Úspěšný trenér Jürgen Klopp skončí po sezoně u fotbalistů Liverpoolu
-
ještě Vasil Kušej mě zaujal hned na první pohled tehdy v Ustí pod Jirkou Jarošíkem, jen jsem o tom ještě tehdy nepsal, pač jsem obecně moc o scoutingu nepsal. :) to už je několik let zpět. proto jsem ho pak sledoval i v Prostějově, na který jinak tolik nekoukám, až zase nyní, kdy tam přišel Radim Kučera a celé to tam překotil o 360 stupňů za pár týdnů......
-
Odborníci na Slončíkovi oceňují techniku, kreativitu,
zakončení. „I když není svalově dotvořený, má vynikající švihovou
střelu,“ vypíchl Páník.přesně, jak říká Bob. I techniku toho kopu.. rychle to padá, kroutí se ten míč ve vzduchu, tzn. pro každého brankáře nepříjemné i ze vzdálenosti, kdy byste čekali, že ho to nemůže ohrozit taková střela. Je vidět, že to Slon trénuje, musel se nakopat několik takových střel, aby to vypiloval. Tohle dělal i Naldo po treninku. Psal jsem před 2 roky nějak, že bude mít vynikající kariéru, pokud na sobě bude pracovat. Málokdy mě zaujme hráč hned po prvním zápase, kdy ho vidím. To snad z poslední doby jen Birma (v Rakousku na soustředění jsem o tom psal) a tady tenhle Tom. A tady kredit Pavlu Vrbovi, že si ho rychle vytáhl do mužů, aby mohl růst.. :)
Paralel by
se našlo více. Oba už v útlém věku opustili Zlín. Patrik Hellebrand
přestoupil záhy po dovršení plnoletosti do Slovácka a přes Slavii, Opavu
a České Budějovice zakotví od příští sezony v polském Górniku Zabrze.„S
odchodem pospíchal, nebyl fyzicky dobudovaný. Až teď ve 25 letech se
stává výborným hráčem. Dospět potřebuje i Slončík,“ soudí Páník.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/tom-sloncik-objev-sezony-zlin-plzen-prestup-ales-hellebrand.A240601_798672_fotbal_jrv
jsem rád, že to nevidím sám, pač tenhle Patrik mi vrtá hlavou, proč není výše. Ale zase respektuju třeba Svěďu, který ho ze Slovácka pustil, má trochu rezervy v bránění, ale je to opravdu šikovný hráč, se Suchanem pro Budějky crucial..
Gornik má prý v Polsku nejlepší kádr stran ambicí, jsem slyšel od Poláků. čiže určitě neudělal zle, mají útočit na titul v příští sezoně. Navíc polská liga je extrémně vyrovnaná a kvalitní, vůbec nechápu, proč mají problém se prosazovat v pohárech. Podle mě je to otázkou času, kdy se ten trend otočí a začnou sbírat do koeficientu. Ty zápasy špičky tam mají velkou kvalitu a tempo, co jsem viděl.. -
https://infotbal.cz/slavia-privadi-zlinsky-talent-velke-angazma-si-zaslouzil-buzek/
no tohle jsem navrhoval minulé přestupové období scoutingu Baníku, aby vykoupili Zlín zavčasu - Slona (toho už bere Plzeň), tohoto Bužka (Slavia) a i Tkáče (tam se řeší mě napaadá jen jeho zdravotní stav, jinak už ho taky někdo z těch top týmů podepsal). Jsem ale ráád, pokud je to pravda, že Baník měl chuť jít po Adamu Vlkanovovi, jen po něm měli jít dříve, když odcházel z té Plzně, taky jsem psal. A taky, že trvá zájem o Hlavatého, taky ho tlačím roky, už jsem nechápal jeho odchod z Plzně tehdy pod Michalem Bílkem, kde se nevešel.
Jsem zvědav, jak to vše dopadne a koho se podaří Baníku dotáhnout, picks to jsou zatím velmi dobré a chápu je, sám jsem je minulá přestupová období psal - Alli, Vlkanova, Hlavatý. Velmi dobří hráči, i do systému Baníku..
Bolce asi dělá starost forma Králíka z poslední doby, ale neměla by.. :) on je do jejich systému 4 beků, ne do trojky (tu Bolka nehrává historicky), udělá dobrou přípravu pod trenérem, dostane se do vítěznější party, motivace pohárů... Fotbal nepřestanete umět hrát prostě, navíc není ještě tak starý, aby prožíval takovou degresi. Jen se prostě veze na vlně i trochu smůly Budějek + toho běhavého ofenzivního systému s minimem zajišťování - to pro něj není prostě, pač to není běhavý hráč. potřebuje před sebou dobrou práci šestek, které mu budou ty útočníky soupeře zpomalovat. Jsem rád, že se Budějky ale asi zachrání, protože fakt měli mít min. o 6 bodů více a možná by se zachránili i přímo, co šancí nedali a jak o ty body přicházeli... Plus ty faily Karviné okolo nich. S většinou týmů ligy hráli úplně vyrovnané zápasy, nebo byli dokonce lepší - vzpomeňte, jak přehráli teď na konci sezony doma Libe, který už hrál zase o něco lépe než zkraje sezony. Zaslouží si záchranu, narozdíl od Karviné třeba, kterou jsem viděl v poslední době 3x a nikdy nehrála dobře. Budějky sleduji ještě pravidelněji přitom... -
https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/jose-mourinho-fenerbahce-istanbul.A240531_120248_fot_zahranici_kazdt
tak který pohár Fene vyhraje?? :) krom domácí ligy teda.. Poprvé vidím, že jsou Turci lepší a pragmatičtější manažeři, než třeba Němci.. tohle je deal, který se jim vyplatí.. tj matematika prostě - statistika.. -
„Myslím, že
spousta lidí, kteří v tenise nejsou a jen sledují výsledky, si dnešní
vyrovnanost nedokážou představit. Pro ně je deset a sto hrozně velký
rozptyl, ale pro nás neznamená nic,“ zdůrazňuje Vondroušová.„Je
vidět i na výsledcích, že každá holka, která je v hlavní soutěži, může
hrát s každou. Hlavně na grandslamech, kde se všechny extrémně vyšťaví,
je to fakt náročné.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/marketa-vondrousova-roland-garros-2-kolo-vyhra-ohlas.A240530_181530_tenis_ikuc
tohle, co říká Marky, jsem psal někdy před 2 a více lety, že třeba grandslam může dnes vyhrát prakticky každá hráčka TOP 30. A pak je to o souboji, který se roky čekal, kdyby Saba nechtěla být asi jedničkou ve čtyřhře, které dlouho nepochopitelně kombinovala s dvouhrami snad na každém turnaji, a sice Iga vs Sabalenka.. -
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/wale-musa-alli-prestup-budejovice-brno-banik-ostrava.A240529_113932_fotbal_pkr
tohle se mi líbí, i Jurgen by určitě zatleskal.. :) dobrý scouting pick, prověřený hráč.. kde byl, tam se chytl. Trošku soluje ve chvíli, kdy by měl hledat lépe postaveného hráče, ale to je o práci trenéra, aby z něj udělal více týmového hráče.
Na druhou stranu Sama Šiguta, je podstatně rychlejší než ten Rusnák, který se mi zatím nezdá. Budete stejně potřebovat širší kádr, Sam je regionální hráč, už v Baníku byl, má lepší čísla než ten Rusnák. Srovnávat se to dá, oba jsou v lize stejně krátce..
zkuste i Vasila. já vám snad na něj S PASTOU přispěju, když už jsme po x letech zase v pohárech.. :) taky prověřený hráč.. žádný krok do neznáma. To, že ho ignoruje Hašek, to je pak jednou z možných výtek, které by na něj měli směrovat novináři, pokud nezopakuje úspěchy trenéra Šilhavého.. -
jinak tohle je ten Putinovský východní model politikaření - přes sport ve městě (státě) si kupovat hlasy voličů. Akorát to je tak nějak za peníze ze státní kasy, nikoliv za peníze soudruha primátora Wolfa.. vy se té demokracii a západnímu myšlení fakt tady nenaučíte. Ale Karviná je zase moravský skanzen komunismu, kdo se tam kdy byl podívat. Kdyby Wolf raději investoval do nějaké urbanistické koncepce města, aby nepřipomínalo i po 35 letech od sametovky bolševický koncept stavitelství.. V tomhle mu může konkurovat snad už jen Most a Chomutov..
Vy socani umíte jen plundrovat rozpočet nabobtnalý z vysokých daní a přerozdělovat z něj na kraviny, hlava nehlava. Počítat vás nikdo nikdy nenaučil. Proto i ty kluby vedete, jak je vedete, pak to zachraňujete takovým způsobem jako na Bohemce. Navíc sypat tohle do tak nebonitního podnikání, to už definuje právě toho socana.. -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-jestli-prijde-mourinho-nevim-tyhle-spekulace-fotbal-nici-podivoval-se-trener-karvine-5029069
že je primátor Wolf zároveň majitelem Karviné, to je taky spekulace?? To mám přímo z Karviné, od vás potvrzeno.. 😂 tímhle si kazíme politický produkt?? Je to střet zájmů, prohlasovává si peníze přes zastupitelstvo pro karvinský fotbal, třeba na úkor jiných sportů, projektů ve městě.. Tzn. na svou soukromou záležitost, kterou financuje z rozpočtu města.. Co tohle, kolego Bielane. Někdo by neměl hovořit do médií, pokud nemá patřičné IQ pro to něco čtenářům sdělit, což pak přímo úměrně souvisí i s jeho kritickým myšlením, a to se nebavím o morálce, protože psychosociální vlivy z rodiny, které na kolegu Bielana působily přes jeho rodiče, nechci posuzovat. Proto to svádím jen na tu biologickou složku jeho osobnosti.
Na Mourinha by musel ten váš socan nejen protizákonně prohlasovávat peníze pro tuhle svou soukromou (výdělečnou) aktivitu (prodáváte hráče, inkasujete ze vstupného, od sponzorů, karvinský klub není tedy příspěvkovou organizací, je to klasická právnická osoba), jako to dělá doposud, ale ještě se spřátelenými firmami navyšovat ceny tendrů u městských zakázek (třeba IT nebo stavebního charakteru) s tím, že se o ty "přebytky", nad rámec té faktické legitimní ceny za tu zakázku, která odpovídá cenám běžným, šábne s takto "spřátelenou firmou" a on ten svůj tzv. podíl (zase ze státních peněz přerozdělených krajům ze státního rozpočtu) z téhle lumpárny pak použije na ten plat Mou. Tohle by musel navíc dělat do konce své politické kariéry, abyste si to mohli pšonci dovolit..
Majitelé Bohemky Poláci, vy Poláci, ty rozdílné výkony obou poločasů, policie už to určitě šetří, pač to bylo tak okaté, že žádný policajt, který dělá na organizovaném zločinu, není rád, když z něj dělá někdo jako tady kolega Bielan prostě vola.. Poškozuje to jenom vás, a vy potažmo poškozujete ten produkt - fotbal.
Pak jste navíc za týden, v téhle super formě otočky z Bohemky, dostali čtyřku v Pardubicích, čiže kolego pohádky budete mít pravděpodobně možnost vykládat na policii, až si vás budou předvolávat. Tohle byl fix přímo neuvěřitelně drzý.. Buď jste to dohodli o půli, nebo to mělo souvislost s nějakou tzv. sázkou - poločas/zápas.. Moc chytré to ale nebylo, pač ten rozdíl mezi vámi a Bohemkou v 1.půli byl asi takový jako za týden mezi vámi a Pardubicemi, které vás ale nešetřily..
Ne ti, kteří to rozkrývají, ne ti, kteří na to upozorňují. Fakt máte moc málo rozumu někteří v tom fotbale tady.. -
chachar si umí počkat... sry Roger, máš u mě Pilsner, ale dneska je to chacharský den prostě..
-
Baníííčeeeek, nejlepší je u nááás!! Prostě.Už jsme zase poharoví..😂 věřil jsem vám, chlapci. Ještě dá Pasta večer hattrick a chacharsky den dovršen.
kua ale kdybyste tak hráli jako dnes furt, tak je to v klidu už dávno. Buchtič to teď táhl, ještě tak dávat všechny ty šance, ale dotáhl Baník do poháru. Ten gol v Plzni a dnes penalta, sype to tam do boxu zase. Karel Pojezný výborný, jsem rád, že dneska hraje. A teď posily pro poháry! :)
a děkujem Slavii, že to hrnou zodpovědně, žádná válečka po season.. -
Voža navíc potřebuje pohár, nebo to by děckam nevysvětlil, kde tak dlouho byl a nic nenese. On má strašně naročne děcka. Se ho zeptejte. Musíte to prostě vyhrat, inač nemuže dom.
-
https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/david-pastrnak-cesko-semifinale-svedsko-hokej-ms.A240525_175252_ms-hokej-2024_rmp
chtěl jsem raději Kanadu. Mně se vůbec nelíbila a podle mě skončí bez medaile, dají je i Švédi. Dělali hrozné chyby vzadu, obehrávali to, žádné střely na bránu, tlačení se do brány, to od Kanaďanů neznám. Tím se stávali hodně zranitelnými, že nehráli tu svou účinnou, nepříjemnou hru do brankoviště.. Už jen to, že jsme je málem otočili během snad 5 min v té základní skupině, o něčem svědčilo.
ŠVýcaři jsou jediný tým, vyjma USA, který nás místy přehrával.. ale to jsme ještě neměli kluky z NHL pravda. Porazili jsme 2 nej týmy na šampionátu soupiskou (USA, Švédy), zasloužíme si zlato!! Tak to kluci dotáhněte, ať "Batman" lituje, že nás nepozval na ten turnaj čtyř za rok. 😀😎😇 asi tuší, že bychom tam všechny vypráskali.. aj Sověty, kdyby je "omylem" pozval.. -
z toho zápasu jinak vypadl jeden zajímavý statistický údaj, a sice, že si nepamatuji, že by Nolemu, navíc v zápase na 2 vítězné hned 2x, vzal kdokoliv z protivníků 5 her v řadě. To nepamatuje myslím ani on, a to i v zápasech s Rogerem, Rafou, nebo i teď s Carlitosem nebo Jannikem.
Tomáš otočil v prvním setu z 1-4 na 6-4 a v posledním setu od stavu 1-1 už bral gamy jen on.. Unikum, které si proti Nolemu připíše v historii asi už jen on. :) -
https://www.sport.cz/clanek/tenis-souper-z-nejtezsich-machac-vyzve-v-boji-o-finale-djokovice-5028921
😂 další skalp světové jedničky, Tome. Nolitos tě určitě pochválí na tiskovce. Jedeme dál, turnaj ještě neskončil, teď asi Ruud, antukář.. Ale nedej se, víš, že můžeš porazit každého už. I na svém nejméně oblíbeném povrchu. Gratulace, já ti dycky věřil, že na to máš! :) -
vše je v budování kádru pro příští léta - ve Spartě už je hotovo, v Plzni téměř, ve Slavii s tím ještě ani nezačali a čeká je teprve generační obměna - odejde určitě 4-5 30tníků, popř. se budou nabalovat jejich zranění v průběhu sezony, mnozí jsou klíčovými hráči přitom, určitě tam budou i nějaké kariérní odchody - Igy, Provod mě třeba napadá hráčů v dobrém věku a adekvátní náhrady (tzn. tj ten scouting) nevidím. Pak je ještě čeká to vše sehrát.
Příští sezonu ještě Slavia může být nějak konkurenceschopná, ale ne na titul, protože Sparta i Plzeň mají už v kádru zabudované mladší hráče, posilují ještě navíc dále, do toho se zezadu bude tlačit Libe, který už má taky základ hotový, jen si to tam nový trenér ještě doladí do své koncepce a budou se už jen sehrávat. Do toho ještě Boleslav, která už má taky dlouho pospolu kádr, hořela jen vzadu, zase se můžou posunout dopředu. Tj hodně konkurentů. Navíc i Slavii čeká hodně soutěží, tzn. nutnost širšího, ale zase kvalitního, kádru, protože jestli přijdou ještě zranění klíčových hráčů, tak to bude o to razantnější sešup.
Za 2 roky v tomhle modu by už Slavie nemusela být ani třetí. Zkrátka konkurence nespí a je dál. NIc více nepíšu. Tak jako jsem Slavii chválil před 4-5 lety a Spartu plísnil, tak to teď dělám naopak, protože ta situace se otočila. Koukám vždy 2 kroky dopředu, jak jsem psal, pak se usmívám, když jsou někteří překvapení.. -
slavisti, Mynář není fakt váš soupeř, tím jsou pořád ta Sparta, Plzeň a přidají se tuhle sezonu už i další. Na Slavii vládne dlouhodobě pokrytectví (Jarda neví, jestli dříve podlézat Arabům nebo Číňanům, popř. kolegovi Tykačovi, který nám tady dekády drancuje životní prostředí svým podnikatelským záměrem + poškozuje minoritní akcionáře svým chováním investorského žraloka, na druhou stranu vytlouká tenhle klín klínem charity) a alibismus (to je ten konec předchozí závorky).
Já jen komentuji, co vidím = západní myšlení (pusťte si Premier league a bývalé fotbalisty coby experty, já jsem laik, vůbec mě číst nemusíte ostatně, pokud si tam umíte dát mezi sebou oponenturu, pak je to fakt zbytečné, uznávám :) ).
Včera si dokážu představit, jak musel Káca ve studiu trpět toho dalšího slavomana z řad slavistů, který tam nepřišel komentovat, co vidí, ale řešit si mindráky s mou osobou. A úplně nepochopitelně. Pak přišel představit, s kým vším si píše, možná by ještě ukazoval i fotky, kdyby to dramaturgie toho pořadu včera dovolila, s kým už se vše vyfotil, tohle naposledy přes media prodával Marek Vít..
člověče, já tě vůbec neznám. Fakt jsem o tobě slyšel včera poprvé. Vím, že v Bergamu v Primaveře dělal kapitána Heidenreich. Jestli ses včera přišel zviditelnit, tak ok, beru. Mohl sis k tomu vybrat nějakou reality show, kam už začali chodit i fotbalisté, na tohle včera se dívají sportovní fandové.
Kdybys věděl, s kým já si všechno píšu, nefotím se teda s nikým.. Ale ještě jsem o tom nikdy nemluvil, nenadbíhal mediím. Nevím, není to jedna z těch forem pokory všechno?? že nejsem slavoman a nikdy jsem nebyl s žádným úspěchem??
Pokud chceš kritizovat člověka, který ušel nějakou cestou, zatímco ty jsi pořád ještě na počátku (byť vinou zranění, přeju ti jen dobré, abys ten talent prodal v plné šíři), neměl bys začínat u jeho absence pokory... Tu musí mít nějakou, tvrdím, každý, kdo jakoukoliv cestu ujde, protože to zkrátka málokdy jde jen strmě nahoru ta amplituda v průběhu času. Zvláště bys to neměl dělat a pak tam exhibovat tím stylem, jak se stalo a Káca, který tu pokoru má, bylo vidět, že je na studený obklad na čelo z tebe Adonise, pač netušíme, co se dělo, když to přepojili na Míru Bosáka. Káca vypadal vyřízený z tebe - slavomana, že možná v té Praze včera přespal, jak už neměl energii odřídit to na Moravu. Pak si to s POKOROU na závěr dorazil tím, že jsi taky fotbalový expert.. Celou tu dobu si ale byl, jak by ti řekl Zelí, příšerně NEGATIVISTICKÝ..
VY se mi fakt na té Slavii zdáte v tomhle období, kdy vás začne válcovat už i Plzeň. Pokud tam někteří neumíte prohrávat, kopete okamžitě okolo sebe, hledáte viníky jinde než v sobě, tak nemůžete hrát fotbal, vrcholově sportovat, nesoutěžte..
Krom toho jsem několikrát pochválil i tu Slavii, jen to musí chtít slavoman vidět - Mojmu Chytila tlačím roky, pár dní nazpět jsem chválil Oscara, trenérský tým Slavie, že byste byli možná ještě -10 tuhle sezonu a rvali se s Plzní, nebýt tam Jindra s týmem, protože vám nefunguje scouting objektivně už 2 roky. Igyho chválím taky, Holeše, Juráska, Doudise jsem jednu dobu taky vyzvedl, Lingyho, že vám chybí, Schranz je pro Slavii důležitým hráčem. Zafa chválit nebudu, protože nenaplňuje absolutně očekávání, to si namlouvají jen někteří z vás.. A kádr vám stárne a scouting nic nedává.
Mně přijde, že sis tam včera přišel plnit nějaký odznak zdatnosti a dnes za to budeš čekat pochvalu na Slavii.. Fakt zírám, protože si žil na tom Západě, moc ti to nedalo, nevypadáš moc zralým. Zaměř se na sebe, ne na to, co si tam vše prezentoval v tom studiu. Kariéra není o žvanění, chození po mediích a prezentování své osoby..
a já tě vůbec neznám, píšu. Na to, jakým si slavomanem -
Rozhodčí na hřišti i u videa zasluhují
pochvalu. Jejich výroky byly konzistentní a s největší pravděpodobností
vesměs správné. Navíc verdikty byly nebývale rychlé. Nebylo to pro ně
snadné utkání. Klobouk dolů, jak ho zvládli,“ říkal uznale Veselý.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-trenerske-vzkazy-pres-media-kazime-si-tim-fotbalovy-produkt-reaguje-vesely-na-budejovickeho-kouce-5028662#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart
ale vypustili, Jardo.. A sám sis na to v článcích na idnes dost tvrdě po zápase stěžoval, teď zase změna retoriky, zřejmě ti to bylo nějak vysvětleno... každý, kdo sleduje, nebo kdy hrál fotbal, tak viděl tu proměnu 1. a 2. poločas toho zápasu. ASi se to dohodlo v půlce, anebo to Bohemáci nezahráli zrovna nejchytřeji, pač byl vidět obrovský rozdíl mezi oběma týmy v té první půli. Každý se na to může podívat. Kontra pak výkon Bohemky ve Zlíně.. a Zlín a Karviná vyrovnané týmy. Fotbal dehonestují ti, co tohle dělají, tyhle levárny, ne ti, kteří na ně upozorňují, to to máš v hlavě zase popletené - viz práce vyšetřovatelů, popř. etické komise, když důkazy nejsou jasné. Teď si sundal všechny tyhle. Oni to už prověřují, neboj se, o tom se nemluví, dokud nemají všechny důkazy v kupě, včetně předání peněz apod.
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-trenerske-vzkazy-pres-media-kazime-si-tim-fotbalovy-produkt-reaguje-vesely-na-budejovickeho-kouce-5028662#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart
komise sudích prohlásila gol Zlína za platný a VAR neměl vůbec zasahovat... jen tak na okraj tady k tomu. :) Bohemka je velmi špatně vedený klub v tuhle chvíli, už to jde od managementu. Proto se i propadáte tak, jak vás statistiky ukazovaly okolo 13. místa v půli sezony.. -
I Příbram se dostala do úzkých, bylo to koho s koho. A podle
toho utkání vypadalo. Už v první půli došlo na čtyři zranění. Hostující
Coňk musel do nemocnice s podezřením na otřes mozku, domácímu aktérovi
souboje Samkovi šili hlavu, ale pokračoval.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/fotbal-druha-liga-varnsdorf-pribram.A240520_163001_fot_dsouteze_pbi
a mrkněte se na sporttotal.cz na záznam Varnsdorf - Příbram min. posledních 15 min., Danny tam zpoza vápna střihne takové nůžky, že to vidíte jen v Lize mistrů - s předchozím šitím na hlavě..... :) brankář to tak tak z pod břevna vytáhl, jinak to byl gol desetiletí 2. ligy minimálně. Hradec by byl bláznivý, kdyby si ho nenechal pro příští rok v prvoligovém kádru.
Příbram udělala pro český fotbal určitě hodně, vyrostlo tam pod Tondou Barákem st., což je náš jeden z nejúspěšnějších mládežnických trenérů, desítky hráčů, které znáte z ligy, reprezentace, ale letos podle mě sestoupí.
Možná to od Jardy koupí Tonda s tátou, jak jsem někde zaslechl spekulace a rozjede se to tam ještě v upgradeované formě, je škoda, aby tam fotbal spadl třeba do amaterské úrovně.. -
ještě zopakuji jeden evergreen, hráče, kterého už jsem tlačil minulé přestupové období. Je jím Erik Prekop z Bohemky. Baník má třeba hrozně málo rváčů v sestavě, což je třeba v týmu mít, aby ztrhli ostatní.
A ještě bych chtěl pochválit jednoho trenéra, který se doufám zachrání se svým týmem. Je to Radim Kučera. Přiznám se, že jsem vůbec nechápal, proč do takové sebevražedné mise vůbec šel, pač ten tým vzal před pár týdny, těsně před koncem ligy, ve špatném stavu, navíc z něj odešli silní hráči jako Vasil Kušej nebo Spáčil, nebylo moc důvodů strkat hlavu takhle do oprátky.
Ale na tomto se ukazují kvalitní trenéři. Trenér si musí podle mě umět získat tým a vnuknout mu svou filozofii hry, není to jen o výběru hráčů do systému. Pak je ještě důležité, jak trenér umí zlepšovat hráče, to souvisí s tím předchozím. RAdim musí být inteligentní chlap a dobrý psycholog. Akorát si jej teď možná už všichni sportovní manažeři klubů zařadí jako trenéra záchranáře. :) Něco jako byl John Ulička, pač Radim už zachránil vícero týmů.
Ale to si dělám srandu, pač nemůže být lidsky jiný hráč ze Sparty a Prostějova. Rozdíl je jen v talentu, pak už je to psychologická práce, nebo umět se vzdát hráče, se kterým to prostě nejde. Je to stejné jako charakterista trenérů - buď jsou kvalitní nebo ne až tolik. Takže tohle je pověra. Protože jestli Radim tuhle šílenou misi zvládne, tak bude mít moře nabídek, jen nevím, jestli ne právě od týmů s podobnými kádry. Ale úžasně ten tým stmelil.
Koukám teď na ně a třeba na Dukle rozhodla v závěru kvalita kádru obou týmů, s tím trenér nic neudělá, pokud je navíc na druhé straně někdo jako Petr Rada, tzn. taky kvalitní kouč. Kdyby hráli ale s kýmkoliv jiným ten den, tak věřím, že už jsou zachráněni. Byl to nadstandardní zápas na 2.ligu, i díky tomu, jak Radim Prostějov vede. Neustále se zlepšují. Mám rád nejvíce trenéry, kteří umějí pracovat s málem. TAk začínal i Mou, nyní to třeba je Marcel Lička na tom Východě..
Mají teď ale jeden z nejhorších losů k záchraně - Žižkov, který hrává doma dobře. Ale pokud zahrají jako poslední zápasy, tak se musí zachránit. Jsou navíc ve formě. Ale na žižkově je Hofťa, nebude to jednoduché. Hrají ale doma jako venku, fakt se mi líbí. -
navíc je Vasil sparťan tělem i duší, Baník teď třeba stahuje hráče z okolí, mám tenhle klubismus rád, protože mu věřím v budování silných týmů - podívejte se v extralize hokeje na Litvínov. Malý hockey town a kdykoliv to udělali, tak hráli vysoko ten ročník - v jednom roce tuším s výborným Radimem Rulíkem dokonce tu extraligu vyhráli, teď skončili čtvrtí, zase tam jsou hráči z okolo Litvínova.
A na to začal sázet i Rosa, na tuhle myšlenku dravců z akademie Sparty ( když je to rodilý sparťan, tím lépe) a vyplácí se mu to s Brianem. čiže to jeho angažování v případě odchodu Šula nebo Birmy dává smysl. :) je to jistota zkrátka historicky, prosadil se v každém klubu, kde hrál, i ve slabších klubech jako Ustí nebo Prostějov, všude zářil ve statistikách té 2. ligy. A rozjel ho taky sparťan Jirka Jarošík, on mu dal šanci jako první, taky symbolika. :)