Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/teplice-zmeny-v-kadru.A240617_104917_fotbal_rou

řekl bych si Teplicím o Knapíka za ty dva - Takacse a Harušťáka, klidně i s doplatkem 7 mio. :)  pak už bych přihazoval jen bonusy z jeho příštího prodeje. Popř. jim ještě přidal hráče na hostovačku s podílem na jeho platu, Baník má hodně mladých, zajímavých hráčů.. tohle by měl Baník zkusit vydealovat, pokud se zhlédli v Teplicích v tolika hráčích Baníku, Knapík je za mě totiž hot mezi stopery v lize.. ;) a na stoperu Baníček tlačí enormně bota..

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/luboe-kozel-trener-navrat-jablonec.A240617_163529_fotbal_ten

Baník musí posilovat, i pro ligu. :) Z té špičky vypadne sice Slovácko, ale přibude zase Hradec, tady asi i Jablonec, myslel jsem si, že trenér Kozel dostane hned laso, pracoval už výborně na Dukle a i teď v Libe ten tým dal do kupy oproti začátku sezony, co jsem je viděl s Baníkem. O tu pětku bude daleko větší boj než letos, si myslím. Dobrých 8-9 týmů, pač i Olomouc může zůstat nahoře, neposilují vůbec zle na ty finanční možnosti, které má.

• https://infotbal.cz/prvni-letni-posila-baniku-s-bohemians-jedna-o-prestupu-prekopa/

paráda. :) on může být ještě lepší pod kvalitním trenérem, si myslím. V Baníku to ukáže ještě pár let. Navíc je to vedle Tanka, Bouly, obránců jeden z mála bojovníků, Baník tam potřebuje dostat ještě více takových hráčů, aby ztrhli v zápase ostatní, taky kvalitní, ale tišší typy - Buchtiče, Holziho třeba.
      Baník už ale posílil - Holzi je výborný na křídle, ale potřebuje ztrhnout, jinak je to šikovný, kvalitní hráč, hodně nebezpečný těmi výpady do vápna. Tohle třeba nehraje Kpozo zatím, přitom na to má výbavu, Holzi by ho mohl k téhle hře dotlačit, tu jejich spolupráci čekám nalevo... Plus napravo přišel ten kluk z Libe, stejný případ, taky ho tým musí ztrhnout k max. výkonu každý zápas. a mohl by být posilou, bývalý reprezentant.
      doufám, že ty trejdy teda ale nekončí. :D

• Ewerton ještě není pass, říkal teď majitel Baníku.. ten obchod ještě neskončil! jak psal infotbal..

• https://infotbal.cz/neprijemne-prekvapeni-pro-banik-propasl-ewertona-slavia-obdrzela-vyssi-nabidku-ze-saudske-arabie/

tady máte mít SPEKULACE, ne exkluzivně..

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/sinner-us-open-titul-alcaraz-rivalita-budoucnost.A240909_063605_tenis_ikuc?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

jj bude to o těchto dvou, jak jsem psal před 2-3 roky. Těším se na další tenisové roky a jestli se ještě někdo z juniorů přidá, o kom třeba v tuhle chvíli ještě nevím. Carlitos se srovná, po olympiádě ty výpadky těch nej historicky bývají.. :) Navíc je přeci jen ještě mladý, snad o rok a půl mladší než Jannik, jeden z nejmladších na okruhu, to ty výpadky ještě bývají. :)

• https://infotbal.cz/brankar-kinsky-oznamil-ze-neprodlouzi-smlouvu-ve-slavii-chci-pravidelne-chytat-od-koho-ma-nabidku/

tohle je třeba dozvuk toho trejdu Slavie - Jindra Staněk za každou cenu vs. 2 kvalitní hráči + doplatek.. Nyní už snad každý chápe, jak to bylo pro Slavii nevýhodné. tzn. nejen nefunguje scouting, ale dělají se i velmi špatné obchody, s nedozírnými následky, protože Slavie teď přijde o hráče, který mohl být za 2-3 roky jedničkou. Pokud to udělali takhle, měli zkusit prodat Mandyho a Kinský měl být dvojka, která nastupuje třeba v pohárech, aby udrželi jeho zájem. Takhle ho nejen nezpeněží, ale příjdou i o kvalitu, pokud zahapruje zdraví Jindrovi nebo už i Mandymu. Okolo 30tky nikdy nevíte.
    tohle dohromady vše dává současnost Slavie. Musíte si tam vyřešit management zkrátka. Teď ten kluk ještě posílí konkurenci a bude hotovo. Mají štěstí, že Ada golmany má, ale Libe bude taky dotírat a v těch vzájemných zápasech jim může výkon Kinského nějaké body zase sebrat. Není to zkrátka obchodně ok. Obchodně ok byl přestup Juráska, to byl výborný obchod, to jsem psal.. ale jinak Slavie přichází o talenty příliš snadno. Já bych s ní dealoval pořád. :)  podle mě to tak má i Ada.

• Ti, co jsou venku a mají jiný názor, ať už kritik nebo expert, nevidí myšlenku, s jakou tam trenéři přichází.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/milan-antos-expert-nehoda-lecba-rozhovor-cesko-praha.A240529_124123_ms-hokej-2024_huda?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

no já jsem psal zrovna na tohle, že trenér vybral podle mě bojovníky, kteří tam vypustí duši, když jsem ta jména viděl.
    Pak dále v textu - že když přijeli Pasta a spol, že máme velmi silný tým, možná i na zlato..
    A k té havárce Milane. Pokud je v populaci 80% ADHD jedinců, jak se odhaduje, prakticky každý starší 18 let dnes jezdí v autě, a to ADHD řeší (tím metylfenidátem) jen zhruba třetina, jak se odhaduje, pak statisticky je prakticky zázrak, pokud na tom skutru teda absolvuješ každé mistrovství, že jsi byl sestřelen až nyní po 13 letech.. Do toho je třeba počítat i ty, kteří to sice řeší, ale tak nějak si zapomenout vzít každý den tuhle krystalickou oporu proti nervozitě, roztěkanosti, posilující pozornost, což se u účastníka silničního provozu vítá, když ji vykazuje v průběhu řízení...
    Já bych dnes řidiče jednostopých vozidel jako účastníky provozu měl strach i pojišťovat, být ředitelem pojišťovny.. ta pravděpodobnost srážky s jedincem vyloženě trpícím jen tím ADHD (což samo o sobě stačí..) je velmi vysoká a vy jste pro ně snadná kořist.. A tím pádem jednou nohou neustále v hrobě..
    A ještě jedna statistika, kterou už nevím, jestli jsem zmínil -  ADHD jedinci mají dle statistik až o 50% vyšší nehodovost.
    Ale čtu, že se jednalo o cizince, statistiku z ciziny neznám.. :) pokud je ale registrovaný v našem soc. systému, pak ho zahrnují výše zmíněná čísla, i kdyby měl původ z Kjota jako třeba Mirai nebo Tomio.. :)

• už nevím, kde jsem to psal, ale Pereira je úplně jiným fighterem než v tom prvním zápase. Jde vidět, jaké má sebevědomí, ten pás si naprosto zaslouží a možná může pomýšlet i výše, mít dva napříč divizemi.
    UFC je o komplexnosti holt. Jirka musí zapracovat na obraně, protože proti takovým borcům, jací Brazilci jsou a neustále se zlepšují navíc v průběhu kariéry, se to pak vymstí. Ale byla tam vidět i trošku zadrženost a respekt Jirky, to v tom fightu hraje strašnou roli - sebevědomí. S Pereirou musíte být pohybliví, on má i hodně vysoké zápasnické IQ bohužel pro Jirku, musíte ho překvapit pohybem a rychle se dostat na něho, boxovat s ním nemá cenu, oni jsou Brazilci technicky úplně jinde - pokud je to postojář, tak v postoji má vše, pokud zemař, tak zase má super jiu-jitsu.
    No škoda, fakt jsem věřil, že ho Jirka dá, ale Pereira je zase o kus dál, než byl. Klobouk dolů. Mám Brazilce rád, ale spíše zemaře, ale je to elita oboru, Jirka se zase nemá, za co stydět, oni jsou vážně rození fighteři a mají to tam vedle fotbalu možná jako další národní sport.
    Hlavně nevěšet hlavu, Jirka prohrál jen s jedním takovým borcem, je třeba se zlepšovat, pač ta UFC je prostě už top technicky, musíte tam mít určitě obranu, jinak se vám to proti někomu vždy vymstí, ti kluci se tam točí, pořád noví talenti a co stačilo včera, dnes už nemusí.. buď v pohodě Jirko, nemá sice zem, ale v postoji je to fakt už dnes elita..

• https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-uhlobaron-tykac-uz-take-mluvi-do-politiky-ale-jinak-nez-babis-263114

někde níže jsem psal, že Slavie šla od těch Číňanů tady ke kolegovi Tykačovi z bláta do louže.

Tady máte článek, proč jsem to takhle uvedl - přečtěte si některé vyloženě zasvěcené názory kolegy Tykače na téma sankcí Sovětského svazu, pak si vyhledejte tady články, které jsem postoval o tom, jak ty sankce fungují přímo od ekonomů (kolega Tykač má zase kotel ekonomických poradců, když sepíše něco sám, je to na bolest hlavy) - inflace 30% v Sovětském svazu + jejich závislost na prodeji ropy a zemního plynu i pod cenou, čajna je má vyloženě za otroky s Indií, rozpočet na příští rok v Sovětském svazu ignoruje prakticky sociální oblast a zdravotnictví, školství (kdyby na to měli a ty sankce nefungovaly, tak nejde v součtu to, co jde do těchto tři kapitol jen na armádu a válku, pokryli by to vše rovnoměrně jako za normáních časů) + jak kolega Tykač zbohatl, to je taky zajímavé čtení s přesunem do 90tek..
    Ve Slavii je to prostě zakleté a ode zdi ke zdi od jejich hlavních představitelů. Nejde jim věřit ani to působení v charitě tím pádem, pokud pak čtete takové věci - viz níže z jejich úst, vše je věcí P.R. jako třeba u Lajoše Mareše a těchto podobných, kteří taky medializují vše na tomhle poli. Kdo chce přitom přispívat, tak to dělá tiše...pak je to od srdce.. to dá rozum..
    pak si přečtete vyloženě KOMOUŠSKÉ názory soudruha Tykače z dob, kdy tady těžký průmysl devastoval životní prostředí v době jeho kolegů, soudruhů z KSČ (bylo spousta dětí s respiračními onemocněními - černým kašlem, alergiemi, tihle si to nesou dodnes i do dospělosti, borec kouká ale na blahobyt - vlastní ještě měl dodat) viz vyloženě moudra Tykače dále, kdy vykradl i Darwina a jeho teorii o přežití druhu:

"V přírodě a v každém normálně
    fungujícím systému to ale platí jinak – přirozeně přežívají ti silnější,
    zdravější, dravější a akceschopnější. Ztratili jsme dravost a tvrdost
    našich předků, kteří dokázali v konfliktu s ostatními částmi světa, se
    systémy mnohdy početnějšími i silnějšími vytvořit základ nesmírného
    kulturního a historického bohatství a podmínky pro náš dnešní blahobyt.“

(to na téma uvěření toho přispívání na charitu - pač přežijí jen ti nejsilnější podle soudruha Tykače v přímé řeči z jeho webu výše, jen ti mají nárok, musíte ty lidi číst, co blábolí, většinou tihle nemají rozum, tak na sebe vše nakonec řeknou)

no ty jsi vyloženě ten, který tady ten blahobyt u nás vybudoval, ty  mastodonte - přes ten Motoinvest a rozkradené fondy. Viz. všechny texty v rámci článku výše.. Takové sudokopytníky by měli i dnes zavírat ještě dodatečně - za ty devadesátky a tunely v nich.
    To, že se tam angažuje i ŠPATNÝ KAMARÁD Václava Havla Saša Vondra (fanda Slavie a fosilní lobby), to už nepřekvapí. Je to kompletně účelová sebranka rusofilů navázaná na fosilní byznys, který tahá peníze z kapes vás ostatních, kteří se tím Východem necháváte ovládat a platíte jim v těch místy nesmyslných cenách benzínu,nafty za to, aby mohli stavět nesmysly (Arabové - postoval jsem článek včera), válčit o další území a zdroje (Kreml), namísto toho, abyste se stali ekonomicky soběstačnými v kombinaci - fotovoltaika na baráku nebo někde v rodině, elektroauto a jezdím nabíjet zadarmo. Krom toho ty klimatické změny mohou popírat opravdu jen sudokopytníci a aroganti, pač ovlivní nás všechny - i ty Tykače mastodonty.

protože...

Blahobyt může soudruh Tykač budovat, pokud bude na téhle planetě klid, nebo bude vůbec existovat - nebudou války o zdroje (např. ty troubo o vodu, tu potřebuješ i v rámci elektráren..), neřízená migrace z oblastí, kde už se nedá žít, nebudou třeba subvence na potraviny, jejichž pravidelná neúroda bude zvedat ceny na trzích, tzn. inflace, neobjeví se třeba nové bakterie z tajících ledovců, které nám přinesou nové pandemie, ale ono postačí i nějaké přírodní katastrofy v čajně, Bangladeši, jakože v té jihovýchodní Asii to hoří všude, pač to tam jsou ropáci, zastaví se továrny, budou váznout dodavatelské řetězce.
    Ono už stačí to, že se zbláznili nějací Husiové a není možné přepravovat zboží z Asie do Evropy nejkratší možnou cestou přes Rudé moře, ale musí se to táhnout přes Mys Dobré naděje okolo AFriky, což se objeví samo na výsledné ceně zboží pro nás spotřebitele. Ale jak by řekl i MOUDRÝ Saša Vondra - Arabové, Sověti a čajna si touhle svou Tykačovskou arogancí už připravují třetí cestu - přes tu Arktidu nahoře, kde už sice padají lední medvědi, tučnáci a další podle Tykače SLABÉ DRUHY na pusu, protože jim mizí před očima kry, ale borci budou moci chvíli zase obchodovat, než se začnou ty problémy související s globálním oteplováním popsané výše dotýkat i těch jejich fosilních, špinavých byznysů.

Celá tahle sebranka jde proti národu, paradoxně i proti životu a ekonomice světa (jak jsou tupí), myslí jen na své vlastní navíc krátkodobé zájmy zkrátka, a to jen navíc ohraničené v délce vlastního života. Jako by neměli děti a bylo jim jedno, co s nimi na téhle planetě, které dobíhá čas, bude už za takových 40-50-100 let - vědecké studie, vše se potvrzuje. Podívejte se i ven, konec října a máme jaro..tohle ovlivní i sklizně, příroda je zblázněná, nyní nám pomrzlo všechno ovoce třeba - mrazy na jaře, zdraží vám to ovoce v obchodě na tuty..protože to půjde z dovozu a nebude zde domácí konkurence. ovlivňuje to vše, včetně revitalizace škod vládám - hurikány v USA nyní stojí několik bilionů korun.kam se jen podíváte, tam se to projevuje, ale volové píšou úvahy, že se nic neděje a jen je rušíme u jejich budování blahobytu..kterým navíc přispívají k tomuhle trendu - jak jsem psal, každého povahově DEFINUJE PŘEDMĚT JEHO PODNIKÁNÍ + jeho podnikatelské styky. Proto Jarda Tvrdík jezdí do čajny a chodí na Miloušovy narozeniny, Tykač nám blábolí o úžasném podnikatelském prostředí v komunistickém Vietnamu, kde je to samo samá korupce.. jak to znali z totality..

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-tvrdik-chce-mit-z-dioufa-nejdrazsiho-hrace-v-dejinach-ligy-5039329

na tuhle telenovelu jsem zvědav. Je to podobný případ jako Juras totiž, ale pokud ten obchod Slavie vyšponuje, tak všechna čest. Pořád je to na trhu střet nabídky a poptávky. Za 19letého kluka, s těmihle skills, zkušenostmi, kdy se ještě neukázal v těžkých zápasech, bych takové velké oči určitě být Jardou ale neměl.. :) budou rádi, pokud se vejdou do 200tis i s bonusy, pokud teda nezavolá Benfica. :) v tom fotbale je možné fakt vše totiž, což dnes obecně..
      psal jsem, že sleduji juniorku Slavie a nevidím tam nikoho, tak jeden kluk mě tam trochu zaujal - stoper Konečný se tuším jmenoval. Ale Slavie tam má opravdu mladé kluky, je ještě brzy psát nějaké kategorické závěry, v Brně třeba hráli zase úplně jiný zápas než doma proti Baníku, kde to byla hrůza..

• 200MIO. sry.. na atak těch pozic Rosy nebo Pavla Nedvěda tady má úplně jiný level hráčů typu Šulcíka, Šula ze Sparty nebo ze Slavie Oscarka, být mladší, tak i Eweho z Baníku, myslím si, že i Vasil by mohl mít tyhle předpoklady se blížit té cenovce min. 400mio, je to od doby, co přišel do ligy, jednoznačně klíčový hráč Bolky, stabilně ve špičce bodování čs. ligy. Tam ještě Diouf nebyl a ani nebude, pokud se ještě nezlepší. Jarda měl vždy problém s čísly už i jako šéf aerolinek, toho Jurase tady považujeme vyloženě jako výstřel, který se už zase dlouho nebude opakovat. Je to mladý hráč, nikdo za něj nebude cenu šponovat, to by museli chodit ti Brazilci a Argentinci, kteří jsou srovnáváni s Messim do Evropy za miliardu. A to nechodí..chodí max. za tři čtvrtě, co jsem zaznamenal. Diouf není určitě žádná hvězda naší ligy, nevím, co to vždy Slavie vytáhne za marketing. Kdyby tohle přitom řekli o Oscarovi, tak to člověk nemůže ani v jeho věku rozporovat, to je jejich elitní hráč současnosti, ne Diouf..má něco do sebe,ale není to žádná hvězda, musí se ještě zlepšovat, pak jí může  za 2-3 roky být, ale momentálně se nikterak nevymyká. Mám ho nasledovaného myslím dostatečně, abych tohle napsal, i Preciado mu odebíral míče v derby snadno a vlastně i tohle bylo příčinou, proč Slavie v derby nedominovala, pač její hra je dominantně přes kraje.

• koukal jsem, že má 5+3, ale je začátek ligy, hrává stabilně, Slavie je produktivní obecně, za mě to je bránitelný hráč, bez problémů, u elitního hráče ligy bych očekával, že bude vynikat jako Rosa, Nedvěd, Šulcík, Ewe, Vasil, Oscar v té defenzivní činnosti, bude zkrátka těžko bránitelným. Pamatuji se, když Jurečka nedal snad 10 zápasů bod, pak ho kamarádi ze Slovácka pustili na 4 branky za zápas a byl za hvězdu, vyhrál i neeticky bodování tehdy před Řezňou. Píšu to, protože ta forma hvězdy ligy musí být konstantní, kontinuálně musí potvrzovat, že je to výborný hráč, to fakt u Dioufa nevidím.. je to dobře prodejný hráč díky věku, ale zase neprověřený těžkými zápasy, tzn. musel by se objevit někdo podobně bláznivý jako Benfica tehdy.
          někdy to je marketingem manažerů. Nyní psali o tom novém 18letém, z videa šikovném, klukovi, který přišel do Slavie, že o něj byl OBROVSKÝ zájem elitních světových klubů. Kdyby ten zájem byl takový, tak tu Slavii přeplatí obratem. Novináři i v klubech jako Slavia mají někdy velké oči, ale v těch velkých klubech je ten scouting sheet třeba o 50-100 jménech a kalkuluje se s každou negativní položkou, což bývá tady v těchto případech, vám manažersky uvedu, právě ten věk a neprověřenost v těžkých zápasech, pak jsou tam ještě další skills, které známe všichni, a v těch Diouf nijak nevyniká, proto o něm píšu jako o dalším Jurasovi. Koukáte všichni na západní ligy a pak tady rozvíjíte někteří takové myšlenky, tam běhají kvalitou úplně jiní kluci. U nás je velmi málo kluků, kteří mohou atakovat byť jen tu cenovku 400mio, natož výše, a tenhle Diouf to podle mě není. Já bych to za něj určitě v tuhle chvíli nedal. Za 2-3 roky může být lepší, je ještě mladý, to nerozporuji, ale pak by měla Slavie teda počkat, pokud se teda neobjeví nějaká Benfica zase. :) ale pokud ho Jarda vidí na cenovce jako za Rosu, tak to si musí ještě 100% počkat, tohle mu nikdo za tohohle aktuálního Dioufa nedá, to mu podepíšu krví. Ani ta Benfica ne..

• Částka, o které kluby jednají, se podle informací inFotbal.cz
      pohybuje na hranici 3,5 milionu eur (cca 88 milionů korun) v základu +
      900 tisíc eur (cca 22 milionů korun) v bonusech. Celkem by tak Slavia
      mohla do švédského Hammarby poslat až 110 milionů korun.

zdroj: https://infotbal.cz/slavia-blizko-top-talentu-teah-prosel-zdravotni-prohlidku-podepise-dlouhodobou-smlouvu/to je vcelku dost za 18letého ligou neprověřeného kluka. Byť z videí vypadá zajímavě, naše liga je special - silová, taktická, ale zase je mladý, byl o něj zájem, možná by ho pak, kdyby se tady neprosadil, udali s hostovačkou a opcí na přestup za velmi podobnou částku v nějaké techničtější lize. Každopádně je to dost. V těch sumách za přestupy kontra přínos hráčů je Plzeň i Sparta určitě dál, co čteme ty cifry ve směru do Slavie. Budou muset přijít stejné prodeje jako Juras, což byl nej obchod posledních let klubů tady u nás, se vším všudy. Ta suma byla vyložený nesmysl, co za něj Benfica byla ochotna vyplatit..to jsem už ale psal

https://infotbal.cz/chory-vs-rrahmani-a-dalsi-prestupy-slavie-a-sparty-kdo-koho-netrefil/7/#split_content

a celkem férové hodnocení posledních posil obou pražských S od redaktora. Vypíchl bych pro scouty Sparty zase Vasila Kušeje, který OPĚT vede tabulku asistentů ligy. Vedl ji i minulý rok, kdy byl v tomhle segmentu tuším hned za Birmou. Prosadil se v lize okamžitě. Ale prakticky všude, kde byl - Ustí, Prostějov. Docela nechápu, že je to zatím bez zájmu těch našich nej klubů, protože i povahově je Vasil profík..A zase tolik takhle talentovaných a schopných ve hře jeden na jednoho, kteří si troufnou, tady nemáme + z výbornou kopací technikou. Ta čísla má Vasil jasná, kdo si to sjede.
      Tohle považuji za manažerský úlet, protože byla daleko lepší doba na koupi Vasila, než tomu bude teď, kdy prodloužil, je ve formě + furt má ta čísla.. :) asi bych to řešil pro snížení té sumy, která může být pořádně vysoko nyní, i hráčskou kompenzací, které by Bolka mohla být nakloněna jako regionální klub

• mimochodem to, co se děje nyní v evropském průmyslu a byznyse, to je jen zase špatnou prací nejen manažerů těch automobilek stran vyjednávání, ale i europoslanců jako Saša Vondra, kteří měli více anticipovat a zasazovat se za zrušení nesmyslů jako ony pokuty za nesplnění emisních limitů automobilek. Nedává to absolutně smysl a dopředu se to jasně tváří jako hloupost, něco jako dát si vlastní branku ve fotbale.
      čiže za současným stavem evropských automobilek je i ten Saša Vondra jako europoslanec, který se podílí na vyjednávání v rámci Green dealu.
      články některých slabých novinářek o tom, že se v Německu chystá uzavírání továren a propouštění desítek tisíc lidí pak nereflektují to, že německá vláda chce ten automobilový sektor celý socialisticky subvencovat, tzn. de facto zachránit. ale je to uměle vyrobená krize, která tady vůbec nemusela být, kdyby se okolo Green dealu a jeho zavedení motali manažeři a ne právě politici a neselhali manažeři automobilek, kteří měli na tyhle evidentní věci upozorňovat.
      Stejně jako se měla nejdříve outsourcovat veškerá výroba sem do Evropy, začít s těžbou surovin pro elektrobyznys, popř. výrobou baterií na základě jiných prvků (železo-lithiové fosvátové baterie) než ty s obsahem kobalt, wolframu, nevím, jestli i germania, které dominantně těží čajna nejen v Africe, u germania mají snad jediná ložiska na světě - jde samo o výslednou cenu těch aut, proto je čajna s cenou tak nízko, a to je i to, s čím jsem předpokládal já, že by se ta cena měla pohybovat postupně okolo půl milionu, aniž bych znal tyhle uměle vytvořené, infantilní problémy, které si v Bruselu europoslanci odhlasovali a Saša Vondra zle odlobboval.
      Celé to působí od základu nepromyšleně, nedotaženě a je to věcí všech zainteresovaných, tzn. lidé by měli vědět, koho už nevolit za europoslance + v Německu by měly ty koncerny měnit manažery v jejich čele, protože to vše jde za nimi. A to ještě tu výrobu neovlivňuje ta samotná klimatická krize.
      EU má a měla náskok v obnovitelných zdrojích, ale úředníci jako Saša Vondra to bohužel proženou takovou byrokracií a žvaněním okolo bez nějaké pragmatičnosti v jednání, že tu výhodu postupně ztratí. Byť vím, že upozorňoval, že to není dotaženo, ale nenašel pro to dostatečnou oporu v Bruselu, tzn. jeho důležitost tam nebude taková, aby přesvědčil zbytek.
      Ovšem nejdůležitější je ta úloha manažerů automobilek. Vondra nikdy nepodnikal, podnikat DOUFÁM nebude, oni si měli v Bruselu nastavit podmínky a lobbovat za ten svůj byznys hromadně v kolokviu, nenechat tu tvorbu legislativy na politicích. vůbec nechápu, že to nechali zajít přímo manažeři automobilek do těchto sfér, když jde o jejich byznys..Místo, abyste si tady vytvořili odpovídající prostředí, které podpoří tenhle rozjezd proti konkurenci z čajny, tak si házíte klacky pod nohy, abyste zvýhodnili právě tu čajnu.
      A teď to ještě někteří zvláště lumeni hází úplně k ledu, že Green deal je ekonomický nesmysl. Není, jak vám ukazují v čajně soudruzi, jim ten elektrobyznys kvete a je to další věk Průmyslové revoluce, lidstvo se evolučně posouvá, nevíme, kdy dojdou navíc fosilní zdroje, ale je to voda na mlýn rusofilním troubům, Turkům apod, aby to teď vše shazovali ze stolu.

• Přečtěte si to, ti novináři tam dali o nich zase  vše.. včetně toho, co už jsem o kolegovi Tykačovi zmínil.
      Slavie se může fakt stydět za to, co tam mají v managementu za jelimany a retorické perly..

• u těch sankcí ještě - vždyť už jen stopka u té platební brány swift, a to by měl soudruh Tykač sám vědět jako denně obchodující přes tuhle záležitost západního platebního styku, je OBROVSKÝ PROBLÉM. Psal jsem, že Sověti s čajnou zrealizují obchody zhruba za 5 bilionů, ale spousta čínských firem ty platby Sovětům zpožďuje, velké bankovní domy v čajně nechtějí mít nic společného se Sověty vůbec, pač se bojí právě těch druhotných sankcí Západu a USA na ně. vše se realizuje tak přes malé čínské banky..
        Je to stejné, jako když si nyní na Kubě soudruzi stěžovali, že Kuba je v takovém ekonomickém srabu (padají jim tam aktuálně domy na hlavu v rámci toho jejich roky budovaného socialistického fondu bydlení, pomalu týden jim tam nešla elektrika, do toho jen jeden hurikán, USA jich zažívají desítku každou sezonu) a je to PRÝ jen díky sankcím USA...
        Přitom je podporují vehementně soudruzi ze Sovětského svazu, Pentagon to tam monitoruje, pač ty kubánské přístavy brázdí sovětské válečné lodě, chtějí tam budovat vojenskou základnu..
        čiže kubánský "Ostrov svobody" má od komoušů z Kremlu podporu, ale drtí ho sankce USA.. to na margo slov soudruha Tykače, že sankce na Sověty nefungují. Kdyby nefungovaly, tak se má dobře i kubánský lid, pač Kuba je v teritoriu sféry, která eminentně zajímá Kreml, jsou příliš blízko břehům USA. Ale nemají jak komoušům z Kuby pomoci, protože Sověti jsou sami pod sankcemi a momentálně tak nějak zvládají tak akorát financovat tu válku, kterou sami navíc rozjeli tím vpádem a okupací ukrajinského území, i jejich vlastní ekonomika tou válkou přitom trpí...
        čiže samé bludy soudruha Tykače v těch doplňkových textech článku, což i sami autoři článku mezi řádky ironizují..komouši ale vždy žvanili, manipulovali, byli to vždy demagogové. Proto nyní naše ministerstvo zahraničí vydalo, což jsem vám taky postoval, tu Sbírku sovětských pohádek.. :)

• https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-druha-nejvetsi-ruska-banka-smeruje-k-rekordnimu-zisku-dalsi-rok-v-rade-40494796

a tohle je potvrzení k té vysoké inflaci Sovětů (kterou popírají samo - údajně ji mají na 9% tvrdí, ale realita je prý min. 30% dle odhadů ekonomů, proto i takhle masivně zvedají úrokové sazby, u 9% inflace by nemuseli tak hysterčit totiž), protože na ni samo jejich Centrální banka reagují masivním zvyšováním úrokových sazeb, které jsou nyní tuším už na 20%, což samo na mezibankovním trhu znamená pré pro tyhle řadové sovětské banky, které si u té Centrální ukládají peníze svých střadatelů za masivní úročení, to je tak jedinou podstatou jejich ziskovosti v téhle době..
          Na tomhle základu u nás vznikla ta wind fall tax pro banky, které z té energo krize a vysoké inflace na ní navázané těžily také. Taková malá Trinity bank na tom vyloženě postavila svůj nynější základní kapitál, díky tomu láká klienty i nadále nejvyšším úročením pro střadatele a zvyšuje jejich počet až někam k nynějším nižším statisícům, o čemž se jí mohlo před touhle krizí jen zdá jako lokální zlínské bance provozované navíc fyzickou osobou, což se týká tuším na našem bankovním trhu jen dvou bank - další takovou je Fio, kde to vlastní 2.

• Vzhledem k tomu, že Španělé platí zejména za vynikající
    antukáře, je trochu paradoxní, že Alcaraz dobyl nejprestižnější oranžové
    kurty až jako poslední.

Ale
    tento fakt jen potvrzuje, že typickým borcem pro nejpomalejší dvorce
    rozhodně není. A proto také míří mezi absolutní velikány.

„Vždycky
    jsem chtěl být jedním z nejlepších tenistů na světě. A k tomu musím
    hrát dobře na každém povrchu, jako to uměli Roger, Novak a Rafa,“ zmínil
    legendy Federera, Djokoviče a Nadala.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/roland-garros-finale-pariz-carlos-alcaraz-vitez.A240609_200231_tenis_ten

no to paradox teda je.. :) taky jsem čekal, že Pohár mušketýrů bude mít Carlitos doma ve vitrince jako první. A mít ho mohl. Jestli si pamatujete, Djoko byl úplně vyřízený v tom jejich vzájemném zápase na Roland Garros, ale Carlitose chytly křeče, že nešlo hrát. Jinak to vyhrál už tehdy, tvrdím. On je na antuce těžko k poražení, pokud ho nelimituje zdraví.
    Ti titánové byli bez debat nej generací tennisu, ale Carlos je ještě před nimi tím, jak láme ty rekordy, v jak nízkém věku ty úspěchy už dosáhl. Vždyť mu chybí už jen 3 ty nejcennější trofeje a mohl by skončit, bude mít vše nejcennější, včetně toho poháru Next gen, ten turnaj někteří jeho konkurenti ani neabsolvují, on ho vyhrál hned napoprvé. :) Z toho olympiádu má za měsíc na stejných kurtech jako nyní, Turnaj mistrů na konci roku a Australian open to může v lednu uzavřít a vstoupit ve 21 letech do Síně slávy, jak to říkal Alex Zverev, když mu gratuloval, že tam určitě míří.
    Roger nebyl antukář jen na doplnění právě, Rafík se naučil na betonu až někdy okolo 28-30 let, jediný Djoko se mu blíží, ten byl taky všestranný od přírody, ale pořád je dost daleko díky tomu věku, ve kterém Carlitos září, protože to chce mentální nastavení, což je základem tennisu (hlava). V tom jsem ho obdivoval nejvíce, měl už to v 16ti letech, když porážel na antuce Ramose v jižní Americe a další podstatně zkušenější hráče, jako by nic..
    To jsem si říkal, že žiju v krásné době - jedny multigenerační legendy za sebou zavřely oponu a přišel ještě někdo více magic, za což si může ATP marketingově gratulovat, stejně jako za Jannika, u kterého jsem rád, že ten talent taky už pod Darrenem a jeho týmem potvrzuje. Už jsem kdysi před 4-5 lety psal, že zápasy těchto dvou vejdou do dějin tennisu stejně jako ty mezi Rafou, Rogerem, Nolem a Andy Murray, což se potvrzuje. Sám Carlitos říkal, že je to pro něj nejtěžší soupeř a hrává s ním nejtěžší zápasy..
    Jsem zvědav, kam až ty rekordy bude posouvat, vydrží-li mu zdraví. ale už teď je legendou, v podstatě každý ten rekord, který do téhle chvíle udělal, tak půjde těžko překonat věkově.. Teď je výzvou doplnit ty 3 zbylé poháry a pak už ten rekord Noleho na tisícovkách, kterých vyhrál snad přes 40. :) to bude mít Carlitos, co dělat. A samo překonat počet grandslamových vítězství, což taky není nereálné zapsat jich 25. Snad se ještě někdo jako Jannik objeví, aby mu nebylo vyčítáno, že byl příliš dobrým ve své době, neměl dostatečnou konkurenci, proto těch 25 slamů má.
    Ale hlavní je, že ho tennis zase baví a může bavit lidi, protože on je fakticky alien, má všechno, to jsem nikdy u žádného hráče neviděl.. promítal jsem ho x kamarádům, i mimo tennis, že to je zázrak, teď na něj koukají i ti, kterým sport moc neříká, věnují se strojařině, fyzice, vědě, což je úúplně mimo jejich záběr - hrají max. šachy nebo turistika. Zkrátka tyhle zázračné muchachos nejen tennis potřebuje.
    navíc je to fajn člověk, rodina je super, zázemí lidí okolo něj jsou suproví lidé na první pohled, Juan Carlos Ferrero inteligentní chlap, což bylo vidět i na jeho herní inteligenci, připomínal mi MIloše Mečíře tím pohybem, akorát obouruč, měl jsem ho fakt rád, hodně technický hráč s x variantami servisu - teď to předal Carlitosovi, má jich snad 15. Ale mně se líbilo více Španělů - Rafík samo, Bruguera, Alex Corretja, líbí se mi, že ta jejich tenisová škola je postavena na výborné technice, fyzičce a pestrosti hry. Ne nadarmo mají tolik legend tennisu, možná i nejvíce na světě.
    A mám to tak, protože si myslím, že opravdu kvalitní hráč se pozná jen na antukovém povrchu. :)  tam vás to donutí ukázat vše z úderového rejstříku, fýzy, mentální odolnosti, protože to tam bývají i maraton zápasy.

• „Ve věku 21
      let je lepší než Federer, Nadal i Djokovič,“ chválí ho McEnroe. „Snad
      se bude dál zlepšovat, i když už je dobrý ve všem.
      A nejvíc se mi na něm
      líbí ten jeho úsměv. Carlos přináší na kurt radost ze soutěžení.“

Sám
      tenista po finále o možném překonání Srba prohlásil: „Teď o tom nemůžu
      přemýšlet. Uvidíme, kolik grandslamů budu mít na konci kariéry, na 24 se
      snad můžu dostat. Ale teď si chci užít svůj třetí.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/roland-garros-finale-pariz-carlos-alcaraz-vitez.A240609_200231_tenis_ten

to, co jsem psal výše, článek jsem dočetl až teď. souhlasím s Johnem.  A na tom vyjádření, že nemůže přemýšlet o tom, jestli těch 24 slamů Noleho zvládne překonat, jde zase vidět, jak je zralým. V jeho věku jsem nebyl teda takhle mentálně vyspělým. Alien.. Doufám, že se jednoho dne neprobudím a tenhle Carlitos nebude najednou pryč..

• Jirka je z toho skleslý, ani si pořádně neužil výsledek z
    Madridu,“ líčí Navrátil. „Nejde o lehké zranění, řešíme ho s profesorem
    Kolářem a jeho týmem, léčba probíhá u něj. Bude záležet, jak rychle na
    ni Jirkovo tělo zareaguje.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-unavova-zlomenina-obratle-zraneni-pauza-zprava.A240510_110308_tenis_ikuc

kdo jiný by tuhle situaci měl zvládnout, než takový dříč jako Jirka. :)  Držím palce, Jirko. Brzké uzdravení, máš toho nejlepšího k dispozici - prof. Koláře, čiže to půjde nejrychlejší možnou cestou. :) a ještě přítelkyni psycholožku, na kterou máš nyní více času. vše zlé je pro něco dobré. :)

• dneska se mi moc nelíbí Souare.. neudělat ten poslední zákrok na Preciada, tak bych ho raději stáhl. Působí nějak zadrženě, nevím, jestli tíha utkání, takového ho fakt neznám. Snad už se do toho dostal ke konci poločasu.
    Ten zápas ale není vůbec hezký, o víkendu to může ještě vyvrcholit ty odvety těch minisoubojů, zbytečně vyostřené..

• vyrovnaný zápas, Plzeň byla důstojným soupeřem, ale proti dnešní Spartě, ve které je ten OHEŇ, se už těžko hraje, dokáže být efektivní, v určitých momentech smrtící. Psal jsem před 2 roky, když se to ve Spartě postavilo a rozpustil ten starý kádr, někdy po zápase na Bohemce, který Sparta drtivě vyhrála, že teď to začne vše sbírat a i v Evropě ty úspěchy. Plzeň ale pro ni bude pořád těžkým soupeřem, staví tam silný kádr, jestli dorazí Slon, uzdraví Durosinmi, přijdou ještě další, tak to budou krásné zápasy mezi těmihle týmy. Já to vidím mezi nimi příští sezonu..
      škoda, že to bylo tak vyostřené a nehrálo se jako posledních 20 min. Gratulace Spartě. :)

• PLzeň má totiž taky vyrovnané všechny řady, teď už se jen 100% sehrát a budou velmi silní. Červík, Dweh, Hranáč jsou fakt výborní na to, jak krátkou dobu v klubu jsou.

• V play
    off jste obdrželi hned několik trestů od disciplinární komise a letošní
    rok v tom nebyl výjimkou. Nepřijde vám to už zvláštní?

Když
    porovnám, za co dostal trest na dva zápasy Honza Ordoš a Tomáš Chlubna,
    za co jednou stál Honza Štencel, a pak vidím zákrok sparťanského Michala
    Řepíka, který dostal také dva zápasy, tak je naše důvěra k rozhodování
    předsedy disciplinární komisi zase o něco menší.

Jak vůbec může vést disciplinární komisi Viktor Ujčík, trenér prvoligového týmu Jihlavy?

(smích)
    Tak, že je každoročně APK zvolen. Ono ale není vlastně moc o čem
    rozhodovat. Nepamatuji, že by byl jiný kandidát. Při profesionalizaci
    ligy by bylo jistě víc než vhodné, aby disciplinární komisi řídil
    nezávislý šéf na plný úvazek. To je naše nejzásadnější připomínka k
    obsazení postu předsedy disciplinární komise. I když je jasné, že s
    rozhodováním bude i tak alespoň někdy panovat nespokojenost. Jde nám ale
    o to, aby rozhodovací proces měl jasnou strukturu a nebyl závislý na
    tom, kolik zbude předsedovi času na klíčová rozhodnutí vedle jeho hlavní
    pracovní náplně, kterou je trénování úspěšného prvoligového týmu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/stanislav-bednarik-ceske-budejovice-eef-klubu-rozhovor.A240415_789590_hokej_rou#cxrecs_s

zase jeden vzkaz Vikyne od těch, kterým de facto sloužíš.. Kluby extraligy, vy se máte domluvit na schůzi APK a prohlasovat si Vikynovo nahrazení nějakým právním zástupcem, nezúčastněným v hokejovém prostředí. Jinak se budete dohadovat donekonečna, koho má Vikyn rád, koho ne. To jeho rozhodování nemá opravdu racio, a to jsem do toho jen nakoukl.. navíc úplně nechtěně, pač hokej normálně až tolik u nás nesleduji.. Nějaký vámi oslovený právník to určitě za úplatu vezme, udělejte si mezi nimi tendr.. :)  abyste ponížili cenu.
    Spory budou minimální, pač právník chápe, co je to rozhodování precedentním způsobem + tím, že bude nezainteresovaný v hokejových kruzích, tak nějaká zaujatost pro tu či onu stranu nebude vůbec na stole.. Pokud by to byl antisportovec, což už dnes nevěřím, že i mezi právníky najdete (hokej je doslova národním sportem) a hokej nikdy neviděl, neznal pravidla, no tak mu tam k ruce bude sloužit šéf komise sudích pro to rozklíčování, co je a není faul. Trest už pak nechá kritickému myšlení  a LOGICE najatého právníka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit