V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Lídr strany Směr také s narážkou na
LGBT+ lidi avizoval, že přijde s „vážnou iniciativou v kulturně-etických
otázkách“. Netajil se tím, že jde o plán, jak rozklížit opoziční
spojenectví progresivců s konzervativci.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-chystaji-prevrat-narkl-fico-opozici-268290
tak tahle Robova iniciativa nejvice rozklíží tu vladní koalici vzhledem k tomu, co se vi o sex orientaci kolegy Pellegriniho :D jsem zvědav a cely se tetelim na jeho hodnoceni těchto Robovych novych kulturně-etickych otazek ........... -
-
Více než stovka psychiatrů a psychologů, včetně předních odborníků,
vyzvala slovenského premiéra ke změně chování a k úvaze o odchodu
z vrcholové politiky. Robert Fico podle nich svým jednáním ohrožuje
demokracii na Slovensku.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-psychiatri-pisou-ficovi-zmente-chovani-zvazte-odchod-z-politiky-268305
no je to Robo tak.. už jsem ti to psal dříve, po tom atentátu, že máš psychiatricky nález. vedle té vrozene narcistické psychopatie je to až vražedné pro okolí...
-
-
Slavie dala nabidku TJ Živanice na spolupraci coby její C tým
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-bude-mit-slavia-v-soutezich-i-vyber-c-nabidka-pro-zivanice-je-na-stole-priznava-sekretar-4b4d01d4-07ca-484d-867a-006b8e789373
tahle na 1.pohled nelogicka zprava dava smysl, až při znalosti hlubších konotací. Jestli si pamatujete, psal jsem několikrat, že sveho času, před 4 lety, tady měla nejlepši a nejrychlejši, moderni přechod do utoku, na par doteku, podle mě Jindrova Slavie a pak právě nečekaně Pardubice jako navic nováček soutěže, kt v te době trenoval podle mě jeden z nej treneru u nas, stale nedoceněn, Pan trener Krejči. A ten trenuje nyní právě Živanice a ve Slavii to asi pár lidi citi stejně jako já, jinak by to smysl moc žadny nedavalo. tehdy jsem nejvice koukal pravě na tu starou Slavii a Pardubice pana Krejčiho. :) ktery navic umi i vyborně pracovat s mladymi. Zjistil jsem si, že už mival velke uspěchy s mladeži Chrudimi, Slavie po něm bude chtit rozvijet určitě mlade dorostence ve 3.lize, kde si už budou zvykat na mužsky fotbal -
„Mění se možná některé základní otázky nebo principy
fungování, které byly v čase, když jsme do nich vstupovali, a proto
tady musí zůstat otevřené dveře pro situaci, že bychom eventuálně
uvažovali i tak už o krajním řešení, jako je vystoupení z EU,“ uvedl
místopředseda slovenského parlamentu za Směr.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-mistopredseda-slovenskeho-parlamentu-zaspekuloval-o-vystoupeni-zeme-z-eu-40505172
no tenhle krok bych vam soudruzi neradil nejen ja, ale určitě žádný z ekonomů. Nejprve byste totiž zbankrotovali a souběžně by devalvovala slovenska koruna, kt byste z eura konvergenovali netušim k jake měně :D popř by se muselo na SVK začit platit juanem z čajny :) ani rubl vas totiž min v přišti dekadě nezachrani. Přestaňte soudruzi fantazirovat, jste otroky EU, stejně jako soudruh Orban, a můžete byt radi, že tam současne představitele SVK a Uher v Bruselu ještě sami trpi
-
-
....otroky EU, ptž jako mala ekonomika do ni jak SVK, tak i Madarsko, méně dávají než si berou z dotaci, a to dost výrazně právě...a to, jak jsou na Bruselu zavisli, o tom hovoří současnost Maďarů, kdy nedostali 25mld dotaci z Bruselu a ta jejich marxisticka ekonomika soudruha Orbana se okamžitě zřitila do ekonom recese :)
-
-
Do roku 2035 by se podle odhadů měl tento podíl
zvýšit na 30 procent, což v zemi vyvolává mimo jiné debaty o navýšení
věku odchodu do důchodu, uvedla agentura AP.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-pocet-obyvatel-ciny-loni-klesl-tretim-rokem-za-sebou-40504989
proto jsem psal, že tohle v pořadi už druhe masivni navyšeni věku odchodu do duchodu už v čajně dost pravděpodobně přinese soc nepokoje, už nyni totiž navyšovali o 3 roky v obou pasmech. činska ekonomika navic stagnuje, v mnoha ukazatelich je v červenych čislech, a to ji čeka ještě min 60% zavedeni vyvoznich cel od Dona a USA, jakože se už vi, že na zakladě teto informace už vice jak 50% amer firem diverzifikovalo sve dodavatelske řetězce a činske firmy z nich logicky s předstihem vypustilo, což čisla činske ekonomiky jistě v tomto roce velice zasahne.
jakože s těmi čisly už tamni centralni banka tak velmi žongluje a vyfabulovala nyni 5% růst za minuly rok, coby pro analytiky vzhledem k negativnim pruběžnym udajum o činske ekonomice v pruběhu roku vyloženě fantasmagorii. I tak je tohle čislo nejnižšim od roku 1990 a ukazuje i tak na aktualni problemy činske ekonomiky, kt raketově rostou pravě mandatorni vydaje (duchody hlavně - populačni krize )a vyrazně klesa domaci poptavka obvykle tahnouci v těžkych časech.. -
Na facebooku vystupuje jako Max Dobrý a v noci ze soboty na neděli
napsal status: „Konečně shořela hospoda u Kojota“.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-konecne-shorela-hospoda-u-kojota-napsal-na-sit-ted-je-v-hledacku-policie-268062?timeline--pageItem=268062
via me dnešní komentaře niže... dnes je to nejen o zdravem rozumu, kritickem myšleni, autenticitě, protože cela tahle doba je o manipulaci, přetvařce a snaze dělat se lepšimi než jsme v tom realu - lide se některym s nižši davkou toho kritickeho myšleni huře koduji zkratka - moje moudra babička předběhla dobu a k tomuhle ukazu dnešni společnosti řikavala - navenek huj, uvnitř chuj...tady jeden latentni komouš jako Max DOBRY tu přetvařku odložil, zapojil tu mou autenticitu projevu, ktera bude v budoucnu, až se společnost zase srovna a narazi na dno-sve duchovni limity, a dal tomu svemu vychodnimu myšleni s patřičnym odrazem v jeho charakteru TŘEŠNIČKU na dortu.. :)
-
-
Své trampoty bere hvězda s nadhledem, už po inkriminovaném
utkání se Jágr vyfotil a žertoval: „Bůh si vždy najde cestu, abych
neztloustl.“
Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/hokej-jagr-zuby.A250116_093838_hokej_pbi?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
:D po 50tce už má Jardo každy chlap nárok na mixty meal od partnerky. A po 60tce na krmení...proto si moudře vybirame mlade holky. kdybychom se u toho třepali oba, moc se nenajime. jde to všecko mimo ustni dutinu. a už na to zareagovala i tahle moudra vlada - konkretně zase Marian Jurečka. Zvedaly se davky na ošetřovne.. :) -
-
btw Jardo, nechtěl bys zprivatizovat zdejši katolickou cirkev?? po vzoru expandujiciho vychodniho kapitalu ve všech oblastech lidske činnosti.. ted čtu, že soudruzi z čajny chtěji německou automotive, tak kdyby přišla dobra nabidka od pravoslavi?? maji slušna aktiva, koukni se na to... dneska je už možne šecko totiž, pokud je možna dumpingova expanze clem sankcionovanych komoušu na trhy, kde jsou ty sankce uplatňovany, nebo pokud biskup jezdi v kabrioletu...
-
-
-
Zraněný Kušej
Fotbalistům Slavie se na soustředění zranil Vasil Kušej. Jedna ze zimních posil bude kvůli problému se svalem mimo hru tři až čtyři týdny.
brzke uzdraveni Vasil! :) ať se ti v novem angažma daří..
-
-
Já si stojím za principy. Budu dělat, co chci já, ne co mi řekne někdo jiný.
slušny CHLAP se zasadami. tohle by si měla přečist nejen dnešni mlada generace...
-
-
Zmínil rovněž zestátnění ČEZ formou vykoupení minoritních akcionářů. „Pokud to bude i finančně únosné, za peníze ČEZ,“ uvedl.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-babis-odmitl-koalici-s-nynejsimi-vladnimi-stranami-40504811
tohle zni fajn, jenom asi soudruhu Tykačovi jako jednomu z minoritnich akcionařů ne.. :) to by už byla druha facka tomuhle latentnimu komoušovi od statu po odstavce uhelnych elektraren, symbolu totalitni doby a alergii a zničeneho zdravi obyvatel..
Andrej jen by mě zajimalo, s kym tu koalici chceš teda složit, když s komouškou Konečnou si odmitl, Okamurou taky.. nějak mi to aritmeticky nesedi. ať počitam, jak počitam -
-
+ Pirati nesnášejí korporace (oligarchy) tzn. s nimi Andrej nemuže počítat ani v tom ohebnem prostředi politiky..a ještě k tomu Vencovu vlaknu vyše. Andrej chlap by měl držet slovo, nebyt zbabělec-tzn přeneseně nechovat se klientelisticky. vše jinak atitude zapadni provenience (společnosti).. co jmenuji...
-
-
-
-
Jenže doposud sportovní vedení klubu například prodávalo hráče do jiných celků, na což Koubek dříve upozorňoval všechny profesionální kluby, že neoprávněně.
zdroj: https://infotbal.cz/koubek-je-oficialne-novym-sefem-dynama-ceske-budejovice-naridil-to-soud-z-predstavenstva-odvolal-dalibora-jirku/
via mé silvestrovské komentáře níže - Budějky už rozhodnutím soudu patří zase kolegovi Koubkovi, jak jsem psal, že tohle z dostupnych informací očekávám. Pokud zneplatní dosavadní přestupy Dynama, které realizoval ještě kolega Jirka, pak očekávám, že se už do věci vloží i UEFA, díky zásahu civil.soudů do řízení jejich struktur-soutěží.
Koubek je ale zneplatnit nemusí, pokud ty peníze za přestupy nebyly Jirkou vyvedeny z klubu. tohle pro něj asi bude zasadní v jeho současné pozici v klubu, kt chce, podle svých slov jen předat-prodat jinému zajemci, tzn o nějakou sportovní budoucnost mu asi už nepůjde a neřeší ji aktuálně v případě Dynama. Na druhou stranu, jak chcete držet v klubu hráče, kteří už trenují v novém tymu, nemají už motivaci hrát za Dynamo.
ty odchody hráčů ale samo snižují tu kupní cenu,kt Koubkovi nový investor-majitel nabídne po auditu, kt si nechá zhotovit. a ta bude velmi, velmi nízká i vzhledem k závazkům, kt klub má ještě za působení Koubka v jeho čele a byly udajně zatajeny Jirkovi,když klub přebíral
Koubka ale pořádně tlačí čas, měl by klub navenek co nejrychleji stabilizovat, tzn prodat jej serioznímu majiteli, nezabývat se tedy obsazovaním funkcí-tohle je už v kompetemcích nového majitele, ptž vše sleduje LFA a ta se nějak velice brzy vyjádří + svůj aktuální postoj k situaci v Dynamu jako prof. klubu dá zaručeně vědět Jihočechům v rámci vysledku licenč. řízení. -
-
Klub odvedl výbornou práci, když ho doporučil jako nového gólmana, který
se perfektně hodí k našemu stylu hry. A vidíte proč. Je to výjimečný
fotbalista,“ dodal kouč.
zdroj: https://infotbal.cz/super-vykon-ciste-konto-i-objeti-sestry-kinsky-uchvatil-celou-anglii-jsem-velky-snilek-ale-to-jsem-si-ani-nedokazal-predstavit/
tohle jsem psal o Tondovi Kinském před půlrokem, když s ním Jarda licitoval o smlouvě, + už přes rok to o něm tvrdim obecně, že je to s Čechem náš nej golman historie.
-
-
Slávista Tomič se vrací z Norska, na jaře bude hostovat v Karviné
zdroj: https://infotbal.cz/slavista-tomic-se-vraci-z-norska-na-jare-bude-hostovat-v-karvine-stejne-jako-buzek-botose-si-sesivani-vyzadali-zpet/
proč Slavie toho Tomiče dělala, to dnes neví ani oni sami. Psal jsem to před rokem a půl, dvěma, když tam šel. Slavie nabírá hodně hráčů a nemá to často racio.. -
Americkou jedničku a čtvrtého hráče světa Taylora Fritze obrazně držel
pod krkem. Skvělý výkon v semifinále United Cupu ale tenista Tomáš
Macháč nedotáhl do vítězného konce.
„Pošestý jsem skrečoval kvůli křeči,“
křičel Macháč. „Vždyť jsi byl nemocnej,“ připomněl Vacek dvoutýdenní
předvánoční období, kdy jeho svěřenec místo tréninku bral antibiotika.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-zase-krece-frustrovany-machac-nadaval-a-hazel-raketou-5043299
Carlitos dostává od týmu takové zkumavky, ve kterých budou předpokládám látky, které mu v těch extrémních podmínkách z těla nejrychleji odcházejí. Tohle pak pije během zápasu. Prošel určitě nějakými testy, kde mu to zjistili. Od té doby neměl jedinou skreč díky křečím.
Obraťte se s Danem na jeho tým, určitě vám pomohou, jsou to fajn lidé. :)
Tomáš hrál jinak fantasticky. Taylor je stabil, neumí to akorát na ty úplně top hráče, tam má nějaký blok, ale jinak je to spolehlivý hráč, absolutní americká jednička současnosti i tím, že umí i na antuce jako jediný z Američanů ještě se Sebíkem, který se na ni taky zlepšil.
Těžko se mu bere podání, na kterém má tu hru postavenou, má výborný švih. Tomáš měl na něho neuvěřitelný počet breakballů, ten zápas by za normálních okolností už vyhrál, zaslouženě. Hrál tam výborný tennis proti nej hráčům světa, byla tam kompletní TOP 10 vyjma těch nej, Jannik a Carlitos jsou ještě v treninku a Nole byl v Brisbane.
Možná je to i výpadkem treninku, jak naznačoval Dan. V Australii jsou extrémní teploty, rychle se to tam projeví. Byl to navíc už několikerý zápas, v předchozích tyhle problémy Tomáš neměl. Ale stejně bych oslovil ten Carlitosův tým. Mít ty zkumavky, tak mu to ten zápas včera už dohraje a vyhraje.. -
-
a Jirka Lehečka další titul z ATP 250. Sice po skrečích soupeřů, ale kdo se na to bude v historii ptát?? :) Gratulace!!!! :)
-
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-cesky-tym-vyzve-v-semifinale-united-cupu-americany-5043215
Tomáš prohrál vyhraný zápas s Taylorem Fritzem, mohl mít skalp dalšího hráče TOP 10 po Hubim... Alarmující je, že musel skrečovat znovu kvůli křečem. Možná byste se měli s Danem poradit s týmem Carlitose, který s tím měl taky problémy donedávna. Aby udělali Tomovi testy a namíchali nějaký laktát na tohle. Pač v Austrálii s tím bude mít problém stále při těch klimatických podmínkách, které tam jsou a tuším i v Miami s tím bojoval, kde je taky zvláštní air condition. Chce to s tím něco dělat, pač je to pro Toma frustrující.
jinak je to Agassi new age.. :) -
-
a aby to nezaniklo, Jirka Lehečka, mág ATP 250, zase ve finále v Brisbane, stejně jako s Menšou ve čtyřhře. Máme skvělou generaci kluků, doufám, že budete letos všichni zdraví, pak budeme mít historicky 3 kluky v minimálně TOP 20, to se dá říci teměř s jistotou. :) gl chlapci
-
Wow. Tak tohle nikdo nečekal. Je velice pravděpodobné, že se v
posledních dnech za zavřenými dveřmi upekl jeden z největších transferů
posledních let. Podle informací inFotbal.cz se Slavia dohodla s Tottenhamem Hotspur na přestupu brankáře Antonína Kinského (21)zdroj: https://infotbal.cz/prestupova-bomba-v-edenu-kinsky-odchazi-ze-slavie-do-tottenhamu-uz-je-v-londyne/
psal jsem, že Tonda je po Čechovi možná náš nej golman historie, div to bude asi teda zase pro Jardu Tvrdíka a sportovní vedení Slavie, pač ho málem měli problém podepsat před touhle sezonou. Nezranit se ve Slavii golman, tak dnes Tonda chytá kdo ví kde.
hodně štěstí, kámo. Je dobře, že ten přestup je, protože bys možná jinak zase seděl ve 21 letech, takhle máš šanci se zase posunout. :) gl -
-
Pro vzájemnou dohodu mezi kluby nakonec rozhodly dvě věci. Zaprvé
částka. Ta by se měla v rámci všech garantovaných plateb blížit i s
bonusy téměř 20 milionům eur (cca půl miliardy korun) + procenta z
dalšího prodeje.zdroj: https://infotbal.cz/kohout-kinsky-sef-tottenhamu-levy-jednal-primo-v-praze-slavia-vydela-vic-nez-se-cekalo/
tzn. ne žádný Diouf, ale tady Tonda Kinský je tím nejdražším hráčem Slavie a klepe a přeskočí i toho Rosu a Nedvěda, což už ale tak nějak nepřekvapí. Jak jsem psal, podle mě je to po Čechovi největší brankářský talent u nás. Sleduji už ho dlouho - od doby, kdy chytal ve Vyškově..má výbornou techniku na mladého kluka, určitě táta-bývalý golman má taky zásluhu. gl
Zároveň má Slavia k dispozici odchovance Jakuba Markoviče (23). Ten
bude, v případě, že vše půjde podle plánu, do léta dál chytat v Baníku
Ostrava, kde by se měl připravovat na pozici budoucí slávistické
jedničky po případném odchodu Staňka.
stejný zdrojno to si nemyslím, že by mělo být sportovně a obchodně v zájmu Baníku vychovávat Slavii golmana, pokud na lavičce sedí minimálně stejně kvalitní, kterého má pod smlouvou a otrávila by jej, nebo už otrávený je, ví-li navíc, že v létě o Markoviče přijde. Baník z toho nic nemá, a ještě riskuje, že Markovič nenaváže aspoň na ty výkony z podzimu a už bude hlavou ve Slavii..
Tady se jeví manažersky logické, že se touhle prozrazenou licitací odsoudil Markovič k pozici dvojky na jaře a do branky by měl určitě Doma + se Baník musí poohlížet po dalším golmanovi, dostane na to asi přesně toho půl roku času.. :) jakkoliv jinak Baník riskuje, že přijde o oba a v létě bude bez golmanů, což manažerskou logiku tedy nedává.. protože pořád je lepší hledat kvalitního golmana i pro poháry jednoho než hned dva.. -
-
„Jdu do toho s pokorou, na druhou stranu přehnaný respekt není dobrý,
nikdy jsem ho neměl. Myslím si, že je důležité zůstat svůj a být
sebevědomý. Kvůli něčemu si mě vybrali, a tak budu dělat to, co dělám.
Budu se soustředit sám na sebe a věřit, že je to správná cesta,“ řekl
Kinskýzdroj: https://infotbal.cz/kinsky-byl-oficialne-predstaven-v-tottenhamu-splneny-sen-ale-prehnany-respekt-nikdy-jsem-ho-nemel-rika/
tož ba.. nejdražší hráč v historii našeho fotbalu i s těmi přestupovými bonusy realizovanými při dalším přestupu. :) ať jsi hlavně zdráv.. gl
-
-
-