V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Hapal zdůraznil, že žádnému svěřenci neměl v neděli co vytknout.
„A třeba Boulis (Jiří Boula, 25) má reprezentační formu. Nechci to
nikomu dávat na stůl, ale odehrál skvělý zápas. Spoustu míčů vyhrál,
spoustu toho naběhal, pracoval. Potvrzuje to v každém zápase.“zdroj: https://infotbal.cz/banik-vyhrava-i-bez-ewertona-trener-hapal-uz-ale-vyhlizi-jeho-navrat-haskovi-nepodsouva-repre-nominaci-bouly/
Baník hraje už pár kol výborně, proto bylo škoda, že si neodložil ten zápas se Slavii a kluci nastoupili takhle brzy po nemoci. psal jsem po Jablonci,že Baník hraje ted podle mě nej fotbal v lize. Trenér Pardubic teď po poháru řekl,že to byl nej tým, který letos viděl naživo. O Boulisovi jsem taky psal před půl rokem, že udělal podle mě největší skok pod trenérem Hapalem a nedovedu si sestavu Baníku bez něj už představit.
Pavel dělá v Baníku dobrou práci, i příchody jako Kohut mají logiku do té skladby týmu, on je výborný hráč, jak už jsem psal, vůbec mě nepřekvapuje, že se tak rychle aklimatizoval a dnes už je klíčovým hráčem po pár kolech v týmu. Podle mě do Baníku Pavel přišel v dobrou dobu, pač jeho síla je právě v té skladbě týmu, umění najít hráči místo v sestavě, proto pod ním jde tolik kluků nahoru, to není jenom Boulis totiž.. Hlavně ,ať jste zdraví, jinak ten tým už je sehraný, pohárový a nebezpečný pro každého :) Možná by Baník potřeboval ještě nějakého takového Chorase nebo Durosinmiho, devítku, důraznou ve vápně, aby strhla i ostatní v tom důrazu do branky, to Baníku trošku chybí v tom vápně. tohle má snad jen Eric, dříve to měl Baník v Lacovi, u toho mě fakt mrzí, co s jeho kariérou udělalo jedno vleklé zranění, měl podle mě potenciál i na zahraničí..
Možná zkusit návrat Tijaniho, už bude z te kvalitní 2.anglické ohranější, prostředí v Baníku zná, Slavie už ho chtít určitě nebude, Baník hraje a bude hrát teď už pořád o poháry..mohlo by ho to zlákat, pač devítka se shání těžko, v lize ji nemá proto většina týmů..
-
to vyloučení nebylo naprosto důležité pro vývoj zápasu v tom, jak slýcháváme, že Slavie celou ligu válcuje... vypadl pouze hrot, Jindra nemusel ani hýbat s řadami, vepředu zůstal ještě Choras..
zabývejte se novináři spíše tím, proč Slavie nestíhala ve středu zálohy (to už i v 1. derby ve druhé půli ostatně), i v 10ti se dá vyhrát zápas, pokud ten tým teda navíc válcuje ligu.. ;)
Slavii dotlačí sudí, ale pískat odteď rovinu,tak je to ještě zajímavé a pár rádobymanažerů gamblerských českých sázkovek bez pokory, které už vyplácely výhry svým slavistickým obětem sázení za titul Slavie, bude možná za sudokopytníky, jakože v pasivním byznyse se to nabízí.. :) arogance se nevyplácí.. :) -
Любая классовая борьба в обществе имеет свои корни в экономике.
社會上的每一個階級鬥爭都有其經濟根源
ještě dlužím teda vysvětlení výše napsaného slavistickým Holly kids and chicks ;), tak tady výše je tuším citát vašeho revolučního vůdce Vladimira Iljiče, kterým zároveň popisuje ten pohled buržoazie na dělnickou třídu.. čest ribjata..
-
je to další z opravdu ostudných zápasů Slavie, kterých bylo tenhle ročník požehnaně, v některých pomohli sudí, v 1.derby golman Kinský, pač už tam byla Sparta lepší druhou půli a někde měla Slavie prostě jen štěstí (Olomouc třeba)..
tohle jsou ale budoucí problémy v Edenu, kde budou muset skládat nový tým, ti třicátníci už to nejsou schopni táhnout, což se dnes taky ukazuje, a tu příští sezonu tak Slavie nebude rozhodně favoritem na titul.. budou se muset sehrát a doufat, že si to navíc sedne.. Není třeba si nic lakovat.. Dnes jim navíc vypadl jen hroťák, hráli navíc na dva, proto nebylo nutností ani střídat, nic moc v podstatě měnit po tom vyloučení..Slavie je navíc NABĚHANÁ, čiže i v10ti se neměli nechat takhle zavřít jako je Sparta ždímala na jejich vlastní půlce, bylo to zkrátka o herní "kvalitě" tohoto týmu Slavie. Jedno z nejjednoznačnějších derby za poslední dekády..
dnes se navíc Jardovi zranil Pelé, a to je ta manažerská situace, kterou jsem mu nepřál právě.. kdy přijde o tu půl miliardu a kdo ví, jestli vůbec za tohohle Peleho ještě něco podstatného vyinkasuje.. ve Slavii by potřebovali manažersky exkurz zkrátka..
Manažer přemýšlí dva kroky dopředu, chlapci.. -
ten dnešní zápas naplno dává za pravdu mé osobě a ukazuje, jak slabého, sudími tlačeného mistra letos budeme mít. I v 10ti se dá totiž hrát uplně jiný fotbal, než produkuje dnes na Letné tahle hodně zranitelná Slavie. Proto ostatně potřebují tu podporu sudích longitudálně..
První půli je držela ještě obrana, která je v lize opravdu nejlepší, tam ale můžete tenhle team současné Slavie přestat chválit. Ten tým té zlaté ery Slavie by dokázal dnes na Letné hrát i v 10ti vyrovnanou partii..
Ve Slavii by si měli nalít čistého vína, je to jen čirý marketing a nesoudnost, neumění se postavit pravdě do očí - tlačí vás sudí (předseda svazu, zřejmě reciproce za to, že ho soudruh Tvrdík dosadil do funkce předsedy, nabízí se to..) a je to teda ostuda a vizitka čs fotbalu, bohužel.. stejně jako dnešní výkon sešívaných, byť v 10ti..😯 kdy sudí teda kupodivu jedou rovinu...v takových zápasech pak Slavie hoří jako papír... -
vše, pro co si se odmala snažil, ta podpora rodičů, se dnes zuročilo v te hrušce-trofeji, hrušky mam navic v rodině, toto nemohlo dopadnout špatně :) ještě jednou gratulace, přijdou ještě větši trofeje.. :)
-
První titul v kariéře! Macháč ovládl turnaj v Acapulcu a posune se do top 20
zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/machac-acapulco-tenis-premierovy-titul-zpravodajstvi.A250302_054549_tenis_ikuc
to,co jsem psal o tobě ve tvych 19ti,to jsi dnes naplnil... :) věděl jsem vždy, že to dokažeš..ATP500 už je něco, od tehle chvile už je možne vše.
Byl jsi ale na domaci pudě - všude Disney+ a turnaj v mem oblibenem Acapulcu, jedne z destinaci pro muj wedding trip v budoucnu.. :)
Andre Agassi is back.. Ať se ti daři a jsi hlavně zdrav, stejně jako ostatni kluci, mame fakt silnou generaci.. Jirkovi taky gratulace k poslednim uspěchum.. -
Školáka, který v pondělí plánoval střelbu na základní škole
v Děčíně-Březinách, poslal ve středu odpoledne děčínský soud do vazby.
Mladík je obviněn z přípravy vraždy více lidí mladších 15 let. Hrozí mu
až deset let vězení.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nezletily-skolak-ktery-planoval-utok-se-zbrani-ve-skole-v-decine-je-ve-vazbe-40510792
trestnimu postihu by měli čelit i rodiče tak, jako se to u podobně zavažne trestne činnosti děje v zahraničí..
-
Agresivity, násilí a šikany mezi dětmi a náctiletými od covidu stále přibývá.
Je pravda, že čísla
policejních statistik mluví jasně. Například vraždu spáchali v roce
2021 čtyři děti a mladiství, předloni to pak bylo dokonce 10 vražd, loni
osm. U násilí a ublížení na zdraví, kterého se dopustili mladiství, je
také výrazný posun – v roce 2021 policie evidovala 458 případů, loni
707. Tak co se děje?To,
co nám ukazují výzkumy, je, že opravdu od konce období, kdy jsme se
vypořádali s covidem, tak na tom děti nejsou psychicky dobře. O tom
víme. Nemůžu úplně říct, že bychom si s tím věděli rady. Respektive
víme, že by potřebovaly podporu v těchto oblastech, ale lidí, kteří by
se jim mohli věnovat, je málo. Trvá to měsíce, než se dostanou do péče.
Věřím tomu, že pokud by dostaly podporu, tak by se situace zlepšila.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/podcasty-politalk-psycholog-deti-na-tom-nejsou-psychicky-dobre-nevime-si-s-tim-rady-40510236
(ma reakce) Tenhle trend souvisi s pliživě nastupujici elektronickou dobou (TikTok a jeho patologicky vlivy zname ze světa ve vyskytu těchto připadu - v dusledku tohoto narust depresi, uzkostnych stavu u děti - spousta recenzovanych vyzkumu už na tohle tema - děti do 5let už vyloženy zakaz elektronickych zařizeni..) a tim, jak děti travi obecně čas, jak se jim věnuji rodiče, s nizkou frustračni toleranci, kterou v nich buduji (rozmazlenost - rodiče v dětech neposiluji uctu k autoritam - staršim lidem, kantorum, nebo obecně k opačnemu-něžnému pohlavi, a tak mame generaci falešně sebevědomých jedinců, chlapi už nejsou chlapy zkratka..... dále přebytky, děti maji vše a často zadarmo, ztraci motivaci v životě věci si zasloužit - tzn tu chuť do života, těšit se na něco, za čim jsem si šel a nakonec toho dosahl, zasloužil si to, nudi se , protože nejsou rodiči k ničemu vedeni - hodnotne koničky, ktere je rozvijeji jako osobnosti - sport v kolektivu, liduška-zakl umělecka škola, kroužky zkratka, rodič se jich rad zbavuje pro vlastni pohodli ve dni nakupem hernich compu, konzol, předplatneho Netflixu, pozdě nebo vubec si buduji pracovni navyky, přibyva obeznich děti, ktere se logicky citi ve dni zle - psychosomaticka onemocněni, současny trend).. Podivejte se ven, covid byl všude, šlo o pandemii, nikoliv lokalni epidemii tady u nas, proč ten trend pozorujeme hlavně v naši společnosti?? Je to souběh udalosti, trendu - covid tomu dal jen korunu... Křivka obezity u nas roste přes dekadu (ten posledni vrahounek byl v 16ti taky pěkny cvalik, proto ho svědkove označili taky - běha tam chlap s nožem), trend ve vychově se taky mění, vlada to bohužel podporuje, kdy by měl mít dnes rodič už strach dat ditěti na zadek, aby ho jeho vlastni děcko nežalovalo přes OSPOD. Tohle je jinak dlouhodoby trend a směr cikanske vychovy, kterym se naše společnost současnych rodiču vydala.. dřive chodili takhle naladěni do škol machrovat na učitele jen rodiče cikančat (kde se btw ta nizka frustračni tolerance pěstuje u dětí odnepaměti - cikanske ditě nosi plíny klidně do 5 let, vozi je v kočarku do stejneho věku - ma zkušenost tady u nas, možna tomu klukovi bylo i 6), nyni už aby se kantor bal obecně..
Psychologove tak musi zcela jistě pracovat komplexně s celou problematickou rodinou, nejen s dítětem..
"Ale je pravda, že studium psychologie je pětileté,
pak je zácvik. Takže v nejbližší době si neumím představit, že by došlo
k zásadnímu nárůstu počtu psychologů ve školách."
(ma reakce) S timhle se nic neudělá, protože ten terapeuticky vycvik po absolvovani studia na klinickem pracovišti, nebo zkratka v praxi pod vedenim klinickeho psychiatra, je pro začinajiciho absolventa krucialnim v jeho karieře. Do praxe se tak dostava jako samostatny psycholog až někdy okolo 30tky věku.Ale o tomhle se vi přes dekadu, že ubyvaji kapacity např dětskych psychoterapeutu, na tohle zkratka malo tlačilo a upozorňovalo exekutivu statu vedeni Narodniho ustavu pro duševni zdravi ještě pod kolegou Hoschlem..A je pravdou, a psal jsem to sam NĚKOLIKRAT UŽ během poslednich 3-4 let, je to muj obor, ktery jsem studoval, že byt těch terapeutu už před lety dostatek, nepada nam v současnosti tolik děti do již nezvladnuteho stavu endemickych depresi, kdy už konči i v tak nizkem věku v předčasnych duchodech, ta křivka bohužel linearně roste v ramci te věkovky 16-25let..a je to katastrofa. nevratny stav, bohužel.. diky zanedbani odborniku v oblasti duševniho zdravi tady u nas.. -
Galatasaray ve svém prohlášení uvedl, že podá podnět k zahájení
trestního řízení proti Mourinhovi. "Trenér Fenerbahce José Mourinho od
začátku výkonu své funkce trenéra vytrvale používá urážlivé výroky na
adresu tureckého lidu," uvedl klub v prohlášení.zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-superliga-skakali-jako-opice-galatasaray-obvinil-mourinha-z-rasismu-a-vola-po-tvrdem-trestu-f2f54bc2-886b-4213-b759-ead0edd58c98
celá domácí lavička byla přemotivovaná, trenér Gala se choval jako pominuty, nebo na alkaloidech-kokainu, vubec jsem to nechapal. Ten zapas nebyl ani tak vyhroceny jako byla přemotivovana domaci lavička.. Mou byl naproti tomu cely zapas uplně v klidu-vyrovnany, kdo koukal.. :) Fene hral totiž dobře, proto asi ta zběsila radost lavičky Gala i za bod..
Mou se krom toho vyjadřoval jen ke korupci, ktera je protkana celym systemem v Turecku, nejedna se jen o turecky fotbal. Vubec už se teda nebavme o tyrani žen nebo jejich vraždách - FEMICIDY, kterych je v Turecku zdaleka nejvice z evropskych zemi, tak o čem se chce ten domaci kouč bavit?? Turecko je za to kritizovano mezinarodnimi institucemi stale, stejně jako za mirne tresty, ktere jsou často udělovany..
Včera Fene byl zase poškozen sudimi (hlavně VAR, jinak se mi zda, že to piskal mezinarodni sudi, byl mi povědomy..), měli kopat penaltu za ruku hrače Galatasaray. Uplně stejnou pentli nařidili naši sudi pro Plzeň v zapase se Slavii..
Fene byl lepši, měl vice šancí, ukazuje se zase prace nej trenera všech dob.. 😉😎
a na Taliscovi jde zase vidět, jaky je rozdil mezi Saudi league a evropskymi ligami. Hral chvili sice, ale pusobil dosti lopotně na to, jaka to byla hvězda v Saudske Arabii.. -
trošku ta situace okolo Peleho připomina tanečky okolo Zafa.. u toho taky čekame, až se v něm probudi ten Nico.. už ale teda 3 nebo 4 sezony a uplně by to teda asi situoval trade list, kde to je možna jeden z mala hraču, o ktereho neni zajem, anebo za cenu, ktere se asi ve Slavii všichni divite při tom nastaveni v ramci evaluace hráčů obchodnim oddělenim na WANNA BE line..
já jako manažer ale hodnotim aktualni stav, kluci..co vidim na hřišti a takhle to děla teda myslim i drtiva většina scoutu a agentu ze světa, proto na toho Peleho mate jen jednu podle vas odpovidajici nabidku, zbyle odpovidaji totiž te realitě a tomu memu pohledu jsou podstatně bliže - a to je 100mio a vysoke vykonnostni + přestupovy bonus z dalšiho kontraktu. kdyby mě teda někdo nutil ho kupovat, je to typicky hrač na follow up totiž, jinak musi byt ve světě x lepšich prospektu aktualně na jeho pozici, o čemž svědči teda pravě i to, že se vam na něho dveře netrhnou..čiže back to reality, novinaře oblbnete, agenty a manažery ale ne :) ti si ťukaji na čelo nebo se usmivaji, jak to na ně zkoušite marketingově.. -
ještě jsem teda zapomněl na zapas v Olomouci, ktery měla Slavie prohrat, to jsme viděli všichni..těch špatnych zapasu bylo v sezoně zkratka na mistra hodně.
A k Pelemu zase použiji statistiku, co taky jineho v hodnoceni hrače směrem dopředu, navic pokud jde podle některych treneru o hegemona ligy, tzn daleko vyšši přiležitost nachomejtnout se ke golu, než kdyby hral i v tom Hradci, nebo ještě huře Bohemce..
Za poslednich 20 zapasu jen 2 asistence.. Jinymi slovy - vyšly mu do ofenzivy 2-3 zapasy zkraje sezony s bilanci 4-3 a na to, v jakem tymu se nachazi, je tahle bilance čirym pruměrem teda.. v kontextu odehranych snad 30 zapasu za sezony už aktualně v tymu jako Slavie - hrač zakladu..
směrem dopředu je individualně zkratka jalovym a Jindra muže dělat okolo něj s Jardou marketing, jak chce , srovnanim s Rosou nebo Nedvědem si ale dělaji jen odborně ostudu, pač to byly ty nejdražši přestupy hraču v poli, ke kterym tohoto bohužel bez individualni techniky kluka přirovnavaji..a tu techniku v te se neposunul bohužel vubec, to by se objevilo hned na těch čislech pravě.. Za rok se už nemusime o něm vubec bavit, setrva-li na tomto skill.. jinymi slovy - ta cena už nepujde nejen vyše, ale bude Jardo naopak padat, jak pujde věkově nahoru, popř kdyby se Slavii nepovedl ten generačni přerod tymu (pač Igy i Provod celkem jistě odejdou, a to bude pro Slavii citelna ztrata dopředu i dozadu pravě, Oscara možna nahradi tim klukem z Karvine, ten je šikovny, ale taky kdo vi, jak si to v kontextu sedne), či se nedejbože kluk zranil.. to je manažersky pohled
Byť bereme teda v uvahu valorizaci i průběžnou inflaci s pokřivenim trhu s hrači Arabáči.. Jinými slovy, dnes už by se i Rosa nebo Nedvěd prodavali možna za 750-800 mio, s bonusy za mld Ale tuhle nabidku čekal Jarda pravě na tohoto Peleho a zustal od ni teda čtvrt mld vzdalen, a to s nim byl ochoten teda licitovat o tomto podle kluku z Edenu zazraku jen jeden tym - Crystal.. a tu nabidku jste chlapci měli taky vzit, co ho tak sleduju :)
pač je na postu, kde se po něm bude chtit jizda po lajně jako po modernim halvu, to vite sami..a on konči často v pulce hřiště, kde neobejde chlapa, natož aby se dostal k braně soupeře a využil tam te kopaci techniky k centrum. Je to Juras naruby, ale Juras nebyl tak špatny v defenzivě jako je tenhle Pele v ofenzivě prostě.. bez individualni techniky se ve sportu podle mě už dnes nehneš na vyšši urovni.
Slavie hrala all in a vyšlo ji to tuhle sezonu. ty dalši ale bude favorit každy krom ni, pač je čeka skladani noveho tymu, a to trva vždy min rok + přibude spousta třicatniku tzn možnost zranění, pokud těch prodeju nebude vice tedy - Choras, Schranz apod -
Ale zpět k Mladé Boleslavi: nikomu teď nejde do hlavy, proč se ho tak snadno vzdala.Mladá Boleslav ho označila za nepotřebného hráče a umístila na přestupní listinu. A trošku překvapivě po něm sáhl Jablonec. „Já už ho chtěl do Liberce,“ přiznal trenér Luboš Kozel na tiskové konferenci.
zdroj: https://infotbal.cz/snad-mi-rozumite-co-rikam-smal-se-jawo-jablonecky-hrdina-se-naucil-cesky-a-strili-goly-proc-se-ho-mlada-boleslav-vzdala/
tomuhle jsem taky neporozuměl, nechapal už jsem to, proč tak malo hraje, snad že je slabší v branění, ale ta spoluprace s Vasilem velmi fungovala, dopředu jsou to extremně nebezpečni hrači. taky jsem to už psaval, že je to kvalitni hrač..
Bolka udělala už i s Vasilem velice špatny obchod, měla ho zpeněžit podstatně vice (nemaji-li tam nastaveny opravdu vysoke bonusy stran vykonu + dalšiho jeho přestupu ven), popř si za něj řici o hrače k tomu transferu, tohle byly manažerske přehmaty tak, jako bylo naopak dobrou reakci angažovani Ševy, ktery by měl Vasila nahradit i v te spolupraci třeba s Ladrysem, oba jsou to nadstandardni hrači pro naši ligu.. ale Jawa měli určitě udržet.
stejně jako nechapu moc odchod Trmala a sazka na Mandyho v jeho věku. Jestli jim Trmal třeba definitivně odejde diky tomuto tahu, pak to moc rozumne manažersky taky nebylo.. nemaji-li teda v merku pro dalši sezony nahradu - nyni došel mlady Jovanovski, pry je to zase talent, tenhle přichod ale přibližil definitivni odchod Trmala, protože Slavie má v kadru brankařsky přetlak zase, takhle mladym golmanum šanci nedava (s Kinskym to byla saga jako Dallas nebo ta blazniva Ulice s emočnimi zvraty vedeni Slavie,než ho Slavie diky tomuhle vyloženě genialnimu tahu Jardy, ktery se nakonec nechal ukecat a dali ho do brany, prodala za historickou sumu pro čs fotbal), tzn pro Bolku vyhled, že se u ni tenhle Jovanovski asi na par let zabydli... -
navíc v mrazivem počasi, ktere nyni panuje, dochází síly rychleji zvlaště tymu po nemoci nebo v tak naročnem programu, jaky ma nyni Plzeň. LFA by jim to určitě odložila, pokud to odložila Karviné nebo Slovacku, kteři neaspiruji navic letos na pohary.. Podivejte, jak dopadla Karvina včera, tam lehla ale cela kabina. Ani 5 dnu navic rekonvalescence jim nepomohlo.. Z chřipky se nedostanete jen tak, abyste mohli pak podat vrcholovy vykon..
Slavie nikoho nevalcuje jako ty sve slavne sezony. Je to vidět v Evropě i bylo včera ve vyrovnanem zapase i přes naročny program Plzně (v kvalitou navic v opravdu špatnem zapase bez kombinaci), ktery rozhodl svou hlouposti bohužel kolega Vašulin. Stejně tak Banik to Slavii usnadnil diky kratke rekonvalescenci, kterou měl, moc managementu obou tymu tady v teto věci nerozumim. Pokud by vyhrali, podali odpovidajici vykony, pak by si to obhajili, ale v zapasech, kde se to jen o kousek překlopilo na stranu Slavie, je to muže mrzet, že k tomu odkladu nedošlo..
A taky to něco řika nevim, jestli o kvalitě nebo zatim ještě nesehranosti tehle nove Slavie. Jakmile by odešel Igy, Oscar ze středu, popř Provod, bude to okamžitě vidět, tak křehky tym to momentalně je, proto ta nevyrovnanost vykonu-vysledků liga (navic s pomoci sudich - Hradec, s Teplicemi měli obrovske potiže v obou zapasech, Spartu vubec nepřehrali doma, naopak byla ve 2.puli lepši, včera pomohla obrana a hloupost Vašulina, Banik je přehral doma ve 2.puli, což jsme tady teda zirali, jedine dva zapasy, ktere se tak Slavii objektivně povedly, co si tak pamatuji, tak byly v lize doma s Plzni a nyni s Banikem,kde to ale mělo objektivni duvody-Banik po nemoci, jinak je všude držela obrana nebo to překlapěli sudi ve vyrovnanych zapasech s těmi celky prvni poloviny tabulky, ještě Libe mě napada, kde taky nebyli lepši, ale pomohl sudi, těch zapasu bylo zkratka moc, kde mistr vubec nepřesvědčil, včetně Evropy, kde byl pry Jindra překvapeny, ja teda analyticky fakt ne..) - pohary..
Slavie ještě zažije bolestne zapasy do konce ligy, ale už ma diky pomoci sudich v duležitych fazich sezony + nastaveni soupeřu tuhle sezonu nyni v kličovych momentech sezony takovy naskok, že si to ukope. ten naskok ale vubec tedy neodpovida děni a zapasum Slavie na hřišti. Včera byla snad 100% efektivni v te kopane, kterou taky předvaděla, opravdu ošklivy zapas na šlagr kola.. -
gratulace Slavii k titulu, už s Banikem si to uhrála a hrála dobře, nicméně pořád budu tvrdit, že tohle neni ani z 80% ta Slavie z předchozích slavných let..
Slavii drží obrana... Má tam výborné hráče evropske urovně, možna bych mohl napsat i včetně Peleho, ktery dopředu neni sice schopen trvale obejit hrače, dnes dal snad zase jen jednu přihravku za obranu po křidle, nějake vypady po křidle od něj nevidime vubec (vymazal ho jak Buchtič, tak i dnes Memič), ale směrem dozadu si věci plni..Neni to ale hráč za pul mld s kvalitami Igyho i dozadu, a ty penize přitom Jarda dostal za něj nabidnuty.. 😯Byť jen od Crystalu, ale měl si to Jardo vzit, ta jeho cena už neporoste, pač hraje pořad stejně už skoro rok.. a dopředu je bohužel nulovy stran kreativity, nema na to ani tu individualni techniku, bohužel..
U koho bych ale šponoval cenu i za pul mld s bonusy je Igy, naprosto kličovy chlap Slavie současnosti. Libil se mi vždy stejně jako Holeš nebo Oscarek, ale potřeboval se zbavit těch uletu z velkych zapasu, dozrat.. Nyni je na vrcholu, Slavia by si za něj měla řict RAKETU..ve 25 letech je to pořad mlady hráč, zvlaště na stoperu..
Popravdě ale nechapu, proč si Plzeň a předtim i Banik ty zapasy se Slavii neodložili. Banik pulka kadru po nemoci, Plzeň naročny program, možna to dnes i bylo postupem času vidět, ve světě se tyhle šlagry běžně odkladaji, klidně až na konec jara, kdy jsou už zaručeně kvalitni tereny, mohli mit uzdravene hrače - Adu, Durosinmi natrenovano..
Mame takoveho polovičniho mistra, ktereho dostali do sedla sudí a trošku tyhle bezradnosti konkurence. Za posledni roky totiž Banik se Slavii nedržel krok jako letos (zapas doma zcela určitě), popř vysledky a vykony Slavie v evropskych poharech taky hovoři samy za sebe a žadna nahoda to nebyla, byť někteři novinaři psali, že neproměňuje jen šance - v Bilbau žadne neměla, s Frankfurtem taky teměř ne, tam jich měla vice i Plzeň a vykon proti Anderlechtu taky každy viděl, stejně jako proti Ajaxu do 65.minuty..
Neni to zkratka ta mistrovska jizda Sparty z minuleho roku nebo Slavie z těch zlatych let, ještě tam maji, na čem pracovat, stejně jako ale i konkurence..
Ukazal to i dnešni match, že vice než kvalitou naše tymy boduji v Evropě tim tymovym pojetim a organizaci hry.. Musel jsem si dat druhou večeři, abych dnes u te fotbalove rugby bidy neusnul.. stejně jsem tu nakopavanou nedokoukal..
Nejlepši na hřišti byl tak zase sudí Rouček, ktery miři do mezinarodni listinu a bude to nej sudi v dějinach čs fotbalu na mezinarodnim poli, vam řikam.. Vubec nepřipustil nějake šilenosti, byť nervozita byla.. Podava tyhle vykony totiž neustale.. I fotbal je totiž o intelektu..
To dnes ukazal ostatně i kolega Vašulin.. tak hloupou penaltu vyrobit v takovem zapase, to ho asi u Ady jako manažera popravi.. Bohužel se nikam neposouva a až Ada objevi někde na Balkaně dalši levnou devitku, tak podle mě skončil, pač ty jeho limity i ohraničuji tu možnost pusobeni v nabitem kadru, jakym i tahle dnes tim jeho uletem zaskočená nebo unavená Viktorka, disponuje. Jakože přes Rafia se nedostane, až to dotrenuje. Nevim, jak na sobě ten kluk pracuje, podle mě moc ne, čekal jsem, že zesili, bude to vidět v soubojich, to jej limituje na jeho pozici a tak jako Peleho ta individualni technika i zabije směrem k možne karieře venku, bohužel.. -
Když se někdo stane obětí napadení a čelí noži, měl
by využít k sebeobraně věci, které má poblíž. „Může to být židle, láhev,
batoh a podobně,“ vyjmenoval Pitrocha.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-expert-k-obrane-pri-utoku-nozem-bran-se-cimkoliv-prezit-lze-diky-agresivite-a-odhodlanosti-40492138#utm_content=ribbonnews&utm_term=expert%20k%20obran%C4%9B%20p%C5%99i%20utoku&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
tema do sportovní rubriky... :) kdo kdy utok nožem zažil (cikáni ho mají při sobě vždy..), tak první radou je, a divim se, že jsem ji ještě od instruktoru sebeobrany nikdy nečetl - OMOTAT SI BUNDU, SVETR OKOLO NEDOMINANTNI RUKY (tzn u praváku je to leva, u levaku prava). Tou se pak kryjete, dominantni rukou se pak snažite protivnika minimalně omračit (pěsti na bradu nebo do nosu - teče-li protivnikovi krev, zase se to stava vaši vyhodou v boji, znejisti ho to, začne dělat chyby nebo uteče), popř kopy nohou do rozkroku nebo na solar tak, abyste ziskali čas, mu ten nuž vyrazit z rukou a pak ho dorazit..
PROTOŽE... zbraně obecně použivaji zbabělci, kteři se neumí ve skutečnosti prat,nemaji s bojem zkušenosti (důležité!!), proto se taky na tu zbraň tak važou a otřese jimi už jen to, když je toho nože zbavite v boji, proto nejste v te chvili už bez šance, neni-li přitomna zbraň a nebojte se zautočit, tedy ne utikat, ale snažit se toho zbabělce dorazit, pač mate v tu chvili psychologickou vyhodu.. nuž zahoďte někam daleko nebo do křoví, dostanete-li se k němu..tak jako je zkraje pro agresora ten nuž vyhodou, muže se stat v tuhle chvili jeho nevyhodou, ale stejně tak vaši, pokud s nim neumite pracovat v boji..
proto je lepši,když z toho boje vypadne - viz zpět výše - zbraně použivaji zbabělci.. -
Hamšík jako Kuchta. Slovenská hvězda doma chová slepice, kurník má vyhřívaný a vyrobený na míru.
Kurník je prý vybavený takovým způsobem, že by se nebála jej označit za
hotel pro slepice. Kromě vyhříváním a ventilace má i automatické
otevírání dveří.zdroj: https://www.efotbal.cz/article/hamsik-jako-kuchta-slovenska-hvezda-doma-chova-slepice-kurnik-ma-vyhrivany-a-vyrobeny-na-miru-2565a5d0-118d-405e-839b-9c69f74a8db0
tož to je kuchtič velka vyzva... vyhřivany kurnik.. takto se pracuje s kurama v zahraničí totiž.. no prosim, automaticke otevirani dveři..
ale furt ty kury nemaji ještě aj eskalator do te budy.. čiže kuchtič, doufam, že čs chovatele nezahambiš a pude to timto směrem.. -
Je potřeba zvýšit kontrolu, tlak a i pokuty. Český
spotřebitel by měl být v situaci jako kdekoliv jinde,“ řekl Výborný
v nedělním diskusním pořadu České televize.
Ministr průmyslu Lukáš Vlček (STAN) již avizoval
přísnější postup. „Osobně jsem rozhodně pro využívání horních hranic
pokut, zvlášť u opakujících se provinění. Proto se na toto téma
v nejbližší době plánuji sejít s ředitelem inspekce i spotřebitelskými
organizacemi a budeme řešit, co s tím,“ řekl Novinkám.
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-pokuty-pro-retezce-je-treba-zprisnit-mini-ministr-zemedelstvi-40509248
tohle je bohužel pomničkem každe z vlad a už je podezřivam z klientelismu nebo strachu z nevím čeho. Pokud tady navic klamanim spotřebitelu dosahuji řetězce dvojnasobnych marži než v sousednim Německu, kde se jich tykaji nominalně uplně jine pokuty než tady u nas navic, pak je něco v praci ministru prumyslu, ale i zemědělstvi, ktere ma pod sebou potravinařskou inspekci (tzn zase dvoji kvalita potravin, ktera se ma taky pokutovat) v nepořadku. Stejně tak má ministr zemědělstvi tlačit na Antimonopolni uřad stran dohledu nad nekalou soutěží - kartelovych dohod, což se tady bohužel taky nedělo.. uměle držena jádrova inflace na ceny potravin hlavně teda právě toho zakladniho spotřebniho koše, tzn ty, ktere kupujeme nejčastěji..
a tyka se to teda i předchozich vlad. Osobně nechapu, jak si mužou oba ministři nebyt schopni zjednat respekt na trhu, maji-li k tomu instrumenty navic a zakonne ramce těch max vyši pokut, ktere instituce, ktere se jim zodpovidaji (čoi a potravinařska inspekce) nevyuživaji.. Je to jednoznačně manažerska ostuda jak kolegy Vlčka, tak Vyborneho..
-
Jak banka pracuje s právě okrádaným klientem. Poslechněte si záznam telefonátu
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-prokrista-provedte-ten-prevod-klient-nuti-bankere-poslat-penize-smejdum-269803
proto doporučuji Komerčni banku, velmi seriozni banka u nas..
-
Andrej už vam navic vzkazal, že tyhle potomky aparatčiků minulosti (v te jejich komoušske, svazacke vychově z rodin) rad pošle znovu k moci, pač to už nejsou přeci komuniste, nemaji to v nazvu (čeledi). že to maji v tom rodě v zavorce, tam už Andrej jako nedohledne pro tu většinu, kterou potřebuje ve sněmovně navic sam jako byvaly komunista..
jo a že vam zakaži Netflix, Disney apod, o tom taky žadna, pač soudruzi pro vas budou mit ten lepši KANAL, jak už avizuji dopředu, kde vas budou ideologicky formovat u budovatelskych filmu a dokumentu o velkych kadrech minulosti Stalinovi, Leninovi, Brežněvovi, nebo Jakešovi, Husakovi, Gottwaldovi (ve Zlině počitejte s vyměnou kompletniho merche zpět na Gottwaldov), Bilakovi apod.. Soudružky učitelky by o tom, že jste poctivě sledovali, vyžadovaly teda referaty do hodin minimalně občanske vychovy, dost byste zkratka spadli ze sve volby, jak travit volny čas..
a že tihle vidlaci z toho kulturaku vyše z članku pujdou všichni ty komouše volit, o tom vubec nepochybujte, komouši měli vždy ukazněne, VYLOŽENĚ ORGANIZOVANE voliče, stejně jako Andrej, tzn vam radim jako člověk s vizy na Zapad - udělejte si VYLOŽENĚ VE SVEM ZAJMU v druhe polovině zaři čas, jestli nechcete v brzke budoucnosti opakovat chyby generace našich rodiču a babiček, kteři si tyhle tupe, NEVZDĚLANE proletařske mozky pustili taky na dlouhou dobu do životu a lituji teda dodnes, proto šli v 89. taky na ta naměsti je revoluci sundat.. nyni se derou zpět otravovat zase životy vaši generace..