V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Obchodníci stahují z regálů produkty známého MMA zápasníka, řada značek oznamuje, že s ním přerušuje spolupráci.
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-irsko-se-odvraci-od-mcgregora-zapasnik-po-verdiktu-ztraci-podporu-i-penize-265563
no konečně vám to došlo, už jsem si myslel, že dnes je marketingem fakt vše. Zase úplně z každého idi.ota dělat celebritu nemůže být veřejným zájmem ani v takhle narušené době s iracionálním hodnotovým žebříčkem. Ještě bych ho poslal DPD v balíčku na Východ, bez zpáteční adresy.. ať ho soudruh Putin využije třeba na frontě.. U nás se na "seznámení" s ním stojí, jak už jsem psal, FRONTA mezi chachary.. dlouhodobě..
navíc, co sleduji MMA, což není zase tak dlouho teda, tak tenhle nýmand nevyhrál jediný zápas a naopak dostal 2x pěkně naloženo.. to by pak mohli založit odbory i klauni z cirkusů a táhnout do ulic za podobné ohodnocení -
-
v duchu východní macho výchovy čiže s Nepálci na frontu..
-
-
Velmi aktivní skauting tam provádí i evropské velkokluby jako FC Barcelona, Atalanta Bergamo nebo další. Tak tomu dříve nebylo, konkurence se zásadně zvětšuje, transfery zdražují.
„V jistém smyslu se podařily věci nad moje očekávání. Podařilo se
sestavit dobrý a výkonný manažerský tým. Přináší to výsledky v řadě
oblastí,“ řekl Říha pro slávistický magazín HALFTIME.
i v té oblasti korupce sudích. Policii se bude hůře zaměřovat, pokud se tam objevila nová jména ve struktuře a už to není jen o kontaktu kolegy Bílka, díky kterému a jeho nízkému trestu za korupci v té kauze Vyšehradu se nyní rozpustila i Etická komise svazu, která požadovala přísnější tresty.
Ten první odstavec pak nepotěší Ondru Kaniu. Je to to, co jsem mu psal, že tohle už běží desítky let a dost pravděpodobně neobjevil Ameriku. A když je velká konkurence, snižuje i naději pro najití těch zajímavých prospektů a hlavně to vždy zvyšuje na trhu ceny těch hráčů, protože i v té Africe umí počítat - tam zvláště. Celá Afrika je o tom druhou stranu podojit, dost často i napálit, proto jsem Ondru upozorňoval, aby ty kontakty prověřoval, popř. se v rámci počátku fungování na tomto obchodně hodně divokém kontinentu spojil s tím kolegou Brožkem.
Na příkladu Slavie, která tu Afriku pořád teda dělá (člověk si ani nevšiml, jak málo za tu poslední dobu přivedla právě těch kvalitních hráčů, i ten Diouf ještě není hotovým hráčem a budeme všichni koukat a ani nedutat, kam a za kolik nakonec odejde), tzn. už roky, Ondra zase vidí, že pasivní byznys z toho udělat určitě teda nepůjde. Anebo ve Slavii mají slabé scouty, jinak tu stagnaci tímhle směrem popsat nelze...
kolega Brožek skončil ale v Olomouci, šance pro Ondru ho získat pro klub a pak už jen doufat. Ale v té světové konkurenci to moc dobře nevidím ani takhle. Bude ale hned u kontaktů, které by jej neměly podvézt, což na africkém kontinentu bohužel hrozí v každém okamžiku a i v rámci jiných oborů činnosti než je ten fotbal.. :) -
Stát by měl financovat i sportoviště, je jich málo.
Děti začínají být zlé mezi sebou a na rozhodčí. Zdá se mi, že ztrácejí respekt před autoritami.jen trošku poupravím výroky kolegy Hrdličky z článku výše, které jsou dobře míněné, jen zle směrované..
Na agresivitě dětí a nulovém respektu dětí má ZÁSADNÍ vliv výchova v rodině.. Dnes je bohužel často liberální, děti nemají úctu a respekt ani k vlastním rodičům, jak jsou rozmazlené, pak se to přenáší dále na kantory ve školách, trenéry v zájmových oddílech, sudí na hřišti apod..
Fotbal v regionech, nebo sport obecně, by měly financovat peníze krajských samospráv. Jen na účtě krajů zejí přebytky, které ještě nedávno požírala, kdo ví ekonomicky proč, inflace.. Jen z úroků z těchto se mohlo zafinancovat neurekom sportovišť s odkazem na narůstající problém s obezitou u populace, což připomněl kolega Hrdlička úplně správně, včetně ekonomických dopadů (produktivita práce, saldo účtu pojišťoven, které se nám už tak propadají do hlubokých ztrát, kdy se už dokonce uvažuje o jejich fúzích)
tohle je tedy o vyjednávání právě předsedů krajských fotbalových svazů s převážně Andrejovými hejtmany.. argumenty máte silné - viz výše..
Tahle vláda s tím ne že nemá nic společného,ale tohle je v gesci krajských samospráv prioritně.. přes vládu jde financování s alokací peněz pro NSA, která následně posuzuje dotační projekty.. -
-
u těch dětí se jedná samozřejmě u té rozmazlenosti o tu nízkou frustrační toleranci, kterou tahle liberální výchova přináší a dítě jí pak trpí celý život, kdy naráží na vyžadování plnění společenských norem (u kantorů, sousedů v domě) stran mezilidských vztahů a chování v rámci běžné lidské interakce + v zájmovém oddíle to mohou být zase pravidla hry (sudí), popř nějaký důraz na maximální výkon, na který nejsou z domova v rámci toho liberálního pojetí, kdy je jim vyhověno rodiči ve všem, zvyklí (to je příklad třeba trenéra).
Rodičům pak tuhle výchovu vrací zvýšeným lhaním (tj to projevení té neúcty a disrespektu k nim, a to i v odrostlejším věku - příklad těch mých sousedek tady, kdy lžou matce prokazatelně i v šílených 23letech..tedy jako dospělé), kterým si chrání ten svůj self-komfor a falešný pocit navození subjektivní pohody pěstovaný rodiči, ale i lhaní třeba orgánům činným v trestním řízení,tzn. policii, což už není sranda, protože tam už se dopouštíte tr. činu křivé výpovědi..
Za vším je ta nízká frustrační tolerance, kdy jim okolí (mimo domov) nevyhoví v čemkoliv, v čem jsou z domova od rodičů zvyklí, že jim je dovoleno (splněno) na první dobrou. V případě našeho vztahu tady s tou Addams family za zdí to bylo mé odmítnutí jich jako partnerek, popř vůbec osob, které bych měl vzít s sebou do Států +samozřejmě i tlak trhu práce, kdy budou nuceny takto nastoupit do zaměstnání, což je další patologická záležitostí téhle generace, kdy objevují pracovní návyky až příliš pozdě - zase to souvisí s tou rozmazleností, kdy od rodičů nejsou vychovaní k tomu si na záležitosti-požitky (mobil, comp, cokoliv) vydělat, ale dostávají vše zdarma,tedy bez té životní cesty spojené s motivací, těšením se na to, že jsem si tu věc zasloužil vlastním přičiněním,což je samozřejmě psychosociálně chyba a rodič na to ve výchově ratolesti narazí i v budoucnu - upadání do depresí, úzkosti, ztráty smyslu života u některých - Frankl, což mladí často řeší i uchýlením se k šidítkům - sebepoškozování (ač nám to může připadat zvláštní, některým to přináší úlevu od tenzí), nejrůznějším závislostem (tohle by už majoritě k pochopení mělo být), které jim mají přinést do života ten falešný dopaminový efekt tohoto neurotransmitteru, kterého by se jim ale dostalo tou "legální" cestou brigád s těšením se právě rovněž, takhle žila a byla vychovávána totiž naše generace .. :) -
„Čína je z mého pohledu nadále
problematický partner. Pokud přestane podporovat ruskou agresi na
Ukrajině, ohrožovat Tchaj-wan a rozvracet demokratické státy zevnitř
podporou extrémistů a šířením dezinformací, mohli bychom rozvíjet své
partnerství na základě vzájemné výhodnosti,“ řekl redakci hradní
zahraničněpolitický poradce Petr Kolář.„Čína se snaží navenek působit jako
přítel a atraktivní partner západních zemí, usiluje ale o úpadek
demokracií a světový řád založený na úspěchu totalitních států,“
prohlásil ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-chradnouci-vztahy-s-usa-otaci-evropu-k-cine-nebudme-naivni-varuje-cesko-271701
to není jen to, co zmiňuje kolega Kolář.. jde hlavně o ty ekonomické "stimuly" , které čajna díky ilegální subvenci komunistického režimu přenáší tady k nám na evropský trh, a které likvidují její konkurenci našich, domácích (evropských), firem. To jsou ty prodeje pod cenou ve snaze zlikvidovat konkurenci (potom ceny samozřejmě navyšují na rentabilní úroveň), popř skupování evropských fabrik v rámci odvětví,kde už působí i čínský zástupce zase ve snaze po likvidaci konkurence..
EU jde a měla by jít jinou cestou. Proto se uzavřela smlouva s MERCOSUR, odkud poplynou do EU suroviny nutné pro výrobu baterií, zbytek EU outsourcuje právě z čajny do vlastní těžby těchto surovin v rámci EU tak,aby se automotive stal naopak konkurenceschopným čínským automobilkám, vezmeme-li v potaz,že cenu elektromobilu tvoří ze 40% cena právě baterie..
Co by EU neměla, to je pouštět čínské firmy ještě více na její trh a posilovat tak jejich obchodní pozici tady právě vůči domácím firmám z EU + čajně rvát trn z paty v její tíživé fiskální situaci dneška, zvláště nyní v době celních válek s USA, kdy čajna bude potřebovat někde přesměrovat zboží, které nebude moci v důsledku snížené konkurenceschopnosti udat na americký trh, popř. v důsledku úplné ztráty odběratelského řetězce (přes 50% amerických firem totiž po oznámení predikce vysokých cel uvalených Donem na čajnu switchlo z čínského dodavatele v rámci diverzifikace dodavatelského portfolia,jak už jsem psal) v USA..EU by si vždy měla vzpomenout na ty ilegální dumpingové podvody čajny ve chvíli, kdy čajna začne prosit a škemrat, slibovat.. naopak by měla využít její oslabené vyjednávací pozice, kde jim pomáhá USA svým tlakem na čajnu a snažit se s čajnou velmi tvrdě vyjednávat v rámci lepšícího se postavení i v rámci konkurenceschopnosti - viz výše popsané.. to je ta pasáž z Mnichovské konference v článku..
čajna nyní potřebuje daleko více EU, než EU čajnu totiž.. :) hlavně jako silně exportní ekonomika, navíc aktuálně s velmi oslabenou domácí poptávkou.. navíc by Brusel měl hodně naslouchat každé ze zpravodajských služeb členských států - viz. reakce kolegy Koudelky z naší celosvětově vysoce uznávané rozvědky..
-
-
https://infotbal.cz/vasulin-uspesne-prosel-zdravotni-prohlidkou-ve-viktorii-plzen-hradec-kralove-za-nej-dostane-dva-hrace/
Vašulína už Baník nezíská... je to vše příliš pozdě, tyhle zájmy - o Hlavatého, Vašulína i Vlkanovu. Tihle už měli být v Baníku před rokem, dvěma, jak jsem psal už dříve ve výčtu hráčů, že bych je rád v Baníku viděl. Baník reaguje až nyní v tomhle přestupovém a už je bohužel nezíská. A moc takhle kvalitních hráčů, kteří by zvládli evropské poháry, navíc prověřených ligou, tady právě neběhá.
U Vašulína už ale čekám třeba 2 roky, že přestoupí, podává stále stejné výkony, ještě se může posunout, ale už na něm mohli pracovat v lepším klubu, podle mě 1,5-2 roky ztratil. Mně se líbil už ve 2. lize, ale to jsem ho ještě sledoval. -
Fiala: Musíme připravit ochranu před záplavou levného zboží z Číny.
Nezbytné je zabránit Číně, aby zaplavila evropské
trhy zbožím, pro které nebude mít odbytiště v USA. „Nesmíme ale
připustit, aby byl evropský trh alternativním trhem pro levné čínské
výrobky."
Evropa je velmoc podobného významu jako USA a Čína,
jen se podle toho musíme chovat,“ řekl Fiala a připomněl, že cla jsou
výlučnou pravomocí Evropské komise.
Reakcí by byla podle ministra financí Zbyňka Stanjury
(ODS) cla pro zachování rovných podmínek pro evropské výrobce. Čínští
výrobci podle něj těží ze subvencí vlády i nižších vyžadovaných
standardů.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-fiala-musime-pripravit-ochranu-pred-zaplavou-levneho-zbozi-z-ciny-40516715
přesně tak, psal jsem o tom několikrát v posledních dnech - žádná spolupráce s čajnou, nebo snaha o levné zboží pro evropské spotřebitele (když čajňoši ptáčka lapají, pěkně mu zpívají..), ale hlavně ochránit vnitřní trh EU nyní před čajnou, která machruje nevídaně (jsou hodně nebezpeční tou rozpínavostí, do toho i z výnosů zbrojí, získávali pro to americké čipy dle rozvědek, tzn. tlačí to obchodní a do budoucna i vojenskou cestou + jak zmiňuje Zbyněk výše probíhají tam ilegální subvence komoušské vlády ve stylu, kdy tady přijdou s levnou výrobou pod cenou, aby zlikvidovali v nějakém odvětví evropské firmy, jakmile se to soudruhům podaří, tak ceny pro vás tady zvednou, ale už jsou v monopolu, čiže tu cenu pak mohou šponovat tak, aby se jim ta počáteční subvence toho komoušského politbüra vrátila, na tom je postaven celá jejich ekonomika a zahraniční obchod.. je to samozřejmě ilegální, nefér obchodní praktika) + rozjet na něm spolupráci mezi členskými zeměmi - je to o 450mio populaci.
EU ani nepotřebuje rozvíjet nějakou spolupráci s čajnou, pokud se dohodne s USA, nastartuje tu dohodu s MERCOSUR se státy Jižní Ameriky + nyní domlouvá spolupráci ve střední Asii s tamními zeměmi okolo Kaspického moře - asi hlavně připadá v úvahu Turkmenistán a Kazachstán, které tam jsou bohaté díky nerostnému bohatství z těžby v okolí Kaspického moře.
Plus pokud začne outsourcovat zdroje pro elektroprůmysl těžbou tady v rámci EU. čiže nyní by měla veškeré regulace, kterými je známa :) , a byrokracií věnovat soudruhům z čajny, aby pochopili ,že budou mít přelejstrováno a než se těmi papíry s povoleními sem něco distribuovat, co šlo původně do USA, proberou, tak už jim to časově nebude stát ani za to, něčemu projdou i garančky, co sem chtěli navézt, než ty formuláře s dorovnávacím clem všechny zvládnou.
Ještě směrem k volbám a přesto zůstávám v tématu - české firmy už samy o sobě diverzifikují trhy - objem fixního kapitálu čs. firem roste (tzn. investice do továren např.), jsme v tom zdaleka před Německem, které se zastavilo na místě, neinvestují tam do pokročilých technologií, digitalizace, čeká je nyní obnova inženýrských staveb, jak zaspali ještě od dob Angely..
Objem investic do zahraničních akvizicí našich investorů pak vzrostl na 70mld, tzn. přestáváme být zemí, ze které nadnárodní společnosti odvádějí dividendy svým matkám (typické u našeho bankovního sektoru), ale naopak ty zisky ze zahraničí budou proudit do investic našich podnikatelů sem do ČR, čímž bohatne stát.
Jsme v těchto investicích třeba v objemu prostředků jednou tolik před Poláky, kterých je 4x více populačně.. čiže čs. firmy nespí, ta 2. ekonomická transformace probíhá, proto naše HDP narozdíl od toho německého roste, už na tom trhu postupně budeme přestávat být tak existečně závislí jako v minulých dekádách..
Vše jinak snaha této aktuální vlády, která to má zaneseno i v té nové hospodářské strategii směrování našeho průmyslu + už dříve snaha Martina Jahna ze Škodovky, dnes víceprezidenta Hospodářské komory.
-
-
+ bilaterální dohoda EU vs Kanada by mohla být ještě nyní na stole za stavu nastolených obchodních válek Donem... Kanada totiž rovněž nebezpečně začíná rozvíjet spolupráci s čajnou přes tamní Liberály ve vládě.. EU by je měla získat do bezcelního paktu tamních firem s těmi evropskými..
Vyspělý Západ by měl zkrátka stavět na vlastních hodnotách (ctíme dohody, žádné ilegální dumpingové státní subvence, žádná průmyslová špionáž + napomáhání k ní - Singapur vs čajna s americkými čipy, které získali pro ten jejich Deepfake chatbot)i v té vzájemné obchodní spolupráci.. :) -
-
jenom ještě pro představu - čajna má přebytek zahraniční obchodní bilance bilion dolarů, naproti tomu americká, první ekonomika světa, která je ale více uzavřeným, domácím trhem (ekonomikou) obecně (ale i tak) je pak naopak v saldu 1,2 bilionu, proto se snaží i Don narušit tu čínskou expanzi na všechny světové trhy, tohle je úplně ok proces.. pač se tam dostávají a domestikují za vydatné pomoci právě těch ilegálních obchodních praktik, jež čajna běžně užívá, a které nastiňuji výše v textu..
Don ještě přidal, že uměle oslabují juan z důvodu lepší vlastní konkurenceschopnosti a domestikaci na nových trzích, aby zkrátka byli cenově konkurenčně pod konkurencí na trhu, byť to v zásadě maže i marže a je nerentabilním podnikáním (z pohledu kalkulací konkurence, firma z čajny si to může dovolit - viz výše, jak v těch obchodních praktikách užívaných pro likvidaci třeba evropských konkurenčních firem soudruzi konkrétně na evropském trhu postupují) -
-
Kdyby se iPhony vyráběly v USA, jak sní Trump, stály by 80 000 korun
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-kdyby-se-iphony-vyrabely-v-usa-jak-sni-trump-staly-by-80-000-korun-40516708
to už i teď s výrobou v čajně, s existencí těch 125% dovozních cel, proto jsou směrem na čajnu jakákoliv vysoká ok, už to tam nebude o levné pracovní síle pro evropské (oděvní značky třeba) i americké výrobce. Stačil by přesun výroby na Tchaiwan, ne zvyšovat průmyslovou produkci přímému konkurentu USA. Popř. u oděvních značek Bangladeš, nebo u elektra do Thajska, kde přesouval nedávno, nebo uvažoval o přesunu Elon, když hrozil vojenský atak čajny na Tchaiwan, kde má Tesla továrny.. Popř s existencí války Sovětů a Ukrajiny i střední Asie dává s odlivem remitentů ze sovětského pracovního trhu, kdy mají strach, že budou naverbováni - tzn. Kyrgyzstán, Uzbekistán, Tadžikistán apod, což jsou jinak chudé země..
Zkrátka nedává rozum u americký firmy stavět závody v čajně. Prodávat tam můžou, ale ne pouštět fixní kapitál.. :) to je myslím meritem kolegy Besseta a Dona. Do USA láká spíše zahraniční kapitál - Hyundai už vyslyšel, sám jsem zvědav, co ostatní. :)
teď to jinak Don dostal konečně do polohy, ve které to chápu. Jen bych ještě nerušil zonu volného obchodu s Kanadou, tomuhle kroku americké administrativy stále nerozumím. Tzn. 10% reciproční cla prozatím, než dojde k dohodě s jednotlivými zeměmi, na čajnu tvrdě, zbourá to asijské trhy, což je úplně ok + to naruší tamní trh práce s levnou pracovní silou, ale nikterak to neuškodí trhům tady na Západě.. :) 10% cla jsou pro trhy totiž podle mě ještě snesitelná, zvláště deklaruje-li se dopředu existence nějakých budoucích vyjednávání o narovnání sald (deficitů) ve vzájemném obchodě z pohledu USA..
-
-
-
-
Nutno podotknout, že správně.
V čase 43:20 totiž ostravský stoper Chaluš ve skluzu zablokoval Špatenkovu střelu rukou.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-29-kolo-dukla-banik-online-zpravodajstvi.A250410_165233_fotbal_tals
penalta ok, rozhodčí dnes bezchybný...My jsme BANÍK, my nebrečíme. Trenér Rada mi snad promine, ale vyhrál lepší tým...Celý první poločas Baník Duklu snad nepustil málem přes půlku, šancí a nedotažených akcí tam bylo na 3 zápasy z naší strany.
Chaly i přes penaltu super výkon, myslel jsem si, že ještě dá i branku, pač byl všude..Rigy taky standardně super, gratuluji k tomu krásnému golu, pivní Lojza tady dole potvrdí, že jsem před tím kopem říkal, že jestli včera koukal na Riceho, tak to trefí podobně, pač má výbornou kopací techniku, to z toho kopu bylo i vidět. Koukáme na to spolu přes můj comp standardně, vždy se ho navíc ptám, jestli má dole o patro níž dobrý výhled.. :)
Klobouk dolů před trenéry a realizákem, jak vás kluci naběhali v přípravě, viděl jsem to už v zápasech na podzim (na Spartě to bylo hodně vidět třeba), pač nejste zranění, což vaši soupeři z čela nemůžou říct, zápasů odehraných neurekom a dnes jste i ukázali, jak Duklu utahat, pač jste je několikrát během zápasu doslova přibili před jejich bránu.
Už jsem psal kdysi po Jablonci, kde Baník nezaslouženě prohrál tehdy, že podle mě hraje nej fotbal v tu dobu. Od té doby jedete, a když do toho dáte i srdce jako dnes, tak to musíte i v té naší opravdu čím dál těžší, navíc silové lize, vždy zlomit, přes tu techniku, kterou bylo baníkovské DNA vždy pověstné (Slon, Luki, Viliam Hýravý, Radim Nečas, teď Ewe, my jsme snad měli nejvíce desítek v lize v historii ligy, historicky..).
Vsadil jsem se v zimě s kamarádkou, to mi zase potvrdí vedle pivního Lojzy i tady ta Addams family Kendzi (stará to tam má někde na páskách nahrané jako rozvědčík, od toho ty lumeny iq tykve sousedy tady mám, aby byly důkazy), že skončíte před Spartou PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI (Sima ani neví, že se hraje nějaká nádstavba, ale Sparta má pro ni větší zvuk než Baník, tak zírá teď každé kolo, co jste rozjeli, pač před jarem jste byli ještě za ní, tak do té sázky přes telefon šla) tuhle sezonu (pár důvodu jsem před jarem pro tenhle private bet měl a mám dodnes teda), už máte fora 5 bodů a Sparta už moc šancí teda nemá vás předstihnout, stačí jen doma neprohrát s Bohemkou.
Ale vy zase vyhrajete a potrápíte ještě pěkně Adu s panem Koubkem. :) a já už jdu vymýšlet, co po Simči budu chtít.. :D
Chachaři zase krásný výjezd... nejlepší fans v zemi, říkají to všude, kam dojedete, včetně hráčů soupeře.. Tahle sezona je i vaše. Postavíme nové Bazaly, pojmenujeme to po panu Brabcovi, a bude to tak už napořád. :) S trenérem a Luďou + kolegou Bělákem zaslouženě sklízí plody té koncepční práce, tak se má dělat fotbal v čs podmínkách..
Pač Baník má pro Davida Kobylíka i výborné ročníky mládeže teď poslední roky, proto mě překvapil, že tipuje béčko na sestup a máme prý velké oči..Baník má snad nejvíce sponzorů v lize, co jsem koukal, nyní se přidala ne náhodou i Škoda auto, která se spojuje s málokterou značkou, hlavně tedy ve fotbale krom Bolky s nikým. Béčko Baníku hraje fantasticky, což ale David uznal. Viděl jsem je teď v tom srovnání s juniorkou Olomouce, byť to tam měl Baník vzadu pojištěno staršími hráči, tak i tak to bylo zase na jednu bránu, takový tým nemůže spadnout, který hraje takhle dominantně, vůbec ne navíc na náhodu, jde tam vidět práce Dvorňase jako trenéra, má to hlavu a patu ty akce přes křídla. Líbilo se mi tam hodně hráčů - Bewene, Krupička, Pira bude výborný box player, Baník tam má ještě v U19 podobně stavěného Bosňana, Komljanoviče už jsem chválil dříve, Miček se mi taky líbil vzadu.
Baník jede koncepčně a tohle vždy musí v určitém okamžiku přinést ovoce. Tak jen tak dále, jde na těch mladých chacharech vidět ta odborná práce všech mládežnických trenérů, jakože v Baníku mají všichni už A licenci a ta práce s mládeží tam má tradici (Pavel Vrba, Bob Paník, Pavel Malura všechno kvalitní trenéři, kteří to dokazovali vždy).. Pracujete zatím s málem, ale o to více je třeba tu práci všech v klubu ocenit. Já vám do toho ani nepovídám nic, pač bych si připadal trapně, jen se těším, že to už 2 roky, co to sleduji, a mám zprávy ještě zpětně pár let dozadu, má správný směr..
A dnes jsem zrovna říkal v telefonu jednomu chacharovi, že Pavel Hapal je pro mě nej trenér pro skladbu kádru prakticky z ničeho, když se mu dá volná ruka + nalezení místa hráči v sestavě. Spousta hráčů Baníku jsou, ne-li na 100% svého možného, tak hodně blízko tohoto a nikdy bychom to od nich nemuseli vidět v jiných klubech, kdyby je Pavel nezasadil do té baníkovské skládačky současnosti..
A tohle umí ti nej trenéři jako třeba Mou, který to dokázal v United, AS Roma naposledy, kde navíc tu volnou ruku ani neměl... Hráče-jeho posuny a tým-kabinu dělá trenér zkrátka.. Proto ti nej opakují ty úspěchy i v jiných klubech, Pavel podobně pracoval v žilině se Šošoni, kde taky stavěli vždy na talentech. Ty kluby Baník a Žilina jsou si podobné nastavením.. -
-
jestli tak v Baníku uvažovali při jeho angažování, tak manažersky
klobouk dolů, mě to napadlo totiž až poslední týdny, kdy jsem o
současném Baníku a tom jeho vývoji posledních let, kdy kluky dost
sleduji, přemýšlel.. -
-
ještě teda jeden statistický údaj mě dnes zaujal i k napasování na Baník. Za Slavii skorovalo tuhle sezonu už 21 hráčů, což není nic neobvyklého, pač takhle Jindra s Houšťou pracovali vždy, kdy měli přibližně kvalitativně sourodý kádr a hodně točili sestavou + dbali na kombinační fotbal s prolínáním řad.
No Baník má kádr nepoměrně uzší (slabina, na které se ještě pracuje, ale předpokládám budou doplňovat už od nové sezony do přípravy hodně z domácích zdrojů, když jsem teď viděl béčko), ale skorovalo v něm letos už 11-12 kluků (počítám i Abdullaha, tuším se taky trefil), což dělá přibližně stejný procentuální podíl na využívaný celek-kádr trenérem.. Což zase svědčí o stylu práce Pavla, kdy umí do toho svého systému postupně doplňovat vhodně, stejně jako Jindra historicky, hráče, kteří pak plní ty taktické pokyny, se kterými je tam posílá, proto jich skoruje takový počet. Tohle nikdy není náhoda, ukazuje to na funkčnost systému. Tohle ten novinář, který tuhle statistiku dnes na efotbal pustil, zaznamenal dobře statisticko-analyticky.. -
-
ještě by se slušelo pochválit scouting Baníku - to jsou ti kluci z béčka typu Beweneho, Pira, Komljanoviče, toho nového Bosňana, anebo můžeme jít ještě dále a scoutingy Domy Holce, Abdullaha, který taky pomohl a Baník tam byl včas, byť byl o něj zájem, nyní Látala, o kterého byl taky zájem a snad se ještě ukáže, až se aklimatizuje, nebo Rigyho, Erica a hlavně Chalyho, jehož příchod mě stejně jako u Domy fakt překvapil, oba bych je čekal už mimo českou ligu, tohle byly velmi výborné scoutingové a manažerské příchody.
Ještě by byl fajn návrat Zia do dvou let, až se do béčka přesune Fryďa, popř nás Chaly zase opustí, pač bude mít asi ještě ambice v zahraničí.
Stejně tak by se mi líbil příchod Michala Čerňáka na pravou stranu, kde má Baník podle mě nízkou konkurenci a tohle je výborný hráč (mám ho nasledovaného z doby před zraněním), který byl sice dlouho zraněn, ale pokud už je v pořádku, tak jeho cena na trhu je nyní nejníže, co kdy bude. Až ho trenér Kozel zase v Jablonci zapracuje, tak už bude pro Baník asi zase drahým.
Popř. kdyby se na něj zase nedostalo, pak je škoda, aby takový hráč ve 21letech seděl na lavičce podle mě. Baník bude potřebovat rotovat kádrem a neztratit přitom na kvalitě, v téhle sestavě co do počtu by příští sezonu neuhrál, těch zápasů bude ještě více zřejmě než je jich tuhle sezonu.
Pak mám furt zálusk a líbil by se mi do hry Baníku Tkáč ze Zlína. Taková dlouhodobá platonická láska.. :) výborný hráč, bohužel taky sužovaný zraněními..
Naopak, když jsem viděl Pira, fotky toho Bosňana, který vypadá o 5 let starší, tak si nemyslím, že by Baník potřeboval řešit třeba příchod Tijaniho, obecně devítky, má tyhle dva kluky ze svých zdrojů, kteří se jen musí zapracovat, Piro vypadá opravdu velmi dobře do toho boxu pohybem, náběhy, co jsem ho sledoval..
Pak se mi ještě líbí a sleduji ho jako Pardubice rád (mají dlouhodobě zajímavý scouting, jak už jsem psal) mladý Mišek na šestku nebo box to box osmičku, kdyby odešel Rigi třeba..
Ale v některých zápasech se mi líbili a zdají se mi zajímaví a přitom dostupní i Zeman z Bohemky (takové deja vu Erica, podobně důrazný hráč), Nebyla z Jablonce (taky do středu, výborná kopací technika, chybí mu trošku důraz, aby byl pro mě komplexní, v tom středu ho musí mít, pač je odtud nejblíže v metrech k bráně soupeře i té vlastní) a Holly taky odtamtud.. a taky důrazný hráč, což Baník potřebuje ještě pro tu naši silovou ligu do hry taky trochu dostat.. :) -
-
a příchod Kohuta samo, za který jsem Luďu a scouting hned chválil, u toho by mě taky nenapadlo nikdy, že jej Baník získá, podle mě byl poslední roky klíčovým hráčem Slovácka, ale vyplatí se teda sledovat dobíhající smlouvy hráčů v ostatních klubech ligy, což je taky prací scoutingu a dobrého manažera mít tohle v merku třeba přes jejich agenty, pač napřímo s hráči pod smlouvou je neetické jednat, byť už půl roku před jejím koncem mohou jednat jinde s jiným klubem. tohle se dá táhnout přes agenty a vztahy s nimi..
-
-
-
-
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-komise-rozhodcich-nasla-chybu-v-derby-vitik-nemel-byt-vyloucen-5037820
a s tou redkou pro Viťaze teď bude co?? navíc je repre pauza, tzn. bude stát místo týdne, týdny 3. A za něco, co bylo prohlášeno za fail... Tohle si tady musíte ošetřit vy, majitelé klubů, tzn. za LFA přes ty kontrolní mechanismy, aby se nevyplatilo žádnému bafuňáři ze svazu nebo jeho komisí sem vůbec chodit ohrožovat vaše investice..
teď by tedy v ideálním světě měla zasednout ta komise těch 7 nej klubů ligy složená z jejich zástupců a odhlasovat, že ta redka Viťazovi prostě bude umazána, komise sudích ať si to hodí do zápisu, nebo kam chce, podstatná je regulérnost ligy, kterou si řídíte ve finále vy přes LFA. Takhle jste to chtěli, jestli jsem to dobře pochopil ten smysl založení LFA a převedení spousty pravomocí ze svazu na ni..
ono už stačí, že vám kolega Kovařík pošle Xiho za tohle hrubé ovlivnění zápasu na zápas Baník - Plzeň, nebo dostane 2 nominace (sobota-neděle) příště asi za super výkon, byť se mu to derby zase celé zhroutilo, jakože sudí, který odpíská penaltu, kterou odpískal v teritoriu takové známé firmy jako Jarda Starka, tak by u seriozního manažera prostě na listině skončil..
redka pro Chorase se samo vůbec neřešila, z toho kolega Kovařík vyklouzl, protože se to na hřišti nijak neřešilo..to byla druhá závažná chyba derby.
Musíte si tu ligu začít řídit přes finální veta - kontrolní komise LFA, aby to tady bylo investiční prostředí a neviděli jste každý druhý víkend, že z vás, kteří do toho investujete, dělá někdo, kdo je zaměstnancem svazu, opakovaně sudokopytníky a měli šanci dělat si nějaké rámcové podnikatelské záměry, měli investiční cíle, měli pocit, že vůbec něco řídíte, co pak nese výsledky. vůbec popravdě dlouhodobě nechápu, proč to nemáte takhle posichrováno, když už vznikla LFA, pač to jste si moc nepomohli, sudí jsou totiž v tom vašem podnikání tak nějak nejdůležitějšími... :)
Budou se vám navíc opakovat stále stejné věci, které vám navíc poškozují ten finální produkt - fotbal, což je taky ve finále ne problém Kovaříka z komise, který má své jisté, ale především vás, majitelů klubů (sponzoři, partneři klubu, kteří se moc nepohrnou)
Druhá cesta je pak soupeřit mezi sebou přes ty šíbry, a do toho bych už já teda investovat nechtěl tím tuplem.. momentálně jste v korupčním prostředí, bez debat..bez těch kontrolních mechanismů s klubovým právem veta.. a řídí vás furt ten Fousek, Kovařík, nebo pošle své lidi zase Praotec Roman brzy.. :)
to se nebavím o té situaci z Budějovic. Kolega Kovařík má problém s logickým myšlením, to už je nám všem známo z toho zápasu Bohemka - Baník.
čiže argumentace, že hráč Čoudek spadl na zem, a nohou položenou na zemi fauloval hráče Doskiho, který mu na ni šlápl, už nepřekvapí..
Vždy říkám všem, podívejte se na tu situaci, jako by se odehrála ve středu pole. Pokud tam šlápne hráč někomu na lýtko, pak je to faul opačně a dokonce ani nespadne a možná se i omluví, ty pády vidíte v tom pokutovém území totiž, protože to prostě ten hráč při sebemenším kontaktu bránícího zkusí.. Stejné je to u šlapáku přeci.. Tady navíc nebyl vidět snad ani kontakt, já jsem ho tam ze záběru neviděl a pochybuji, že měl kolega Kovařík jiné zdroje..
čiže zase fail, nad kterým už se tedy pozastoval i domácí trenér Franz.. Je toho zkrátka příliš, stěžuje si už zase spousta trenérů - Petr Rada na redky taky. už se vám tady zase něco vaří, co brzy vybuchne, nejvíce je toho ale suverénně okolo Bohemky, kde má repre trenér syna, trénuje tam velice průměrný Veselý, který dělá asistenta, kdo ví proč (asi kamarádšoft napadne každého, u repre by měli být nej trenéři, na tom se snad shodneme), tomu Haškovi zase u té repre.
Jinak netuším, proč by tady byl ze strany svazu (komise sudích) důvod Bohemku tlačit.. :) musíte používat kritické myšlení, vy tady nejste žádná lumen komunita někteří, proto z vás na té kriminálce musí mít srandu, ale policisté ani soudy fakt nemají čas se zabývat donekonečna tím, že si tady neumíte nastavit podnikatelské prostředí.. -
Současné vedení se k tomu ale nemá, a proto
nyní Koubek pracuje na získání předběžného opatření. Všechny kroky,
které nyní klub vykonává, jsou podle Koubka neplatné, včetně přestupů
hráčů.
Zdroj: https://budejcka.drbna.cz/sport/fotbal/44017-vsechny-zimni-prestupy-jsou-neplatne-varuje-koubek-na-navraceni-akcii-dynama-stale-ceka.html?utm_source=copy
Budějcká drbna píše, že kolega Koubek už požádal o ono předběžné opatření soudu o zamezení stran nakládání s majetkem klubu, jak zmiňuji níže v textech, že tohle bych teď od něj očekával. Tenhle krok se bude ale právě křížit s regulemi UEFA, tzn. LFA by měla v novém roce rychle reagovat pozastavením přestupů, bude-li kolegovi Koubkovi soudem vyhověno, aby ten postup civilních orgánů kopírovala a nemuseli očekávat dopis od UEFA, který podle mě stejně příjde s upozorněním na UEFA rules v téhle věci...
-
-
jsme měli s redaktorem z té drbny telepatické spojení. Dole ty komentáře ze včera jsem zveřejnil 10 min. před tím, než publikoval článek na stejné téma i včetně toho předběžného opatření, které musí kolega Koubek nyní podat.. :)
zdroj: https://infotbal.cz/navrat-rashforda-aspon-na-lavicku-a-dalsi-prohra-trener-amorim-rekl-ze-manchesteru-united-hrozi-sestup/
a tohle je zase o tom, když jsem psal, že Mou se vyčítá kde co, ale jediný za poslední dekádu s tím United vyhrál evropský pohár. Takhle se právě pozná ten nej trenér světa, že umí vyhrávat i s klubem takhle dekádu v krizi. :) Teď si na to stěžuje v článku výše jeho krajan, jak je těžké takovou špatnou situaci ve velkém klubu otáčet. United by měli najmout rozhodně zase Joseho.. v jejich situaci.. :) musí toho nejlepšího, a dát mu ještě volnou ruku. :)
-
-
Říkal jsem mu, že je to hodný a hezký
kluk, ale takhle se chovat nesmí. Má mít respekt k soupeři. On to vzal
s úsměvem, chápu to, jsou to emoce. Ale kdyby to byl můj syn, dostal by
vyhubováno,“ vtipkoval Kováč.
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-kovac-na-slavii-marne-touzil-po-penalte-nechci-brecet-bez-komentare-5041230
😂gay manažeři gamblingového Tipsportu budou mít z Radkova hodnocení radost, kluk z plakátu z Edenu do jejich další plážové reklamy, zkuste tam zakomponovat i družební čínské pionýry, ať se tady nasmějem..
Všetečka je jinak u každé lumpárny, vyloženě nasazován kolegou Kovaříkem na zápasy, kde potřebují nějaký výsledek za svaz. Viz. match Bohemka - Baník, kde tahle budoucí oběť dalších korupčních skandálů v lize viděla teč hráče Baníku, kterou neviděl sám hráč, ani jeho protihráč, kteří u té akce přímo byli aktéry. Tohle jsou mafiáni, kteří v lize nemají absolutně, co dělat. Ale tady mohl intervenovat Petřík u videa, nicméně to bylo tak evidentní, stejně jako byla evidentní penalta v Hradci proti Slavii, kde EJHLE tenhle Všetečka byl zase pro změnu u videa..
jestli tomu někdo chce říkat náhoda, po těch všech skandálech čs. fotbalu, kdy i aktuálně předseda český Fousek plave v korupčně-klientelistickém jednání s vyvedením milionů ze svazu, pak sem musel včera přistát s mimozemšťany JYrky Paroubka..
Slavia je -3 body už, tzn. v tabulce PRAVDY na pouhých 5 bodech rozdílu před Plzní. Baníku ten bod z Bohemky taky už nikdo nevrátí a může rozhodovat i o Lize mistrů právě letos.. Je to lumpárna a disrespekt svazu vůči majitelům klubů, kteří investují své prostředky do nějakého produktu, u kterého počítají, že je čistým a marketingově posune jejich značku i v rámci jejich obchodní činnosti.. tohle je spíše neustále pro ostudu..
Být kriminálkou, už Fouskovi, Kovaříkovi a tadyhle tomu lumenovi Všetečkovi napíchnu mobil, uděláte si práci dopředu, zatím bez ohlašovací povinnosti někoho, kdo je v budoucnu nahlásí.. -
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-skvely-zapas-lide-se-bavili-ale-zazil-jsem-nekolik-soku-priznaval-po-derby-hapal-5041166
a tady ještě pozvánka pro fanoušky Rudé hvězdy na čtvrtek od Grizzlyho v trenýrkách... lodičky prý neměl, ty nosí hezcí kluci z Edenu (podle tipsportu teda) :) my se tady zastrašovat fakt nenecháme, na to snad chachary znáte už z osobních setkání dostatečně.
Máme z vás srandu, stejně jako z gamblerských agentur, které na Baník točí antireklamní spoty za krvavé peníze od neúspěšných sázkaří, tzn. financováno ne z žádné seriozní podnikatelské činnosti.
Chachaři mají charakter a národní cítění odjakživa, vymezují se proti totalitě, útlaku a autokracii. Máme rádi svobodu, fair play. A až budeme mít nový stadion, bude tady horko každému!! Sám se o to zasadím, aby se Baník vrátil na Bazaly, kam patří a znovu pod férovým majitelem, jehož jméno by měl nést snad navěky za to, že Baníku v těžkých chvílích pomohl až na současnou znovu progresivní trajektorii.Tak se na vás těšíme, kjukánci.. :)
-
Jak se vám líbil Eneme, který výrazně vyztužil střed zálohy?
Vynikající
fotbalista, který je teď možná na třiceti nebo čtyřiceti procentech
svého potenciálu. Přišel zraněný, hodně létá, posledních čtrnáct dnů de
facto netrénoval, takže jsem byl sám překvapený, že vydržel devadesát
minut. Šestka ani není jeho typický post, v tomhle směru nám chyběl Ivan
Varfolomejev, který se v posledních týdnech hodně zvedá, ale stál pro
žluté karty. Je důrazný, dostupuje, což mi připomíná...Ano?
Slávistu
Oscara. Toho jsem chtěl pochválit. Je subtilnější postavy, ale v zápase
udělal šest nebo sedm skluzů a všechno čisté. Úžasný fotbalista. Hasil
to tam v pravou chvíli a my to v tomhle směru měli složitější. Ale abych
se vrátil k Enememu: pokud zůstane zdravý – a já doufám, že ano –
uvidíte sami, že to bude hodně zajímavý hráč.kdo si pamatuje a ve Vyškově určitě jo, tak tohle jsem psal o Enemem někdy před rokem, rokem a půl, ale sleduju ho snad 2. A právě v souvislosti s tím, že Slavie neměla náhradu a nemá za Nica, byť Zaf se zase o trochu zlepšil.
Doufám, že ho Radek dotáhne tam, kde ho vidím i já. Už zlepšil i hru v rámci soubojů, tohle jsem mu vyčítal, ale podle mě na tom už s ním zapracoval pak trenér Kameník ve Vyškově-Drnovicích, už i ty další zápasy pak bylo vidět, že se v těch soubojích snaží neutíkat z nich.. ale jak říkal Radek, jeho je škoda na šestce, je to ta desítka podle mě právě.. pod hrotem..
Ve Vyškově-Drnovicích by neměl fotbal končit, za velmi krátkou dobu poslali do ligy spousty kvalitních kluků, měl by to tam někdo zainvestovat aspoň na druhou ligu a na ten rozpočet té druhé ligy si vydělávat přestupy. Mají tady možná nejlepší scouting, a to jde o druholigový tým.. :) navíc je tam sympatické prostředí, mám to tam sám rád, jsou tam fajn lidé, rád jsem tam jezdíval vybírat holčiny na akce do místního "kulturáku", který je hned před stadionem. Od té doby tam každého, stejně jako do Vyškova, posílám.
Pokud bych nedělal tehdy tu svou práci, nikdy bych se o Vyškově, Drnovicích nedozvěděl, co tam vypadl fotbal na nějakou dobu. Nyní to hrozí zase, fotbal vám dělá reklamu jako lidová zábava, jezdí k vám lidé-fandové z hostujících klubů, pak se vrací do toho kraje jen tak pobýt jako já. Navíc to málokde dělají tak dobře v těch podmínkách, co tam jsou. Tohle má Ondra Kania asi na mysli, tenhle styl práce. Ale tohle vydělá "jen" na chod klubu a asi jen ve 2.lize (tzn. není to byznysový model s maximalizací zisků), což lidé z klubu asi potvrdí u cen těch prodejů, a to tam dělají podle mě v současnosti opravdu nejlépe ten scouting.
Ti kluci mají kvality 1. ligy už v tom Vyškově, ale do ligy jdou za sumy 2.ligových hráčů zřejmě, tzn. klub si musí nastavit vysoké bonusy s tím ligistou, aby na té výchově a adaptaci nebyl pak ztratným a dorovnalo to nominálně ty sumy přestupů, které se realizují u takových hráčů mezi prvoligovými kluby. -
-
Chová se jako individualista a nerespektuje jednotlivé hráče v týmu. Jen chce, aby výbor rozhodoval, jak chce on.
zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/reprezentace/tuma-vosmik-vykonny-vybor-reakce-hadamczik-utok.A241130_120442_reprezentace_hrj?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
tzn. východní způsob myšlení... však on toho moc nevyhrál, a to pracoval s tou nej generací hokejistů, a nevím, že by kdy hrál hokej, nebo aspoň nebyl úspěšný - tzn. no name.. Lojza by měl nastoupit pozici dědečka, už na to má DŮCHODOVÝ věk, a přestat si kompenzovat své neúspěchy z trenérské kariéry (to byly ty ataky pro změnu Ládi Růžičky, který naopak vyhrál, co mohl jako hráč i trenér), popř. mindráky vůči třineckému úspěšnému hokeji (kolega Chmiel, tady zase neúspěchy Lojzy, když tam trénoval vzhledem k rozpočtu), který funguje NEOLIGARCHICKÝM stylem a přesně podle klasických obchodních pravidel a situace na trhu. Nyní se nedaří celosvětově ocelářskému průmyslu, tak se v Třinci najelo zřejmě na úspornější režim. Jde to hned vidět, ale nejsou to ty závody východních dědků o to, kdo postaví vyšší sochu Lenina nebo Stalina.
To založení Lojzy reprezentují i jeho vzory - zmiňoval podnikání kolegy Dědka - ještě nebyl v plusu, co je v pardubickém hokeji, a to ho čeká ještě doplacení mzdy, včetně úroků Vencovi Varaďovi. Pak taky pletichy a klientelismus, který může nyní (a divím se, že to kolega Fiala dovolí) provozovat s podivínem Šebkem z NSA. Tam by si to vláda měla taky auditorovat pravidelně v téhle agentuře, aby nebyli překvapeni. Lojza má velmi špatné jméno i v byznyse minimálně tady na Moravě, stále hledá někde výhody v podnikání, jak byl v tom komunismu zvyklý, ten archetyp zkrátka nepřekonal, proto mu imponuje ten východní styl řízení i na sklonku života a bude asi až do jeho posledních dnů. Na mě to taky zkoušel s Číňany a represí s pitomcem Boučkem. Nejdříve lezli do zadku, jak se to u takových klientelistů sluší a patří, a když to nevyšlo, tak přišly ataky..A neváhali k tomu zneužít i šampionát.
Spletli jste si pánové zeměpisné souřadnice - Rostov na Donu je východním směrem, tady fungujeme stále ještě v demokracii, byť už Poláci na Bohemce pouštějí fandům ve věkovce 25-30 dechovku jako hymnu klubu, tzn. symbol toho komunismu (klientelismu a korupce), což mnohé nepřekvapí, pokud dealují s dalším komoušem a elitou politického marketingu soudruhem Wolfem z Karviné a společně ovlivňují ligové zápasy jako to známe taky z Východu. V Karviné se tomu říká Wolfův revír. Ten je ušpiněný taky od spousty kauz - aktuálně v médiích jeho dealování s oligarchou s pochybnou pověstí Bakalou.
Nikdo se tady z vás nepose.e, soudruzi. Tahle země jde směrem na Západ, jestli jste si nevšimli. žádná plutokracie, žádná autokracie, žádní vůdcové v čele..
Na Západě budou zírat, až jim budu teď vyprávět..
-
-
rozhoduje se v plénu v názorové pluralitě nějakým finálním konsensem, na politické úrovni v rámci parlamentní demokracie a kdo pro tohle schéma nemá buňky, bude vytlačen demokratickou většinou..
... s pitomcem Boučkem zapleteným taky s kdejakým kmotrem nejen na akcích ve Špindlu, které mu moderuje. jdeme zpět do devadesátek
-
-
-
-
hezčí gol než Kaana už asi tohle kolo LM neuvidíme. Ale dopředu říkám - Kaana neprodávat. Kaan je prostě sparťanský PAN. Srdce současné Sparty. Lars výborně přečetl hru Stuttgartu, bylo to vidět prakticky po celý zápas, ale hlavně v 1. půli, kdy byla Sparta lepší a možná si zasloužila v tomhle zápase i vyhrát.
Vůbec jsem nechápal kurzy našich gamblerských společností, každý vám to tady řekne. Byl to vyrovnaný zápas už v preview. Sparta není už žádný nazdárek a Stuttgart tam zase nemá žádné světové hvězdy, mají to spíše postaveno taky na týmové hře jako Sparta.
Sparta jede podle plánu, teď porazit Brest doma + uhrát něco s Interem a postup by ji neměl určitě uniknout, což bude velký úspěch a splněný cíl. V 1. roce tohoto nového týmu Sparty v LM hned postup takhle daleko, to ukazuje sílu tohoto týmu a Slavie dostala odpověď před víkendovým derby, že ta Olomouc byl jen zápas blbec. Olomouc si výhru nezasloužila, byl to zvláštní zápas, všechno v sezoně nemůžete vyhrát a občas se smůla přilepí na paty, Sparta dnes ukázala, že to není žádný trend. :)