Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/sport/lyzovani-snowboarding/vjalbeova-vyzva-k-bombardovani-londyna-rusko-putin.A240930_141144_lyzovani_tm2?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

tato alkoholem oteklá Maša by si měla sama racionálně zakázat styk s medii a opustit pro jistotu i soc. sítě. Jakože sportovci by měli ve valné většině sportovat, nerozvíjet nějaké hlubokomyslné úvahy, pač co okolo téhle okupace Sovětů na Ukrajině někdy vypouštějí, to i u nás zůstává rozum stát.
    Rozpadne se Sovětský svaz, pokud je Ukrajina porazí, v USA je taková historie a tradice demokracie, že tahle sovětská alkoholička nemusí mít obavu, že by se tam něco hroutilo. To svět neviděl, koho všeho dnes nechají reagovat do médií.
    Ta soudružka to má asi vykradeno v hlavě i normálně, natož když požije, jak je v Sovětském svazu běžně zvykem. :)

• Po konci zápasu jste si k sobě zavolal hráče a utvořil s nimi kolečko. Jedná se o nový zvyk?

(usměje se) To vůbec. Nebylo to ani kolečko, spíše krychle. Chtěl jsem hráčům za tepla říct, co si myslím.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-vesely-po-debaklu-se-slavii-kluci-by-se-z-toho-nemeli-podelat-5037380

krychle si Jardo ty (to byste museli být naskládaní na sobě) a už by si toho mělo všimnout i vedení Bohemky. Utvořil si tak max. kosočtverec, ty jelito. Tak jako postrádáš analytické schopnosti, tak i ty znalosti.. Zase několik Jardových lží z článku - Plzeň měla alespoň nějaké šance na Slavii a proměnit je, kdo ví.. Bohemka včera nepřešla přes půlku.
    Jarda má reálně jen 6 bodů, s Baníkem i minule v Liberci pomohli Bohemce, kdo ví proč, sudí. Poškodit přitom nevím, že by kdy Bohemka sudími poškozena byla.. To by mělo mít to polské vedení Bohemky na paměti, když se třeba dnes budou radit, jestli s Jardou jako velice průměrným až podprůměrným trenérem nevyrazit dveře a udělat Bohemku zase sympatickou.. Jarda už hořel i se Spartou, ta měla možná ještě více šancí než včera Slavie, jen neproměňovala, jestli redaktor Mach koukal.
    No a konečně jeho správný dotaz na Jardu, na který se zase chytl.. Jestli náhodou nepotřebuje zase posily - tentokrát už i do obrany, kde je Slavie míchala jako v okresním přeboru - goly Chorase nebo Zafa. Bohemka má přitom nej kádr od doby Panenky. O takovém si předchozí trenéři Bohemky mohli nechat jen zdát, což by sami určitě potvrdili..
    Na Bohemce je nyní anarchie, jaká nikdy předtím nebývala. Jsem zvědavý, jestli s tím nespadnou, pokud by Franz srovnal Budějky. Protože i Pardubice posílily, Dukla má trenéra Radu, Karviná má taky slušný kádr a herní projev, Jarda to tam dole bude mít tuze těžké. Ale pokud je potlačí sudí, nemusí se pravda v našem fotbale bát..

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-projektoval-prehradu-ktera-zachranila-brno-mela-tam-stat-socha-stalina-rika-261461

všechna čest, že tenhle pán vyprojektoval něco, co zachránilo 2. největší město ještě více jak půl století po realizaci.
    Jenom nechápu, proč si projektant doma vyprojektuje, s ohledem na stáří, úplně nepraktické španělské (krom jiného kluzké) schody a pán i doma nešel cestou užitnosti - tzn. pevného schodiště, s nízkými, osvícenými schody..
    Pravděpodobně žije už nyní na stáří jen v přízemí toho domu, nebo je to ještě i teď ve skoro 100 letech takový zajíc, že to zvládne i do patra, přes všechny ty nástrahy španělských schodů.. :)

• Peking
    na jedné straně říká, že chce mír, že chce, aby konflikt skončil, ale
    na druhé straně umožňuje společnostem podnikat kroky, které ve
    skutečnosti pomáhají Putinovi pokračovat v agresi. To nejde dohromady,“
    řekl Blinken na brífinku pro média.

Peking
    uvedl, že Rusku zbraně pro použití na Ukrajině nedodává. Blinken však
    kontroval, že Čína dodala přibližně 70 % strojů a 90 % mikroelektroniky,
    které Moskva potřebuje pro vojenskou výrobu, včetně raket a obrněných
    vozidel.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-volate-po-miru-ale-zbrojite-putina-obvinil-blinken-cinu-261568

o tom jsem psal už několikrát, že soudruzi z čajny jsou tady ve schizofrenní situaci a ulhaní, jak to u soudruhů známe i z našich končin. Do toho probíhá mezi Sovětským svazem a čajnou čilý obchod - ten objem transakcí za poslední rok byl zhruba 5 bilionů českých korun.
    Ty velké banky v čajně se ale bojí sankcí ze strany Západu, tak zdržují potvrzení plateb, jak můžou, aby sovětské firmy odradili od těchto obchodů, čímž se ty obchodní transakce zdlouhavě natahují. Další schíza situace. :)

• https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-pohonne-hmoty-znovu-zlevnily-40490512

benzinky mají ještě staré zásoby 100%, ta cena už půjde jen nahoru

• https://www.novinky.cz/clanek/domaci-koupili-dum-hned-ho-pojistili-a-za-par-dni-ho-zbourala-voda-nic-nedostanete-rekli-jim-v-pojistovne-40490230

ono je  zázrak, že jim ten dům vůbec nějaká pojišťovna byla ochotna pojistit, pač je předpokládám v záplavové zoně, pokud jim přímo před domem i za normálních okolností teče řeka. Navíc šlo o 100let starý dům, renovovaný, asi přes ten nový program téhle seriozní vlády, která dala šanci i lidem, kteří nemají vyloženě na novostavbu.
    Ale lidé, musíte si stavět domy mimo záplavové zony, tj asi největší poselství těchto povodní, řekne vám to každý hydrolog. Nebylo by ani tolik škod, kdyby lidé nechtěli bydlet mermomoci u řeky. V této době globálních klimatických změn úplné harakiri.. zvláště pak v horských oblastech, kde toho vždy spadne nejvíce..A ještě hůře tam, kde to navíc nereguluje ani žádná přehrada..

• „Nerozumím slabosti Hlasu k LGBTI tématům,“ dodal Danko.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-danko-vyhodil-ze-salu-opozicni-poslankyni-vystupem-kvuli-duhove-nalepce-zaskocil-i-kolegy-z-koalice-40490436

já jo, Pellegrini..
    😂

• https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-dalsi-cinska-zoo-priznala-ze-jejich-pandy-jsou-jen-nabarveni-psi-40490000#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

proto se zrušil ten Ping Pongův dotační program u nás, který představil expanovník Milouš I. - panda do každé rodiny. A začal se přidělovat ten sofistikovaný pes Si, který vám z lesa aportem přinese kdykoliv sršní hnízdo. Pandy prostě děcka soudruhům došly.
    u těch pandapsů nesedí ani ocas a ještěže v té oblasti té zoo asi neprší, to soudruzi z UV KSČ v Pekingu nedomysleli.
    Doufám, že nám tady soudružka Konečná nechystá taky nějakou revoluci ve fauně, se změnou knížek biologie.. soudruzi měli vždy v hlavě vítě co..

• Pop a jeptiška vedli žákyně a žáky k tomu, že muž má širší mozkový rozsah než žena.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/podcasty-ocima-sasi-mitrofanova-ocima-sasi-mitrofanova-v-rusku-muze-byt-zakazana-dobrovolna-bezdetnost-40489717

z tohoto textu Saši by šlo vycházet, kdybychom neznali Timura a Alexandra a jejich experimenty s vrtulníkem, cígem a hořlavinou. Popř. obecně tradičně silné HR oddělení sovětské GRU s jejich Paty a Maty, kterým tady u nás lítají muniční sklady pod rukama (a to úplně v plánu nebylo..), popř. se nikdy nevyskytly tyhle zprávy: 

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-po-neuspesnem-testu-jaderneho-nosice-maji-rusove-obri-diru-v-kosmodromu-40490035

tohle se v Sovětském svazu ale eviduje jako úspěšný odpal. Za neúspěch by se to považovalo, kdyby soudruhům ujely souřadnice a poslali to ve slabé chvilce na Kreml...

• "Pokud ale někdo popírá znalosti, které
    se učí na prvním stupni devítiletky, a podlehne takové kravině, jako že
    Země je placatá, jsem se z toho upřímně trochu bezradný. Udivuje mě,
    když lidé nemají snahu se něčeho dobrat, něco si přečíst, něco se
    dozvědět."

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kultura-krobot-lidi-kteri-podlehaji-kravinam-je-mi-lito-strach-je-niciva-zbran-260757

svatá pravda. Přečtěte si rozhovor s mým oblíbeným hercem, režiserem, kvůli kterému jsem chodíval do Dejvického divadla, když jsem ještě byl v Praze. Pokud se na mě tedy dostaly lístky s kamarádkou. :) To divadlo není příliš velké, ale bylo by vyprodáno i v rámci větších prostor, měli jsme vždy pocit při tom shánění lupenů na každé představení, které jsme chtěli vidět. :)
  • Marc by to měl dostat. Ještě jednou děkujeme za ČR. :) dělají charitativní práci..

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-facebook-zablokoval-stranku-organizace-ktera-po-povodni-pomaha-v-zatoru-261098#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart

něco pro MARCA ZUCKERBERGA. Zablokovali jste jedné z našich příspěvkovek na facebooku stránky, které nutně potřebují pro komunikaci s POSTIŽENÝMI V OBLASTI POVODNÍ, které u nás proběhly.
    vím, jak dlouho trvá tahle náprava přes evropskou pobočku FB v Irsku. Zkuste jim to odblokovat přímo z Ameriky, stal se nějaký renons. :) ještě to zkusím přes whats v angličtině přímo k němu. Ale občas to tady čtete

• ...už to spolKNE téměř 15mld ten příští rok. Spolklo už to vyšší desítky za těch téměř už 8 let právě. Vyloženě nejvíce neefektivní kapitola hospodaření našich politiků. Kontra data.. + úbytky vyloučených lokalit, tohle ještě nikdo nezveřejnil třeba, v Krnově zmizeli během 15 let. Ale výsledky s tím měli určitě daleko dříve než až po těch 15 letech, to by je to nemotivovalo takhle dlouho financovat totiž. :) čiže tohle je rozdíl oproti tomu, co schytává datově stát za těch už téměř 8 let socany v tom roce 2017 NEPŘIPRAVENÉHO provozování tohoto fenoménu.

• „Sehnat učitele je boj. Matika, fyzika
    a první stupeň to je úplně nedostatkové zbož
    í,“ potvrzuje rovněž ředitel
    ZŠ Radlická v Praze 5 Dalibor Neckář.

Naopak v Praze by teoreticky mělo být učitelů dost, mají ale finančně daleko lepší nabídky mimo školství.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kampus-praha-nema-ucitele-260755

tohle jsem psal minule, když jsem se dotkl zase tématu našeho školství jménem inkluze. Ono to nebude ani tak o počtech jako zase o té kvalitě. Ministerstvo má spousty kvalitních kantorů na tyhle nedostatkové segmenty ve školství, ale tom soukromém. Utekli před inkluzí právě - lepší plat + bez inkluzivních žáků. čiže by se nabízelo nejdříve vyřešit tento problém, jinak vytloukáte klín klínem.
    Proč? No protože ty počty soukromých škol porostou a zase vám budou utíkat ti nejchopnější pod soukromý sektor, tak jak nám teď zásobují školství silné ročníky dětí Husákových dětí. tzn. ve výsledku stát neustále připravuje a školí kantory pro soukromý sektor. Pak nastoupí tržní pravidla a jdou za lepším. a že  by se ty platy hnuly ve státní sféře tak razantně, jako je má postaven ten soukromý sektor, v to nejde doufat. stát navíc nemůže soutěžit v rámci trhu, jsou nastaveny nějaké rámce valorizací mezd kantorů - tj těch 130% průměrné mzdy. Musí to být udržitelné..
    To je to, o čem jsem psal v rámci struktur EU. Akademici by měli učit se svou eklektickou výbavou myšlení, ministry by měli dělat jedinci s manažerskou dovedností..
    V téhle vládě to vrchovatě ukazuje Marian Jurečka s Jozefem Sikelou. Oba přišli z manažerské praxe a oba udělali zatím nejvíce práce v rámci vlády. Na druhou stranu jsou i takoví jako Petr Fiala, který dokáže svým klidem stmelit tu vládu napříč + jako vystudovaný politolog kvalitně reprezentovat za hranicemi a získat si Západ. Je ve svém oboru.
    Vítek Rakušan taky teď prokázal, že má manažerské schopnosti v rámci řízení povodňových operací, byť přišel z učitelské profese, ale už měl zase manažerskou praxi v regionu jako starosta Kolína tuším.
    A to, že mizí kantoři zrovna oboru matematiky a fyziky do praxe, to je asi každému jasné. Psal jsem to taky minule, že je pro ně, absolventy těchto oborů pedagogických fakult, lákavější nastoupit mimo školský segment, proto je taky nedostatek informatiků ostatně. Tohle se taky nevyřeší jen platově, ale i odstraněním nebo zvládnutím té inkluze. Kdo se chce v práci rozčilovat s dětmi z nepřízpůsobivých rodin, postrádá to smysl toho, proč každé ráno vstávat. To by si měli odpovědní politici uvědomit, zvláště pravice. Tenhle problém tady nastartovala totiž levice a nyní si ho politici obou spekter naší politiky přehazují jako brambor a jsem zvědavý, u koho ten pešek nakonec skončí s konstatováním, že už se tam prohýřilo 100 mld a výsledky žádné, jen ty negativní..
    buď krnovský model, nebo nic, tohle, co provozujete nyní, nefunguje (už to bude 8. rok), ale už to spolklo téměř 15mld, už jsme tedy určo nad 10mld.

• ale tým čt24 podporuji, aby to nevyznělo proti nim. Byť už mám dnes obavu někoho z médií popř. podpořit, a to i ze sportovního úseku..
    U Pavla vás musí vést stran charakteristiky jeho osobnosti ta jeho neochvějná podpora coby starosty Řepořyjí. Tohle jsou ty pravé volby totiž, ne ty celostátní, které jsou anonymní, protože ty politiky většinou neznáte jako lidi. Pavel tam mezi nimi žije, dosahuje tam pravidelně, co jsem slyšel, velké podpory za slušné účasti voličů. To nelze pominout. Zbytek už je jen práce s tou fasádou, to by vám někteří špatní politici-čky, potvrdili, že to hraní na veřejnost je bohužel rozhodující, před obsahovou stránkou.
    Nezastávám se přitom jeho výroku směrem k Aničce Slováčkové, to jsou právě ty záležitosti, pro které bych mu doporučoval mentálního kouče, chce-li působit na lidi i mimo Řeporyje kladně.

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-kraj-glosa-slachta-trucuje-proc-za-sebe-na-ct-posila-debatovat-soukupa-260743

Jarda tam Terko nejde diskutovat, jde ten pořád ROZSVÍTIT.. jako jeden z mála lidí, který ví, že je fotogenickým a musí tedy následovat vůli Pána boha. Rád se na to kouknu. Snad Jardovi nový ředitel ČT nabídne poté novou serii pořadů, stejně jako Lucii Výborné, jak jsem zaznamenal.. Všichni vzpomínáme na ty Receptáře Přemka Podlahy... Jarda má navíc široký záběr, což uvítá každý programový ředitel dneška. :) já jsem nad dnešní TV zlomil hůl někdy před 2 lety a poslal ji plavmo do koše..
    Pokud byste Terko navíc chtěla vylučovat z politiky, pak by musela padnout prakticky dnešní celá opozice, z těch čelních představitelů tam má vroubek prakticky každý, KSČ by vůbec nemohla sedět v lavicích pro své zločiny minulosti, za které se staví tím, že se Konečná a spol nevzdala toho názvu.
    Pavel potřebuje jen krizovou intervenci, mentálního kouče, jinak má dost často pravdu, i když to neříká teda eufemisticky.. má selský rozum, což třeba Konečná, Tomio a ženská sestava ANO bohužel postrádá..Nevím, jak tam Andrej vybírá poslankyně, doufám, že ne podle velikosti košíčků..
    Vy se dosti často řídíte tou fasádou, do které patří bohužel i invektivy. Jinými slovy - i když je to sdělení obsahově vyprázdněné, nebo úplná lež, v poslední době s tím exceluje Dostálová a Kalousek, tak je důležité, jakým stylem to podají. Ale ve výsledku je to daleko společensky škodlivější, protože se jedná o manipulaci s národem.. tohle Pavel neprovozuje, říká věci, jak je cítí a pouští se jen tam, kde rozumově nebo znalostně dosahuje, popř. ne s cílem manipulovat, popř. podávat záměrně zavádějící informace, popř. neúplné, které jsou v kontextu zavádějícími.

• Jenže z úvodních čtyř zápasů nového ročníku nevyhrál klub
    ani jednou a s třemi body mu v tabulce patří až 16. místo. Cíl
    kvalifikovat se do Ligy mistrů je tak zatím hodně vzdálený.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/daniele-de-rossi-trener-as-rim-konec.A240918_104528_fot_zahranici_ten

kdo tohle děcka nečekal. V AS, jak jsem psal, je problém někde úplně jinde než byl v Josem - úzký kádr, zřejmě i velmi nízká likvidita (málo sponzorů zřejmě). Jurič je ale jako nástupce podle mě dobrá volba managementu AS, tuším je to ten trenér, který vedl Veronu, hráli dobrý fotbal, podle mě zajímavý kouč, který má první takové větší angažmá a umí pracovat s málem..

• Mimo jiné do plánů patří také nové mládežnické centrum a nový stadion s
    kapacitou 20 tisíc nebo víc míst. „Současný stadion na top 6 v Česku
    nestačí,“ má jasno Mynář.

zdroj: https://infotbal.cz/zbrojovka-brno-po-zmene-majitele-hleda-noveho-sportovniho-reditele-nejbliz-do-funkce-ma-jiranek/

jak říkám, tenhle pán má sympatické jméno, čiže mé sympatie už na počátku. Směr je správný, jen v tom krizovém řízení budete roky a roky, protože právě tohle (stadion, akademie) výše představuje ty HLUBOKÉ, prvotní dotace. :) v řádu vyšších miliard, a to i při formě PPP projektu, obávám se sečteno s náklady té akademie (podpisy i mladých hráčů s měsíční gáží, tzn. v dobrých podmínkách, které konkurují těm nej klubům u nás, tam těch hráčů bude muset být podepsáno desítky, abyste o ně nepřišli, pokud to má být know how + dobrá práce s jejich manažery, což je tady na trhu taky galerka, co tak čtu kolegu Tvrdíka, nebo majitele Bolky + ty čachry Sport investu s dceřinkou svazu STES zastupovanou Fouskem - tohle jsou věci hodně na vodě, spíše vztahového charakteru, obávám se, tedy znovu do těch proměnných, které seriozní manažer nezná z běžného byznysu a tady nijak neovlivní navíc, ale dost můžou tyhle proměnné ovlivnit teda to jeho hospodaření a výslednou změnu názoru o rentabilitě-ziskovosti podnikání v čs. fotbalem, krom toho by si měl kolega Mynář opravdu zjistit, kolik klubů tady prosperuje... :D   představuje si to trošku, jako by v tom byznyse začínal, ne měl už tyhle bohaté zkušenosti, ten trh nemá určitě zmapován, já právě ano, proto píšu, co píšu).

Plus tam zůstanou ty fixní, poměrně taky vysoké náklady na kádr, kvalitní trenéry nejen mládeže (pokud na ni chcete stavět, což smysl dává), ale i áčka, béčka, kvalitní scouty (to nejen k mládeži, ale ambicioznímu klubu obecně platí a bude to chtít scouting i po Evropě, pokud kolega zmiňuje Bodo a Salzburg, protože tady jednak není zase takový trh a především je tady hodně vlčáků na něj, kupujete to v blbé době, kdy máte historicky největší konkurenci, což pro tu investici taky nehraje na straně aktiv.. :) jakože neznám nikoho z byznysu, kdo by neměl názor jako já, že fotbal je hodně rizikovou investicí s nejistým koncem a nulovým procentem možnosti řízení z pohledu managementu, protože hrají roli ty proměnné - to je ta korupce ve fotbale, která jej historicky provází a znásobí se počtem konkurentů, protože takové ambice, jako deklarují tady kluci z Brna, má dalších dobrých 8-10 týmů v současnosti, profitabilní  pohárová místa jsou 3, za určitých okolností 4, přes ty se dá vydělat + prodat asi spíše budou chtít kluci ven, protože do ligy to moc ekonomicky rentabilní nikdy nebude... navíc posilují konkurenty na ta 3 pohárová místa, které budou muset spíše honit a vyřadit ze hry, než jim dávat vítr do plachet, čiže další přestupy na trase - Brno-Sparta a la ševa nebo Krejča asi nebudou v plánech těchto nových byznysmenů).
    Ale Brno je značka, která se dá využít i byznysově, Zbrojovka nějakou historii má (známé odchovance), druhé největší město, stadion lze využít víceúčelově, tzn. začne se splácet odpočátku (Hradec je na tom slušně ziskový už v prvním roce po otevření, Brno má ale konkurenci ve Výstavišti, Sonu, byť to je menší, bude to chtít lobbing, aby ty důležité akce získali).
    Pořád ale budete závislí na těch evropských pohárech, i stran prodejů hráčů v těch nominálech, které si představujete v rámci toho krizového řízení a nákladové vratky. Tzn. roli sehrají ty proměnné, bohužel chlapci - tzn. popasovat se s takovým Bílkem, Nezmičem, Peltonenem-pokud ho nezavřou, a v neposlední řadě Adou, popř. i kolegou Jinochem, tohle budou vaši soupeři v rámci účetní rozvahy více, než cokoliv jiného. :)

To já se na to raději kouknu z dálky, jaké nadpřirozené a paranormální jevy ty příští roky enormní konkurence v našem fotbale, kdy ta poptávka dokonce může převyšovat nabídku, co nám praotec Roman odešel ze scény se svou cosa nostrou v podobě nějaké vybudované stromové struktury chodu téhle fotbalové galérky, která se nutně rozpadla bez svého capa, ale ti lidé neodešli z tohoto světa, tzn. čekám nějaké návraty starých známých do fotbalových struktur. Ale asi se začne tvořit i něco nového a budete potřebovat opravdu dobře ukotveného šíbra v tomhle závadném prostředí. :) V tom je třeba stejně nadšený kolega z Liberce dále s tím Nezmičem v zádech a asi si může spíše vyskakovat, což si vyskakuje...

• List Ukrajinska pravda
    s odvoláním na armádu tvrdí, že k 17. září 2024 přišlo Rusko
    o 635 880 členů armády, což zhruba sedí se západními odhady.
    Počet
    mrtvých a raněných ale odděleně neuvádí.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-wsj-valka-na-ukrajine-uz-ma-milion-mrtvych-nebo-zranenych-vojaku-40489180

tohle číslo jsem v případě padlých nebo znehybněných (zmrzačených) Sovětů zmínil i já. Stejně tak, že soudruh Putin už nasadil zhruba 1,25 mio soudruhů do téhle své okupace Ukrajiny. Soudruh Putin dnes uvedl, že ještě povolává do zbraně dalších 180tis. soudruhů, což ale asi budou z valné většiny rekruti, kteří se už neosvědčili nyní při "obraně" Kursku, kdy jich už 600 zajala ukrajinská armáda. A že v tuhle chvíli, podle soudruha Putina, sovětská armáda čítá na 1,5 soudruhů celkem. Což tak zhruba sedí s těmi mými 1,25 mio. V zálohách mají ještě asi dalších 500tis soudruhů, dohromady 2mio. Zatím jim ta převaha ale zatím vůbec nic nepřinesla, protože to není o počtech, ale o výcviku a taky použité technice, kterou mají Ukrajinci díky Západu nesrovnatelnou. :)

• Evropská komise vyhlásila naše veřejné finance za nejhorší v Evropské unii,“ citoval Fica web sme.sk. Ze špatného stavu veřejných financí obvinil premiér bývalé vlády.

zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-slovensko-musi-setrit-ficova-vlada-zvysuje-dph-i-dane-40489091

o tomhle stavu veřejných financí kontra produktivitě práce na Slovensku jsem psal nedávno. Robo by z toho měl ale obviňovat hlavně sebe, ještě nedávno s Pellegrinim vládli dlouhé roky právě oni..
    😂 tenhle deficit se přitom dá těžko nasekat za jedno volební období. U nás to sice Andrej zvládl taky se socany, ale to byla výjimečná situace a dnes by už některé věci řešil určitě jinak.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší