V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Žádné informace, jak se chovat ve vápně, jsme nedostali. Museli jsme to navnímat, šokuje Schick
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-mistrovstvi-sveta-zadne-informace-jak-se-chovat-ve-vapne-jsme-nedostali-museli-jsme-to-navnimat-sokuje-schick-7aeb6880-ed9d-4647-bcb5-2be9b9edc117
no comment.. hledal jsem nezávislý sportovní server s objektivními informacemi a tím i inteligentními, klientelismem nezasaženými, novináři a zdá se, že jsem ho našel.. :)
a tématicky přejdu... tady na tomhle místě ještě vzkaz tomu mafiánskému kloučkovi Kubáňovi z VIAGEMU :) - fakt máš pocit, že máš více rozumu než já? jak si na to přišel?? Navíc po tom, co jsem si tě už několikrát položil na lopatky i s tvou mafiánskou strukturou podnikání, kterou jsem myslím do mrtě popsal?? jedete tam na alkaloidech (v dalším segmentu tvého podivného byznysu) v tom Ustí, pak nemáš mít pocit, že levituješ nad námi všemi.. pokud si navíc dál rozšířil svůj pestrý obor podnikání o kuplířství, jak už jsem ti psal, tak Býýčiště by si už možná za ty ten dlouholetý novinářský klientelismus, který kdo ví proč nevadí Pražákovi jako majiteli media (já bych si tě Býýčiště pozval na kobereček už dávno, pač by mi totiž utíkaly peníze z reklamní inzerce - těch P.R. článků už bylo totiž desítky, kterou by si Kubáň měl v mém periodiku normálně zadávat a platit...každý máme holt jinou úroveň obchodního myšlení....navíc propagovat mafiánský byznys jinak než přes inzerci, kde to můžu jako majitel i tak podivně obhajovat tím, že jde o placenou sekci media, mi přijde jako jediná volba, jak si tuhle činnost ve svém byznyse jako majitel obhájit..), zasloužil nějaký ten 100x oblízaný koláč, než vás teda přijede vespolek poskládat zásahovka jako tvého kámoše Jardu Starku.. -
Podobné chování jsem zažíval i v kabině Bohemky po návratu z Augsburgu a co mám zprávy, nic se nezměnilo
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-bundesliga-vulgarni-pulpit-podobne-vylevy-jsem-zazival-i-jinde-vzpomina-moravek-porady-v-bohemce-byly-plne-urazek-3b47e54e-5baa-4936-a1e0-8ca944e7418c
tohle bude vzkaz asi pro Jardu Veselého od našeho bývalého fotbalového legionáře Honzy Morávka...v repre teď podle mě není taky atmosféra jako za trenéra šilhaveho, klub libových frajerů v tom realizáku nyní.. a tak nějak nemají proč machrovat, pač za sebou jako trenéři zatím nic zásadního nemají..
-
Šok na přestupovém trhu. Bayern Mnichov zvažuje, že by si pořídil Antonyho
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-laliga-sok-na-prestupovem-trhu-bayern-mnichov-zvazuje-ze-by-si-poridil-antonyho-5067c0d1-cc8e-435e-98a1-f1feb7fd0de1však je to výborný hráč, jen se s ním musí umět pracovat.. :) už jsem to kdysi o něm psal, sledoval jsem ho v Ajaxu.. výborný hráč..v United by se teď neprosadil ani Naldo s Messim, tam jsou chyby jinde než v hráčích.. ;)
-
Kouč plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek (73) se cítí na vrcholu
kariéry. Řekl to na tiskové konferenci poté, co poprvé vyhrál anketu
FAČR o nejlepšího českého trenéra.zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-evropska-liga-skonci-koubek-v-plzni-na-pokracovani-musi-byt-dva-prekvapil-trener-roku-449964e2-e91c-401b-a527-db3fd6f9d694
jeeežiš fakt gratuluju, PANE trenére, za ty roky práce s klukama si to zasloužíte.. :) tak ještě to obhájit příští rok v té konkurenci kvalitních trenérů u nás, výzvy jsou stále.. :) Bylo by škoda odcházet od takového kvalitního realizáku (taky jsem teď o něm psal, že je určitě nejlepší v lize,Plzeň má zkrátka vše nastaveno na titul příští sezonu) - Mára i trenér Trousil by kdekoliv mohli trenovat i jako hlavní, mám ten dojem, Matúš byl zase super golman, Plzeň je opravdu silná ve všech sférách klubu, to se musí ukázat na hřišti i v práci s mladými - už táhnou nahoru Panoše (to může být generační talent, mají tam Palusku, Baiera, trvale výborný scouting, od toho by se mi odcházelo jako manažerovi těžko, i kdyby mě čekala oslava stovky, Japonci jedou, dokud chodí třeba.. dokud je radost z práce vedle rodiny, člověk nestárne mentálně.. :) a mozek je říkám všem, nejdůležitější orgán v těle ne nadarmo, jak jej máte nastavený, jak jej procvičujete, tak se i ve finále cítíte, funguje jako sval - zůstanete doma sedět, svaly ochabnou, mozek přestane pracovat na ten max. výkon a končíte.. to jsou ti důchodci u telenovel), mají tam šikovné Kabonga, Slončíka, ten tým je furt kvalitně doplňován o generační talenty..to se musí projevit
-
„Naše cesta ale začala už před rokem,“ podotkl Köstl. „Když
jsme nastoupili k týmu, jasně jsme vyhlásili, že se chceme porvat o
postup na mistrovství světa.ono nejde ani tak o to, co jste vyhlásili a jak se vám práce na herním projevu daří, ale právě hlavně o to, že disponujete díky losu a okolnostem (generační obměna u Chorvatů, zbytek skupiny snad nemá smysl komentovat, měli bychom všechny porážet i s ligovým výběrem, všichni zase i za námi v pořadí národů, stejně jako v případě týmů naší skupiny v rámci Ligy národů, kterou jsme komplikovaně teda vyhráli..) objektivně nejlehčí kvalifikační skupinou v historii.. :)
-
Překvapivá zpráva z Crystal Palace. Odchází sportovní ředitel, má jít do Saúdské Arábie
zdroj: https://infotbal.cz/prekvapiva-zprava-z-crystal-palace-odchazi-sportovni-reditel-ma-jit-do-saudske-arabie/
no to zase tak překvapivá zpráva není, pač by se mělo jednat o stejného pána, který nabízel Jardovi pořádnou a pěkně nesmyslnou raketu za Pelého.. jako jediný na světě.. čiže azimut nabral správný, u Arabáčů může rozhazovat z nůše, tam se nějaký hospodářský výsledek neřeší.. :)
-
Už loni v létě pak o oporu obrany stál francouzský tým Reims. Nyní je
seznam zájemců daleko početnější. Podle zmíněného experta je Dweh v
hledáčku Sheefieldu United, hráče bedlivě sleduje i Leicester,
Wolverhampton či bundesligový Wolfsburg.zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-plzenskeho-dweha-ceka-horke-leto-seznam-zajemcu-se-rozrostl-o-znamy-anglicky-klub-a3f5a4fa-4a35-482e-9f32-ba89511676f9
někdy před rokem, dvěma jsem psal, že Dweh umí podle mě všechno. Teď na Laziu to byl možná nej hráč vůbec na hřišti.. za 5,5 mio ho ale René určitě Ada neprodá, to je další z iluzí transfermarktu.. tohle by se ale podle mě ani neodvážil nikdo ze zájemců právě nabídnout, čiže tohle je omylem transfermarktu nejen na straně nabídky, ale i té poptávky.. :) Ada neprodává pod 10, tyhle klíčové hráče..už ho znám, René..
-
Ogbu? Na Transfermarktu by měl ve velkém týmu pětkrát vyšší cenovku, má jasno Trpišovský
zdroj: https://infotbal.cz/ogbu-na-transfermarktu-by-mel-ve-velkem-tymu-petkrat-vyssi-cenovku-ma-jasno-trpisovsky-jak-jsou-na-tom-boril-nebo-diouf/
a tak příště už budu teda posílat novináře tady za Jindrou, který už jako první (alespoň manifestně tedy) z čs. fotbalových kruhů pochopil, že transfermarkt je jedna velká obchodní iluze a takový spíše bulvární server, dát tomu mediální příměr.. :)
jinak má Jindra pravdu, proto jsem taky psal,že Igy je nejdražším hráčem téhle Slavie, žádný Diouf.. :) a určitě by ho neměli prodávat pod půl miliardy s případnými bonusy, pač i věkově je v pohodě pro trh.. pak to tady zase spočítáme, o kolik stovek procent se v transfermarktu sekli jen na tomhle tradu.. -
u těch dětí se jedná samozřejmě u té rozmazlenosti o tu nízkou frustrační toleranci, kterou tahle liberální výchova přináší a dítě jí pak trpí celý život, kdy naráží na vyžadování plnění společenských norem (u kantorů, sousedů v domě) stran mezilidských vztahů a chování v rámci běžné lidské interakce + v zájmovém oddíle to mohou být zase pravidla hry (sudí), popř nějaký důraz na maximální výkon, na který nejsou z domova v rámci toho liberálního pojetí, kdy je jim vyhověno rodiči ve všem, zvyklí (to je příklad třeba trenéra).
Rodičům pak tuhle výchovu vrací zvýšeným lhaním (tj to projevení té neúcty a disrespektu k nim, a to i v odrostlejším věku - příklad těch mých sousedek tady, kdy lžou matce prokazatelně i v šílených 23letech..tedy jako dospělé), kterým si chrání ten svůj self-komfor a falešný pocit navození subjektivní pohody pěstovaný rodiči, ale i lhaní třeba orgánům činným v trestním řízení,tzn. policii, což už není sranda, protože tam už se dopouštíte tr. činu křivé výpovědi..
Za vším je ta nízká frustrační tolerance, kdy jim okolí (mimo domov) nevyhoví v čemkoliv, v čem jsou z domova od rodičů zvyklí, že jim je dovoleno (splněno) na první dobrou. V případě našeho vztahu tady s tou Addams family za zdí to bylo mé odmítnutí jich jako partnerek, popř vůbec osob, které bych měl vzít s sebou do Států +samozřejmě i tlak trhu práce, kdy budou nuceny takto nastoupit do zaměstnání, což je další patologická záležitostí téhle generace, kdy objevují pracovní návyky až příliš pozdě - zase to souvisí s tou rozmazleností, kdy od rodičů nejsou vychovaní k tomu si na záležitosti-požitky (mobil, comp, cokoliv) vydělat, ale dostávají vše zdarma,tedy bez té životní cesty spojené s motivací, těšením se na to, že jsem si tu věc zasloužil vlastním přičiněním,což je samozřejmě psychosociálně chyba a rodič na to ve výchově ratolesti narazí i v budoucnu - upadání do depresí, úzkosti, ztráty smyslu života u některých - Frankl, což mladí často řeší i uchýlením se k šidítkům - sebepoškozování (ač nám to může připadat zvláštní, některým to přináší úlevu od tenzí), nejrůznějším závislostem (tohle by už majoritě k pochopení mělo být), které jim mají přinést do života ten falešný dopaminový efekt tohoto neurotransmitteru, kterého by se jim ale dostalo tou "legální" cestou brigád s těšením se právě rovněž, takhle žila a byla vychovávána totiž naše generace .. :) -
„Čína je z mého pohledu nadále
problematický partner. Pokud přestane podporovat ruskou agresi na
Ukrajině, ohrožovat Tchaj-wan a rozvracet demokratické státy zevnitř
podporou extrémistů a šířením dezinformací, mohli bychom rozvíjet své
partnerství na základě vzájemné výhodnosti,“ řekl redakci hradní
zahraničněpolitický poradce Petr Kolář.„Čína se snaží navenek působit jako
přítel a atraktivní partner západních zemí, usiluje ale o úpadek
demokracií a světový řád založený na úspěchu totalitních států,“
prohlásil ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-chradnouci-vztahy-s-usa-otaci-evropu-k-cine-nebudme-naivni-varuje-cesko-271701
to není jen to, co zmiňuje kolega Kolář.. jde hlavně o ty ekonomické "stimuly" , které čajna díky ilegální subvenci komunistického režimu přenáší tady k nám na evropský trh, a které likvidují její konkurenci našich, domácích (evropských), firem. To jsou ty prodeje pod cenou ve snaze zlikvidovat konkurenci (potom ceny samozřejmě navyšují na rentabilní úroveň), popř skupování evropských fabrik v rámci odvětví,kde už působí i čínský zástupce zase ve snaze po likvidaci konkurence..
EU jde a měla by jít jinou cestou. Proto se uzavřela smlouva s MERCOSUR, odkud poplynou do EU suroviny nutné pro výrobu baterií, zbytek EU outsourcuje právě z čajny do vlastní těžby těchto surovin v rámci EU tak,aby se automotive stal naopak konkurenceschopným čínským automobilkám, vezmeme-li v potaz,že cenu elektromobilu tvoří ze 40% cena právě baterie..
Co by EU neměla, to je pouštět čínské firmy ještě více na její trh a posilovat tak jejich obchodní pozici tady právě vůči domácím firmám z EU + čajně rvát trn z paty v její tíživé fiskální situaci dneška, zvláště nyní v době celních válek s USA, kdy čajna bude potřebovat někde přesměrovat zboží, které nebude moci v důsledku snížené konkurenceschopnosti udat na americký trh, popř. v důsledku úplné ztráty odběratelského řetězce (přes 50% amerických firem totiž po oznámení predikce vysokých cel uvalených Donem na čajnu switchlo z čínského dodavatele v rámci diverzifikace dodavatelského portfolia,jak už jsem psal) v USA..EU by si vždy měla vzpomenout na ty ilegální dumpingové podvody čajny ve chvíli, kdy čajna začne prosit a škemrat, slibovat.. naopak by měla využít její oslabené vyjednávací pozice, kde jim pomáhá USA svým tlakem na čajnu a snažit se s čajnou velmi tvrdě vyjednávat v rámci lepšícího se postavení i v rámci konkurenceschopnosti - viz výše popsané.. to je ta pasáž z Mnichovské konference v článku..
čajna nyní potřebuje daleko více EU, než EU čajnu totiž.. :) hlavně jako silně exportní ekonomika, navíc aktuálně s velmi oslabenou domácí poptávkou.. navíc by Brusel měl hodně naslouchat každé ze zpravodajských služeb členských států - viz. reakce kolegy Koudelky z naší celosvětově vysoce uznávané rozvědky..
-
Stát by měl financovat i sportoviště, je jich málo.
Děti začínají být zlé mezi sebou a na rozhodčí. Zdá se mi, že ztrácejí respekt před autoritami.jen trošku poupravím výroky kolegy Hrdličky z článku výše, které jsou dobře míněné, jen zle směrované..
Na agresivitě dětí a nulovém respektu dětí má ZÁSADNÍ vliv výchova v rodině.. Dnes je bohužel často liberální, děti nemají úctu a respekt ani k vlastním rodičům, jak jsou rozmazlené, pak se to přenáší dále na kantory ve školách, trenéry v zájmových oddílech, sudí na hřišti apod..
Fotbal v regionech, nebo sport obecně, by měly financovat peníze krajských samospráv. Jen na účtě krajů zejí přebytky, které ještě nedávno požírala, kdo ví ekonomicky proč, inflace.. Jen z úroků z těchto se mohlo zafinancovat neurekom sportovišť s odkazem na narůstající problém s obezitou u populace, což připomněl kolega Hrdlička úplně správně, včetně ekonomických dopadů (produktivita práce, saldo účtu pojišťoven, které se nám už tak propadají do hlubokých ztrát, kdy se už dokonce uvažuje o jejich fúzích)
tohle je tedy o vyjednávání právě předsedů krajských fotbalových svazů s převážně Andrejovými hejtmany.. argumenty máte silné - viz výše..
Tahle vláda s tím ne že nemá nic společného,ale tohle je v gesci krajských samospráv prioritně.. přes vládu jde financování s alokací peněz pro NSA, která následně posuzuje dotační projekty.. -
Hapal zdůraznil, že žádnému svěřenci neměl v neděli co vytknout.
„A třeba Boulis (Jiří Boula, 25) má reprezentační formu. Nechci to
nikomu dávat na stůl, ale odehrál skvělý zápas. Spoustu míčů vyhrál,
spoustu toho naběhal, pracoval. Potvrzuje to v každém zápase.“zdroj: https://infotbal.cz/banik-vyhrava-i-bez-ewertona-trener-hapal-uz-ale-vyhlizi-jeho-navrat-haskovi-nepodsouva-repre-nominaci-bouly/
Baník hraje už pár kol výborně, proto bylo škoda, že si neodložil ten zápas se Slavii a kluci nastoupili takhle brzy po nemoci. psal jsem po Jablonci,že Baník hraje ted podle mě nej fotbal v lize. Trenér Pardubic teď po poháru řekl,že to byl nej tým, který letos viděl naživo. O Boulisovi jsem taky psal před půl rokem, že udělal podle mě největší skok pod trenérem Hapalem a nedovedu si sestavu Baníku bez něj už představit.
Pavel dělá v Baníku dobrou práci, i příchody jako Kohut mají logiku do té skladby týmu, on je výborný hráč, jak už jsem psal, vůbec mě nepřekvapuje, že se tak rychle aklimatizoval a dnes už je klíčovým hráčem po pár kolech v týmu. Podle mě do Baníku Pavel přišel v dobrou dobu, pač jeho síla je právě v té skladbě týmu, umění najít hráči místo v sestavě, proto pod ním jde tolik kluků nahoru, to není jenom Boulis totiž.. Hlavně ,ať jste zdraví, jinak ten tým už je sehraný, pohárový a nebezpečný pro každého :) Možná by Baník potřeboval ještě nějakého takového Chorase nebo Durosinmiho, devítku, důraznou ve vápně, aby strhla i ostatní v tom důrazu do branky, to Baníku trošku chybí v tom vápně. tohle má snad jen Eric, dříve to měl Baník v Lacovi, u toho mě fakt mrzí, co s jeho kariérou udělalo jedno vleklé zranění, měl podle mě potenciál i na zahraničí..
Možná zkusit návrat Tijaniho, už bude z te kvalitní 2.anglické ohranější, prostředí v Baníku zná, Slavie už ho chtít určitě nebude, Baník hraje a bude hrát teď už pořád o poháry..mohlo by ho to zlákat, pač devítka se shání těžko, v lize ji nemá proto většina týmů..
-
to vyloučení nebylo naprosto důležité pro vývoj zápasu v tom, jak slýcháváme, že Slavie celou ligu válcuje... vypadl pouze hrot, Jindra nemusel ani hýbat s řadami, vepředu zůstal ještě Choras..
zabývejte se novináři spíše tím, proč Slavie nestíhala ve středu zálohy (to už i v 1. derby ve druhé půli ostatně), i v 10ti se dá vyhrát zápas, pokud ten tým teda navíc válcuje ligu.. ;)
Slavii dotlačí sudí, ale pískat odteď rovinu,tak je to ještě zajímavé a pár rádobymanažerů gamblerských českých sázkovek bez pokory, které už vyplácely výhry svým slavistickým obětem sázení za titul Slavie, bude možná za sudokopytníky, jakože v pasivním byznyse se to nabízí.. :) arogance se nevyplácí.. :) -
Любая классовая борьба в обществе имеет свои корни в экономике.
社會上的每一個階級鬥爭都有其經濟根源
ještě dlužím teda vysvětlení výše napsaného slavistickým Holly kids and chicks ;), tak tady výše je tuším citát vašeho revolučního vůdce Vladimira Iljiče, kterým zároveň popisuje ten pohled buržoazie na dělnickou třídu.. čest ribjata..
-
je to další z opravdu ostudných zápasů Slavie, kterých bylo tenhle ročník požehnaně, v některých pomohli sudí, v 1.derby golman Kinský, pač už tam byla Sparta lepší druhou půli a někde měla Slavie prostě jen štěstí (Olomouc třeba)..
tohle jsou ale budoucí problémy v Edenu, kde budou muset skládat nový tým, ti třicátníci už to nejsou schopni táhnout, což se dnes taky ukazuje, a tu příští sezonu tak Slavie nebude rozhodně favoritem na titul.. budou se muset sehrát a doufat, že si to navíc sedne.. Není třeba si nic lakovat.. Dnes jim navíc vypadl jen hroťák, hráli navíc na dva, proto nebylo nutností ani střídat, nic moc v podstatě měnit po tom vyloučení..Slavie je navíc NABĚHANÁ, čiže i v10ti se neměli nechat takhle zavřít jako je Sparta ždímala na jejich vlastní půlce, bylo to zkrátka o herní "kvalitě" tohoto týmu Slavie. Jedno z nejjednoznačnějších derby za poslední dekády..
dnes se navíc Jardovi zranil Pelé, a to je ta manažerská situace, kterou jsem mu nepřál právě.. kdy přijde o tu půl miliardu a kdo ví, jestli vůbec za tohohle Peleho ještě něco podstatného vyinkasuje.. ve Slavii by potřebovali manažersky exkurz zkrátka..
Manažer přemýšlí dva kroky dopředu, chlapci.. -
ten dnešní zápas naplno dává za pravdu mé osobě a ukazuje, jak slabého, sudími tlačeného mistra letos budeme mít. I v 10ti se dá totiž hrát uplně jiný fotbal, než produkuje dnes na Letné tahle hodně zranitelná Slavie. Proto ostatně potřebují tu podporu sudích longitudálně..
První půli je držela ještě obrana, která je v lize opravdu nejlepší, tam ale můžete tenhle team současné Slavie přestat chválit. Ten tým té zlaté ery Slavie by dokázal dnes na Letné hrát i v 10ti vyrovnanou partii..
Ve Slavii by si měli nalít čistého vína, je to jen čirý marketing a nesoudnost, neumění se postavit pravdě do očí - tlačí vás sudí (předseda svazu, zřejmě reciproce za to, že ho soudruh Tvrdík dosadil do funkce předsedy, nabízí se to..) a je to teda ostuda a vizitka čs fotbalu, bohužel.. stejně jako dnešní výkon sešívaných, byť v 10ti..😯 kdy sudí teda kupodivu jedou rovinu...v takových zápasech pak Slavie hoří jako papír... -
vše, pro co si se odmala snažil, ta podpora rodičů, se dnes zuročilo v te hrušce-trofeji, hrušky mam navic v rodině, toto nemohlo dopadnout špatně :) ještě jednou gratulace, přijdou ještě větši trofeje.. :)
-
První titul v kariéře! Macháč ovládl turnaj v Acapulcu a posune se do top 20
zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/machac-acapulco-tenis-premierovy-titul-zpravodajstvi.A250302_054549_tenis_ikuc
to,co jsem psal o tobě ve tvych 19ti,to jsi dnes naplnil... :) věděl jsem vždy, že to dokažeš..ATP500 už je něco, od tehle chvile už je možne vše.
Byl jsi ale na domaci pudě - všude Disney+ a turnaj v mem oblibenem Acapulcu, jedne z destinaci pro muj wedding trip v budoucnu.. :)
Andre Agassi is back.. Ať se ti daři a jsi hlavně zdrav, stejně jako ostatni kluci, mame fakt silnou generaci.. Jirkovi taky gratulace k poslednim uspěchum.. -
Školáka, který v pondělí plánoval střelbu na základní škole
v Děčíně-Březinách, poslal ve středu odpoledne děčínský soud do vazby.
Mladík je obviněn z přípravy vraždy více lidí mladších 15 let. Hrozí mu
až deset let vězení.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nezletily-skolak-ktery-planoval-utok-se-zbrani-ve-skole-v-decine-je-ve-vazbe-40510792
trestnimu postihu by měli čelit i rodiče tak, jako se to u podobně zavažne trestne činnosti děje v zahraničí..
-
Agresivity, násilí a šikany mezi dětmi a náctiletými od covidu stále přibývá.
Je pravda, že čísla
policejních statistik mluví jasně. Například vraždu spáchali v roce
2021 čtyři děti a mladiství, předloni to pak bylo dokonce 10 vražd, loni
osm. U násilí a ublížení na zdraví, kterého se dopustili mladiství, je
také výrazný posun – v roce 2021 policie evidovala 458 případů, loni
707. Tak co se děje?To,
co nám ukazují výzkumy, je, že opravdu od konce období, kdy jsme se
vypořádali s covidem, tak na tom děti nejsou psychicky dobře. O tom
víme. Nemůžu úplně říct, že bychom si s tím věděli rady. Respektive
víme, že by potřebovaly podporu v těchto oblastech, ale lidí, kteří by
se jim mohli věnovat, je málo. Trvá to měsíce, než se dostanou do péče.
Věřím tomu, že pokud by dostaly podporu, tak by se situace zlepšila.zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/podcasty-politalk-psycholog-deti-na-tom-nejsou-psychicky-dobre-nevime-si-s-tim-rady-40510236
(ma reakce) Tenhle trend souvisi s pliživě nastupujici elektronickou dobou (TikTok a jeho patologicky vlivy zname ze světa ve vyskytu těchto připadu - v dusledku tohoto narust depresi, uzkostnych stavu u děti - spousta recenzovanych vyzkumu už na tohle tema - děti do 5let už vyloženy zakaz elektronickych zařizeni..) a tim, jak děti travi obecně čas, jak se jim věnuji rodiče, s nizkou frustračni toleranci, kterou v nich buduji (rozmazlenost - rodiče v dětech neposiluji uctu k autoritam - staršim lidem, kantorum, nebo obecně k opačnemu-něžnému pohlavi, a tak mame generaci falešně sebevědomých jedinců, chlapi už nejsou chlapy zkratka..... dále přebytky, děti maji vše a často zadarmo, ztraci motivaci v životě věci si zasloužit - tzn tu chuť do života, těšit se na něco, za čim jsem si šel a nakonec toho dosahl, zasloužil si to, nudi se , protože nejsou rodiči k ničemu vedeni - hodnotne koničky, ktere je rozvijeji jako osobnosti - sport v kolektivu, liduška-zakl umělecka škola, kroužky zkratka, rodič se jich rad zbavuje pro vlastni pohodli ve dni nakupem hernich compu, konzol, předplatneho Netflixu, pozdě nebo vubec si buduji pracovni navyky, přibyva obeznich děti, ktere se logicky citi ve dni zle - psychosomaticka onemocněni, současny trend).. Podivejte se ven, covid byl všude, šlo o pandemii, nikoliv lokalni epidemii tady u nas, proč ten trend pozorujeme hlavně v naši společnosti?? Je to souběh udalosti, trendu - covid tomu dal jen korunu... Křivka obezity u nas roste přes dekadu (ten posledni vrahounek byl v 16ti taky pěkny cvalik, proto ho svědkove označili taky - běha tam chlap s nožem), trend ve vychově se taky mění, vlada to bohužel podporuje, kdy by měl mít dnes rodič už strach dat ditěti na zadek, aby ho jeho vlastni děcko nežalovalo přes OSPOD. Tohle je jinak dlouhodoby trend a směr cikanske vychovy, kterym se naše společnost současnych rodiču vydala.. dřive chodili takhle naladěni do škol machrovat na učitele jen rodiče cikančat (kde se btw ta nizka frustračni tolerance pěstuje u dětí odnepaměti - cikanske ditě nosi plíny klidně do 5 let, vozi je v kočarku do stejneho věku - ma zkušenost tady u nas, možna tomu klukovi bylo i 6), nyni už aby se kantor bal obecně..
Psychologove tak musi zcela jistě pracovat komplexně s celou problematickou rodinou, nejen s dítětem..
"Ale je pravda, že studium psychologie je pětileté,
pak je zácvik. Takže v nejbližší době si neumím představit, že by došlo
k zásadnímu nárůstu počtu psychologů ve školách."
(ma reakce) S timhle se nic neudělá, protože ten terapeuticky vycvik po absolvovani studia na klinickem pracovišti, nebo zkratka v praxi pod vedenim klinickeho psychiatra, je pro začinajiciho absolventa krucialnim v jeho karieře. Do praxe se tak dostava jako samostatny psycholog až někdy okolo 30tky věku.Ale o tomhle se vi přes dekadu, že ubyvaji kapacity např dětskych psychoterapeutu, na tohle zkratka malo tlačilo a upozorňovalo exekutivu statu vedeni Narodniho ustavu pro duševni zdravi ještě pod kolegou Hoschlem..A je pravdou, a psal jsem to sam NĚKOLIKRAT UŽ během poslednich 3-4 let, je to muj obor, ktery jsem studoval, že byt těch terapeutu už před lety dostatek, nepada nam v současnosti tolik děti do již nezvladnuteho stavu endemickych depresi, kdy už konči i v tak nizkem věku v předčasnych duchodech, ta křivka bohužel linearně roste v ramci te věkovky 16-25let..a je to katastrofa. nevratny stav, bohužel.. diky zanedbani odborniku v oblasti duševniho zdravi tady u nas..