V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Americkou jedničku a čtvrtého hráče světa Taylora Fritze obrazně držel
pod krkem. Skvělý výkon v semifinále United Cupu ale tenista Tomáš
Macháč nedotáhl do vítězného konce.
„Pošestý jsem skrečoval kvůli křeči,“
křičel Macháč. „Vždyť jsi byl nemocnej,“ připomněl Vacek dvoutýdenní
předvánoční období, kdy jeho svěřenec místo tréninku bral antibiotika.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-zase-krece-frustrovany-machac-nadaval-a-hazel-raketou-5043299
Carlitos dostává od týmu takové zkumavky, ve kterých budou předpokládám látky, které mu v těch extrémních podmínkách z těla nejrychleji odcházejí. Tohle pak pije během zápasu. Prošel určitě nějakými testy, kde mu to zjistili. Od té doby neměl jedinou skreč díky křečím.
Obraťte se s Danem na jeho tým, určitě vám pomohou, jsou to fajn lidé. :)
Tomáš hrál jinak fantasticky. Taylor je stabil, neumí to akorát na ty úplně top hráče, tam má nějaký blok, ale jinak je to spolehlivý hráč, absolutní americká jednička současnosti i tím, že umí i na antuce jako jediný z Američanů ještě se Sebíkem, který se na ni taky zlepšil.
Těžko se mu bere podání, na kterém má tu hru postavenou, má výborný švih. Tomáš měl na něho neuvěřitelný počet breakballů, ten zápas by za normálních okolností už vyhrál, zaslouženě. Hrál tam výborný tennis proti nej hráčům světa, byla tam kompletní TOP 10 vyjma těch nej, Jannik a Carlitos jsou ještě v treninku a Nole byl v Brisbane.
Možná je to i výpadkem treninku, jak naznačoval Dan. V Australii jsou extrémní teploty, rychle se to tam projeví. Byl to navíc už několikerý zápas, v předchozích tyhle problémy Tomáš neměl. Ale stejně bych oslovil ten Carlitosův tým. Mít ty zkumavky, tak mu to ten zápas včera už dohraje a vyhraje.. -
-
a Jirka Lehečka další titul z ATP 250. Sice po skrečích soupeřů, ale kdo se na to bude v historii ptát?? :) Gratulace!!!! :)
-
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-cesky-tym-vyzve-v-semifinale-united-cupu-americany-5043215
Tomáš prohrál vyhraný zápas s Taylorem Fritzem, mohl mít skalp dalšího hráče TOP 10 po Hubim... Alarmující je, že musel skrečovat znovu kvůli křečem. Možná byste se měli s Danem poradit s týmem Carlitose, který s tím měl taky problémy donedávna. Aby udělali Tomovi testy a namíchali nějaký laktát na tohle. Pač v Austrálii s tím bude mít problém stále při těch klimatických podmínkách, které tam jsou a tuším i v Miami s tím bojoval, kde je taky zvláštní air condition. Chce to s tím něco dělat, pač je to pro Toma frustrující.
jinak je to Agassi new age.. :) -
-
a aby to nezaniklo, Jirka Lehečka, mág ATP 250, zase ve finále v Brisbane, stejně jako s Menšou ve čtyřhře. Máme skvělou generaci kluků, doufám, že budete letos všichni zdraví, pak budeme mít historicky 3 kluky v minimálně TOP 20, to se dá říci teměř s jistotou. :) gl chlapci
-
Wow. Tak tohle nikdo nečekal. Je velice pravděpodobné, že se v
posledních dnech za zavřenými dveřmi upekl jeden z největších transferů
posledních let. Podle informací inFotbal.cz se Slavia dohodla s Tottenhamem Hotspur na přestupu brankáře Antonína Kinského (21)zdroj: https://infotbal.cz/prestupova-bomba-v-edenu-kinsky-odchazi-ze-slavie-do-tottenhamu-uz-je-v-londyne/
psal jsem, že Tonda je po Čechovi možná náš nej golman historie, div to bude asi teda zase pro Jardu Tvrdíka a sportovní vedení Slavie, pač ho málem měli problém podepsat před touhle sezonou. Nezranit se ve Slavii golman, tak dnes Tonda chytá kdo ví kde.
hodně štěstí, kámo. Je dobře, že ten přestup je, protože bys možná jinak zase seděl ve 21 letech, takhle máš šanci se zase posunout. :) gl -
-
Pro vzájemnou dohodu mezi kluby nakonec rozhodly dvě věci. Zaprvé
částka. Ta by se měla v rámci všech garantovaných plateb blížit i s
bonusy téměř 20 milionům eur (cca půl miliardy korun) + procenta z
dalšího prodeje.zdroj: https://infotbal.cz/kohout-kinsky-sef-tottenhamu-levy-jednal-primo-v-praze-slavia-vydela-vic-nez-se-cekalo/
tzn. ne žádný Diouf, ale tady Tonda Kinský je tím nejdražším hráčem Slavie a klepe a přeskočí i toho Rosu a Nedvěda, což už ale tak nějak nepřekvapí. Jak jsem psal, podle mě je to po Čechovi největší brankářský talent u nás. Sleduji už ho dlouho - od doby, kdy chytal ve Vyškově..má výbornou techniku na mladého kluka, určitě táta-bývalý golman má taky zásluhu. gl
Zároveň má Slavia k dispozici odchovance Jakuba Markoviče (23). Ten
bude, v případě, že vše půjde podle plánu, do léta dál chytat v Baníku
Ostrava, kde by se měl připravovat na pozici budoucí slávistické
jedničky po případném odchodu Staňka.
stejný zdrojno to si nemyslím, že by mělo být sportovně a obchodně v zájmu Baníku vychovávat Slavii golmana, pokud na lavičce sedí minimálně stejně kvalitní, kterého má pod smlouvou a otrávila by jej, nebo už otrávený je, ví-li navíc, že v létě o Markoviče přijde. Baník z toho nic nemá, a ještě riskuje, že Markovič nenaváže aspoň na ty výkony z podzimu a už bude hlavou ve Slavii..
Tady se jeví manažersky logické, že se touhle prozrazenou licitací odsoudil Markovič k pozici dvojky na jaře a do branky by měl určitě Doma + se Baník musí poohlížet po dalším golmanovi, dostane na to asi přesně toho půl roku času.. :) jakkoliv jinak Baník riskuje, že přijde o oba a v létě bude bez golmanů, což manažerskou logiku tedy nedává.. protože pořád je lepší hledat kvalitního golmana i pro poháry jednoho než hned dva.. -
-
„Jdu do toho s pokorou, na druhou stranu přehnaný respekt není dobrý,
nikdy jsem ho neměl. Myslím si, že je důležité zůstat svůj a být
sebevědomý. Kvůli něčemu si mě vybrali, a tak budu dělat to, co dělám.
Budu se soustředit sám na sebe a věřit, že je to správná cesta,“ řekl
Kinskýzdroj: https://infotbal.cz/kinsky-byl-oficialne-predstaven-v-tottenhamu-splneny-sen-ale-prehnany-respekt-nikdy-jsem-ho-nemel-rika/
tož ba.. nejdražší hráč v historii našeho fotbalu i s těmi přestupovými bonusy realizovanými při dalším přestupu. :) ať jsi hlavně zdráv.. gl
-
-
-
-
Cenovka za Kušeje 3 miliony eur (cca 75 milionů korun), se kterou přišel deník Sport,
je spíše nadnesená ze strany Mladé Boleslavi. Reálná diskutovaná
hodnota transakce by měla být někde okolo 2,5 milionů eur (téměř 63
milionů korun) – a to včetně bonusů...
píše moudře jeden redaktor s odkazem, že si to myslí i transfermarkt.. Co si myslí transfermarkt je jedno jak Bolce, tak zájemci o Vasila a tím méně i jeho manažerovi, protože rozhoduje nabídka a poptávka, pane redaktore. Takhle to funguje na trhu. Transfermarkt neřídí žádný obchod realizovaný ve fotbalových luzích a hájích, proto se taky v odhadech nesmírně plete - nedávno až o 370% v rámci přestupu Memiče do Plzně.
Vasil se podle mě chytne všude, ale Slavie není stylem vůbec jeho šálek čaje a aby nedopadl jako Ewe. Potřebuje hrát. Slavie nakoupila zase moře hráčů, moc té její koncepci nerozumím, ale je nebezpečnou pro každého nového hráče v kádru, protože ten nemá pražádnou jistotu, že odehraje ty minuty, které potřebuje ve své kariéře.
Stejně jako nerozumím tomu, proč neprodají 19leté kluka za částku téměř 400mio, nevyjednají si k tomu bonusy, protože tahle částka je opravdu za Dioufa nadnesenou v jeho současných skills + pokud-li chybí konkurenční nabídka a zájem z jiných klubů, stejně jako byla nadnesenou v případě Jurase, což se nyní na trhu ukazuje. Nemuseli by už takové peníze za hráče, který nemá navíc individuální techniku, taky vidět, může se zranit, zůstat na těchto skills, a to už bude za rok, dva pro kluby málo, aby za něj tolik platily, opravdu nerozumím příliš obchodnímu oddělení Slavie, a to už delší čas, stejně jako teda i scoutingovému.
Jinak se kluby čs. ligy pěkně posilují a celkem racionálně - Baník jde po Knápovi, Kohutovi, to jsou opravdu dobré picks, chápu i Zlatohlávka, je to bojovník, za dobrou cenu není důvod ho nezkusit udělat, byť je nejisté, jak se v Baníku chytne, v Olomouci vůbec nezářil, nastartoval ho až Radek v Pardubicích, který pomohl už spoustě hráčů, ukazuje to jeho kvality. Libe taky dobře posílil do brány, trenér Rada bere Mikuše do Dukly, což je podle mě taky trefa, Sykora by mohl taky Olomouci pomoci, liga bude zase velmi zajímavá, a to se ještě přestupový kolotoč pořádně nerozjel. :)
Pokud Baník přidá Abdullaha k obchodu jako Kohut už nyní v zimě, tak to logiku dává, Kohut je opravdu výborným hráčem a sedí do té stavby středu pole současného Baníku. Navíc, pokud odejde třeba Rigo ještě.
Popř. ho nabídnout Bolce spolu s Klímou za ponížení ceny u Vasila nebo Ladryse či obou, což by byl teda famozní manažerský tah, pač by to Baníku vyrovnalo vrchovatě ty body, o které přijde s Ewem.. Pokud Baníku odchází Ewe, pak tohle jsou kluci, kteří by ho měli bez problémů nahradit. Otázkou je ale, jestli by se Vasilovi tady do Chacharova chtělo, ale rozhodně je spíše do konceptu hry Baníku nebo Sparty, než Slavie - v Baníku by byl hvězdou jako v Bolce, ve Slavii určitě ne, tam je to rozloženo na vícero hráčů, navíc žádná jistota, že by hrál v tom jejich systému.
Baník bude mít navíc nový supermoderní stadion od světově vyhlášených architektonických studií, kterým město zadalo jeho projekci, mají nejvíce fanoušků v republice, kteří za hráči stojí, zažil by tady opravdu fotbalovou atmosféru a Morava by ho milovala jako Eweho, pač Baník má fandy všude po Moravě. Stejně tak Ladryse.
Já bych je bral oba, zvláště, pokud by Baník ještě ušetřil na podmínkách za Knápu. Baník musí investovat, prodává hráče, poháry mu to vrátí vrchovatě, ale nemá na ně zatím bohužel kádr. Nyní přijde zase totiž oslabení kádru.. -
-
oba mají navíc super čísla v lize, Vasil i v Konferenční lize, oba jsou na zahrávání standardek, se kterými má Baník problémy, oba si rozumí, dává to smysl. Baník musí investovat a ideálně do ligou prověřených hráčů, chce-li udělat zase krok vpředu. Navíc oba může prodat přes poháry v budoucnu s návratností investice... Nebývají ani zranění..
-
-
Česko podruhé za sebou vyřadilo Kanadu. Na MS do 20 let čeká
reprezentaci víkendový boj o medaile. Mládežnický hokej najel na novou
vlnu v roce 2022, přitom ji nezapálila žádná svazová koncepce.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-hokej-fantazie-dvacitka-hraje-na-ms-zase-o-medaili-era-s-rucni-brzdou-je-pryc-267327
no já bych dokonce napsal, že ty úspěchy mládeže jdou PROTI současné svazové koncepci Lojzy. Nominaci U20 totiž tvoří z drtivé většiny hráči zámořských soutěží, pak jsou tam hráči z finské a švýcarské ligy a jen hrstka z tuzemských seniorských, možná i juniorských lig.
Potvrzuje se tak to, co tvrdí agenti a já, a sice že se čs. hokeji určitě vyplatí ten brzký odchod hráčů do zámoří, je to zkrátka přirozený vývoj, hokejově i lidsky tam dospějí, zvyknou si na mužský hokej podstatně rychleji než by tomu bylo tady v našich soutěžích, kde těch šancí v extralize zase tolik navíc od klubů nedostávají. Musely by se změnit řády a svaz přes šéfa ligy nařídit klubům extraligy mít třeba 4. lajnu složenou výhradně z juniorů, abyste mě i agenty přesvědčili, neradit mladým talentům ten odchod do zámoří v očekávaném posunu vlastní kariéry + lepší pozici na draftu, pač jsou v zámoří i logicky více na očích.Jinak je to opak toho, co bych agentům a hráčům, potažmo jejich rodičům, doporučoval naopak ve fotbale, kde by měli nastupovat raději u nás ve 2.lize a otrkat se v mužském prof. fotbale, protože venku jim to v juniorských soutěžích prakticky nic nedá a při návratu zpět pak tady jejich kariéra uvadá a neumí na ni navázat v drtivé většině případů, co to tak sleduji.
Jinak kluci gratuluji!! :) -
Na levé straně obrany pravidelně září slávista El Hadji Malick Diouf,
což podtrhuje i CIES. V kategorii útočících levých beků je vůbec
nejlepší na světě! „Jeho míra zapojení do útočné hry Slavie je velmi
silná, vysoké hodnoty má zejména v pokusech o přechod přes soupeře a
vytváření šancí,“ píše se v ročence, kde byla Senegalcova tržní hodnota
vyčíslena na téměř 20 milionů eur, což je více než půl miliardy korun!zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-mladici-z-ceska-jsou-videt-statistiky-je-radi-mezi-nejlepsi-na-svete-zari-sin-i-hanaci-064077e1-1d74-4940-87e4-b32ba737cc2f
opravdu netuším, co je zase tohle za marketingový subjekt tahle CIES a na čem staví stran dat. Na Slavii koukám pravidelně a právě tohle, co oni vyzdvihují, já u Malika považuji zatím za jeho možná jediný, ale výrazný a nikoliv marginální, nedostatek. Tzn. ta horší individuální technika a tedy neschopnost přecházet přes protihráče.
A ta základní data mi bohužel nahrávají a dosti příkře korelují s tím zjištěním CIES- za posledních 14 zápasů se totiž bodově prosadil Malik jen jedním golem v zápase s Baníkem a tady taky nešlo o akci, kdy by přes někoho z protihráčů přešel technickým driblingem. CIES by si to mohl obhájit snad jedině tím, že ty Malikovy přihrávky do šancí slavisté až příliš zahazují. Ale ony žádné přihrávky do šancí právě nejsou od něj. Ty zápasy sleduji. Hraje v těch posledních velmi dobře směrem dozadu, ale je to právě na úkor toho útočení, proto má Slavie taky takové výsledkové problémy posledních zápasů a dává málo branek.
Mě ty sportovní agentury a jejich statistiky začínají zajímat čím dál více, pač nevím, jestli tam nehrají roli nějaké pushingy manažerů, hype klubů okolo hráčů, které potřebuji draho prodat, zkrátka něco podobného, jako když si někteří miliardáři u nás kupují pořadí ve vydání Forbesu, o čemž se dlouhodobě ví.
Podle mě se scouti stále řídí hlavně teda tím, že oko vidí, hlava analyzuje, ne tedy podsouváním nějakých subjektivních dat - objektivní data jsou totiž jen ta běžecká, střelecká, nahrávek, ta neoklamete, vše ostatní je subjektivní hodnocení.
To, co tady píši, byste nejlépe asi odsledovali na srovnání těchto samozvaných agentur sbírajících tzv. data, protože pokud se pohybují v oblasti matematiky-statistiky, tedy pracují na exaktním základu, pak by ta data konkurenčních agentur pracujících na stejném základu měla překrývat tato CIES, tzn. stačilo by vám zveřejňovat v podstatě jen data jedné z těchto agentur. :) A takto se to určitě neděje, protože je to právě o tom pushingu a vztazích manažerů, popř. klubů s tou kterou agenturou, která tato data takto publikuje. Ale ta srovnání by byla zajímavá v těch jednotlivých, jak já píši sběrači dat SUBJEKTIVNĚ vnímaných, kategoriích (tzn. ne branky, nahrávky nebo naběhané km, či absolutní rychlost, s tím manipulovat nejde)
všichni na to koukáme a Malik opravdu není žádným driblérem, je to spíše tank momentálně. Bylo by to vidět na těch jeho číslech - viz. výše statistika z posledních 14 zápasů. Každý si ji může najít sám.. thats it.. -
-
„Proběhlo první kolo jednání. Crystal Palace měl nabídnout částku
přesahující 15 milionů eur (přes 377 milionů korun),“ potvrzují zdroje inFotbalu.zdroj: https://infotbal.cz/slavia-odmitla-prvni-nabidku-na-dioufa-z-premier-league-konkretni-zajemce-i-cena/
čiže polovina toho, co očekával Jarda a hodně vzdáleno i tomu rekordu na čs. trhu. Myslím, že Slavie má v tuhle chvíli velké oči. Ten kluk je nadějný, ale pokud by za 2 roky byl na tom stejně, tak už neuvidí ani tuhle částku.
Je to ke zvážení. Za mě nabízí i tenhle Crystal Palace opravdu moc na to, že u Malika chybí ta individuální technika a je to jen zatím takový tank. I bodově se zastavil.
Pokud by si dohodli vysoké bonusy na úrovni 30-40%, pak bych tuhle nabídku být Jardou bral, protože opravdu neví, co s tímhle klukem bude a za tak mladého hráče je to opravdu fantastická nabídka. Já bych tohle za něj nikdy v téhle jeho fázi nedal, jak jsem už psal.
Opřel bych to o vysoké bonusy spíše než o ten vysoký základ, který bych vydal z kasy, ale za mě je na úrovni toho Jurase (Juras byl lepší dopředu, Malik je dozadu), má jen možná lepší hru hlavou, čiže tohle je výborná nabídka na úrovni té za Jurase a má ještě hodně daleko k té za Rosu nebo Nedvěda..
Anebo počkat, piplat si ho a doufat, že bude lepší + že se nezraní a přijde za rok stejná nebo ještě lepší nabídka. Za mě je to ale risk, viz výše, jak bych tu Crystalu směroval, pokud o něj tak stojí.. Pak by se mohla Slavie dostat, zvládne-li tedy ten přechod do nej ligy světa, což je tedy taky ve hvězdách, na tu svou vysněnou částku nad 500mio, ale až při jeho dalším prodeji. Popř. splnil-li by nějaké bonusové věci, tzn. ještě je možno jim navrhnout výkonové bonusy, chytne-li se, tzn. nejen z přestupu.
Tohle je ale výborná nabídka a více podle mě Jardo neuvidíte cash na stole.. :) i vzhledem k tomu, že žádná další není zřejmě, tzn. netlačí ani konkurence tu fixní částku nahoru.
-
-
Současné vedení se k tomu ale nemá, a proto
nyní Koubek pracuje na získání předběžného opatření. Všechny kroky,
které nyní klub vykonává, jsou podle Koubka neplatné, včetně přestupů
hráčů.
Zdroj: https://budejcka.drbna.cz/sport/fotbal/44017-vsechny-zimni-prestupy-jsou-neplatne-varuje-koubek-na-navraceni-akcii-dynama-stale-ceka.html?utm_source=copy
Budějcká drbna píše, že kolega Koubek už požádal o ono předběžné opatření soudu o zamezení stran nakládání s majetkem klubu, jak zmiňuji níže v textech, že tohle bych teď od něj očekával. Tenhle krok se bude ale právě křížit s regulemi UEFA, tzn. LFA by měla v novém roce rychle reagovat pozastavením přestupů, bude-li kolegovi Koubkovi soudem vyhověno, aby ten postup civilních orgánů kopírovala a nemuseli očekávat dopis od UEFA, který podle mě stejně příjde s upozorněním na UEFA rules v téhle věci...
-
-
jsme měli s redaktorem z té drbny telepatické spojení. Dole ty komentáře ze včera jsem zveřejnil 10 min. před tím, než publikoval článek na stejné téma i včetně toho předběžného opatření, které musí kolega Koubek nyní podat.. :)
zdroj: https://infotbal.cz/navrat-rashforda-aspon-na-lavicku-a-dalsi-prohra-trener-amorim-rekl-ze-manchesteru-united-hrozi-sestup/
a tohle je zase o tom, když jsem psal, že Mou se vyčítá kde co, ale jediný za poslední dekádu s tím United vyhrál evropský pohár. Takhle se právě pozná ten nej trenér světa, že umí vyhrávat i s klubem takhle dekádu v krizi. :) Teď si na to stěžuje v článku výše jeho krajan, jak je těžké takovou špatnou situaci ve velkém klubu otáčet. United by měli najmout rozhodně zase Joseho.. v jejich situaci.. :) musí toho nejlepšího, a dát mu ještě volnou ruku. :)
-
-
Koubek varuje LFA a kluby: Přestupy Šiguta a spol. jsou NEPLATNÉ.
Koubek v dopise vysvětluje, že Dalibor Jirka nemá od 15. listopadu právo nakládat s majetkem Dynama České Budějovice.
zdroj: https://infotbal.cz/koubek-varuje-lfa-a-kluby-prestupy-siguta-a-spol-jsou-neplatne-mluvi-o-diletantismu-a-aroganci/
tohle se bojím, že je oprávněný požadavek, jak už jsem psal níže, pokud se oba pánové nedohodnou. Protože z toho, co víme, tak tu smlouvu mezi nimi porušila druhá strana, tzn. ne strana kolegy Koubka. Kolega Jirka namítá, že se sice vynořili noví kostlivci stran hospodaření původního majitele Koubka, ale to není po podpisu smlouvy mezi nimi tak nějak problém kolegy Koubka, jako spíše problém kolegy Jirky, že si neudělal ten due diligence, jak se to dělá běžně v rámci přebírání firem, i z angličtiny víte, že je to v doslovném překladu - pod řádnou správou.
To, že Budějky nebyly tzv. pod řádnou správou, na to přišel až po tom podpisu, právo je na straně kolegy Koubka, který to plnění z té smlouvy vyplývající neobdržel, eticky můžeme hájit kolegu Jirku, že byl kolegou Koubkem pravděpodobně mystifikován stran čísel v kolonce závazků klubů, ale tohle soud nebude zajímat, soudce to může jen poznamenat do rozsudku s tím, že se ale musel rozhodovat dle bodů smlouvy samotné a ověřených podpisů pod ní.
Tady by LFA měla postupovat dle premise, jak pravděpodobně rozhodne soud a ty přestupy bude muset zastavit, stejně jako ale i odebrat Budějkám licenci a dost pravděpodobně je i vyloučit z ligy, pokud by ten spor nebyl vyřešen mimosoudně, protože nyní ten klub neřídí právně vlastně nikdo, dokud není pravomocný rozsudek a takhle nejde fungovat ani v rámci tak historicky pochybně fungujícího spolku jako český fotbalový svaz..
Doplatí na jednání a ega obou pánů samozřejmě stávající hráči klubu. Pánové by se měli dohodnout aspoň tedy na tom, že všechny peníze z potenciálních přestupů z klubu, aspoň tedy do chvíle, než jim LFA ty přestupy zakáže, což se dá v příštích dnech předpokládat, budou uloženy v notářské či advokátní úschově, jak jsem popisoval před pár dny níže.
Ten přestup nejen Sama do Karviné je bohužel i za mě právně na vodě a neplatným za stavu věcí, které byly popsány v médiích + nyní by měl kolega Koubek určitě požádat soud o tzv. předběžné opatření v důsledku ochrany majetku a jeho vyvádění z klubu (peníze za přestupy), jehož je stále právoplatným držitelem, protože nabyvatel nesplnil podmínky jejich vzájemného ujednání vyplývající ze smlouvy o převodu klubu.
Jsem ale zvědavý, jak se tady budou křížit ty vztahy - čs. soudy kontra rules LFA a nevstoupí-li do tohoto ještě i UEFA nějakým varováním. LFA by měla rychle rozhodnout, je-li důkladně seznámena s dokumenty v rámci tohoto dealu těchto dvou stran. Popř. si nechat udělat rychle právní posudek, aby byla tím rozhodnutím pak navenek krytá před jednou či druhou stranou, protože čekat na rozsudek soudu nemůže jak z časového hlediska, tak i z pohledu těch rules UEFA, které vměšování civilních soudů do záležitostí členských svazů UEFA výslovně zakazují. Nemohla by se na něj stejně ve svém rozhodnutí odkazovat - to může ale na právní posudek, který si nechá zadat.
-
-
hráči Budějek, kteří by chtěli po vyloučení klubu z ligy tenhle klub opustit pak budou muset hledat zastání u místních hráčských odborů. A tuším tady fungují už jen jedny takové odbory kolegyně Haindlové, která to bude muset řešit asi jako každý jednotlivý případ.
LFA si asi nedovolí ty hráče nějakým svým rozhodnutím prohlásit za volné na trhu, pač by mohla čelit následně žalobě kolegy Koubka, že poškodila jeho investici-majetek, jehož je stále právoplatným držitelem.
Stejně tak ale podle mě právě tenhle fakt ji nutí nyní rychle jednat a nějak rozhodnout, tzn. zastavit Dynamu přestupy. čelila by v budoucnu stejnému kroku, pač kolega Koubek nemůže tohle vymáhat po soudech, byť tak asi v příštích dnech učiní, a o to předběžné opatření se zákazem stran nakládaní s majetkem klubu budějovický soud požádá - tady zase ale právě překážkou rules UEFA. Tohle rozhodnutí by měla vydat LFA. -
-
jedině tedy ještě, že by měl kolega Jirka v té smlouvě vydefinováno, že pokud se objeví nějaké nečekané skutečnosti, které nebyly definovány v rámci nějakého majetkového inventáře, kde by měl dostat i seznam závazků klubu, tak prodávající strana nemá nárok na zrušení tohoto smluvního vztahu a naopak on si může tyhle platby nad rámec, které mu nebyly sděleny odečíst z prodejní ceny - tzn. těch splátek, které Koubkovi posílal.
Takhle zatím postupuje, ale nemá to asi na papíře, protože naopak na zadní se staví kolega Koubek s obesíláním druhé strany, čiže to vypadá, že Jirka kupoval fakticky zajíce v pytli a tzv. na dobré slovo, což je tedy hodně nestandardní a nikdy jsem se s tím tedy ještě nesetkal v obchodní branži.. Navíc kolega Koubek, pokud tohle plánoval a musel vědět o těch závazcích nad rámec toho, co sdělil druhé straně, tak by tu smlouvu vůbec nerealizoval, pač by pro něj ztrácela význam a tu obchodní výhodu, ze které těží a bude těžit nyní právně. Eticky ne, ale právně ano..
-
-
-
Jak potvrzují zdroje inFotbal.cz, Karvinou posílí Samuel Šigut (22) z Dynama České Budějovice, kde nemohl naplno prodat svůj potenciál a na podzim se svezl se špatnou výkonností celého týmu směrem dolů.
Díky své perspektivě ovšem zůstává zajímavým hráčem pro několik klubů
v nejvyšší soutěži a z nich byla nejrychlejší právě Karviná.Velkým otazníkem ale je, jak bude přestup vnímat bývalý majitel Dynama
Vladimír Koubek, který se dožaduje klubových akcií v plném rozsahu.
Pokud mu je současný vlastník Dalibor Jirka vrátí (nebo mu je přiklepne
soudní rozhodnutí), může teoreticky zpětně transfer napadnout.zdroj: https://infotbal.cz/karvina-dotahuje-nahradu-za-memice-prijde-sigut-z-dynama-ceske-budejovice-milionova-castka-se-jeste-bude-delit/
no tohle může být výše právě problém, proto jsem chtěl, aby ho vydealoval Baník za ten dluh, který vůči nim Budějky mají. Tam není o čem, dluhy se musí platit.
Tohle může být nakonec zneplatněno, hlavně, pokud Budějkám třeba zastaví přestupy - tady asi fotbalová asociace spíše než soud předběžným opatřením, pač soudy se nemohou míchat do záležitostí fotbalových svazů - rules UEFA.
Je fakt ale, že máme s Martinem Hyským stejný pohled na mladé talenty, už dal šanci Samkovi, jsem rád, že čtu, že o Sama mělo zájem vícero klubů, upřímně jsem nechápal, že ho z těch Budějek nevykoupí, pač zase tolik hráčů se tam vykoupit už nedá..Ten hlavní výprodej už proběhl minulé přestupové, jak jsem psal, že podle mě odejde min. 5-7 hráčů, což se stalo.
Ten styl Martina by navíc Samovi měl i sedět, pač je rychlý, tahový, brejkový, pro něj určitě dobré rozhodnutí stran konceptu, jakým Karviná hraje, navíc bude už zase blízko domova. Jen opravdu nevím, jestli se v Budějkách nyní nezaseknou hráči do konce sezony, díky sporům dvou jihočeských seniorů...
Podle mě ještě variantou, že se ty peníze za přestupy hráčů v tomto přestupním období dají do advokátní úschovy, než se spor mezi těmito dvěma seniory vyřeší, dá-li Bůh do jejich skonu, a bude se brát ohled na kariéry hráčů, kteří s jejich egy nemají nic společného a kariéra jim běží. Tohle může být ale pro hráče problém, pokud se nedohodnou, nebo se to neudělá tímhle způsobem.. -
-
„Samuel je kluk z regionu, stáli jsme o něj i díky jeho rychlostním a
technickým dispozicím. Jsem přesvědčený, že rychle pochytí návyky, které
požaduje Martin Hyský a bude se mu u nás dařit,“ řekl sportovní ředitel
Lubomír Vlk pro klubový web.zdroj: https://infotbal.cz/karvina-potvrdila-prichod-siguta-transfer-z-ceskych-budejovic-vyjde-na-6-milionu-korun/
ať se ti Same tady zpátky doma daří a jsi zdráv... pokud tě tady ještě někde potkám, tak si to řekneme osobně, než odjedu definitivně z města. Držím palce a budu tě v tom omezeném čase, který budu teď už bohužel pro ty záliby jako fotbal mít, i tak sledovat. Určitě si udělal dobře, z těch Budějek je nyní hlavně asi nutné odejít. Ale herním stylem určitě dobře, Karviná a ten styl Martina bude sedět. :)
Rozhodnutí Dynama prodat jednoho ze svých top hráčů do Karviné se
nelíbilo Ivu Táborskému, bývalému manažerovi týmu a do roku 2020 členovi
kádru jihočeského celku.zdroj: https://infotbal.cz/emilio-bravo-obul-se-taborsky-do-kristka-sigut-odesel-a-dalsi-jsou-na-rade-kladrubsky-se-pridal/
samá hezká slova od bývalých hráčů, dnes manažerů klubů, o tobě, Same. Tak bych si s Pepou myslel, kdyby ještě žil, že půjdeš ještě výš, byli jsme o tobě přesvědčeni, nakonec v té lize jsi, byť v Baníku to, bohužel zatím nevyšlo...
-
-
https://infotbal.cz/slavia-uplatnila-zpetny-odkup-na-brankare-baniku-markovice-pojistka-odchovance-i-priprava-na-odchod-kinskeho/
tohle je podle mě dobrá zpráva.. jak už jsem psal, tak Baník má na lavičce podle mě lepšího golmana a celou sezonu bohužel sedí. Doufám, že nyní na něho už dojde a stane se dlouhodobou jedničkou a jistotou v brance. Baník má čas vychovat si za ním někoho dalšího,pokud se teda nezraní.. :-o -
-
Nespokojený Holec v Baníku: Nemám věk a kvalitu na to, abych v české lize seděl na lavičce
zdroj: https://infotbal.cz/nespokojeny-holec-v-baniku-nemam-vek-a-kvalitu-na-to-abych-v-ceske-lize-sedel-na-lavicce/
tady musím bohužel s Domou souhlasit, podle mě je to nej golman v současném Baníku a šanci bohužel vůbec nedostal a v tom zápase se Slavii se to Baníku vymstilo, pač to byla i chyba golmana. Ale Markovič chytal dobře, několikrát podržel, ale v takovém zápase bych čekal nasazení Domy a Baník by podle mě neprohrál a písknout ještě sudí tu jasnou pentli pro Baník za ruku slavisty, tak možná i vyhrál.. byť by to nebylo zasloužené..
No snad se na něj dostalo, jsem za ten odchod Markoviče rád, pač si myslím, že Baník dostane ještě méně branek, než dostal, Dominik je opravdu v lize top golman s velkými zkušenostmi, navíc na vrcholu, pač golmani zrají až okolo 30tky a po ní. -
https://infotbal.cz/zajem-o-slavisty-v-anglii-na-dioufa-maji-policeno-nottingham-brentford-a-nove-crystal-palace/
no jenom aby vůbec někdo, tenhle hráč má ještě čas min. rok a Slavie na něm musí ještě pracovat. Pač jste zrovna vy z tohoto webu zase pustili kachnu Hanciho neverending story, že ho chce Juve a Hanci se vyjádřil, že ho nikdo z Juve nikdy nekontaktoval.. :D raději nepište nic, než blbosti, ale to je o celé novinářské kultuře dnes už. A selektujte si zpětně zdroje :)
-
-
A teď se podržte: Plzeň podle zdrojů inFotbal.cz zaplatí
Karviné pouze 150 tisíc eur! Tedy ani ne 3,8 milionu korun. Hráčovu
hodnotu přitom renomovaný server Transfermarkt odhaduje na čtyřnásobek –
600 tisíc eur (15 milionů korun).zdroj: https://infotbal.cz/sadkova-kradez-jak-viktoria-plzen-levne-ulovila-memice-na-ktereho-se-stala-fronta/
ještě via ten můj komentář níže, že tohle nejde prostě odhadnout, protože jde o tržní mechanismus - nabídka vs poptávka, které ještě navíc ovlivňují explicitně okolnosti (končící kontrakty, hráč nespokojený v klubu s výstupní klauzulí, kterou tyhle servery vůbec neznají, pač smlouvy bývají důvěrné, dokonce se tam i tahle doložka o mlčenlivosti běžně zanáší) tady máte třeba rozdíl v transferu - reality vs bludy transfermarktu nějakých 370% na konkrétním případu z naší ligy. A i kdyby to nebyla tak úplně pravda, tak těch 200% rozdílu pravdou bude, pač Memičovi končila smlouva a tohle má Ada v merku.
Blbé je, když novinář pak stále tvrdí o takovém serveru, že je renomovaným, pač to ukazuje na nižší kritické myšlení, analytické schopnosti stran validnosti výběru zdrojů, papouškování a syndrom této doby, kterým je právě marketing. Už nerozhoduje zkrátka obsah toho výrobku, ale obal.. Forma vítězí nad validností obsahu, v tom je tahle doba jiná od té naší Husákových dětí, když jsme dospívali..
Převedeno na něco, co všichni známe ze šoubizu - tohle jsou právě i ti, kteří jsou třeba o takové Agátě Hanychové nebo Lajoši Marešovi schopni tvrdit, že jsou to osobnost čs. kultury nebo dokonce modelka (tohle je přitom profesní zařazení, modelku nemůže dělat každá směrem ven, to vám sdělím odpovědně, jsou tam určitá kritéria, vedle prezentace je to i třeba ta fotogeničnost).. Kdyby napsali, že je to kvalitní bulvární marketer-ka, tak to nejde rozporovat, popř. misska, influencer-ka. Ale to by museli o tom transfermarktu buď vůbec nepsat, nebo ho jen zmínit bez nějaké glorifikace..
Anebo obecně - je to jako byste napsali o někom, kdo se stabilně mýlí, že je to potenciálně ale genius.. dnešní doba je ještě více tedy o kritickém myšlení než kterákoliv jiná, jinak jste nutně obětí a otrokem těchto prof. marketerů a kýčařů, kteří se tím za nás amaterismem ale dnes suprově živí.. :) -
-
„Jeden rok bude naprosto nedostupný pro všechny. V Albánii nebude žádný TikTok,“ řekl albánský premiér Edi Rama.
zdroj: www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-deti-jsou-jako-rukojmi-albanie-na-jeden-rok-zakaze-tiktok-rekl-premier-266983
na tomhle se Elone pravděpodobně neshodneme, ale tohle je naprosto ok pro tuhle mezi mladými patologicky závažnou dobu. Jen houšť.. :) tady bychom to měli taky zvážit, až se na tomhle obskurním serveru z čajny, který kolokvium uživatelů navíc fízluje, teda přestanou vyblbovat politici.. -
„Čtyři góly? Samozřejmě, to je speciální věc. Ale i tak si
myslím, že můžu zahrát líp. Přece jen se mi pár věcí nepovedlo,“ řekl v
rozhovoru pro televizi Sky.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/nemecka-liga-bundelisga-15-kolo-hoffenheim-leverkusen.A241221_191111_fot_zahranici_min
gratulace Schicky!! Proto jsem psal, že takového komplexního i tedy technicky výborně vybaveného hráče si nemůže ani Ivan Hašek dovolit vypustit z nominace, byť je po zranění.. :)
-