V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Vasil je navíc každý rok mezi trojkou nejlepší asistentů v lize, mívá je početně jako Birma a Sparta potřebuje dostat více do hry ty své devítky + Rrahmaniho stran produktivity, tzn., aby i z lavičky chodili vždy silní hráči ke konci zápasů a Sparta střílela 3 a více branek. Jím, Boulou a Ewem jsem si jistý, že by měli přínos pro Spartu, ale nebudou levní.
A Ladra se mi taky zdá, že drží už pravidelně výkonnost. Sparta potřebuje zkvalitnit už lavičku, bez experimentů, tohle jsou prověření hráčí ligou, už v nějakém věku, navíc někteří i sparťani, Ewe možná s motivací ukázat Slavii, že se tam v něm sekli, jako se málem sekli zase v Kinském a dalších odchovancích, kteří jsou dnes elity ligy - Červík mě napadá, Rigo taky hraje slušně v Baníku.
jsou to navíc i rychlí hráči, technicky vyspělí, do hry Sparty zkrátka. Boula udělal za mě největší skok z hráčů Baníku, dnes si bez něj nedokážu upřímně ten střed Baníku představit, podobně jako to má Slavie s Oscarem. Pač Baník nemá zase tolik bojovných typů hráčů, proto jsem chtěl, aby přišel tehdy Červík, no zareagoval Ada a dnes tam mají ve středu hřiště zeď v kombinaci s Kalvachem, dnes to bylo hodně vidět.
Sparta to musí zase protřídit a 5-6 hráčů pustit, kteří uvolní místo novým, ale měli by být prověření, pač Sparta už má nějakou ztrátu, zápasů je hodně, musí ta sestava i s novými pořád rotovat kvůli snaze vyhnout se zraněním, a už tak se budou sehrávat trochu do systému Sparty. Ale tohle jsou vše kluci, kteří by podle mě zapadli okamžitě díky herní inteligenci, kterou disponují.. -
a ještě něco - sudí byl ozdobou toho zápasu... nepřekvapivě, když šlo o kolegu Roučka. Nevím, proč si doposud kolega Kovařík z komise rozhodčích přidělával starosti, když mu v lize běhá takový talent moderního trendu řízení nejen mezinárodních zápasů.
Kolega Rouček by měl na mezinárodní listinu co nejdříve, nač ztrácet čas a bude nám venku dělat jen dobré jméno, i téhle komisi sudích, pač i to řízení zápasů je o intelektu. Nevím, co dělá v civilu, ale asi nějakou práci, kde se musí taky rychle rozhodovat. Pokud ne, měl by si více sám sebe vážit a přejít na manažerskou činnost nebo nějaké procesní řízení, pač tam je to taky o dynamogenii a řízení kolektivu.
Hráči k němu mají respekt, vycítí autoritu a inteligentního jedince. I v tak vypjatém zápase byl jen jeden incident na konci. A tam bylo vidět, jak se podobné věci řeší. Kolega Rouček chlapce rozehnal, přitom z toho byla jen jedna žlutá, tzn. nepoškodil celý jinak kvalitně řízený zápas nějakým zběsilým karetním závěrem.
pak že nejsem pozitivní.. -
Spartě nehraje vůbec střed, Plzeň je tam ale nesmírně silná - Kalvach, Červík to je špička ligy prostě, budou tam muset přidat hráče, nemůžou se dostat vůbec na míč.. A dnes nebudou fungovat asi ani ty rychlé kolmice za obranu, pač Dweh podle mě umí všechno, toho Plzeň prodá za raketu a ta trojka Plzně vzadu je velmi sehraná.
Psal jsem před sezonou, že čekám už i Plzeň letos v bojích o titul, trenér Koubek už si to tam uzpůsobil podle svého, ten kádr už má rok po kupě, půjde to dost vidět. Ani Slavie nevyhraje v Plzni, bude mít už problém na Baníku při těch terénech, které přijdou, byť to nebude výhodou ani Baníku, který je technický, ale už tam bude více hrát faktor náhody, jak se kdo přizpůsobí zkrátka podmínkám ten den.
Nahoře se to bude mlít až do konce, ztrácet budou s těmi rozloženými silami v pohárech všichni, pač ani Slavie nemá nikterak vyrovnanou lavičku s tím základem. Paradoxně, kdo dříve vypadne z těch pohárů, může na tom vydělat v lize, protože těch těžkých zápasů v lize taky přibývá, není moc si kde odpočinout.
Sparta musí ale zvážit další redukci kádru o ty, kteří se prostě zase nechytili - bohužel Kryštof Daněk, od toho jsem čekal fakt více, Solbakken, to už jsem psal, Krasniqi mě zatím taky nepřesvědčuje, ale chci mu dát ještě čas a zastavil se i Tuci, byť v něm potenciál ve vápně vidím.
Pro Rosu to je zkrátka o permanentním hledání nových tváří, protože konkurenci se nyní daří ve scoutingu, bude se to vyrovnávat, což pomůže všem i v té Evropě, protože se to = vícero těžkých zápasů a hráči, hlavně mladí, rostou.
Sparta musí hledat hlavně křídla, na těch má tu hru totiž postavenu. Kdyby odešli Birma a Šulo, tak je bohužel pro Spartu dnes zle nedobře. Plus do středu hráče. Moc nechápu, proč už nekoupili Vasila Kušeje, v Boleslavi je to celou dobu, co tam je, lídr. Dnes to zase ukázal v zápase. Navíc je i na zahrávání standardek, kdyby se něco stalo Kaanovi. Navíc sparťan.. další odchovanec do té koncepce Rosy.. Ladra je varianta taky, možná i Ewerton by nebyl od věci, což by asi nas.alo slavisty, kdyby se ve Spartě chytl jako v Baníku. To jsou vše klíčoví hráči v těch týmech nahoře naší ligy.
A Rosovi teď nevyšly příchody z venku, možná se nebránit ani té české lize a hráčům, kteří ji přerůstají a osvědčili se v ní. Do středu místo Solbakkena klidně i Boula, hraje výborně v Baníku, ohromně vyrostl, zase odchovanec Sparty. je to navíc bojovník a umí i rozehrávku, na čemž je taky postavena hra Sparty. Vydrys je pro mě krajní bek, tam by ho měla Sparta už taky připravovat, vzadu to bude chtít taky mít zdvojeno - ztráta formy některých hráčů, těch zápasů v sezoně je moc zkrátka.
Dnes to ale jde vidět, Sparta nemá vepředu tvůrce, má jich málo v kádru, kteří by drželi stabilní formu, někteří na Spartu bohužel nemají, jak se ukazuje v těchto těžkých zápasech, tak to bude chtít zase protřídit v zimě a zkvalitnit lavičku. Je to neustálý proces, to zjišťuje třeba Ondra Kania v Libe, že tady nic nejde samo jako v pasivním byznyse.. :) neustále je třeba být na špičkách, konkurence totiž taky nespí. -
jakože tento Michez by mohl v tom středu pole možná i toho Oscarka nahradit, včera hrál myslím zase o post výše než v Jablonci a vypadá taky asi na univerzála.. málem tam Lingiho vůbec nepustil včera, jaký výkon zase podal..
-
Místo toho hosté dovolili snížení a to už společně s horkou
řeckou atmosférou šlo jen těžko vydržet, zvlášť v oslabení. Je to ale
obrovská škoda, zvlášť kvůli výkonu v první půli.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/evropska-liga-3-kolo-paok-solun-plzen-online-zpravodajstvi.A241024_164052_fot_pohary_tals
no dnes si to náš fotbal vybral vrchovatě.. Slavia hrála remízový zápas, ve 2. půli byla i lepší, ale může se podle mě tetelit, ten Michez se mi páči :), velmi šikovný hráč, podle mě za poslední dobu jediný zahraniční hráč, kterého bych zodpovědně podepsal, ještě čekám, co ukáže ten Botos, líbil se mi z videa. Oscarka už neudrží, hrál zase výborně a v tom středu bude Slavii hodně chybět.
Plzeň měla vyhrát, to nemá cenu ani komentovat, byli 70. min. lepším týmem, pak v 10ti tutovka, zase se ukázalo, jaký je trenér Koubek analytik, pač na PAOKu a v Řecku obecně na tom elitním týmu takhle zahraje málokterý tým. škoda no..
Bolku jsem neviděl, ale snad si to náš fotbal vybral tohle kolo -
a Menša taky skvěle, v 19ti letech se dostávat už takhle daleko na turnajích, Kecma je navíc slušný hráč, nepříjemný. Je super, že s Tomem dokážou porážet kluky jako Grigor, byť Menša ho měl ještě, když Grigor nebyl takhle rozjetý, jak je teď. Ale roste z něj taky hráč úrovně Tomáše, který může porážet pak ty nej na světě. Taky gratuluji, mohli byste oba až do finále, i když Tomáš to má vražedné - teď Draper a pak asi Saša, se kterým bych to srovnání chtěl teda vidět, další obrovský talent světového tennisu. :) tohle bude asi nej éra českého mužského tennisu, jestli kluci zůstanou všichni zdraví.
-
Čtyřiadvacetiletý Macháč si připsal
čtvrté vítězství nad hráčem z elitní světové desítky. Před dvěma týdny
porazil v Šanghaji Španěla Carlose Alcaraze, v květnu zdolal v Ženevě
Srba Novaka Djokoviče a v březnu předčil v Miami Rusa Andreje Rubljova.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-siniakova-je-v-kuang-cou-ve-ctvrtfinale-5038836
tak Tomáš už porazil pěknou řádku hráčů, kteří v té TOP 10 byli nebo by měli být - Big Foa, Tommyho Paula už dokonce 2x, Stana Wawrinku 2x, Fouňu, Gasqueta, byla jich už pěkná řádka. Ale dnes hrál zajímavý zápas, protože jeho většinu nebyl určitě lepší a musel se popasovat s novou rolí - hrát z defenzívy, pač bulharský baby Federer hrál fakt výborně, Grigor byl ve formě, Tomáš nehrál určitě svých 100%, ale tím, jak už je to světový hráč, tak to zlomil na svou stranu na konci, a jestli byl na druhé straně chlápek, kterého odborníci nazývali za největší talent světového tenisu a nástupce Rogera, tak Tomáš hrál jako Andre Agassi ty bekhendy po lajně a křížné.
Takhle hrál fakt Andre v rozhodujících momentech, hodně mi ho připomíná, když začne hrát to svoje peklo. :) Před zraky maminky to dohrál fakt jako světový hráč a vyhrál i zápas, kdy by Grigorovi tenhle výkon proti jiným stačil na výhru.
Mamka z tebe musí mít radost. četl jsem rozhovor s ní a tátou, je to pro ně zadostiučinění, že tě podporovali a Česko může být taky rádo, že se tak dělo a poděkovat jim. Tomáš ještě ukáže velké věci. :) gratuluji, dnes to byl special zápas, pro sebevědomí jsou tyhle matche nej. :) pač když je na druhé straně ten den lepší hráč, tak tohle už zlomí fakt ti nej na světě, takhle i tak vyhrávají-li zápasy Roger, Nole, Rafík, když se jim nedařilo nebo proti nim hrál kvalitní hráč lépe, dominantněji. :) dnes to byla nová role z defenzívy.. :)
-
Čína či Indie mají nedostatek energie
a uhlí je (díky inovacím, které jeho využívání spustilo) extrémně levným
a dostupným zdroje stále nedostatkové energie.V roce 2023 tak ještě celkový maximální výkon uhelných elektráren vzrostl zhruba o dvě procenta, a to především díky Číně.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-britanie-skoncila-s-uhlim-zbytek-sveta-ho-stale-potrebuje-263106
tohle dám tady k Andymu a Domimu, pač článek je o tom, že Británie definitivně skoncovala se svou dlouhou uhelnou etapou, kdysi na začátku Průmyslové revoluce lídra v tomhle odvětví, což je zajímavé. A o Domiho Rakousku je zase známo, že s tímhle nikdy nezačalo a razí tam cestu čisté energie dlouhodobě.
U té čajny jsem vám psal, že sice staví solarní parky, jsou elita v elektromobilitě, ale přesto tam otevřeli souběžně tím, jak je čajna rozlehlá, i v některých oblastech 3 uhelné doly..což se bije s dlouhodobou strategií země v tuhle dobu, která najela na obnovitelné zdroje a vyhlásila uhlíkovou neutralitu nejpozději do roku 2050.
Víte taky, že obě země mají obrovské problémy se smogem. V Indii musí v těch velkých městech jezdit kropící vozy, aby tam lidé mohli vůbec doufat, že některé dny odloží roušky. Děje se to zrovna zase v těchto dnech. V Pekingu spoustu dní v roce lidé vůbec přes smog nevidí slunce, byť jsou ty dny jasné. čiže tohle je daň, kterou známe taky z dob komunismu, kdy soudruzi měli na tomhle odvětví postaven těžký průmysl - nárůst respiračních onemocnění, alergií, karcinogenních onemocnění, a to už u dětských pacientů. -
Rakouský hráč je totiž jedním z pouhých dvou tenistů, který
porazil všechny členy Velké trojky minimálně pětkrát. Stejný kousek se
povedl pouze Andymu Murraymu, který bývá často zmiňován jako další člen
ikonické skupiny Nadal, Federer a Novak Djokovič.
Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/dominic-thiem-viden-konec-kariery-vitez-us-open.A241023_121735_tenis_pls
no já jsem rád, že Andyho Markéta v článku zmínila. Pač mám právě pocit, že tohle o něm říkám pomalu jen já. Kdyby neměl tolik zranění, tak se ty grandslamy Rogera, Rafika a Noleho ještě přeskupí a třeba Nole jich dnes nemá tolik. Andy byl velký hráč, zlaté ručičky, nejlepší britský hráč všech dob, nejvšestrannější.
Končí bohužel další skvělý hráč té éry legend. Domiho už jsem, podobně jako Andyho, poslední 2 roky nesledoval, chci si je uchovat na tom vrcholu jejich kariér. Bohužel sport ovlivňují zranění,které pak mají vliv na výkonnost hráčů, nehledě na jejich obrovský talent, u Domiho i velkou dřinu. hodně štěstí v dalším životě po tenise, Domi. :) -
https://www.sport.cz/clanek/tenis-cesti-teniste-narazi-ve-skupine-united-cupu-na-polsko-a-norsko-5038656
tématickéé.. Tomáš dal teď výplach pěkně nebezpečnému Marozsanovi, který porazil třeba Carlitose na jeho oblíbené antuce. Ten zápas jsem viděl, uhrál si to. Co bude dál?? :) Tomáš už je fakt velký hráč, pač tohle je pěkně nebezpečný soupeř v pavouku hned na 1. kolo. I gamblerské agentury u nás to tušily. Byť má Jirka Lehečka přibližně stejně postaveného soupeře, tak na Toma byly vyšší kurzy, ale řekl bych oprávněně. Marozsan je fakt štikou tour, dokáže sejmout kohokoliv podle mě. Na jakémkoliv povrchu. Je sice teď trochu z formy, ale on je úderově tak vyrovnaný, že je to fuk. Celý rok nemůžete navíc být z formy, tzn. furt nebezpečný hráč. Tomáš tam může jít zase pěkně daleko, byť má pořádně prekerní los zase, už má ty výkony ale vyrovnané tak, jak elitní hráči světa musí mít. I Fabian mu teď u sítě myslím zase složil poklonu jako teď nedávno Carlitos, Jannik i Tommy Paul, což je světová špička. :) -
ještě jsem si teď ve sprše vzpomněl teda na mého oblíbence Holeše, ale taky už hráč přes 30, ale ten by mohl Slavii podržet ještě 2-3 roky, pač jde vidět, že se o sebe celou kariéru stará - atletický typ.
Ale jinak juniorku dělá Slavii juniorka Bolky, ze které nakupují. Tam je to vidět asi nejvíce, co píšu. Proto ale i možná Slavie stáhla nyní od čs. repre mládežnického trenéra, cítí tam sami deficit.
Navíc nejsou vyloučeny odchody i těch tahounů ještě - Provod má zaječí úmysly, Lingi možná bude chtít taky pryč, Slavie nemá ale náhrady, pač Zaf se trošičku zase posunul, ale není to pořád to, s čím ho Slavie kupovala. Ty 2-3 poslední roky, kdy byla konkurence dál ve scoutingu, ty budou nyní další roky Slavii dobíhat, už jsem o tom psal.. vsadili vše na jednu kartu zkušenosti se ziskem titulu hlavně tento rok, jsem na to zvědav, čekám to vyrovnané i vzhledem k okolnostem (přetížení klíčových hráčů Slavie a možná zranění), do posledního kola, pač konkurence více rozkádá síly, točí hráče-reprezentanty. Je to jako maraton. Nemusíte vézt prvních 20km, rozhoduje se totiž na konci a někdy až v cílové rovince.. :) -
Protože o něm skauti z Evropy dávno vědí?
Přesně
tak. Proto svoje tvrzení otáčím a říkám: čím víc bodů, gólů a asistencí,
tím lépe, protože za něj dostaneme víc peněz. Snad u nás vydrží co
nejdéle. Ale pokud si udrží současnou formu a nastavení, může z něj být
jednoho dne klidně vůbec nejdražší hráč v historii české ligy.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-jablonec-slavia-rozhovor.A241020_215014_fotbal_jic
no to klidně může, ale bude to případ jako Juras, pač nej hráčem ligy je jednoznačně nyní Šulcík. Ten by měl navázat na ty přestupy Rosy, Pavla Nedvěda apod. A klidně bych, být Adou, za něj chtěl i k půl miliardě i s bonusy.
Slavie vyhrála zase asi šťastně. Koukal jsem jen hodinku, protože to byl obvyklý zápas Slavie tuhle sezonu. Táhnou ji ty staré páky, legendy z té éry, kdy Slavie ligu opravdu válcovala. Tohle ten tým nyní nepředstavuje, protože Slavie sice kupuje hodně hráčů, ale málokterý se chytne tak, aby tým pak táhl jako to bylo u Ngadeua + ještě toho jednoho exotického stopera, Olayinky, Simy, zmiňuji zahraniční hráče záměrně.
Tenhle Diouf něco do sebe má, ale není to zase žádný míčový kouzelník a včera ta asistence na gol byla jednoznačně chyba hned dvou hráčů Jablonce, to jim ten zápas prohrálo. Jinak byl Gablonz Slavii úplně vyrovnaným soupeřem.
Slavie zkrátka neválcuje jako před těmi 3-4 roky a je mylné to o ni psát. Pořád to je o těch hráčích jako Bořa, Lingi, Provod, popř. se musí dařit Chorasovi + o Oscarovi už jsem napsal litanie v minulosti. Kdo se mi ale líbil včera z nových byl ten Minchez.
Slavie udělala před sezonou, jak jsem psal, maximum pro zisk toho titulu. Chybělo jen přivézt ještě Olayinku. Ale čtěte mě - pořád to jsou stará známá jména. Nejsou noví tahouni.
A ještě jeden problém má Slavie, a sice nižší zapracování mladých do kádru oproti Spartě, která jich tam má snad 6-7, když vezmu i Vydryse. Včera jsem koukal na juniorku Slavie, viděl jsem už ji snad 10x a jak zase čtu, že to tam překypuje talenty, tak vždy kroutím hlavou, protože už jsem jich pár zpochybnil a dnes hrají na Slovensku v týmech na padáka. Slavie prostě hodně nakupuje a nevím, jestli to má někdy racio..
Ti tahouni z té zlaté ery navíc stárnou, stárne i Choras, letos jim to může stačit, ale s každým dalším rokem získá na převaze Sparta a Plzeň, kteří staví ten kádr více věkově koncepčním způsobem, mají tam mladé, kteří ten tým táhnou už teď a vychází jim ten scouting o poznání lépe.
čiže to, jak zmiňuje Jindra, že se třásli až do konce, to i v zápase se Spartou, dost jim dal zabrat Ajax v krizi, tam to bylo vidět nejvíce, co píšu, pač nastoupila lavička. A to ještě příjdou prodeje takového Jurase, toho Dioufa, asi už i Igyho, Zimy pravděpodobně taky, což je jeden z mála tahounů z té silné doby věkově ok a nemají zkrátka budovaný tým na 3 sezony dopředu jako to dělá konkurence. Proto už nevidíme tu dominantní Slavii z té éry předešlé, pač ti tahouni jsou předem daní a už to nejsou žádní mladíci navíc, každý zápas jim nemusí vyjít + tam jsou znát nyní ty poslední špatné scoutingové roky. vždy je třeba koukat dopředu v takové práci jako management čehokoliv. Bude to vyrovnané až do konce, momentálně má výsledkově štěstí Slavie. Sparta, kdykoliv nezahrála ten svůj standard, tak na to doplatila, Slavie zatím ne, už tam měla totiž vícero zápasů, kde k tomu vítězství vyloženě dokulhala (vedle derby, včera Jablonce, Teplice mě napadají ještě a ještě tam byl jeden zápas takový) -
https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-wta-turnaje-vysledky-zpravodajstvi-souhrn.A241019_134527_tenis_czo
Jirka je mág ATP 250.. :) to má za tu smůlu se zraněním. Držím palce, ať to dnes vyjde! Koukal jsem na něj v zápase s Tsitsim a nevím, jestli Stefanos udělal dobře, že se rozešel s tátou, vypadal hodně bídně. Tak špatně jsem ho hrát ještě v kariéře neviděl, což ale nesnižuje Jirkův postup. Navíc se ani nerozčiloval, neviděl jsem tam vůbec ten jeho zápal. Kazil fakt snadné míče, celý ten zápas byl bídný i díky jeho výkonu. Doufám, že je v soukromí ok, přišel mi nějaký zkleslý, nezdravý.. -
Sparta zvládla ukrutně těžký zápas s perspektivním Libe. Kdyby hrál Libe od začátku tak, jako od té 20.-25. min. až do konce, tak si možná něco odvezl. Vepředu je ale moc do ničeho nepouštěli, pač hrál skvěle Pany, nejlepší hráč Sparty dnes určitě. Ale líbil se mi i Ryneš. Kdo ví, jestli ta branka Libe měla platit a nebylo to za čárou, tohle už se asi nikdy nedozvíme, každopádně Radek Kováč tam dělá s nimi dobrou práci, jsou mladí, bude to hodně nepříjemný tým, líbí se mi tam vícero hráčů, které nakoupili - Enemeho nevyjímaje, toho jsem měl na scouting sheet sám.
Z tohoto pohledu mě zajímá zítra Slavie na Gablonz, pač Gablonz je už zase slušný oddíl, a jestli zvládnou vzadu uhlídat Chorase tak, jak ho vymazala Sparta minule, tak i vzhledem k tomu, že hrají doma, to tam Slavie nebude mít lehké. Navíc v derby nic zářného nepředvedla, celý druhý poločas byla lepší Sparta a nebylo vůbec poznat, že Slavie hraje doma, bylo to remízové utkání, na šance pro Spartu, čiže Gablonz má slušné šance, pokud to takticky zvládnou a nebudou to moc otevírat a hrát na brejky, mají na to totiž tým. Slavie určitě není ve formě, což ukázal i zápas předtím s Ajaxem. -
„Až na to, že to není film a nepodíváš se, protože jde o exhibici, která nikoho nezajímá.“Six Kings Slam tedy budí rozporuplné reakce. A to nejen kvůli tomu, že ho pořádá velmi kontroverzní země.
nějak tak, Andy.. ;) teď spolu se Sověty a čajnou ("nečekaná kombinace") se snaží ovládnout námořní trasy nahoře okolo Arktidy. Léta na tom tihle fosilní idioti pracovali, aby si zkrátili přepravní cesty, až se jim tu oblast podařilo zdevastovat svým byznysem natolik, že už tam proplují i tankery. Nedochází jim ale, že začínají mizet korálové útesy, což bude mít vliv na biodiverzitu oceánů, rybolov apod., ze kterého taky Sověti a čajna žijí. tyhle národy ukazují neustále, že mají velký deficit v přemýšlení..
-
myslím si, že byste se neměli kluci, vy zkušení repre, měnit. žijete roky na Západě, to je nepřenositelné pro ty, kteří jsou tady zavření od totality a tu změnu by tady u nás potřebovali s nasátím toho západního myšlení. Ztratili už dávno tvář i jako žurnalisté, dnes jsou z nich macho, mediální narcisové brázdicí i kdejakou tu reality show, lovci lajků na netu, to chlapství z nich vyprchalo tak, jak dnes ta doba tady u nás vychovává už zase k malosti a klanění se falešným elitám.. :)
držte si svou autenticitu, to vás dovedlo na Západ a tyhle rozumbrady východního ražení nechte rozumovat tady. Za chvíli je tady zase zavřou za železnou oponu, a to bude jedině dobře, pač tohle vyvážet czech made fakt nechceme.
vzali si z toho kapitalismu jen ten plutokratický macho materialismus, který postrádá to chlapství právě.. je to jen jeho iluze.. -
Nejen kauza kolem Romana Berbra ukázala, že český fotbal se korupčních
afér zdaleka nezbavil. O mnohých se nemluví, jiné řeší Policie ČR. V match fixingu patří Česko k negativní špičce světového žebříčku.
I proto se v Praze koná speciální konference Interpolu, která se
ovlivňování sportovních zápasů věnuje.
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-cesko-je-v-podvodech-na-spici-v-praze-zaseda-interpol-kvuli-ovlivnovani-sportovnich-zapasu-5038284
tohle dám taky k repre, každý asi tuší proč (Bohemka a její poslední skandály v lize). O tomhle jsem psal, co je v článku uvedeno, před měsícem, dvěma. S Brazílií je na tom náš fotbal nejhůře na světě. Je to ostudou, která jde samozřejmě za soudruhem Fouskem a svazem. To, že se to děje i v Bohemce, kde se snaží ohýbat někteří vybraní sudí Kovaříkem i techniku a fyziku, to už jsem taky rozepisoval a je to opravdu do očí bijící nejen kriminalistům. Poté poskytují záběry ne z ofsajd lajny, ale zezadu, nebo ještě lépe přes celou diagonálu hřiště, kde mají problém namalovat i ty kalibrované čáry, jak se jim ten záběr zúží.
Vůbec se nedivím některým rozumným reprezentantům, že se do nynější repre nehrnou a dávají přednost doléčení zranění nebo budování své pozice v klubu. Včera to byla btw zasloužená remíza, Ukrajinci i s B týmem tam měli zase min. 2 tutovky. Jakmile přijdou těžší soupeři, tak se to už projeví i na skore, k tomu není zapotřebí nějakého prudkého analytického myšlení.
Potřebujeme k repre trenéry, kteří mají kvalitu, předchozí výsledky, respekt zkušených hráčů a na jejich práci po roce jdou vidět nějaké posuny v práci s hráči. A hlavně nejsou spojováni ani náznakem z jejich práce v klubu s tímhle výše. Stejně tak potřebuje český fotbal nového předsedu-manažera, který tohle vymýtí, což už začíná u té repre v současnosti..
Postrádám i nějaké šablony v útoku, je to jen nakopávání na Chorase.
jinak tohle výše je vše o východním myšlení - každé korupční jednání, na Západě se to opravdu tvrdě trestá. V Sovětském svazu nyní odůvodňují, že nedali v novém rozpočtu peníze do sociální sféry, ale do armády tím, že se v předchozím období rozkradly.. Což je ale na Východ od nás standard, jen teď se to Kremlu hodí coby argumentace, protože vedou válku, která něco stojí a sovětská ekonomika chřadne - postoval jsem článek o reálné inflaci 30% apod. :) -
Pojďme konkrétně. Ukrajině vinou
zdravotních problémů nebo z rozhodnutí kouče Serhije Rebrova schází
záložníci Ruslan Malinovskij či Viktor Cygankov, v nominaci nejsou
krajní obránci Oleksandr Zinčenko s Vitalijem Mykolenkem, dále gólman
Andrij Lunin či útočník Andrij Jarmolenko. Na seznamu pak nenajdeme
dalších přibližně pět jinak stálých reprezentantů.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-narodu-ukrajinci-v-nouzi-hasek-presto-varuje-world-class-a-nejtezsi-souper-5038172
tak tenhle zápas nám taky toho moc o stavu naší repre neřekne, Ukrajině chybí pomalu celý mančaft. Tak až ten v Albanii a kvalda na MS. Nebo teda řekne, pokud bychom s tímhle béčkem Ukrajiny rupli..
Pro Hašana měla svou kvalitu i Malta na konci minulé sezony, která tady přijela kdo ví s čím k tomu přáteláku po sezoně, kdy už byla většina hráčů na dovolených fyzicky nebo myšlenkami a Malťanům šlo tak akorát o to, se nezranit. A pak přišlo to šílené Euro..
jsou to alibistické řeči. Ty těžké zápasy zase teprve přijdou a tam až bude třeba zase hodnotit, kam se pod Haškem a Veselým za rok ta repre posunula.. -
„Myslím,
že jsme všichni viděli, jak moc je talentovaný a jak skvělé údery
dokáže hrát,“ vrátil se šampion letošního Australian Open a US Open
především k drtivému Macháčovu forhendu, který dělal Sinnerovi největší
problémy.Starosti
však Italovi dělala i rychlost, s jakou na něj létaly Macháčovy
projektily. „Musel jsem být velice pozorný při každém svém gamu na
podání, protože on returnuje velice agresivně a hrozně rychle. Prostě
jsem se snažil zůstat v každé výměně a ono to nějak dopadne, přesně jako
v té poslední. Hrál jsem každý míček na maximum, takže jsem šťastný, že
jsem zase ve finále,“ dodal Sinner.
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-svetova-jednicka-se-klani-machacovi-vsichni-jsme-videli-jak-moc-je-talentovany-5038116
další poklona pro Tomáše od dalšího generačního talentu. Proti Tomášovi musí fakt každý hrát naplno, jinak může mít už velký problém. Jsem zvědav, kam to Tomáš dotáhne do konce roku, tuším jsou ještě pro něj dva turnaje - nevím, jestli se přihlásil do Basileje nebo Vídně a pak tisícovka v Paříži. Gratuluju Jannikovi k uzavření roku na 1. místě.. :) -
„Užil jsem si to já i kluci. Musíme poděkovat fanouškům, jak fandili,
hrozně nám to pomohlo. Vyhráli jsme zaslouženě,“ přidal se Bořil.
Výhry si vážil. Upozorňoval na kvalitu Albánců, ale zároveň si
pochvaloval, jak takticky český tým dokázal utkání odehrát. „Měli jednu
střelu a Kovy ji krásně vychytal,“ smekl.zdroj: https://infotbal.cz/boril-zaril-zavolali-jsme-ho-prijel-a-odevzdal-takovy-vykon-zasl-reprezentacni-trener-hasek/
Bořa je vysekaný, klobouk dolů, jak se dokázal vrátit, je to symbol těch zlatých časů Slavie, jak už jsem psal dříve.
Ale zase to pošlu děcka trošku do reality.
Není pravdou,že by Albánci měli jen jednu šanci. Právě na té Bořově straně měl tutovku ten jejich klíčový hráč. Kdyby dal, ten zápas byl jiný. Bylo to za stavu 1-0.
Dále. Albáncům chyběl klíčový stoper, který tu obranu řídí (nemají zase dream team, že by měli plnou lavičku stejně kvalitních hráčů), bylo to vidět hlavně u toho druhého golu, kde ten jejich levý stoper nechal Chorase úplně volného = taktické selhání.
Obecně se v řadách posouvali velmi pomalu, nenapadali jako to dělávají doma, nehráli vůbec dobře, proto si Poborák dělal možná srandu, že ten jejich brazilský kouč je pěkně vytočený a řval tam na ně celý zápas, aby je asi vyhecoval.
Naši sice drželi míč, protože Albánci jako by neměli zájem (ale to je v konečném důsledku problém jejich trenéra, ne náš), ale neměli žádné šance, koukněte se na to zpětně. Tzn. dost nám to ulehčili, ale přesto těch šancí měli jako my.. jen nedali. Je to stejné hodnocení jako s Ukrajinou, k tomu jsem minule nic nepsal. Ale Ukrajinci, byť taky nepodali ten výkon, co jsem od nich očekával, tak měli ještě více těch tutovek než my. čiže momentálně máme více štěstí, že soupeři neproměňují.
Je třeba se koukat na to objektivně v tom hodnocení, je to ještě na míle daleko tomu, co repre hrála pod kolegou Šilhavým třeba a s tímhle bychom proti silnějším týmům Evropy neuspěli zkrátka. Albánii porážíme doma pravidelně ostatně statisticky, historicky..
U diváků je to stejná iluze - svaz nemohl udat lístky pro nezájem českých fandů, tak dobrá čtvrtina šla do klubů malým fotbalistům, což je určitě chvályhodné. Děti tam pak křičely a udělaly tu atmosféru, čiže zase objektivně tu situaci popsat. Ale nešlo o komerční
zájem čs. fandů zkrátka.
Možná by měl svaz čistě z marketingového hlediska spíše posílat ty
zápasy repre do regionů. Jsou tam jednak menší stadiony, čiže to spíše vyprodají a vypadá to opticky dobře, a něco mi říká,
že by tam mohla být už jen z vděku vyšší poptávka.
Jinak to asi bude hodnotit fotbalista ve studiu nebo jako spolukomentátor a jinak analyticky vybavený jedinec, který je nastavený na realistickou, až skeptickou notu, protože takhle analytici pracují, v konečném důsledku navíc tohle realistické hodnocení posouvá pak tu situaci kupředu spíše, než si mazat med okolo úst a pak se divit, kam se to dostalo, až přijdou silnější soupeři, popř. hodnotnější soutěž (ta kvalda na MS se nabízí, která nás nyní čeká). Není proč se ukolébat, soupeř nepodal zdaleka svůj standard, přesto tady mohl něco uhrát. Naši soupeře nijak nedrtili šancemi, měli jen územní převahu, protože jim to právě ten soupeř dovolil s tím, jak přijel naladěn.