V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
„Po odchodech Kinského, Juráska a Ousoua máme v příjmech za přestupy 25
milionů eur, což je možná rekordní rok v celé naší desetileté historii.
Ani necítím malinkatý tlak někoho prodávatzdroj: https://infotbal.cz/slavia-odmitla-uz-dve-nabidky-na-dioufa-z-premier-league-tvrdik-potvrdil-zajem-liverpoolu-a-chelsea/
Jarda rozviji pohadku Tisice a jedne noci o Diouffovi.. :D Jardo, v obchodě to funguje tak, že dokud neni na stole zavazna nabidka, nebo spiše smlouva, tak neni nic.. dal Live nebo Chelska na stul byť jen to, co ten blaznivy Crystal Palace??
nedal, pač mate velke oči a ten hrač tuhle hodnotu, kterou v něm vidite, prostě nema aktualně ani v jejich očich - je hezke tenhle fakt ale natirat tim,že Jardo nepotřebuješ prodavat :).
a tu cenu nema, protože mu chybi individualni technika, což je tak nějak zaklad fotbalu. v Premier league by opravdu hořel, je dobře, že jste ho tam ještě neposlali. Nema s talentem Nedvěda, Rosy, ale i Kinskeho bohužel nic společneho...je to vše wanna be s nim. proto ho každy jen zatim sleduje, psal jsem,že bych za něj nedal vice než 100mio aktualně a vysoke bonusy a procenta (ale to jen,kdyby na mě tlačil tym, že nikoho jineho nemame po světě vyhlednuteho,což je nepravděpodobne. jinak bych stal taky na čekačce a jen ho sledoval, typicky hrač pro sledovani, pač neni hotovy, proč se hnat do obchodu - a proto dal o Crystal Palace..), protože prostě nikdo nevi, kde bude za rok,dva..
Psal jsem, že umět tohle za rok,dva už neni zajimavy..ted je to o tom jeho věku, pač na 19let je opravdu šikovny v branění, ale někdy souboje dokaže vypustit pravě,což přičitam ale věku a vyborně kope standardky, to je jeho zasadni skill - kopaci technika..
ale jinak nic bohužel nema. proto směrem dopředu z 15zapasu jen jeden gol..a to je tady u nas přitom v silnem tymu, vubec ne na urovni Crystal kontra jejich pozice v Premier league..
Na druhou stranu oceňuji jardu v P.R., pač co nuti Crystal přihazovat cash, pokud dopředu vědí, že nemaji konkurenci, to bych potřeboval vysvětlit od jejich obchodniho ředitele.. od sportovniho pak, jestli jsou opravdu scoutingově v tak zoufale a bezvychodne situaci, že se zasekli na tomhle stale ještě nedokonalem a hlavně neprověřenem Diouffovi - 15 z/ 1 jediny bod v elitnim čs tymu.. jarda je pěkně vyblaznil, podobně jako nedavno Benficu :)obchodni hloupost a risk je, že Jarda věři momentalně te sve fatamorganě o 750mio či kolik za tohohle vskutku Peleho, kt si vysnil a nebere tu vysoce štědrou nabidku Crystalu, kde by mu mělo, stejně jako tehdy v připadě Benficy, zablikat, že to bude asi fantasticky deal, a jednaji s jelity, pokud vedle neni ani vzdaleně konkurenčně stejně štědra nabidka a borci stejně přihazuji jako Řepka se Zelenkou u rulety :) ten hrač se může zranit a jak ho tak pul roku sleduji, tak pokrok v te technice nevidim, tzn cena nahoru už nepujde a spiše bude s věkem klesat.
Ještě sis s těmi takymanažery z Crystal měl tedy Jardo dohodnout nějake vyšši bonusy + procenta a ono by tě to na tu pulmiliardu imaginarně na papiře dostalo, pokud by kluk prosperoval, ale spiše by sis to Jardo odfajfknul jako u jurase, coby zdařily obchod ve svuj prospěch, což neni pravda tvuj problem, že na druhe straně nemaji rozum a neumi počitat.. tohle našlapovani opravdu nechapu z manažerskeho pohledu a ještěže Tykač nerozumi taky obchodu, a ma na tohle manažery, pač jinak bys asi letěl, pokud se ten kluk nedejbože zrani nebo ta jeho cena spadne třeba na polovic, pač přijit o stovky milionu, za to by vyhazoval i kolotočař Kočka z Matějske..
ted jsem psal o finfluencerech, ty jsi takovy finfluencer ve fotbalovem prostředi, pač jmenuješ jen stranu Ma dati, a tam jste ještě malem o toho Kinskeho přišli, ale nebereš v potaz tu stranu Dal,tzn tj těch 100fotbalistu Slavie na scouting sheet a naklady na ně po hostovačkach a hlavně teda utěky - červika, Riga, ewertona namatkou, ktere jdou pravě do těch stamilionu, o kt slavie přijde, a to jen za posledni dobu. Tj opravdu tak pro ten influencersky bulvar - kudy běži Novotneho zajic, nic pro začinajici manažery... :) -
V Plzni však bude bojovat s velkou konkurencí v podobě Cadua (27),
Cheicka Souarého (22) či Milana Havla (30). Schopný je nastoupit i na
křídle.zdroj: https://infotbal.cz/doski-miri-do-viktorie-plzen-prestup-muze-byt-realizovan-behem-nasledujicich-dni/
tenhle přestup může dávat logiku jedině v tom, že někdo právě z té trojice (nabízí se Cadu) naopak odejde a Adovi na něj přišla výborná nabídka po tom, jak se výborně Plzeň v pohárech na podzim prezentovala a vlastně už 2 roky prezentuje pod trenérem Koubkem, pač je pravdou, že jestli někde nepotřebuje Viktorka posilovat, tak je to právě ta levá strana, nehledě na to, že mají přetlak i v křídelních prostorech, tzn. i alternace s vysunutím někoho z těchto na křídlo rovná se pořád přetlak.
Spíše by potřebovali posílit na té pravé straně + na šestce ještě, aby toho nemuseli Kalvach a Červík odehrát tolik, Sojka pak ještě nedorostl jako alternace..
Ale pick je to dobrý, o Doskim jsem psal tuším před 2 lety a měl ho na svém scouting sheet, může v o level, dva lepším klubu s pohárovými ambicemi dostat ze sebe ještě více. Ve Slovácku se vývojově fotbalově zastavil, mám ten pocit. -
-
https://infotbal.cz/memic-bude-druhou-zimni-posilou-viktorie-plzen-ktera-vyuzila-bliziciho-se-kontraktu/
Memič je další zajímavý pick, já o těch Karvinských nepíšu, pač jako u jasného Mosese, který je výborný obranář, tak i tady u téhle komety nejen posledních zápasů, počítám, že půjdou automaticky do Slavie, Karviná je taková Slavia B nyní. Tohle je velké fopa Slavie, protože tohle je opravdu zajímavý, moderní hráč a zase výborná informovanost Ady, kdy ho ten deal nevyjde ani draho.
Plzeň má nejlepší kádr v lize, i s těmito posilami a půjde za titulem i s uzdraveným Kabongem a Durosinmim..mají pro to všechny předpoklady i tou šířkou kádru, sehraností, byť počítám, že někdo přeci jen odejde, tipl bych si toho Cadu, že na něho budou mít už nabídku, může se stát ale, že i jeden z dvojice momentálně nej dvojky šestek v lize - Kalvach, Červík. Proto Ada taky jde po Syllovi z Vyškova, si myslím..
Plzeňský scouting jako jediný v lize chápu snad ze 100%. :)
-
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-viktoria-plzen-titul-jan-boril-zraneni.A240516_090951_fotbal_jicale nestane se Jindro vůbec nic, Sparta titul získá. Bolka hraje nyní opravdu špatně. Už na Baníku a nyní i proti Slovácku. Sparta by musela podat opravdu mizerný výkon v Boleslavi, aby to tam nedotáhla. Musíte si to na Slavii srovnat, je tam spousta nedostatků v managementu..Plzeň má za sebou hodně zápasů, ta koncentrace už taky u nich klesá na konci sezonu, mají před sebou ještě jeden vrchol - finále poháru, včera se to projevilo. Těžko se hledá motivace, pokud o nic v lize už nehrajete a nechcete se hlavně zranit před bojem o důležitou trofej..
Na co ještě?
S kolegy jsme se v týdnu dívali na
utkání rakouské ligy mezi Salcburkem a Sturmem. První s druhým, něco
jsme tam sledovali. A můžu říct, že náročnost české ligy je daleko
větší. Po technické stránce jsou možná tyto soutěže vyspělejší, ale na
zápasy, jako byl ten na Spartě nebo doma s Plzní, je nutné být
připravený mnohem všestranněji. Kontaktnost, důslednost, soubojovost,
rvavost a používání těla jsou v české lize úplně na jiné úrovni. Dřív se
týmy možná spoléhaly na jednu dvě silné stránky a pár individualit, teď
ale musíte být komplexní od běžecké a soubojové stránky až po tu
taktickou. Tím neříkám, že zápasy v Česku jsou nutně koukatelnější, ale
celý fotbal u nás šel hodně nahoru, což je zásluha všech lidí okolo něj.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-viktoria-plzen-titul-jan-boril-zraneni.A240516_090951_fotbal_jic
s tímhle souhlasím. Dával jsem něco podobného nedávno do kontextu s Hancim, který tady hořel a v holandské lize září + srovnával druhou polovinu holandské ligy s týmy naší druhé poloviny tabulky a podle mě by dobrých 10-11 týmů holandské ligy mělo problém se v naší lize udržet. díky všem těm faktorům, co Jindra výše popisuje stran její náročnosti. V Holandsku se hraje otevřeně, taktika se moc neřeší. jde to vidět asi i na 2. lize, kterou jsem ale neviděl, kde září zase Dominik Janošek, který tady měl problém se taky prosadit + z hlediska bránění, což jsem mu vyčítal coby slabinu, protože pokud nastupujete ve středu pole, tak odtud je to pro soupeře nejkratší cesta k vaší bráně. Tam proto hraje výše, než hrával, na křídle, kde bych ho viděl i já, pač se mi zdá typově něco jako Roman Potočný z Brna, který tohle prokazoval hlavně v Liberci kdysi. Taky má slušnou kopací techniku. -
-
https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/oscar-dorley-muz-zapasu-slavia-plzen-reakce-treneri-hraci.A240515_220919_fotbal_mama
Oscárka mám dlouhodobě rád, opravdu výborný fotbalista.
-
-
Ano, má strašně silné hráče na balonu,
ale chyběl mi u nich nápad, kdy by nás rozebrali. To je od Sparty asi
málo. Nechci nás snižovat, dobře jsme bránili, ale je vidět, jak jim
chybí Haraslín s Birmančevičem,“ hodnotil soupeře Tomáš Vondrášek
z Dukly.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-dalsi-rana-pro-spartu-haraslin-letos-dohral-zraneni-navic-zasahlo-i-dalsi-oporu-5041182
paradoxně si ale myslím, že to nyní nebude vadit, pač Sparta je komplet aspoň vzadu (Sorensen snad nemá nic vážného s tím svalem, mohl by už být zpět v jednom z těchto dvou zápasů) a Poláci (Karviná i Bohemka, kteří je nyní čekají) hrají rigidním, otevřeným stylem, který navíc Spartě vyhovuje.
Ale jinak je to to, co jsem psal před pár týdny (nedejbože, že se zraní Šulo a Birma) v odůvodnění toho, proč musí Rosa nakupovat křídla a dávat výpovědi stávajícím hráčům na tomhle postu, které bude třeba zobchodovat. A měli by to být v nákupech prověření hráči raději i kvůli atmosféře v týmu, teď moc není doba na zkoušení.. -
-
Zákrok Holeše 100% pentle - nezasáhl míč, rozhodil hráče ve vyložené šanci přehrazenou nohou. To bych chtěl vidět ještě jeden předchozí zákrok Zafa ve vápně. To, co vy tragédi v černém pískáte uprostřed hřiště, to musíte i v tom vápně, jednoduchá trojčlenka, lumeni..
Slavie je tuze marná za prvních 20 min., nikoho v lize neválcuje, dvě šance za první poločas, stejně jako Libe. Ten match zase bohužel ovlivnili zřejmě účelově sudí, pokud byl ten zákrok Zafa penaltový, tak hned 2 neodpískanými penaltami.
škoda na ty zápase Slavie letos koukat.. A nikdo se tím nezabývá, přitom soutěž neregulérní, jde i o úplně jasné zákroky navíc
-
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-po-sezone-na-prani-vedeni-skoncim-prohlasil-kozel-5027697
trenér Kozel tam udělal ale super práci. Viděl jsem Libe zase až teď na konci sezony více a hodně se zlepšili od toho zápasu s Baníkem zkraje sezony. Hodně kluků tam vyrostlo pod ním. Myslím, že nebude mít nouzi o nabídky teď, ale asi bude náročnější stran výběru týmu a jeho ambicí. Naši trenéři jdou nahoru poslední roky, proto se i zlepšuje takhle liga. :) jakože trenér Kozel už se mi líbil kdysi na Dukle..ta pod ním hrála taky pěkný fotbal -
no na Turky takticky máme, nechávají úplně volné kraje Portugalcům, vůbec se nepoučili z našeho zápasu, asi nekoukali. Hrát v trojce vzadu a nestahovat se do pětky do obrany, při jejich invenci směrem dozadu, kdy se jim lépe běhá spíše nahoru, to nemůže pro ně dopadnout dobře. Dnes to mají Portugalci piánko, jsem na ně zvědav dále v turnaji proti velkým, takticky vyspělým týmům.
Jenom to s Turky bude horší do obrany, pač oni jsou výborní technicky a gol tam může dát prakticky každý, stejně tak z rohu mají vysoké hráče i vzadu. Každopádně trefit den jako mají dnes a nic není nemožné. Oni jsou fakt náladoví.. -
Jak potvrzují zdroje inFotbal.cz, Karvinou posílí Samuel Šigut (22) z Dynama České Budějovice, kde nemohl naplno prodat svůj potenciál a na podzim se svezl se špatnou výkonností celého týmu směrem dolů.
Díky své perspektivě ovšem zůstává zajímavým hráčem pro několik klubů
v nejvyšší soutěži a z nich byla nejrychlejší právě Karviná.Velkým otazníkem ale je, jak bude přestup vnímat bývalý majitel Dynama
Vladimír Koubek, který se dožaduje klubových akcií v plném rozsahu.
Pokud mu je současný vlastník Dalibor Jirka vrátí (nebo mu je přiklepne
soudní rozhodnutí), může teoreticky zpětně transfer napadnout.zdroj: https://infotbal.cz/karvina-dotahuje-nahradu-za-memice-prijde-sigut-z-dynama-ceske-budejovice-milionova-castka-se-jeste-bude-delit/
no tohle může být výše právě problém, proto jsem chtěl, aby ho vydealoval Baník za ten dluh, který vůči nim Budějky mají. Tam není o čem, dluhy se musí platit.
Tohle může být nakonec zneplatněno, hlavně, pokud Budějkám třeba zastaví přestupy - tady asi fotbalová asociace spíše než soud předběžným opatřením, pač soudy se nemohou míchat do záležitostí fotbalových svazů - rules UEFA.
Je fakt ale, že máme s Martinem Hyským stejný pohled na mladé talenty, už dal šanci Samkovi, jsem rád, že čtu, že o Sama mělo zájem vícero klubů, upřímně jsem nechápal, že ho z těch Budějek nevykoupí, pač zase tolik hráčů se tam vykoupit už nedá..Ten hlavní výprodej už proběhl minulé přestupové, jak jsem psal, že podle mě odejde min. 5-7 hráčů, což se stalo.
Ten styl Martina by navíc Samovi měl i sedět, pač je rychlý, tahový, brejkový, pro něj určitě dobré rozhodnutí stran konceptu, jakým Karviná hraje, navíc bude už zase blízko domova. Jen opravdu nevím, jestli se v Budějkách nyní nezaseknou hráči do konce sezony, díky sporům dvou jihočeských seniorů...
Podle mě ještě variantou, že se ty peníze za přestupy hráčů v tomto přestupním období dají do advokátní úschovy, než se spor mezi těmito dvěma seniory vyřeší, dá-li Bůh do jejich skonu, a bude se brát ohled na kariéry hráčů, kteří s jejich egy nemají nic společného a kariéra jim běží. Tohle může být ale pro hráče problém, pokud se nedohodnou, nebo se to neudělá tímhle způsobem.. -
-
„Samuel je kluk z regionu, stáli jsme o něj i díky jeho rychlostním a
technickým dispozicím. Jsem přesvědčený, že rychle pochytí návyky, které
požaduje Martin Hyský a bude se mu u nás dařit,“ řekl sportovní ředitel
Lubomír Vlk pro klubový web.zdroj: https://infotbal.cz/karvina-potvrdila-prichod-siguta-transfer-z-ceskych-budejovic-vyjde-na-6-milionu-korun/
ať se ti Same tady zpátky doma daří a jsi zdráv... pokud tě tady ještě někde potkám, tak si to řekneme osobně, než odjedu definitivně z města. Držím palce a budu tě v tom omezeném čase, který budu teď už bohužel pro ty záliby jako fotbal mít, i tak sledovat. Určitě si udělal dobře, z těch Budějek je nyní hlavně asi nutné odejít. Ale herním stylem určitě dobře, Karviná a ten styl Martina bude sedět. :)
Rozhodnutí Dynama prodat jednoho ze svých top hráčů do Karviné se
nelíbilo Ivu Táborskému, bývalému manažerovi týmu a do roku 2020 členovi
kádru jihočeského celku.zdroj: https://infotbal.cz/emilio-bravo-obul-se-taborsky-do-kristka-sigut-odesel-a-dalsi-jsou-na-rade-kladrubsky-se-pridal/
samá hezká slova od bývalých hráčů, dnes manažerů klubů, o tobě, Same. Tak bych si s Pepou myslel, kdyby ještě žil, že půjdeš ještě výš, byli jsme o tobě přesvědčeni, nakonec v té lize jsi, byť v Baníku to, bohužel zatím nevyšlo...
-
-
Do roku 2035 by se podle odhadů měl tento podíl
zvýšit na 30 procent, což v zemi vyvolává mimo jiné debaty o navýšení
věku odchodu do důchodu, uvedla agentura AP.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-pocet-obyvatel-ciny-loni-klesl-tretim-rokem-za-sebou-40504989
proto jsem psal, že tohle v pořadi už druhe masivni navyšeni věku odchodu do duchodu už v čajně dost pravděpodobně přinese soc nepokoje, už nyni totiž navyšovali o 3 roky v obou pasmech. činska ekonomika navic stagnuje, v mnoha ukazatelich je v červenych čislech, a to ji čeka ještě min 60% zavedeni vyvoznich cel od Dona a USA, jakože se už vi, že na zakladě teto informace už vice jak 50% amer firem diverzifikovalo sve dodavatelske řetězce a činske firmy z nich logicky s předstihem vypustilo, což čisla činske ekonomiky jistě v tomto roce velice zasahne.
jakože s těmi čisly už tamni centralni banka tak velmi žongluje a vyfabulovala nyni 5% růst za minuly rok, coby pro analytiky vzhledem k negativnim pruběžnym udajum o činske ekonomice v pruběhu roku vyloženě fantasmagorii. I tak je tohle čislo nejnižšim od roku 1990 a ukazuje i tak na aktualni problemy činske ekonomiky, kt raketově rostou pravě mandatorni vydaje (duchody hlavně - populačni krize )a vyrazně klesa domaci poptavka obvykle tahnouci v těžkych časech.. -
https://infotbal.cz/nahrada-za-reznika-viktoria-plzen-si-vytipovala-noveho-beka-ve-slovanu-liberec/
Ghali se mi taky líbí, ale mívá zkraty, i v bránění, mrkněte se ještě na to pořádně. Poslední dobou se mu navíc vůbec nedařilo. Tak jsem ho teď nejmenoval. Ale když má den, tak je to rozdílový hráč, to je pravda.. Mně se spíše líbí Čerňák na tuhle pozici. :) výborný hráč -
Čtyřiadvacetiletý Macháč si připsal
čtvrté vítězství nad hráčem z elitní světové desítky. Před dvěma týdny
porazil v Šanghaji Španěla Carlose Alcaraze, v květnu zdolal v Ženevě
Srba Novaka Djokoviče a v březnu předčil v Miami Rusa Andreje Rubljova.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-siniakova-je-v-kuang-cou-ve-ctvrtfinale-5038836
tak Tomáš už porazil pěknou řádku hráčů, kteří v té TOP 10 byli nebo by měli být - Big Foa, Tommyho Paula už dokonce 2x, Stana Wawrinku 2x, Fouňu, Gasqueta, byla jich už pěkná řádka. Ale dnes hrál zajímavý zápas, protože jeho většinu nebyl určitě lepší a musel se popasovat s novou rolí - hrát z defenzívy, pač bulharský baby Federer hrál fakt výborně, Grigor byl ve formě, Tomáš nehrál určitě svých 100%, ale tím, jak už je to světový hráč, tak to zlomil na svou stranu na konci, a jestli byl na druhé straně chlápek, kterého odborníci nazývali za největší talent světového tenisu a nástupce Rogera, tak Tomáš hrál jako Andre Agassi ty bekhendy po lajně a křížné.
Takhle hrál fakt Andre v rozhodujících momentech, hodně mi ho připomíná, když začne hrát to svoje peklo. :) Před zraky maminky to dohrál fakt jako světový hráč a vyhrál i zápas, kdy by Grigorovi tenhle výkon proti jiným stačil na výhru.
Mamka z tebe musí mít radost. četl jsem rozhovor s ní a tátou, je to pro ně zadostiučinění, že tě podporovali a Česko může být taky rádo, že se tak dělo a poděkovat jim. Tomáš ještě ukáže velké věci. :) gratuluji, dnes to byl special zápas, pro sebevědomí jsou tyhle matche nej. :) pač když je na druhé straně ten den lepší hráč, tak tohle už zlomí fakt ti nej na světě, takhle i tak vyhrávají-li zápasy Roger, Nole, Rafík, když se jim nedařilo nebo proti nim hrál kvalitní hráč lépe, dominantněji. :) dnes to byla nová role z defenzívy.. :)
-
-
a Menša taky skvěle, v 19ti letech se dostávat už takhle daleko na turnajích, Kecma je navíc slušný hráč, nepříjemný. Je super, že s Tomem dokážou porážet kluky jako Grigor, byť Menša ho měl ještě, když Grigor nebyl takhle rozjetý, jak je teď. Ale roste z něj taky hráč úrovně Tomáše, který může porážet pak ty nej na světě. Taky gratuluji, mohli byste oba až do finále, i když Tomáš to má vražedné - teď Draper a pak asi Saša, se kterým bych to srovnání chtěl teda vidět, další obrovský talent světového tennisu. :) tohle bude asi nej éra českého mužského tennisu, jestli kluci zůstanou všichni zdraví.
-
-
Místo toho hosté dovolili snížení a to už společně s horkou
řeckou atmosférou šlo jen těžko vydržet, zvlášť v oslabení. Je to ale
obrovská škoda, zvlášť kvůli výkonu v první půli.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/evropska-liga-3-kolo-paok-solun-plzen-online-zpravodajstvi.A241024_164052_fot_pohary_tals
no dnes si to náš fotbal vybral vrchovatě.. Slavia hrála remízový zápas, ve 2. půli byla i lepší, ale může se podle mě tetelit, ten Michez se mi páči :), velmi šikovný hráč, podle mě za poslední dobu jediný zahraniční hráč, kterého bych zodpovědně podepsal, ještě čekám, co ukáže ten Botos, líbil se mi z videa. Oscarka už neudrží, hrál zase výborně a v tom středu bude Slavii hodně chybět.
Plzeň měla vyhrát, to nemá cenu ani komentovat, byli 70. min. lepším týmem, pak v 10ti tutovka, zase se ukázalo, jaký je trenér Koubek analytik, pač na PAOKu a v Řecku obecně na tom elitním týmu takhle zahraje málokterý tým. škoda no..
Bolku jsem neviděl, ale snad si to náš fotbal vybral tohle kolo -
-
jakože tento Michez by mohl v tom středu pole možná i toho Oscarka nahradit, včera hrál myslím zase o post výše než v Jablonci a vypadá taky asi na univerzála.. málem tam Lingiho vůbec nepustil včera, jaký výkon zase podal..
-
-
-