplatky za nejrůznější jimi realizované služby, z nichž ty v rámci investic svých klientů na kapitálových trzích, jejichž objemy rostou, bych jim vyčítal teda nejméně.. :)
-
-
Podle ředitele Svazu obchodu a cestovního ruchu, Tomáše Prouzy, zpřísnění pravidel pro levné balíčky znamená přesměrování čínského exportu do jiných oblastí světa, jako je Velká Británie i Evropská unie.
„Trump
zrušil výjimku pro celní řízení malých balíčků, které směřují do USA,
takže i ty nejmenší balíčky z čínských e-shopů budou proclívány a zboží
z Číny Američanům výrazně zdraží. O to víc bude Čína hrnout své zboží na
evropský trh, který se dlouhodobě neumí bránit záplavě levného a často
i zdravotně závadného šuntu z Číny."
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-trump-rusi-celni-vyjimku-pro-miliardu-cinskych-balicku-eu-resi-jak-reagovat-275575
EU by měla určitě zasáhnout, stejně tak Británie ve svém zájmu... Byť nás tedy chtěl akademik Borovička z Univerzity of New York uchlácholit, že Čiňané jsou hodní a tyhle americké balíčky nepřesměrují do EU, měli bychom jít cestou jistoty, už jen pro ochranu evropské e-commerce, pro kterou se zatím nic tedy bohužel v Bruselu neudělalo ve vztahu k Pekingu a jejich ilegálním obchodním praktikám..
-
-
-
Domácnosti, které nyní uzavřou smlouvu s dodavateli energií, mohou proti
loňskému lednu ušetřit nemalé peníze. Třeba rodina, která plynem vaří,
ohřívá vodu a topí a má běžnou spotřebu elektřiny, uspoří s novým
dodavatelem v průměru 17 tisíc korun za rok.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-energie-za-rok-zlevnily-az-o-17-tisic-korun-40504018
ještě taky na margo Andrejovy neferove argumentace stran současnych cen energií..jak píšu níže - energie vyznamně klesaji, je to jen o zvokeni vyhodneho tarifu a tedy jednani s vašim dodavatelem/distributorem -
Baník v pozoru. Ostrava v květnu představí deset návrhů, jak by mohly vypadat nové Bazaly
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-banik-v-pozoru-ostrava-v-kvetnu-predstavi-deset-navrhu-jak-by-mohly-vypadat-nove-bazaly-34401560-152a-479d-9623-ba7ba6bfb911
Podle mě je 20tis málo, i vzhledem k tomu, že se to nakonec má otevřít až v době, kdy už se rozjede i železniční rychlodráha, Baník má fandy po celé Moravě, teď jsem viděl i flágy fandů z jižních Čech na Dukle, když tam kluci hráli. Tzn. ta kapacita se tou aglomerací a snadným dosahem fandů prakticky odevšad z Moravy pro každý víkend zvyšuje, budou moci jezdit fandové prakticky odevšad, pač tím rychlovlakem budou z Brna v Ově za 35min. Baník má velký fan club na Pálavě třeba.spíše tam bude ještě důležité ale stanovisko Báňského úřadu, Bazaly jsou bohužel opravdu poddolované, zřejmě na to doplatíme kapacitou. Kdo si pamatuje, jak se propadlo jeden zápas v jednom místě hřiště, tak to je přesně tohle..Budou se tam dělat určitě sondy v rámci aktuálního stavu toho podloží.
-
-
Čeští vědci vynalezli elektrolyt, který řeší problémy baterií
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-cesti-vedci-vynalezli-elektrolyt-ktery-resi-problemy-baterii-40520051#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoartno Japonci přišli tak před 2 roky s pevným elektrolytem jako oxidem s lithiovou anodou, měl taky prodloužit životnost baterií, separátor mezi 2 pevnými elektrolyty už v tomhle případě nebyl, nevýhodou tuším byla ale křehkost, pač šlo o keramický materiál..Ale to šlo počítám o jednoiontové baterie. nevím, jestli je to už teda ve výrobě.českým fyzikům Akademie věd ale gratuluji samozřejmě... máme teď v čele této instituce zase pro změnu fyzika, tak to má ještě k inauguraci asi. :)
Ještě přechod tedy z těch lithiovo-iontových na sodíkovo-iontové a ta cena elektromobilů bude kopírovat nákladově cenu auta se spalovacím nebo zážehovým moterem. Pač baterie tvoří 40% ceny elektromobilu.. V případě Japonců teda..
Pokud je nepředběhnou naši vědci s tímhle dvouiontovým zázrakem.. -
-
Takže jste ještě před hlasováním rady nebyl rozhodnutý?
Opravdu
nebyl. Ptal se mě na to pan taxikář, byl to Vietnamec, a že to někdo
četl, a jak to dopadne. A já jsem mu to říkal, že ještě nejsem
rozhodnutý.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-radni-ct-vesely-odvolat-me-at-jsou-poslanci-radi-ze-nekdo-rika-pravdu-275919#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart
tady se asi Xaver ztratil v překladu, spíše ho chtěl tenhle bílý kůň dostat do klanu dealerů téhle drogové větve SAPY, než že by ho zajímaly bojůvky ve veřejnoprávní TV. Kdo kdy viděl,aby Vietnamec čuměl třeba na čt24, nebo Kouzelnou školku, Sama doma apod.
Taxikáři distribuují nejlépe (čiže tady tento Xaver udělal dobrou práci jako preventista pro pražskou zásahovku, kdy upozornil na tuhle distributorskou větev, pač Vietnamce v tágu jsem taky ještě neviděl, ale asi se evolučně posunuli v rámci kapitalizace byznysu), máme v domě jednoho, který tady s nimi neustále předává psanda přímo před okny naší úžasné městské policie, která nikdy nespí..
Moje audio kunsthistorička Kendzi tady za zdí potvrdí, že už jsem na tohle téma otevřel kapitolu mých audio pamětí. Má to tam někde na páskách v archivu mých audio pamětí, které dává dohromady.. Pozoroval jsem tohle dealování u popelnic z okna.
Taky nás všechny napadne, že by Xaver sedl do tága max. tak ještě gastarbeiterovi z KLDR nebo čajny.
Přežije tento promoter ketodiety v Radě ČT do žní??
-
-