V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
https://www.livesport.cz/zpravy/fotbal-chance-liga-akademie-v-africe-a-nejmladsi-tym-ligy-nase-vize-bude-uspesna-rika-kania-o-planech-liberce/zLFQDWrg/
Ondro, ty potřebuješ meeting s kolegou Křetínským, Tvrdíkem a nesmíte si na něm lhát v číslech. Možná i tím Pražákem s hokejovou Spartou, určitě Adou, který tady z vás má nejvíce manažerské myšlení, ale sám byl na hraně bankrotu a obrovských osobních problémů, jak jsem pochopil z toho, co naznačoval, že šel all-in do téhle rizikové fotbalové investice. Zachránila ho v podstatě sázka na trenéra Koubka, což bylo velmi rozumné. Kdyby to bylo tak jednoduché, jak to lajnuješ, tak už jsou tihle pánové se svými sportovními byznysy dávno v plusu, Ada nepotřebuje investory a táhne si to sám, protože je znovu z vás tady nejschopnější v rámci toho selského rozumu.
Ve fotbale je spousta proměnných. Pusť si vystoupení Zelenky, Pešíra a dalších komiksových postav téhle naší fotbalové scény, bývalých fotbalistů, je to vzorek toho, s čím chceš obchodovat. Podívej se na práci komise sudích, která tady láme fyzikální zákony do pravého úhlu a všichni máte obavu jen pípnout, protože pak by vás to zákulisně stálo ještě více, na předsedu svazu už nyní se spoustou skandálů, protože tohle začíná vždy u hlavy, a to ještě nedokončil funkční období. Jsi v pořádně divoké, až mafiánské branži, kde se to cyklicky hemží korupčními skandály a navíc v pořádně tvrdé konkurenci, aktuálně největší, co kdy tady byla. A já vůbec netuším, co vás vede, pokud je zde navíc taková konkurence, do investic navíc do takhle nebonitního odvětví historicky. Nedává to ekonomický smysl. Pokud rozjíždíš jakýkoliv byznys, zjišťuješ si v něm nejprve konkurenci, protože tady jde i o trh s hráči právě. Je vás tady hodně frajerů na moc málo zajíců.
K těm prodejům přitom potřebuješ ty úspěchy, pak roste i cena hráčů, tzn. pravidelnou účast v pohárech. A na ty bude čekačka za chvíli až 11-12 týmů, pokud se Pražák pustí do investic v Olomouci.
Navíc pracuješ s kolokviem kluků, kde ne úplně každý má rozum. Zvláště u afrických hráčů je to i téma jiné mentality, toho, jak vyrůstali, jak jsou vychovaní, jak si tady zvyknou. Máte to nalajnováno jako Emil Nádeníček, ale pomíjíte všechny ty proměnné, které budou ale proti vám, tu práci vám budou převážně zpomalovat. Jste příliš pozitivní v podnikání, kde spousta věcí nezávisí právě na vás, ještěže máš tu ženu, ekonomicky vzdělanou, s červeným diplomem, měl bys ji pustit občas do médií, aby ty názory trošku korigovala, v byznys prostředí působíš trošku naivně sry. :)
Nechci ti brát iluze, ale tohle není fakticky pasivní byznys a nikdy ho z fotbalu v českém prostředí neuděláš. :) zbytek ti vysvětlí manželka. -
-
kolegu Brožka jste s Nezmičem předpokládám kontaktovali, před rozjetím toho nového afrického dobrodružství. Možná si ho z té Olomouce chtělo na tohle i stáhnout, ušetří vám to pár let, které s ním přeskočíte, pač už má s touhle sférou roky zkušeností.
Ondro, takhle už uvažuje X světových týmů desítky let, už jsou v Africe etablovaní, ty to tady podáváš jako bys našel novou cestu okolo Mysu Dobré naděje právě.
Jako první bych se např. ptal, proč z té cesty ustoupila Slavie, pokud je takhle bonitní a easygoing, jak to podáváš. Z ničeho tě ale nezrazuji, někdy je dobré pracovat systémem pokus-omyl, urychluje to sbírání zkušeností v životě, byznyse.
Doufám, že to máte dobře připraveno, znáte i nástrahy. Afrika je plná špekulantů, šejdířů, mám tam taky pár kontaktů, ale byznys bych se tam bál rozjet. Budete asi dlouho hledat seriozního obchodního partnera. Tak dej zase na ženu, bude v tom vašem páru, jak jsem pochopil, ten konzervativnější, navíc ženy mívají 6. smysl :) , který bývá tím odhadem na lidi, ať tam neutopíš v naivitě ještě nějaké peníze za zprostředkování nezprostředkovaného, nebo to bude slepá cesta. Buď na tomhle kontinentu zkrátka opatrný -
-
ten 11. klub už počítám Brno, 12. Dukla asi výhledově, taky ambiciozní kluk, který vstoupil, plný plánů..
A perete se přitom v tuhle chvíli teda o 2 místa v té pohárové Evropě, v budoucnu možná jen o jedno, kdyby se čs. klubům nepodařilo ten koeficient udržet. Protože na ty první tři naše kluby máte všichni nějakou ztrátu - v rámci infrastruktury + jsou silně finančně zajištěni s prakticky neomezenými možnostmi investic, asi i zákulisně velice silní, což je v čs. fotbalovém marasmu nutnost, u Ady je to jsou to ještě navíc racionální investice, pokud dokáže z Balkánu přivést kluka za 25mio z elitního klubu jako Partizan, patrně navíc jejich klíčového hráče podle toho, jak rychle tady zapadl. Připomenu, že Slavie měla problém dohodnout se o Olayinkovi, který byl v konkurenční CZ Bělehrad navíc rozhádaný do mrtě, navíc měl přijít za dvojnásobek, což by byla podle mě ještě dobrá cena vzhledem k tomu, že už s ním Slavie udělala nějakou zkušenost v minulosti v rámci ligy. Přesto to zase nedotáhli.
Velmi riziková investice vzhledem k okolnostem a výhledu, konkurenci, většině proměnných, které nemůžete ovlivnit. Nyní navíc budujete zase něco nového s tou Afrikou, což bude chtít čas a úspěch je nejistý. Určitě počítejte se ztrátami v příštích letech spíše, než s nějakou návratností.. -
-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-pri-oprave-slavne-kotvy-se-lide-boji-azbestu-majitel-pohrozil-policii-264432
a tohle dám tady k lumenům-expertům a exexpertům čt sport rusofilní, macho povahy, jak to známe od soudruhů z Východu. A to nesmím ještě opomenout stachanovce Neumanna, který má štěstí, že tady nemáme tyhle komoušské, stalinistické symboly, kdo ví proč, zahrnuty v zákoně jako zakázané, pač je to na úrovni toho hitlerovského Arbeit macht frei, pač jeho práce taky evidentně osvobozuje, ale od zdravého rozumu.
Azbest je v pláštích ještě spousty budov v ČR, školy nevyjímaje (v sev. Čechách - Ustecký kraj, někde na Karvinsku u soudruha Wolfa, toho může být ještě plno), je to takový další hezký relikt MOUDRÉHO působení soudruhů na naše stavební odvětví za totality, se kterým, jak vidíte, se potýká dodnes, 35 let po revoluci, i samotné centrum Prahy.
čiže jen tu Neumanne, Pešíre (tenhle lumen zase glorifikoval v přenosu gruzínskou totalitní partaj Gruzínský sen) přivolávejte dále tyhle síly, ono v žádné jiné společnosti se ostatně dva takoví lumeni nemohou ani prosadit. Pešír v tuhle chvíli dělá znovu vše pro to, aby se nemusel postavit za tu plotnu. Momentálně se rozhodl zachraňovat čs. fotbal jako oportunista. To mohl i v těch přenosech kritikou současných poměrů v něm, ale to nadbíhal kdekomu a dokonce v tom pustil i za hranice. Slyšet ho obyčejní Gruzinci, tak ho z toho přenosu vynesou.
Jeho poslední angažmá v hráčkých odborech pak skončilo jako u toho absolventa učebního oboru, fiaskem.
Pokud chcete fotbal očistit, musíte především nominovat jedince mající elementární rozum. Vedle toho totiž pracují v rámci osobnosti ještě ty psychosociální vlivy, což je ta výchova z rodiny, a to samo o sobě už u některých stačí, tam vám nepomůže totiž ani ta vyšší dávka intelektu, to vidíme u Kalouska v politice třeba. tzn. eliminovat si alespoň tenhle element osobnosti, který lze rozklíčovat poměrně rychle z toho, co člověk povídá, většinou to navíc odpovídá i úrovni jeho vzdělání.. A k těm manažerským funkcím to vzdělání s nějakou úrovní kritického, analytického myšlení zkrátka potřebujete..
A takhle selektovat a vyhazovat z funkcí, dokud se neprofackujete k seriozním lidem, kterým o ten český fotbal opravdu jde, pak se ta branže stane i zdánlivě investovatelnou a pohrnou se do ní i seriozní sponzoři, ne tedy DISCONT Penny, stabilně na pranýři České obchodní inspekce pod pokutami za klamání vás spotřebitelů (já tam nakupovat nechodím).
Momentálně si ale nejsem jist, že si v tom korupčním a klientelistickém marasmu tady nerochníte, nevidím žádné oponentury např. vůči výrokům komise sudích, tlaku na Fouska s vysvětlením jeho kauz, nyní už plave v jedné i Petr Čech, jak rozebíral irozhlas.cz Pro mě to překvapení zase není, ale nebudu vám vysvětlovat proč, je to vše o analýze osobnosti. Pokud si to podnikatelské prostředí nevyčistíte, nemůžete v něm ani dělat žádné středně či dlouhodobé záměry, protože to zkrátka nikdy nebude jen o vaši práci v klubu..
Titulky novinářů typu Radost v Edenu, úplatek nebyl prokázán, pak taky nesvědčí o pochopení závadnosti toho našeho fotbalového prostředí. Všichni totiž tuší, že tam proběhl, a že nebyl prokázán, z toho není třeba se přeci radovat. Protagonisté zůstavají, vše je jen odsunuto, než to zachytí v odposleších policie. Těžko své chování totiž změní, potřebují ten úspěch a v takovém prostředí ho můžete docílit jen právě s jeho splynutím, což se rovná NEINVESTOVATELNÉ BYZNYS, navíc nebonitní.. :) -
-
v tom pasivním byznyse pracuješ Ondro s kantory-vysokoškoláky, proto to může fungovat samo, bez řešení problémů, existuje tam výrazná poptávka, tady naopak s těmi Pešíry, Neumanny nebo Zelenky. To je to, co by ti měla vysvětlit žena, a to je jen ta jedna proměnná. Do toho čelíš obrovské konkurenci, je to jako by se vás bilo o jednoho, dva studenty (to jsou ta tvá pohárová místa, nutná k tomu, aby se z toho ten pasivní byznys mohl možná stát-viz dále proč možná) 10 majitelů soukromých škol.
A to si ty chlapce-exkopačky nechtěj přenézt do věku, kdy jim bylo 17-18-20 let, pač to je tvůj materiál, dnes jsou to otcové rodin, ale rozumu furt málo. Ty na tomhle materiálu ale stavíš byznys, o pasivním se tedy vůbec nebavme. Musíš si hlídat, co pouštíš do novin, nebo tam pustit manželku-ekonomku. Jsou to opravdu nesmysly na vodě..
-
-
-
-
-
ještě k tomu včerejšku, protože jsem si přečetl machrování kolegy Fouska. Na kolegovi Fouskovi jde vidět, že není právě manažerem pro tu absenci kritického myšlení a analýzy a z ní vycházející anticipace směrem do budoucnosti. "Výsledky jsou jasné," ale výkony bohužel taky... U U21 jsem se k tomu vyjádřil, trenér tam pracuje s málem mnohdy, ta Belgie to ukázala vrchovatě, měli jsme opravdu štěstí, ale trenér Suchopárek připravil kluky fantasticky vzhledem k okolnostem. Tam k trenérovi nic, spíše je to o tom slovíčkaření.
U áčka to vidí každý, máme obrovskou porci štěstí, že narážíme zatím na samé mančafty, které neumí své šance díky kvalitě svých hráčů proměňovat. Popř. nám pomáhá náš golman. Včera to byl zase remízový zápas, stejně remízový byl ten s Ukrajinou doma, kdy soupeř měl minimálně stejně tutovek jako my, ne-li více. V Albánii jsme hráli proti soupeři, který nepůsobí nyní herně dobře, Ukrajina to tam včera ukázala, my jsme hráli zase jen 20 min., zase jinak vyrovnaný zápas 70 min, dost nezáživný krom toho, bez šancí ve zbytku zápasu, Albánci tam měli pak ještě jednu, my snad 70 minut pak už vůbec nic.
A to už je dost bodů, které, kdyby se to přechýlilo štěstím na soupeřovu stranu a proměnil ty své šance, tak by nám chyběly ke konečnému úspěchu.
čiže čistě analyticky, není na místě kolego Fousku machrovat, ono se to totiž dost pravděpodobně ukáže v další fázi působení Ivana Haška v opačném gardu (statistika), není tam vidět prakticky žádný progres, herní styl, vzadu to opravdu hoří pravidelně, pravidelně nás soupeři zavírají v zápase, ať hrajeme doma nebo venku. A nejsou to soupeři typu Španělska, Německa apod, ale opravdu týmy v pořadí národů FIFA až za námi.
Liga národů je pak hodnocením nejméně atraktivní soutěží, čiže počkejme si na kvaldu MS, tam už každý ten tým ze sebe vydává opravdu vše, neměl jsem z Albánců pocit, že by tomu tak bylo, nebo tam mají zranění, Ukrajinci se mi nelíbili vůbec, přesto nás na šance přehráli u nás doma. Umí hrát lépe, viděl jsem je letos asi 5x a tuhle Ligu národů hráli nejhůře.
Psal jsem taky, že se mi líbí, na koho Hašek sází, měl jsem na mysli hlavně Holeše, Bořu, Červíka, což jsou podle mě bojovníci, měl bych je v kádru taky. Ale vepředu chybí jednoznačně Schicky, vzadu Braba, který tam tu hru vždy uměl uklidnit, ale to si Hašek obhájí věkem, byť má nyní v Soluni formu.
Klukům gratuluji, ale po roce to není určitě tam, kde jsme to chtěli a doufali, že to bude Ivan Hašek mít. Je to vše moc na náhodu výsledkově, necítím vůbec, že bychom ty zápasy měli zkrátka pevně v rukou jako tomu bylo u zápasů pod trenérem Šilhavým, nebo dříve Uhrinem nebo Brucknerem, kdy ten tým měl nějakou tvář.
Doufám, že nebudu mít pravdu, ale pokud by to takhle pokračovalo, Fousek ze sebe udělal tím výrokem zase Blbce k veřeči, protože ho novináři budou po dalších nezdarech interpelovat stejnými dotazy, jestli nebyly jeho výroky Z POUHÉ LIGY NÁRODŮ a proti týmům jako Albánie nebo Gruzie, trošku předčasnými i v kontextu statistik a neproměňování šancí soupeřem. Pač pokud si tyhle týmy proti nám dokáží vytvořit 3-4 tutovice, tak u těch nej týmů to bude dvojnásobek a vypadá to tedy na pěkný kotel, který ještě Ivan s Fouskem zažijí, pač systémově dozadu tam jsou prostě chyby a nedorazy, volné prostory, nepřijde mi to vůbec systémově, trenérsky zkrátka zvládnuté, těží se zatím z kvality hráčů, které tento národní tým nyní má jako 2. nej generaci po té elitní z minulosti + z formy našich pohárových, klubových zástupců a jejich hráčů v repre.
Na druhou stranu chápu, že si Fousek připravuje nějakou pozici před valnou hromadou. Nicméně podle mě zbytečně, protože nemá absolutně žádnou podporu a tyhle VÝKONY obou nároďáků mu ji určitě nepřihrají, protože lidé, kteří volí, tak ten fotbal sledují stejnou optikou jako my fanoušci a vidí prostě, že je to zatím o haluzi a neproměňování šancí soupeřem. A na druhé straně o chybách golmanů soupeře, kdy naši kluci v bráně obou repre výběrů ten tým drží.
Přesto klukům gratuluji, ale je před vámi ještě hodně práce a trenéru Suchopárkovi určitě ten tým na ME vytuňte, s tímhle by tam opravdu prožil ostudu, kterou si nezaslouží. Musí jet naši nej hráči, je to reprezentace země a je fuk, že už hrají v áčku, je to v červnu největší akce ve fotbalovém světě. Pak dopadnete, jako když jste trenéru Šilhavému vzali ME s jeho sehraným systémem, narušili jim tu partu, přišel Ivan, nemohlo se to v životě sehrát za tak krátkou chvíli, začalo se navíc nepochopitelně zkoušet V RÁMCI ME a dopadlo to tak, že jsme byli vyhodnoceni jako nejhorší tým na mistrovství, což bude právě to ŠPATNÉ MANAŽERSKÉ ROZHODNUTÍ NAPROSTO V NEVHODNOU DOBU, co Fouskovi budou jeho oponenti určitě dávat na stůl ve snaze obhájit, proč tu ruku pro něj nezvedli.
Je to ještě zkrátka hodně v plenkách a je na místě více pokory než plácání se po zádech. -
k Červikovi. Já jsem ho doporučoval Baníku na začátku minulé sezony, s dovětkem, že je to hráč s herní inteligencí, od té doby ho tlačím a myslím si, že je to jeden z velkých omylů slavistické akademie, že ho pustili. Vůbec to nechápu. Pro mě není vůbec překvapení, že jde takhle nahoru, tlačil jsem ho, dokud ho nekoupila Plzeň, kde má Ada radary na tyhle bonitní trady. Byl a je mladý a má všechny atributy budoucího výborného fotbalisty, snad jen možná hra hlavou u něj není dominantní. On už asi půjde spíše přímo ven, než do Sparty. Trošku nechápu, že šli do neprověřeného Solbakkena namísto tohoto kluka. Ale zase Brian měl do té doby snad 100% scouting z hráčů, které přivedl. Tenhle kluk už jim asi utekl, to by ho museli přeplatit jako Slavie Chorase, jinak ho Ada ke konkurenci nepustí.
Už napíšu něco k repre. Nejdříve, co se mi líbí - líbí se mi Ivanovy nominačky, je to spravedlivé, stejně tak se mi líbí, na jaké hráče sází do základních sestav, pak už je to ale o práci trenérského týmu - na taktice, schématech. A ta už trvá rok. Pokud by tohle měl být vrchol, protože po roce už by měly být nějaké principy vidět, pak lze konstatovat, že to na ty nej týmy nebude stačit a těžko budeme brát body týmům jako Španělsko, Anglie, Belgie, jako tomu bylo za trenéra Šilhavého.
Vadí mi hlavně ty hluché pasáže, kdy nás zavře prakticky každý tým, se kterým hrajeme. Kdyby nás jen zavřeli, tak by to bylo ok, ale oni mají i několik tutovek za zápas, a jsou to týmy jako Albánie, Gruzie, kterou ale považuju v uptrendu, hodně ji fandové podceňují, ale mají hráče ve výborných týmech. Nicméně oba pod námi v žebříčku, kde my nejsme taky nijak navíc vysoko.
my jsme ale byli favority téhle skupiny. Obhájím si to lehce. Podívejte se na naši lavičku a na lavičky soupeřů v téhle skupině, kde hrají naši kluci v zahraničí, jak se daří českému klubovému fotbalu, Ivan má fakt nej tým hned po té zlaté éře trenérů Brucknera, Uhrina. Měli jsme i štěstí na problémy Ukrajiny asi v souvislosti s válkou. Podle mě to byl další favorit skupiny, trochu mě zklamali. Odehráli kvalitní session až tuhle poslední. Ale i tihle měli proti nám spoustu šancí, hlavně teda u nás, kde jsme neměli vyhrát, to byl remízový zápas a na šance pro Ukrajinu.
Proto říkám, že jsme ještě neměli kvalitní soupeře vyjma Portugalců na ME, a ti hráli jako po flámu, byť je někteří chválili. Naldo úplně nulový na celém ME např. Počkejme na kvaldu MS, materiál má Ivan výborný, možná potřebuje více času. Obvykle stačí trenérům ten rok, ale třeba toho času potřebuje na vytáhnutí maxima z toho týmu a vyváženost defenzívy i ofenzívy zkrátka více.
Má ale tak kvalitní tým, že si dovolí dnes oželet i Brábu, který hraje v Řecku nyní výborně, Soluň snad vede tabulku ligy, absence Chorase vepředu třeba vůbec nejde dnes vidět stran šancí - možná by podržel více míč, což nám dnes trochu chybí. Ale to je právo trenéra, stejně jako není možné Hašanovi vyčítat, že soupeři nemají dostatečně široké kádry - na Albánii to bylo vidět nyní markantně (mají nějaké výpadky hráčů + asi únava, mně se už nelíbili tady u nás, dost nám to tady ulehčili).
A bylo by zvláštní, když máme rekordní počet krajánků a ve výborných ligách + se daří domácím týmům v pohárové Evropě, kdybychom to nepřenesli na repre. Ale tohle by fakt na tu špičku nestačilo. Jakmile příjdou kvalitnější střelci, tak nás budou vzadu trestat, bohužel. A to tým sráží. -
-
ale koho musím fakt pochválit, to je trenér Suchopárek, to je trenér podle mého gusta, výborný psycholog, což ukázal na tom switchi té špatně se rozvíjející kvaldy. Pracuje fakt s málem, někteří hráči by podle mě nebyli ani v nominaci, kteří dnes hráli, nebudu jmenovat, pač je mám i blízko. :) na těch místech je prostě konkurence vyšší, ale ti kluci jsou zranění, nebo si je bere Hašan do áčka.
Doufám, že trenér Suchopárek zapomene na myšlenku, že kdo byl kdy už v áčku, tak zpět není cesty. Pokud se jedná o šampionát, měli by jet ti nejlepší. Tak doufám, že v červnu nebude Hašan nebo Jarda Veselý potřebovat od Viťaze, popř. nevím, jestli i Hloža ještě může, posekat zahradu a pustí je na to ME zvlášť, když je to vedle na Slovensku.
Aby si i trenér Suchopárek mohl sáhnout na nějaký velký úspěch, jakože už byl blízko semifinále minulého ME, kde už jsem ho chválil, což by podle mě byl už vynikající úspěch pro tuhle generaci našeho fotbalu.
-
-
https://infotbal.cz/sparta-zacala-sondovat-i-cesky-trh-chce-na-hriste-rvace-ktery-strhne-ostatni-mohl-to-byt-cerv/
Sparta musí hledat křídla, aby dostala do hry ty kvalitní devítky, které má. Sejky je spíše tahový hráč na hrot, musel by odejít asi Tuci, aby mohl přijít Sejky.
Vasil Kušej je dobrý hecíř na hřišti i směrem k publiku, Boula je pak nepříjemný v osobních soubojích, nic nevypustí. Za Solbakkena. Oba navíc sparťani, tohle by pro mě byl přestupový základ. A pak je to už o úvahách a sázce na Eweho třeba, pač má formu, znovu získané sebevědomí a Baník hraje vepředu stejným stylem jako Sparta navíc, tzn. nemusel by si moc zvykat. Navíc je tvořivý, dobrá povaha do kabiny, ale muselo by se na něj vsadit jako v Baníku, tzn. musel by dostávat dost prostoru, aby to nedopadlo jako ve Slavii. Sparta hraje ale hodně zápasů, přichází zranění Birmy, Šula, podle mě by to tam trenér protočil tak, aby byli spokojeni všichni. Hlavně by spolu s Vasilem byli úplně vyrovnanou dvojkou tomu Birmovi a Šulovi, a toho Sparta potřebuje docílit, aby dostala do produktivity tu kvalitu na hrotu - Rrahmaniho, Tuciho a Olatunjiho a tihle jim dopřáli po celý zápas (tedy i když už je ke konci soupeř unaven) servis i z lavičky. Pak to zase bude fungovat, jsem o tom přesvědčen.
A v závorce bych vzal ještě i Ladru, pač je to další dílek pro standardky, pokud se chystá odejít Kaan, tak aby tam Sparta měla vždy někoho na ně - vedle Sadi, popř. Laciho, Vasil, Ewe, Ladrys. Navíc je to pro soupeře nečitelné samo, když neví, kdo bude trestňák nebo i rohy v zápase kopat.
Ještě nic není rozhodnuto v rámci ligy, rozhodne zimní přestupové, každopádně Plzeň bude na Slavii 100% na jaře dotírat, tam ten kádr je už téměř hotov a sehraný, dostatečně široký a už uzdravený.
Sparta si stáhne určitě navíc Vydryse, vzadu by ani nemusela posilovat za každou cenu, pokud tam bude variantou Vydrys a střídá se tam i Igor Hnízdo, to je slušný hecíř, Vydrys umí i rozehrávku s Panym. Mně se ta obrana Jablonce dlouhodobě nelíbí, nepůsobí na mě jistě, hrají i nečistě, podle mě by si Sparta měla vyčekat asi někoho zase z venku. V lize se mi nikdo pro tu kvalitu Sparty na stoperu v tuhle chvíli nepozdáva..
popř. zůstat v kontaktu s Brianem, což se asi děje a sbírat tipy na stopery v Holandsku, jestli se tam někdo neobjeví z těch slabších týmů za dobrou cenu, bude mít o té lize dobrý přehled. Rozehraje se tady a pak ho ještě střelí Sparta Feye, s nimi se dobře obchoduje. :) Tady Sparta nemusí nutně spěchat. Potřebují dávat hlavně 3-4 branky za zápas minimálně v té naší lize, vepředu na to mají hráče, ale ty hroty nemají servis momentálně od křídel. Pak se to sveze na celý tým. Stačí probudit tohle a bude to zase fungovat ve všech směrech -
Stipe off, ale Jon bones NEKONČÍ !!! Jsem rád, pač tohle je jediný komplexní fighter na světě, proto ho ještě nikdo neporazil. Výborný technicky i silově. Takový grizzly v pohybu. Na Slovensku na tuhle kategorii teď povolili odstřel, pač jinak ho nemáte možnost zastavit. Dnes to zase ukázal, co rána, to jsem viděl i takového tvrďáka jako Stipe, že to pořádně bolelo a byl už ve 3. kole pořádně unaven z té permanentní obrany, pač z Jona nemůžete spustit ani chvíli zrak, může zaútočit odkudkoliv a i z prekérní defenzívy.
Náš Prochy by s ním asi neměl chtít jít do oktagonu, jak říkal (to je asi spíše v tuhle chvíli snem) nevím, jestli je na to v současnosti tou vlastní komplexností připraven, ale to asi nikdo v současné UFC (stříská je tam ještě všechny na hromadu, než položí rukavice uprostřed oktagonu po nějakém tom posledním vítězném fightu, jsem rád, že to nebylo ještě dnes). Jon je furt třída a i když Prochyho mám rád, tak by ho podle mě unavil a vyřídil tou komplexností válením po zemi, u pletiva s nějakým následným technickým kopem jako dnes , na nohách je furt ještě rychlý, to bylo vidět dnes, pač Stipe je jeden z mála fighterů, u kterého si můžete být jisti, že může nastoupit kdykoliv, pač se díky svému civilnímu jobu hasiče v Clevelandu furt udržuje. A má pořádnou ránu teda, ale s Jonem to ani nehlo, což je další jeho devíza, že má ocelovou bradu.
Na konci grizzly říkal, že je křesťanským šampionem, tak bych mu postavil někoho z Východu. Ono je to stejně jedno, pač když proti vám stojí tahle americká legenda tohoto sportu, tak se spíše staráte, abyste na konci našel cestu z toho oktagonu a nezřídil vás na měsíce dopředu jako dnes Stipeho, kterému podle mě zlomil pár žeber tím závěrečným kopem a asi půjde na nemocenskou.
Nečekal jsem, že ho Stipe ve svém věku porazí, ale překvapilo mě, jak to bylo zase jednostranné, jako ostatně každý Jon bones fight. :) Kdyby Jon nemlátil ty ženské v soukromí, což mu kazí reputaci chlapa-tvrďáka, tak mohl do státního znaku USA místo té orlice teď za vlády Dona. :D -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-reprezentace-tri-metry-vysoko-neskaceme-nic-jeste-neni-rozhodnute-varuje-suchoparek-5040233
je dobře, že trenér Suchopárek u repre po tom ME zůstal. Už tam mu chyběl kousek k úspěchu, podle mě je to analytický, přemýšlivý typ trenéra, jsem rád, že tu kvaldu tak otočil, věřil jsem mu, že to i tak zvládne, díky své kvalitě.
Pokud píšu, že Hašan má u áčka podle mě nejlepší tým od doby té zlaté generace a ještě lepší než měl trenér Šilhavý, tak trenér Suchopárek musí pracovat s tím, co na něj zbyde + do toho ještě zranění. Mám pocit, že má každý sraz jiný tým, přesto s tímhle kolokviem uhraje podle mě postup, i kdyby Belgie posílila na to úterý, ukážou se zase ty jeho analytické schopnosti, disciplína, kterou umí do hráčů dostat + to umění vysvětlit hráčům, co po nich na hřišti chce. Už jsem to psal kdysi u Mou - podle mě je to s trenéry jako v životě - dělí se na vítězné typy a ten zbytek. Trenér Suchopárek je vítězný typ, těch se drží i občas štěstí jako v této kvaldě. :) Ale takové typy musí svaz a kluby, které mají nějaké ambice, angažovat. To by měl manažer poznat. -
-
„Mám pocit, že ty nároky vyvíjí spíše
společenský tlak. Nechceme, aby někdo dlouho čekal na odpověď. Je to
i tlak vrstevníků – všichni chtějí všechno hned, a tím se vše
zrychluje,“
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-generace-z-si-zvykla-komunikovat-jinak-264465
na to zvýrazněné výše jsem sázel dneska, když jsem chtěl posílit očekávané chování podle Pavlovovy reflexní teorie, zkrátka odměnit ji a posílit reflex empatického chování u mé postižené sousedky, která tady standardně ustavičně zpívá operní songy. Včera byl teda překvapivě klid. Mám to prý semka dát, říkaly holky, že je to drámo a sranda. Ale spíše je to asi v kontextu, že tu mou Lalču a její úlety tady znají a mají ji v přímém přenosu, kdykoliv začne vyvádět. A je to k tématu generace Z samo.
čiže jdu dneska klasika nakoupit a říkám si, koupím Lalči kokino za to, že byla celý večer člověkem a nehrála si na Monserrat Caballe (či jak se jmenuje) s těmi všemi svými brikulemi mentála.
Dojdu do obchodu, vystojím řadu a říkám paní (taková důchodkyně, ale svěží na brigádě) - chtěl bych kokino pro holčinu, byla včera hodná, čiže tak.
A paní úplně roztála a hned na mě - to jste hodný, že myslíte na děti (děti, říkám si, te trubce je 23,ale ok), a co byste si tak představoval? A já že prostě nějaké kokino, abych v ní posílil tohle žádoucí chování podle Pavlovovy teorie, prostě behaviorální psychoterapie. Ona - (Pavlova teda přešla) aha, máme tady i čokoládky pro děti se jmény (zas si říkám, proč furt říká děti, té trubce je 23 a Lalču tam v regálu asi stejnak mít nebudete), jak se holčička jmenuje?? A já - Lalča.. A ona - aha, no to je zvláštní jméno, to jsem ještě neslyšela. (to se mi nechtělo ji vysvětlovat, už se za mnou řadily paní, že jsem tenhle evoluční experiment Matky přírody pojmenoval prostě zkratkou - rozmazlená lalinka čiže Lalča).
A kolik je holčičce... A já - 23 proč? A paní mi hodila to kokino jak tomu Pavlovovu psu, otočila se na dámu za mnou a Vy jste si přála paní??
a to jsem jí ještě neřekl, že taky ve slabé chvíli štěká jako rotwailler, popř. umí i opičku - makaka i s hopsáním..
-
-
„Fotbal je nevyzpytatelný. Manchester City
teď prohrál čtyři zápasy v řadě a řeší, aby se jim vrátili zranění
hráči. A je to City, které si může ukázat na kohokoliv. My řešíme celou
sezonu, že nemáme většinou čtyři hráče v každém zápase.“zdroj: https://infotbal.cz/frtala-myslenky-na-rezignaci-jsou-definitivne-pryc-teplicim-se-dycha-lepe/
proto taky říkám, že Mou je nej trenér na světě, protože uměl vyhrávat poháry i s méně kvalitními týmy. A tady v případě trenéra Frťaly NO DOUBT. Je to jednoznačně náš nejvíce nedoceněný trenér, vystřídal na tom místě trenéra Koubka, který už dnes slaví úspěchy se svým analytickým mozkem. Vzpomeňte, jak trápí Teplice jen doma všechny favority ligy.
Teplice taky hrály letos na Slavii nejlepší zápas, i v té sestavě, v jaké nastoupily a zasloužily si tam bodovat. Včera mě zklamal kolega Hyský, měl jsem ho za analyticky lepšího kouče, chtěl si to rozdat se Slavii na rovinu a na to nemá vzadu tým. Ale zase kdo čekal, v naší lize, že kolega Hyský jako slavista přijede do Edenu pro body a uzpůsobí tomu i taktiku??? :) ale hodnotím, co vidím.. -
-
Za znevážení jména fotbalu hrozí oběma
zákaz činnosti nebo pokuta. Disciplinární řád umožňuje v podobných
případech peněžitý trest do výše 50 tisíc korun, zákaz činnosti až na
osm týdnů nebo trest fotbalově prospěšné činnosti.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-narkli-sudi-ze-z-nich-tahl-alkohol-ted-hrozi-skalakovi-se-sladkym-trest-5040000
asi naše řády myslí hlavně ČESKÉHO fotbalu. :) A ten už má za sebou tolik kauz a ostudy, že tahle argumentace nemůže absolutně uspět ani v samotných řádech a tyhle podněty PŘÍMÝCH akterů jsou samo pak na místě.
Těžko lze obviňovat X lidí z toho, že z toho sudího cítili alkohol. To je několik povah a označovat Budějovice za tým lhářů, když na druhé straně tady ty ožralé sudí s prokazatelně intelektovým deficitem (nyní jsme to zase viděli u obsluhy VAR v Plzni, kdy jim ten systém vyhodnotil ONSIDE situaci, oni to pustili hlavnímu jako ofsajd, tak to člověk-divák neví, co si má myslet, když nezvládnou ani číst z té obrazovky fyzikálně kalibrované čáry) prostě pravidelně máme, navíc podléhající korupci, tohle by se mělo řešit diplomaticky nějakou nejnižší možnou pokutou a naopak do těch řádů dodat, že na vyžádání I HOSTUJÍCÍHO TÝMU, musí domácí pořadatel přivolat policii v takovém podezření. Vůbec nechápu, že to tam takhle nemáte. Nemůžete pak trestat ty, co se snaží o serioznost čs. fotbalu s vymizením všech těchto pochybných individuí nejen z řad sudích.. To je pak Absurdistán.. Alkoholici a korupčníci se vám pak vysmívají.. -
-
a u tebe stachanovče Neumanne jsem si zase musel potvrdit, že ta má životní úvaha o selekci svého okolí s myšlenkou, že idi.oti zkrátka zůstávají idi.oty a formují se z davů nespokojených (proto ty marxistické myšlenky, o tom jsem psal ve vlákně soudruha Tykače), je pro dnešní dobu a společnost zdravá. Ale nikdo nemůže zase říci, že jsem ti nedal šanci... :) bohužel mívám pravdu v podobných záležitostech.
Jakože ve fotbalové komunitě nečekám žádné lumeny, proto si vážím každého fotbalisty, který má rozum a zvláště v této době, kdy se věci ve společnosti lámou, tak z pozice mediální osobnosti umí ten národ směrovat k těm správným hodnotám. Bohužel takových je málo, chybí vám vzdělání, už tak jste snad přestali číst od slabikáře. A ono je pak jedno, jestli v přenosu prohlásí Sváťa Kuřátko, že je důležité vzdělání, když pak v následující větě samolibě tlačí autokratický Gruzínský sen v myšlence, že mě vytočí, aniž by si ten takyidi.ot uvědomoval, že nevysílá v takovou chvíli jen pro mou osobu.
Máte to myšlení kopačky hodně ohraničené v té vlastní primitivnosti a dost často jde bohužel o slavisty, proto tam asi po léta trpíte to nemanažerské vedení v minulosti tvořené soudruhy z čajny - taky jsem popisoval ve vlákně soudruha Tykače. Ten ekonomický model totalitní čajny skončil úplně jednoduchým pádem jejich populační křivky, pak už jen stačilo, aby se přidala další krize (realitního trhu, předtím selfconstruct covidová), jakože nyní už čekají jen na zasazení poslední rány od EU a USA s vysokými cly na ten jejich poslední fungující automotive byznys, podporovaný ale taky dumpingovými státními subvencemi, jinak by v té mezinárodní konkurenci neobstáli také..Stejně tak ty e-commerce online tržiště typu Temu, či jak se ty čínské second hands jmenují, čekají jen za zasazení poslední rány v legislativě EU tak, aby musely i ony platit CLA v rámci konkurenčního prostředí a nevyplatilo se jim balíčkovat, jakože netuším, co s těmito bude i v rámci změny domácí strategie u nové pětiletky soudruhů z úv KSČ, protože soudruzi vyhlásili odklon od šuntů a všech těch čínských nízkonákladových shitek, směrem ke kvalitě a inovacím, čiže tahle svá second hand tržiště asi hodlají pohřbít ještě předtím, než to udělá novela legislativy EU.
Snad se vám tady ten komunismus (autokracii), ve které cítíte šanci se dorovnat těm myšlenkově dál (vzdělaným, sečtělým), nebo je ještě tedy nejlépe předehnat vlastní stachanoveckou angažovaností pro stranu, nepodaří zpropagovat více, než to dovolí váš vydavatel a s tímhle nastavením vás vyrazí. Pešíra už ČT doufám z toho vysílání vyštípala, vyjde to levněji, než ty jeho rozumy do záznamu pak koncesionáři vystříhávat.
Veřejnoprávní kanál by se měl totiž i ve své sportovní části prezentovat inteligentními jedinci, kteří nemají problém navíc s češtinou, jako medium veřejné služby.. Navíc, když i takové ty fotbalové kruhy reprezentují a nabízejí (David Kobylík třeba), byť se takoví nehledají Zelí lehce což? :) další lumen veřejného sportovního prostoru a východní macho mystik.. tohle by si měl asi kolega Bossák přetáhnout na tu komerční platformu Canal plus a ujistit se, že za sebou do té ČT pořádně zavřel dveře. :)
Máš Neumanne definitivní BAN, celoživotní, nesnáším opravdu imbecily, kteří si v té své primitivnosti ještě rochní + v životě hrají navíc na sebe, ne na společnost, což už by bylo ale obsahem debaty o hodnotovém nastavení vás kopaček s intelektuálním deficitem. Jen netušíme tady, proč máte exhibovat ve veřejném prostoru, pokud nemáte, čím oslovit, inspirovat čtenáře, posluchače, diváky. Idi.otů je dnes všude okolo přehršel a svět na to brzy doplatí, nejen tedy společnost tady u nás o těch volbách. -
-
+ recyklační poplatek, což je věcí zase naší vlády, aby do něj ty čínské second hands shitky legislativně vměstnala a nekřivil se nám tady trh zejména pro naše e-commerce společnosti. Jakože doufám, že obchodní inspekce + potravinářská kontrolují tyhle čínské dary z pohledu zdravotní závadnosti, tohle beru za standardní proceduru 35 let po revoluci, kdy jsme si uvědomili jako společnost, že z toho Východu nepříchází jen ten mráz jako negativní, ale právě i tyhle zdravotně závadné, na koleni dělané komunistické cetky za pár babek, které vám vydrží sotva týden, ale soudruzi se vyhnuli clům a recyklačním poplatkům a udělali z vás jako spotřebitelů idi.oty v tom nákupu nekvalitního produktu..
Tohle nemají šanci na Západě totiž prodat, tam přemýšlí každý spotřebitel nejprve o kvalitě produktu. -
-
https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-software-temu-je-jednou-z-nejnebezpecnejsich-aplikaci-varuje-expert-40497161#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
a tady to máte vysvětleno i z pohledu bezpečnosti aplikací od našeho IT experta, což je i vysvětlením pro lumen slavistické fanoušky, proč si takové zboží nekupovat, byť vám ho tam východní dealeři bez rozumu soudruh Tvrdík se soudruhem Tykačem servírují v reklamách po většinu zápasu.
Týká se to i televizorů Hisens tedy, Huawei elektroniky (na to jsem už upozorňoval Moniku Bagárovou kdysi dávno, hned se z té reklamy nechala inteligentně stáhnout, než by vás a vaše soukromí předhazovala rozvědkám čajny jako spotřebitele), před těmito vyloženě varuje i naše BIS rozvědka, těch dalších tržišť z čajny, kde nakupujete ty levné čajna shitky, Tik Toku samo taky, všude, kde zkrátka vstupujete do těch čajna apek a nestojí vám to ve finále pochybnou kvalitou, kterou získáte, za to..
-
-
-
-
-
Kluci v Plzni u VAR videa, pokud vyhodnotíte situaci jako ofsajdovou, nemůžete pak dát záběr - ONSIDE 30cm, to pak ten krásný goal Souareho měl platit a já si to zase taky myslím pouhým okem. Ta noha Bohemáka byla totiž dál než cokoliv Plzeňáka, který to asi tečoval směrem k Souaremu. Ale systém vám to zjevně vyhodnotil jako platnou branku - postli jste ONSIDE 30cm. :D to svět neviděl, kolega Kovařík bude muset zas udělat školení.. ale ne někde v open space hotelu, ať se tam zas neztratí chlebíčky..
V Bolce jsem druhý poločas vůbec neviděl Vasila na druhé straně, ale budu věřit, že tam byl. Občas se teda vynořil jako Rákosníček z mlhy, že by se dala krájet. čiže pro Vasila příště reflexní vestu, pokud se rozhodnete v těch podmínkách na hraně fakt hrát. Sudí aspoň inteligentně do druhé půle vyměnil míč, ale na té půlce Sparty to bylo stejně fuk v té zadní příčně rozdělené polovině. -
-
aaa na Slavii oslavují revoluční měsíce, zřejmě zase i s delegací soudruhů s Pekingu, fotkou Lenina, a pěkně stylizovaně a na jednu dobu, jak to mají soudruzi v DNA. Soudruh Tvrdík se soudruhem Tykačem rozdali u vchodu pláštěnky, ještě jste si k tomu cirkusu měli pustit internacionálu nebo Poupata Michala Davida. :) Dostanete možná družebně pozvánku na oslavy Mao-c-tunga na to Náměstí "nebeského klidu" se zlatým hřebem popravami v amfiteatru.
Gandalfy máte ve vedení to jo. U nás, když to tenisti vedli k záhubě, tak je chachaři zaházeli tenisovými míčky a hnali z klubu, vy jste ale tak připosraní a vděční soudruhům, že jim ještě roky podstrojujete v jejich stylu + to tam vypadá jako v BDSM salonu Mauzolea Vladimira Iljiče dneska (jak jste v těch kondomech zabalení), chybí jen promítačka s diapozitivy z lágrů. Ale jsme v revolučních měsících holt.
My tady jsme opačné křídlo, nikdo by nešel na stadion, kde 90% času běží reklamy země "nebeského klidu" potírající prvky svobody, aktuálně se chystající teda na válku a obsazení Tchaiwanu. Tohle si řeště na SCHŮZI ústředního výboru rudé hvězdy Slavie se soudruhem Tvrdíkem a soudruhem Tykačem, ne s chachary... My tady máme rozum a nezapomínáme (50. léta měnová reforma,68., 89.) + s sebou chachaři tahají proto na výjezdy národní vlajky a symboly, protože právě nejsme prodejní.
děláte ze sebe kokoty, jestli jsme to choreo tady v území CHACHAROFOBIE dobře teda pochopili.. carpe diem, řešme raději jen fotbal, zbytek je o charakteru.
Dnes vedení Baníku neposlalo třeba ani jednoho hráče A týmu do Varnsdorfu, aby ten zápas probíhal fair-play.. čiže nepřesouvejte dlouhodobé charakterové problémy vašeho vedení na naše hlavy. Střídá se to tam jako papaláši na orloji soudruh za soudruhem u vás -
-
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-vtipalek-primel-ruske-ucitele-delat-cepice-z-alobalu-vyrobili-a-jeste-se-chlubili-40496696#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
čest..
-
-
-
navážu na včera níže napsané. Takový Mircea Lucescu má 79, tuším se nyní vrátil k trénování, Claudio Ranieri tolik, co pan Koubek a Carlo Ancelotti vypadá ve svých 65 jako pan Koubek o 8 let starší, což by mělo být pro něj taky vodítko.
Pak je tady ještě další zajímavá statistika. Pan trenér Koubek a ten jeho kvalitní trenérský tým NEBYL ještě poražen v normální hrací době v evropských pohárech!!! Trvá to už 2 roky, co zkrátka přišel do Plzně a v tomhle se může řadit jen k těm nejlepším světovým trenérům typu Pepa Guardioly nebo svého času Grande Mou, Carla Ancelottiho.
Ti ale trénovali kvalitativně týmy ještě o pár levelů výše právě.
téhle statistiky by si měli nejen čeští novináři všimnout, pač je unikátní a bezprecedentní u našich trenérů napříč historií českého klubového fotbalu, pač Plzeň už potkala pěkných pár týmů, které hrávaly nebo hrají Ligu Mistrů, popř. jsou elitními ve svých ligách kontra pořád je mít na paměti kvalita City, Chelsky pod Mou nebo Realu Madrid... :)
Když jsem psal včera níže v threadu o tom, že Plzeň není nucena prodávat, tak u Šulcíka nebo toho Adu asi bude muset. Na ně přijde několik nabídek a pak to bude o částce, to už Ada ví, že nemá cenu při tom, jak se prezentuje Plzeń i v Evropě, troškařit.. Ale za Adu asi seženou náhradu někde v Evropě snáze, u Šulcíka jako režiséra hry to může být horší, o tom ví své Slavie, která ho už hledá taky roky po Nicovi.
A tady asi překvapím jménem, ale kdo sleduje mé scouting picks (dnes je většina těch hráčů krom toho ve Slavii, Plzni, Baníku, popř. Bolce), tak překvapený nebude, pač mě na to místo Šulcíka nejvíce sedí Tkáč ze Zlína (tak jako jsem Baníku doporučoval vykoupit Zlín před minulým přestupovým - no Bužek je dnes už ve Slavii a Slon v Plzni). Stejně tak na pravý kraj by zapadl do té plzeňské mozaiky trenéra Koubka i povahově (pač mám pocit, že disciplína u hráče je pro trenéra Koubka ještě před jeho skills :) včera ale bylo vidět proč, hlavně na tom konci zápasu, kdy šla Plzeň z precizní defenzívy do brejku a vedení a dala Realu Sociedad hezké KO) Čerňák z Jablonce. Oba jsou bohužel náchylní ke zraněním, což je v realizaci takového tradu vždy problém.
Pak jsou už ta tradiční jména hráčů rovněž s herní inteligencí, které už jsem doporučoval Spartě, kde Rosa jde ale spíše zahraniční cestou historicky, tzn. Vasil - včera zase gol kvalitní portugalské Guimaraesi, Ladra nebo Ewe, asi i přesně v tomhle pořadí (pač těch Vasilových 10 a více asistencí za sezonu, to musí bít do očí, a to je v týmu ještě o level pod tou naší elitou, v kombinaci s goly bývá u dobré třetiny branek týmu za sezonu, navíc je to bojovník, hraje pro tým, i obranu by ještě jistě vybrousil), pač Ewe už má, jsem koukal 28, ani jsem netušil, že už je na tom věkově takhle. To už spíše, si myslím, dohraje kariéru tady u nás, pokud teda nebude chtít do obskurních lig jako ta arabská jen za výdělkem, pač tamní kluby ani nehrajou žádnou kvalitní evropskou soutěž, což musí být pro hráče rovněž demotivační a ta liga asi nemůže už jen z tohoto hlediska konkurovat evropským, vždy tam budou chodit dominantně hráči po 30tce zkrátka, jen se zabezpečit.. proto jsem byl skeptickým k tomu výhledu šejků na progress, který nepřekvapivě nepřichází. Do toho si ještě přičtěte nezájem diváků, vše je to zkrátka umělý svět, jako celá Arábie.. -
-
a to u toho Vasila ještě nepočítám 2. asistence, zkrátka kamarádi by vám potvrdili, že jsem tady kroutil hlavou, že ho nikdo nekoupil na konci minulé sezony, kdy ta jeho cena byla nejníže, pač má všechny atributy výborného obchodu - dobrý věk, bojovník, hraje pro tým, nyní už i reprezentant, nebývá zraněný a všude se chytil okamžitě, kam přestoupil, navíc má výbornou povahu do týmu, je to profík, četl jsem, že si najal mentálního kouče, drží životosprávu, tohle je podle mě největší manažerská záhada v lize. Ale Bolka z toho těží, jak může, že jí zůstává. :)
Tak jako vytěžila už z příchodu gratis Králíka. Dává goly a nahrává v pohárech, v těžkém zápase s Izraelci se už Bolce "zaplatil", což se týká v tomhle případě jen mzdy, byl to dobrý obchod. Taky jsem doporučoval před rokem a půl zhruba. -
-
+ ještě ten nový Francouz Simon z Pardubic mě zaujal, pak to po mně zopakoval i Jindra ze Slavie, čiže Slavie ho taky už sleduje. Ale než si všichni budeme jistí, tak to asi potrvá, pač si zranil koleno. Ale to je taky případně alternativa za Šulcíka.
Ještě mě už před rokem a půl či dvěma, jak jsem psal, zkrátka hned, jak ho Zlín nasadil, zaujal ten Gruzinec Načkebija. Pak měl problémy ale s vízy, strašně se to táhlo, ale to je kluk na křídlo, tahový, brejkový.
Ale toho bych znovu zopakoval do toho svého nového scouting sheet, kde jsem si přidal Ladryho z Bolky, pač se zase podle mě posunul a tohohle Simona s otazníkem zatím, pač jsem ho viděl zatím jen 2x, se přiznám, ale pokaždé mě přesvědčil.. Navíc o scoutingu Pardubic nelze moc pochybovat, je historicky kvalitním, jak už jsem psal. A z Jablonce ten Nebyla, to je podle mě taky velmi kvalitní hráč, který má perspektivu, jen je třeba s ním pracovat, má teprve 22, jsem teď koukal.
Enemeho už Libe asi nepustí, prý má i výborná data, ty já zatím nesleduju, mě musí hráč zaujmout na první dobrou, stejně jako holčina v modním byznyse, kde je to ale jen o té fotogeničnosti + povaze, v tom se ty obory s fotbalem jedině protínají. Ten fotbalový scouting je složitější s těmi všemi atributy, na které je třeba u toho kluka koukat.
Plus si Vasil platí ještě i kondičáka Jirky Lehečky - Radka Štěpánka.. Je to fakt profík, na tak pořád ještě mladého kluka to má v hlavě perfektně srovnané. Ale proto je taky odpočátku, co do ligy vstoupil, absolutní špička ligy (kanadské bodování) a ten jeho přínos Bolce je neoddiskutovatelným, což potvrdil i nyní nový majitel Bolky v rozhovoru, že z tohoto důvodu ho prodloužil. U nás pořád ještě nedoceněný fotbalista...
Tak jsem zvědavý, co tohle přestupové období, pač i když ta cenovka bude nyní výše, tak furt se při dobré dohodě (hráčské kompenzaci pro snížení ceny + popř. v kombinaci s bonusy-procenty z dalšího přestupu) tenhle deal do budoucna vyplatí, o tom jsem přesvědčen.. -
-
„Jasně,
výsledky jsou tristní. Dokud ale budu mít důvěru vedení klubu, budu
maximálně pracovat. . V týmu vidím obrovský potenciál. Mladíci Čoudek,
Brabec, Novák, Šigut a další mají našlápnuto k zajímavým kariérám.
Zároveň si uvědomuju, že potřebujeme posílit. Víme, kde nás tlačí bota.
Máme určité finance, cílíme na hráče v rámci našich možností. Myslíte,
že bychom nechtěli udělat Mbappého nebo Zlatana?“trenér Dynama František Straka
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-majitel-dynama-exkluzivne-kdyby-nepadaly-mrtvoly-ze-skrine-byl-by-klub-ekonomicky-v-pohode-5039805
tož toto by mělo být pro scouting Baníku. Zase jeden levný nákup v podstatě odchovance. Sam je navíc rychlý, v Baníku to zná, nebude drahý a Franz si myslím, stejně jako my kdysi s Pepou Ostrákem, když jsme ho scoutovali, že má potenciál. Navíc už si vyzkoušel ligu, už tam má něco odehráno.
Moc nevím, jakou má Baník scoutingovou, nákupní strategii, tohle mi do ní ale zapadá, jak ty nákupy hráčů sleduju, asi tam je nějaký budget a limit na trade..Navíc může pomoci i v 2. lize, kterou hrál a převyšoval, juniorka tam bude zachraňovat na jaře. -
-
Pozvánku do reprezentace obdrželo hned několik hráčů. Pro ně, ale i pro náš trenérský tým je to velká odměna.
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-koncert-baniku-potvrdit-vysledek-ze-sparty-bylo-necekane-jednoduche-rikal-rigo-5039850
tohle jde hlavně za Pavlem Hapalem. Už jsem kdysi psal, že kvalitní trenér se pozná tak, že umí hráče zlepšovat. Pavel jim umí ale i najít místo v sestavě, jsem rád, že se mu ta práce takhle zúročuje, protože už před touhle sezonou se dalo říci, že pro Baník udělal hodně už za tak krátkou dobu.
Doufám, že rozšíří tu soupisku, kde je to o 15-16 jménech, Baník to potřebuje dostat kvalitou přes 20 hráčů, pač těch soutěží bude příští rok zase hodně a kdo chce hrát o titul nebo poháry, být i v nich úspěšný, musí tu soupisku mít prostě čítající okolo 25 jmen.
Baníku se začne zúročovat i ta juniorka v 2. lize. Včera se mi líbil mladý Šudák, jsem na něj zvědav dál v těžších zápasech, ale něco v něm je. :) to už by byl 3. kluk z baníkovské akademie, což by bylo super i pro ty vzdělané trenéry, kteří ji tvoří, na což Baník taky před rokem najel, že chce maximálně kvalifikované kouče i u mládeže.
V tom béčku se mi líbil Komljenovič, snad se na něj taky dostane, ale viděl jsem ho jen v jednom zápase.
Gratulace tomu trenérskému týmu a Pavlovi, má fakt cit pro to skládání hráčů do té týmové mozaiky, to dělá trenéra velkým.
-
-
-
-
-
Ten Diouf musí zabrat hlavně v obraně, s tímhle fakt do Premier league nemůže, vůbec by tam nestíhal. Slavie by si ho měla ještě piplat, určitě není připraven ještě na přestup do velké ligy.
Slavii táhnou pořád staré páky. Dnes hrál vynikajícím způsobem Bořa. On má smůlu, že vyletěl tak pozdě, jinak to je hráč klidně do té Premier league s tou jeho intenzivní, silovou hrou. Od něho by se měl ten Diouf učit, pořád ty kluky nalevo srovnávám s Bořou, ani Juras nebyl lepší, teď se to venku ukazuje. Bořa má určitě evropské parametry, škoda toho věku.
Ale líbí se mi, jak se naše týmy už vyrovnají té špičce evropských lig v té intenzitě hry + fyzické připravenosti. Plzeň i Slavia dokonce i místy ten Frankfurt přehrávali, Plzeň ukázala, jak má natrénováno a překlopila to do té remízy tehdy na konci. Dnes si ale Frankfurt zasloužil vyhrát, měl více šanci. Ukazuje se dobré rozhodnutí Slavie podepsat Kinského. Byl jsem v šoku, když s tím tak váhali a licitovali s ním. Je to jeden z našich největších brankařských talentů historicky, i vzhledem k věku. To už jsem ale psal, když byl ve Vyškově. šikovný kluk, chytá hezky technicky. Jestli bude na sobě makat, tak to bude hvězda podobně jako Čech. -
-
Plzeň zraje jako víno a ten silný trenérský tým pana Koubka má další super skalp.. Nevím, co má pan trenér Koubek v plánu v důchodu, ale podle psychologů je nejlepším lékem na dlouhověkost zůstat činným co možná nejdéle a hlavně ve společnosti, nejlépe mladých, zkrátka v interakci s lidmi, což mu ta současnost splňuje. Už jsem to psal dříve. Dokud mu fotbal bude dělat radost, měl by zůstat a případně zemřít jako Pepík Hnátek na tom hřišti. :)
Plzeń je podle mě nejdál z těch našich klubů. Protože tam dlouhodobě funguje scouting + se přidal nyní kvalitní trenérský tým, ten tým už se sehrál, budou z toho teď těžit, mají tam kvalitní scoutingové oddělení, které ještě posílili panem Říčkou, Ada je manažer, který disponuje selským rozumem. Kdokoliv z toho soukolí vypadne, bude to pro Plzeň ztráta, protože ještě nejsou na konci té společné cesty.
Ten tým je už zkušený, do něj se řadí noví kluci jako ten Adu, který má neuvěřitelnou stabilitu. Jestli se dělají ve Štruncových sadech stabilizační cviky, tak on v tom musí být top. Hráč pro mě pro Premier league zase více než ten Diouf současnosti. Ta zkušenost byla jinak vidět tady u nás v Ostravě. Pač Baník nehrál zle, mají navíc kvalitní ten základ, ale Plzeň si to uhrála zkušeností.
Ta kvalita se pořád zkrátka rozrůstá, mají ten kádr široký, velmi silnou lavičku, dnes se to zase ukázalo, kdy hráči z lavičky rozhodli. Souare tam výborně vystihl tu nepřesnost Španělů. Plzeň se může spolehnout na vícero hráčů, tím vítězila Sparta v minulých 2 letech. divil bych se, kdyby nevyhráli letos nebo příští rok titul, se přiznám. Pač rozprodávat se asi nechystají, nemají důvod, pokud nebudou mít adekvátní náhradu za ten post, vydělávají v Evropě, vydělali na přestupech, ta zlatá éra přišla s trenérem Koubkem, hodně těžko by se mi ho zbavovalo. I kdybych měl zaměstnat jeho manželku v klubu jako jeho asistentku, aby byli ve dni spolu, tak bych to udělal, aby měl ten servis seniora (kávičky s ní ve volné chvíli, svačiny, procházky po Plzni, nevím, jak dlouho bývá na stadionu, asi ne málo času), který si užívá té závěrečné části života s rodinou, jak by to mělo být.
Ale jen zůstat doma, přestat taky namáhat hlavu-mozek, to v tom seniorní věku opravdu zabíjí. Jsou na to už i gerontologické výzkumy. :) Proto se dnes tak rozjely ty senior cluby, u nás jim město staví už nízkoenergetické, moderní budovy, mají tuším i zadarmo knihovnu, ne náhodou právě. :) čtení ten mozek taky procvičuje.
Trenér Koubek tohle nepotřebuje, pač má Viktorku, měl by zůstat, dokud mu to nezakáže ne manželka, ale lékař. :) Nejhorší by bylo, kdyby doma seděl a litoval toho rozhodnutí v takových chvílích, kdy by ta jeho Viktorka hrála tyhle velké zápasy a on u toho už nemohl být.. -
-
navíc zapojují i mladé z akademie - mají v týmu všechny věkovky, dnes Palusku, z čehož jsem měl trošku strach v takovém zápase, ale pan Koubek evidentně ne a kluk to zvládl velmi dobře.
Líbil se mi Cadu, ale i Jemelka. A jak jsem měl obavu o Šulcíka, aby se nezranil, pač se mi zdál na Slovácku trošku přešlý, tak dnes zase hrál to svoje a dával důležité balony.
Plzeň je ale vycvičená, bylo to vidět na tom konci zápasu, kdy San Sebastian přitlačil, ale u každého toho Španěla, který střílel, byli najednou 2-3 Plzeňáci, jde tam vidět ta morálka týmu v takových chvílích. A zase Plzeň ukázala, jak má natrénováno, kdy může hrát až do konce a ty zápasy překlápět na svou stranu. A to ještě mají nějaká zranění. Až budou aspoň z 95% komplet, tak to bude jízda i ligou, pač trenér Koubek může točit sestavou, z lavičky ten tým neztrácí sílu v zápase, budou to lámat na konci zápasů pravidelně, kdy už bývají soupeři unavení a ti jejich nej hráči ze hřiště.
-
-