Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-do-saudske-arabie-jsem-nesel-za-penezi-gerrard-sklizi-posmech-5029556

tohle je asi věcí každého, jestli sejde z očí, sejde z mysli.. tu ligu podle mě ani nikdo nesleduje. Jsem rád, že se třeba Mou jako historicky elitní trenér a výborný analytický typ nerozhodl sejít z těch očí a přijal tu novou výzvu ve Fene, byť ta první sezona nemusí být ještě tak zářivá. Koukal jsem na soupisku Fene a čeká ho tam pořádná generační obměna - nemají téměř vůbec mladou generaci, a je tam spousta hráčů přes 30 let, kteří už pro evropské poháry budou za zenitem v takových ambicích, na jaké je Mou zvyklý. Ale měli by mít finance mu vyhovět, je u začátku té přestavby, čiže si ty hráče může vybrat, poskládat si to pro ten příští rok, sehrát a v té druhé své smluvní sezoně už hrát to, na co jsme od něj všichni zvyklí. :)
    Navíc si dal prozřetelně do smlouvy i klauzuli o svém možném odchodu k portugalské repre, odkud už měl 2 nabídky v minulosti, udělal to zase náramně rozumově. Zase ho čekají úspěchy v podobě minimálně titulu tureckého mistra a dále uvidíme. :) To už bude snad 5. nebo 6. z evropských lig. :)

• Z tribuny se ozvalo možná smutné, ale trefné „Zase dědina…“, berete to?Ozývá se spousta věcí, nemůžu na všechno reagovat a naučil jsem se být vůči fanouškům v průběhu zápasu imunní.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/jan-kamenik-rozhovor-mfk-vyskov-baraz-prestavba.A240603_092711_fot_dsouteze_icer

v Karviné jsou lidé nevychovaní hulváti, to se obecně ví...pšonci..

Jistě chceme dál obehrávat zajímavé hráče, jako je nyní
    třeba Santiago Eneme, jako byl na podzim Idjessi Metsoko, co je nyní v
    Plzni.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/jan-kamenik-rozhovor-mfk-vyskov-baraz-prestavba.A240603_092711_fot_dsouteze_icer

Eneme je zajímavý, ale je na něm ještě práce, ale líbí se mi dlouhodobě, jak jsem psal, takových hráčů tady moc neběhá, jsem zvědavý, jestli po něm někdo sáhne od nás. Nyní zase nehraje, tak nevím, co se děje. Snad není křehký, to ve středu pole být nemůže - viz. kariéra třeba Ševčíka ze Slavie. Možná se to projevu i v tom bránění (soubojích), kde může být důraznějším.
    Mně se nejvíce líbí Souaré z těch, co odešli z Vyškova. Už to potvrzuje v Plzni, kde má i trenéra, který ho může ještě posunout tam, kde ho vidím. Ale hrál dobře už i ve Vyškově, proto jsem si ho všiml. Trenér Kameník to tam má složité, ta jeho práce tak nevynikne na těch hráčích, protože se ve finále řekne, že ten kluk prošel akademií Auxerre nebo Marseille, ale on ho přitom adaptoval na čs. fotbal a vůbec, aby mohl hrát fotbal na nejvyšší úrovni, kterou už naše liga pomalu představuje, jak se zvedá.. Sparta, Slavie, ale i Plzeń porážejí výborné evropské týmy, z nejlepších lig.. popř. s nimi neprohrávají

• Baráž jste zvládli jen tak tak. Co bude s Dynamem dál?Nevím.
    Fakt nevím. Nejen já se na to ptám majitele pořád. Osm lidí končí, za
    čtrnáct dnů začínáme přípravu a nemáme hráče. Majitel Koubek v kabině
    byl, otázky na něj padaly, on neodpověděl. A tak se ptám skrz vás,
    novináře. Mně totiž na klubu záleží

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-prvni-liga-budejovice-taborsko-baraz-kladrubsky-koubek.A240602_202907_fotbal_pkr

psal jsem, že Budějky podle mě čeká výprodej, ať už se zachrání nebo ne. A už je to tady a aby to nedopadlo tak, že spadnou ještě administrativně a nahoru půjde ten Vyškov, protože Táborsko by to asi s ligou nedalo ještě ekonomicky. Pokud ale ano, tak skončili tuším před Vyškovem a ligu by hráli v Budějkách. Fakt to tak může dopadnout, pokud se to někam nepohne s majitelem a neprodá to..Plus spousta hráčů Budějek přejde pod Táborsko ještě..

• Sám chcete na lavičce pokračovat?

Vůbec
      nevím, co bude. Teď říkám něco a zítra už nemusím být trenér. Práce mě
      baví a naplňuje. Jenže mančaft se rozpadá. Opravdu odejde asi osm hráčů.
      Zachránili jsme se jen díky klukům. Díky tomu, jací jsou. Nic nás
      nezlomilo. Ani to, že jsme nedostávali výplaty. Smekám před nimi
      klobouk.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-penize-nechodi-kadr-se-rozpada-kladrubsky-se-musi-ptat-pres-media-co-bude-s-klubem-dal-5029537

no já jsem vám věřil, i jsem psal, že sportovní úsek je v Budějkách ok. Co se děje nahoře v kancelářích, to asi netušíme nikdo. Jsem sám zvědav, jestli Budějky v lize budou i příští rok. ale je to škoda, protože tam patří více než třeba Karviná soudě podle výkonů nejen nyní na konci soutěže (Karviná na BOhemce nebo v Pardubicích, takhle zle Budějky nikdy nehrály, ale ani Zlín..)

• Národní sportovní agentura (NSA) odhalila v hospodaření
    svazu vážné nedostatky během kontroly za rok 2021 a vyzvala tenisový
    svaz k uhrazení 29,7 milionu korun.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/predseda-ceskeho-tenisoveho-svazu-kandidati.A240601_214754_tenis_rou

tohle ale přeci není pravda.. Pokud by Šebek něco takového odhalil, pak by to předal rovnou už policii, která ale začala konat NEZAVISLE na něm. Od roku 2021, kdy to měla NSA tzv zjistit do doby zatčení je ta časová osa 2 a půl let.
    Pokud by to policie dostala od Šebka připraveno, tak už koná někdy v roce 2022 nejpozději přeci. Ne, šetřili to redaktoři irozhlas.cz - máte tam o tom x článků a na základě tohoto konala i policie.
    Šebek se přidal, až už bylo vše venku, že tam jakože něco kontroloval.. Protože pokud by to byla pravda, tak ty peníze ještě od tenisového svazu zajistí, když u toho byl podle jeho slov s šetřením nejdříve a dříve i než ta policie, jak píšete v článku rok 2021..
    Šebek je velmi užvaněný rádobymanažer, který už by měl být podezříván spíše ve spolupráci na tom vyvádění peněz z NSA, než jejich záchraně.
    Zkuste se nad tím zamyslet.. NSA nezískala z tenisového svazu nic. Pokud to věděli takhle brzy -  kontrola za 2021, tzn. zkraje roku 2022, měla už to mít policie a ty peníze by získali z účtů Kaderky, Flégla a spol 100%.. Pak se Kaderku, v průběhu vyšetřování policií po tom roce 2022, kdy to už Šebek tvrdí, že věděl, dozvěděl, že jej policie sleduje, odposlouchá s kolegy a ty zbylé peníze přesunoval..
    Přečtěte si všechny rozhovory se Šebkem, zjistíte z nich jeho strukturu osobnosti. Nyní by měl stejně už kontrolovat fotbalový a hokejový svaz. Neděje se nic. Až s tím začne policie, tak tenhle trouba zase vystoupí, že už to dozoroval v roce dejme tomu 2023, ale peníze budou fuč, peníze daňových poplatníků, které mohly jít jiným svazům, nebo se z nich mohly financovat domácnostem záležitosti jako třeba zvýšení koncesionářských poplatků.. čiže tohoto pána by měla mít policie taky v merku už..

• NSA vše věděla podle slov Šebka v roce 2022, ale s policií v součinnosti začala být, až začala oficiálně konat ona - konec roku 2023. Přitom pro ni měla de facto vše svým údajným šetřením už připraveno.  To nedává smysl. Policie totiž pracovala ne na základě Šebkových šetření, ale na základě šetření irozhlas.cz  
      Šebek měl hned, jakmile po výzvě 2022 (pokud něco takového vůbec proběhlo) tenisovému svazu nebyly prostředky NSA tenisovým svazem navráceny pro nejasnosti s nakládáním dotací, kontaktovat policii. To se ale nestalo.. Tzn. nejde mu věřit vůbec nic.
      Kaderka měl tak čas s Fléglem ty peníze převádět do aleluja, reagovali ale až na informace, že je policie sleduje, přitom měl být již v té době, podle Šebka, naháněn jeho NSA, daleko před aktivitami policie.
      Šebek se nechová jako řádný správce veřejných financí, to je z této události zřejmé.Proto vládě může vyúčtovat tak akorát -30mio, které nedokázal ukontrolovat a peníze si včas předběžným opatřením na účtech tenisových šíbrů zablokovat.
      Nyní akorát, když se vše provalilo, zase žvaní, že jakože něco dělal, ale čekal a čekal prostě, až se tenisový svaz k závěrům té jejich UDAJNÉ kontroly z roku 2022 vyjádří.. čekal a čekal, až Kaderku zatkla policie na základě investigativní práce redaktorů irozhlas.cz , nehledě na Šebkova daleko dřívější zjištění, jak nyní "po boji" účelově tvrdí.
      I kdyby tahle iluze jeho údajné práce v jeho pozici byla pravdou a je to fakt tak mizerný manažer, který neví, co dělat, zjistí-li nesrovnalosti s nakládáním dotací (postup - oznámení policii, předběžné opatření od soudu stran zajištění účtů, aby se zachytilo co nejvíce prostředků a nemohly být převedeny třeba na rodinné příslušníky), tak je nepochopitelné, že 2 roky čekal, až mu Kaderka odpoví - zdůvodní ty jejich závěry kontroly..
      Měl by být jednoznačně odvolán už jen na základě tohoto svého pochybení v kontrole tenisového svazu a neschopnosti včas konat a zajistit státem svěřené prostředky, které jsou nyní nenávratně už pryč. Měla by tam být i náhrada škody jím jako manažerem, pokud se prokáže, že konat mohl, porušil interní postupy, jak se v takových situacích coby manažer NSA má chovat a neprodleně jednat a ty peníze tak nemusely být dnes nenávratně pryč.

• https://infotbal.cz/slavia-privadi-zlinsky-talent-velke-angazma-si-zaslouzil-buzek/

no tohle jsem navrhoval minulé přestupové období scoutingu Baníku, aby vykoupili Zlín zavčasu - Slona (toho už bere Plzeň), tohoto Bužka (Slavia) a i Tkáče (tam se řeší mě napaadá jen jeho zdravotní stav, jinak už ho taky někdo z těch top týmů podepsal). Jsem ale ráád, pokud je to pravda, že Baník měl chuť jít po Adamu Vlkanovovi, jen po něm měli jít dříve, když odcházel z té Plzně, taky jsem psal. A taky, že trvá zájem o Hlavatého, taky ho tlačím roky, už jsem nechápal jeho odchod z Plzně tehdy pod Michalem Bílkem, kde se nevešel.
    Jsem zvědav, jak to vše dopadne a koho se podaří Baníku dotáhnout, picks to jsou zatím velmi dobré a chápu je, sám jsem je minulá přestupová období psal - Alli, Vlkanova, Hlavatý. Velmi dobří hráči, i do systému Baníku..
    Bolce asi dělá starost forma Králíka z poslední doby, ale neměla by.. :) on je do jejich systému 4 beků, ne do trojky (tu Bolka nehrává historicky), udělá dobrou přípravu pod trenérem, dostane se do vítěznější party, motivace pohárů... Fotbal nepřestanete umět hrát prostě, navíc není ještě tak starý, aby prožíval takovou degresi. Jen se prostě veze na vlně i trochu smůly Budějek + toho běhavého ofenzivního systému s minimem zajišťování - to pro něj není prostě, pač to není běhavý hráč. potřebuje před sebou dobrou práci šestek, které mu budou ty útočníky soupeře zpomalovat. Jsem rád, že se Budějky ale asi zachrání, protože fakt měli mít min. o 6 bodů více a možná by se zachránili i přímo, co šancí nedali a jak o ty body přicházeli... Plus ty faily Karviné okolo nich. S většinou týmů ligy hráli úplně vyrovnané zápasy, nebo byli dokonce lepší - vzpomeňte, jak přehráli teď na konci sezony doma Libe, který už hrál zase o něco lépe než zkraje sezony. Zaslouží si záchranu, narozdíl od Karviné třeba, kterou jsem viděl v poslední době 3x a nikdy nehrála dobře. Budějky sleduji ještě pravidelněji přitom...

• Odborníci na Slončíkovi oceňují techniku, kreativitu,
      zakončení. „I když není svalově dotvořený, má vynikající švihovou
      střelu,“ vypíchl Páník.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/tom-sloncik-objev-sezony-zlin-plzen-prestup-ales-hellebrand.A240601_798672_fotbal_jrv

přesně, jak říká Bob. I techniku toho kopu.. rychle to padá, kroutí se ten míč ve vzduchu, tzn. pro každého brankáře nepříjemné i ze vzdálenosti, kdy byste čekali, že ho to nemůže ohrozit taková střela. Je vidět, že to Slon trénuje, musel se nakopat několik takových střel, aby to vypiloval. Tohle dělal i Naldo po treninku. Psal jsem před 2 roky nějak, že bude mít vynikající kariéru, pokud na sobě bude pracovat. Málokdy mě zaujme hráč hned po prvním zápase, kdy ho vidím. To snad z poslední doby jen Birma (v Rakousku na soustředění jsem o tom psal) a tady tenhle Tom. A tady kredit Pavlu Vrbovi, že si ho rychle vytáhl do mužů, aby mohl růst.. :)

Paralel by
      se našlo více. Oba už v útlém věku opustili Zlín. Patrik Hellebrand
      přestoupil záhy po dovršení plnoletosti do Slovácka a přes Slavii, Opavu
      a České Budějovice zakotví od příští sezony v polském Górniku Zabrze.

„S
      odchodem pospíchal, nebyl fyzicky dobudovaný. Až teď ve 25 letech se
      stává výborným hráčem. Dospět potřebuje i Slončík,“ soudí Páník.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/tom-sloncik-objev-sezony-zlin-plzen-prestup-ales-hellebrand.A240601_798672_fotbal_jrv

jsem rád, že to nevidím sám, pač tenhle Patrik mi vrtá hlavou, proč není výše. Ale zase respektuju třeba Svěďu, který ho ze Slovácka pustil, má trochu rezervy v bránění, ale je to opravdu šikovný hráč, se Suchanem pro Budějky crucial..
      Gornik má prý v Polsku nejlepší kádr stran ambicí, jsem slyšel od Poláků. čiže určitě neudělal zle, mají útočit na titul v příští sezoně. Navíc polská liga je extrémně vyrovnaná a kvalitní, vůbec nechápu, proč mají problém se prosazovat v pohárech. Podle mě je to otázkou času, kdy se ten trend otočí a začnou sbírat do koeficientu. Ty zápasy špičky tam mají velkou kvalitu a tempo, co jsem viděl..

• ještě Vasil Kušej mě zaujal hned na první pohled tehdy v Ustí pod Jirkou Jarošíkem, jen jsem o tom ještě tehdy nepsal, pač jsem obecně moc o scoutingu nepsal. :) to už je několik let zpět. proto jsem ho pak sledoval i v Prostějově, na který jinak tolik nekoukám, až zase nyní, kdy tam přišel Radim Kučera a celé to tam překotil o 360 stupňů za pár týdnů......

• https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/jose-mourinho-fenerbahce-istanbul.A240531_120248_fot_zahranici_kazdt

tak který pohár Fene vyhraje?? :)  krom domácí ligy teda.. Poprvé vidím, že jsou Turci lepší a pragmatičtější manažeři, než třeba Němci.. tohle je deal, který se jim vyplatí.. tj matematika prostě - statistika..

• „Myslím, že
    spousta lidí, kteří v tenise nejsou a jen sledují výsledky, si dnešní
    vyrovnanost nedokážou představit. Pro ně je deset a sto hrozně velký
    rozptyl, ale pro nás neznamená nic,“ zdůrazňuje Vondroušová.

„Je
    vidět i na výsledcích, že každá holka, která je v hlavní soutěži, může
    hrát s každou. Hlavně na grandslamech, kde se všechny extrémně vyšťaví,
    je to fakt náročné.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/marketa-vondrousova-roland-garros-2-kolo-vyhra-ohlas.A240530_181530_tenis_ikuc

tohle, co říká Marky, jsem psal někdy před 2 a více lety, že třeba grandslam může dnes vyhrát prakticky každá hráčka TOP 30. A pak je to o souboji, který se roky čekal, kdyby Saba nechtěla být asi jedničkou ve čtyřhře, které dlouho nepochopitelně kombinovala s dvouhrami snad na každém turnaji, a sice Iga vs Sabalenka..

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/wale-musa-alli-prestup-budejovice-brno-banik-ostrava.A240529_113932_fotbal_pkr

tohle se mi líbí, i Jurgen by určitě zatleskal.. :) dobrý scouting pick, prověřený hráč.. kde byl, tam se chytl. Trošku soluje ve chvíli, kdy by měl hledat lépe postaveného hráče, ale to je o práci trenéra, aby z něj udělal více týmového hráče.
    Na druhou stranu Sama Šiguta, je podstatně rychlejší než ten Rusnák, který se mi zatím nezdá. Budete stejně potřebovat širší kádr, Sam je regionální hráč, už v Baníku byl, má lepší čísla než ten Rusnák. Srovnávat se to dá, oba jsou v lize stejně krátce..

zkuste i Vasila. já vám snad na něj S PASTOU přispěju, když už jsme po x letech zase v pohárech.. :)  taky prověřený hráč.. žádný krok do neznáma. To, že ho ignoruje Hašek, to je pak jednou z možných výtek, které by na něj měli směrovat novináři, pokud nezopakuje úspěchy trenéra Šilhavého..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-jestli-prijde-mourinho-nevim-tyhle-spekulace-fotbal-nici-podivoval-se-trener-karvine-5029069

že je primátor Wolf zároveň majitelem Karviné, to je taky spekulace?? To mám přímo z Karviné, od vás potvrzeno.. 😂  tímhle si kazíme politický produkt?? Je to střet zájmů, prohlasovává si peníze přes zastupitelstvo pro karvinský fotbal, třeba na úkor jiných sportů, projektů ve městě.. Tzn. na svou soukromou záležitost, kterou financuje z rozpočtu města.. Co tohle, kolego Bielane. Někdo by neměl hovořit do médií, pokud nemá patřičné IQ pro to něco čtenářům sdělit, což pak přímo úměrně souvisí i s jeho kritickým myšlením, a to se nebavím o morálce, protože psychosociální vlivy z rodiny, které na kolegu Bielana působily přes jeho rodiče, nechci posuzovat. Proto to svádím jen na tu biologickou složku jeho osobnosti.
    Na Mourinha by musel ten váš socan nejen protizákonně prohlasovávat peníze pro tuhle svou soukromou (výdělečnou) aktivitu (prodáváte hráče, inkasujete ze vstupného, od sponzorů, karvinský klub není tedy příspěvkovou organizací, je to klasická právnická osoba), jako to dělá doposud, ale ještě se spřátelenými firmami navyšovat ceny tendrů u městských zakázek (třeba IT nebo stavebního charakteru) s tím, že se o ty "přebytky", nad rámec té faktické legitimní ceny za tu zakázku, která odpovídá cenám běžným, šábne s takto "spřátelenou firmou" a on ten svůj tzv. podíl (zase ze státních peněz přerozdělených krajům ze státního rozpočtu) z téhle lumpárny pak použije na ten plat Mou. Tohle by musel navíc dělat do konce své politické kariéry, abyste si to mohli pšonci dovolit..
    Majitelé Bohemky Poláci, vy Poláci, ty rozdílné výkony obou poločasů, policie už to určitě šetří, pač to bylo tak okaté, že žádný policajt, který dělá na organizovaném zločinu, není rád, když z něj dělá někdo jako tady kolega Bielan prostě vola.. Poškozuje to jenom vás, a vy potažmo poškozujete ten produkt - fotbal.
    Pak jste navíc za týden, v téhle super formě otočky z Bohemky, dostali čtyřku v Pardubicích, čiže kolego pohádky budete mít pravděpodobně možnost vykládat na policii, až si vás budou předvolávat. Tohle byl fix přímo neuvěřitelně drzý.. Buď jste to dohodli o půli, nebo to mělo souvislost s nějakou tzv. sázkou - poločas/zápas.. Moc chytré to ale nebylo, pač ten rozdíl mezi vámi a Bohemkou v 1.půli byl asi takový jako za týden mezi vámi a Pardubicemi, které vás ale nešetřily..
    Ne ti, kteří to rozkrývají, ne ti, kteří na to upozorňují. Fakt máte moc málo rozumu někteří v tom fotbale tady..

• jinak tohle je ten Putinovský východní model politikaření - přes sport ve městě (státě) si kupovat hlasy voličů. Akorát to je tak nějak za peníze ze státní kasy, nikoliv za peníze soudruha primátora Wolfa.. vy se té demokracii a západnímu myšlení fakt tady nenaučíte. Ale Karviná je zase moravský skanzen komunismu, kdo se tam kdy byl podívat. Kdyby Wolf raději investoval do nějaké urbanistické koncepce města, aby nepřipomínalo i po 35 letech od sametovky bolševický koncept stavitelství.. V tomhle mu může konkurovat snad už jen Most a Chomutov..
      Vy socani umíte jen plundrovat rozpočet nabobtnalý z vysokých daní a přerozdělovat z něj na kraviny, hlava nehlava. Počítat vás nikdo nikdy nenaučil. Proto i ty kluby vedete, jak je vedete, pak to zachraňujete takovým způsobem jako na Bohemce. Navíc sypat tohle do tak nebonitního podnikání, to už definuje právě toho socana..

• Baníííčeeeek, nejlepší je u nááás!! Prostě.Už jsme zase poharoví..😂 věřil jsem vám, chlapci. Ještě dá Pasta večer hattrick a chacharsky den dovršen.
    kua ale kdybyste tak hráli jako dnes furt, tak je to v klidu už dávno. Buchtič to teď táhl, ještě tak dávat všechny ty šance, ale dotáhl Baník do poháru. Ten gol v Plzni a dnes penalta, sype to tam do boxu zase. Karel Pojezný výborný, jsem rád, že dneska hraje. A teď posily pro poháry! :)
    a děkujem Slavii, že to hrnou zodpovědně, žádná válečka po season..

• chachar si umí počkat... sry Roger, máš u mě Pilsner, ale dneska je to chacharský den prostě..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit