Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • „Nejde mít takový přístup, nejde hrát
    bez obranné fáze, obzvlášť proti Liberci, který má šikovné hráče jako
    Kulenoviče či Tuptu. Kulenovič udrží každý balon, je vynikající
    útočník,“ pochválil Svědík Liberec.

mně se taky dlouhodobě tenhle Kulenovič líbí, už jsem to tady před pár měsíci psal. Svěďa musí pryč ze Slovácka, už kvůli duševnímu zdraví.. Pokud tam nechtějí pracovat koncepčně, spoléhají jen na něj a jeho trenérský um, tak téhle "slovácké natuře - na pohodu" nemůže obětovat zdraví.. Já ji sám znám ze svého oboru..
    😂 musel jsem se podívat do jiných krajů, za jinými holkami, ale kamarádky jsou slovácké holky fajn. :)

• Velká část světa, včetně Afriky,
    prožije energetickou transformaci a elektrická energie pravděpodobně
    extrémně zlevní
    . Začneme cítit energetický blahobyt.

Abychom pochopili, že se nejedná
    o žádný sen ekologů, vezměme v úvahu ekonomiku solárních elektráren.
    S rostoucí kumulativní produkcí vyráběného zboží klesají náklady.
    S klesajícími náklady roste poptávka. S rostoucí poptávkou se zvyšuje
    výroba – a náklady dále klesají.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ocima-byznysu-komentar-solarni-energie-zmeni-svet-i-pres-tlak-fosilni-lobby-258798

tohle by si měl přečíst každý, kdo neumí počítat, popř. dezinformátoři. Jen dodám, že zlevní, jakmile se uskuteční i stabilizace energetické sítě, tzn. její akumulace pomoci bateriových úložišť. U nás, ale i celosvětově, to bude předpokládat legislativní úpravy v Energetických zákonech. Energetickým společnostem se to nemusí úplně líbit, protože se stáváte na trhu jejich v podstatě konkurenty, ale každé domácnosti to pořízení solarů přinese EKONOMICKOU SOBĚSTAČNOST, no doubt. Zbytek vám dovysvětlí text výše  :) fragmenty z něj, které jsem výše vypíchl, píši ostatně už sám dlouho. Jaderná energetika bude důležitá pro řešení výpadků, fúzní elektrárny pak vyřeší úplně vše, předtím zřejmě budou následovat malé jaderné. Těžba vodíku pak zajistí levnější energie průmyslu. Stojíme na prahu 2. věku Průmyslové revoluce.. Proč se tomu bránit?? :) wattův parní stroj byl taky přelom na konci toho 19.stol

"V další fázi energetické tranzice nás
    čeká vodík, který budeme pravděpodobně vyrábět nejen z obnovitelných
    zdrojů, ale například i z elektřiny z jaderných elektráren"

spíše než vyrábět ten tzv. zelený vodík v elektrolyzérech (nákladné), tak formou přečerpávacích elektráren. U nás ve výše položených místech - kolega v článku zmiňuje, že i to se stane nákladným, podle mě to ale bude vždy levnějším a stabilním řešením v každé době. 

Ale ve Francii je velké ložisko vodíku, řeší se podle už jen rentabilita jeho těžby. Je tam ložisko, které by uspokojilo světovou poptávku min. na 100let. Vodík ukončí pak érů zemního plynu..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit