Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.idnes.cz/sport/tenis/atp-wta-turnaje-vysledky-zpravodajstvi-souhrn.A241019_134527_tenis_czo

Jirka je mág ATP 250.. :) to má za tu smůlu se zraněním. Držím palce, ať to dnes vyjde! Koukal jsem na něj v zápase s Tsitsim a nevím, jestli Stefanos udělal dobře, že se rozešel s tátou, vypadal hodně bídně. Tak špatně jsem ho hrát ještě v kariéře neviděl, což ale nesnižuje Jirkův postup. Navíc se ani nerozčiloval, neviděl jsem tam vůbec ten jeho zápal. Kazil fakt snadné míče, celý ten zápas byl bídný i díky jeho výkonu. Doufám, že je v soukromí ok, přišel mi nějaký zkleslý, nezdravý..

• Sparta zvládla ukrutně těžký zápas s perspektivním Libe. Kdyby hrál Libe od začátku tak, jako od té 20.-25. min. až do konce, tak si možná něco odvezl. Vepředu je ale moc do ničeho nepouštěli, pač hrál skvěle Pany, nejlepší hráč Sparty dnes určitě. Ale líbil se mi i Ryneš. Kdo ví, jestli ta branka Libe měla platit a nebylo to za čárou, tohle už se asi nikdy nedozvíme, každopádně Radek Kováč tam dělá s nimi dobrou práci, jsou mladí, bude to hodně nepříjemný tým, líbí se mi tam vícero hráčů, které nakoupili - Enemeho nevyjímaje, toho jsem měl na scouting sheet sám.
    Z tohoto pohledu mě zajímá zítra Slavie na Gablonz, pač Gablonz je už zase slušný oddíl, a jestli zvládnou vzadu uhlídat Chorase tak, jak ho vymazala Sparta minule, tak i vzhledem k tomu, že hrají doma, to tam Slavie nebude mít lehké. Navíc v derby nic zářného nepředvedla, celý druhý poločas byla lepší Sparta a nebylo vůbec poznat, že Slavie hraje doma, bylo to remízové utkání, na šance pro Spartu, čiže Gablonz má slušné šance, pokud to takticky zvládnou a nebudou to moc otevírat a hrát na brejky, mají na to totiž tým. Slavie určitě není ve formě, což ukázal i zápas předtím s Ajaxem.

• Protože o něm skauti z Evropy dávno vědí?
      Přesně
      tak. Proto svoje tvrzení otáčím a říkám: čím víc bodů, gólů a asistencí,
      tím lépe, protože za něj dostaneme víc peněz. Snad u nás vydrží co
      nejdéle. Ale pokud si udrží současnou formu a nastavení, může z něj být
      jednoho dne klidně vůbec nejdražší hráč v historii české ligy.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-jablonec-slavia-rozhovor.A241020_215014_fotbal_jic

no to klidně může, ale bude to případ jako Juras, pač nej hráčem ligy je jednoznačně nyní Šulcík. Ten by měl navázat na ty přestupy Rosy, Pavla Nedvěda apod. A klidně bych, být Adou, za něj chtěl i k půl miliardě i s bonusy.
      Slavie vyhrála zase asi šťastně. Koukal jsem jen hodinku, protože to byl obvyklý zápas Slavie tuhle sezonu. Táhnou ji ty staré páky, legendy z té éry, kdy Slavie ligu opravdu válcovala. Tohle ten tým nyní nepředstavuje, protože Slavie sice kupuje hodně hráčů, ale málokterý se chytne tak, aby tým pak táhl jako to bylo u Ngadeua + ještě toho jednoho exotického stopera, Olayinky, Simy, zmiňuji zahraniční hráče záměrně.
      Tenhle Diouf něco do sebe má, ale není to zase žádný míčový kouzelník a včera ta asistence na gol byla jednoznačně chyba hned dvou hráčů Jablonce, to jim ten zápas prohrálo. Jinak byl Gablonz Slavii úplně vyrovnaným soupeřem.
      Slavie zkrátka neválcuje jako před těmi 3-4 roky a je mylné to o ni psát. Pořád to je o těch hráčích jako Bořa, Lingi, Provod, popř. se musí dařit Chorasovi + o Oscarovi už jsem napsal litanie v minulosti. Kdo se mi ale líbil včera z nových byl ten Minchez.
      Slavie udělala před sezonou, jak jsem psal, maximum pro zisk toho titulu. Chybělo jen přivézt ještě Olayinku. Ale čtěte mě - pořád to jsou stará známá jména. Nejsou noví tahouni.
      A ještě jeden problém má Slavie, a sice nižší zapracování mladých do kádru oproti Spartě, která jich tam má snad 6-7, když vezmu i Vydryse. Včera jsem koukal na juniorku Slavie, viděl jsem už ji snad 10x a jak zase čtu, že to tam překypuje talenty, tak vždy kroutím hlavou, protože už jsem jich pár zpochybnil a dnes hrají na Slovensku v týmech na padáka. Slavie prostě hodně nakupuje a nevím, jestli to má někdy racio..
      Ti tahouni z té zlaté ery navíc stárnou, stárne i Choras, letos jim to může stačit, ale s každým dalším rokem získá na převaze Sparta a Plzeň, kteří staví ten kádr více věkově koncepčním způsobem, mají tam mladé, kteří ten tým táhnou už teď a vychází jim ten scouting o poznání lépe.
      čiže to, jak zmiňuje Jindra, že se třásli až do konce, to i v zápase se Spartou, dost jim dal zabrat Ajax v krizi, tam to bylo vidět nejvíce, co píšu, pač nastoupila lavička. A to ještě příjdou prodeje takového Jurase, toho Dioufa, asi už i Igyho, Zimy pravděpodobně taky, což je jeden z mála tahounů z té silné doby věkově ok a nemají zkrátka budovaný tým na 3 sezony dopředu jako to dělá konkurence. Proto už nevidíme tu dominantní Slavii z té éry předešlé, pač ti tahouni jsou předem daní a už to nejsou žádní mladíci navíc, každý zápas jim nemusí vyjít + tam jsou znát nyní ty poslední špatné scoutingové roky. vždy je třeba koukat dopředu v takové práci jako management čehokoliv. Bude to vyrovnané až do konce, momentálně má výsledkově štěstí Slavie. Sparta, kdykoliv nezahrála ten svůj standard, tak na to doplatila, Slavie zatím ne, už tam měla totiž vícero zápasů, kde k tomu vítězství vyloženě dokulhala (vedle derby, včera Jablonce, Teplice mě napadají ještě a ještě tam byl jeden zápas takový)

• ještě jsem si teď ve sprše vzpomněl teda na mého oblíbence Holeše, ale taky už hráč přes 30, ale ten by mohl Slavii podržet ještě 2-3 roky, pač jde vidět, že se o sebe celou kariéru stará - atletický typ.
        Ale jinak juniorku dělá Slavii juniorka Bolky, ze které nakupují. Tam je to vidět asi nejvíce, co píšu. Proto ale i možná Slavie stáhla nyní od čs. repre mládežnického trenéra, cítí tam sami deficit.
        Navíc nejsou vyloučeny odchody i těch tahounů ještě - Provod má zaječí úmysly, Lingi možná bude chtít taky pryč, Slavie nemá ale náhrady, pač Zaf se trošičku zase posunul, ale není to pořád to, s čím ho Slavie kupovala. Ty 2-3 poslední roky, kdy byla konkurence dál ve scoutingu, ty budou nyní další roky Slavii dobíhat, už jsem o tom psal.. vsadili vše na jednu kartu zkušenosti se ziskem titulu hlavně tento rok, jsem na to zvědav, čekám to vyrovnané i vzhledem k okolnostem (přetížení klíčových hráčů Slavie a možná zranění), do posledního kola, pač konkurence více rozkádá síly, točí hráče-reprezentanty. Je to jako maraton. Nemusíte vézt prvních 20km, rozhoduje se totiž na konci a někdy až v cílové rovince.. :)

• „Až na to, že to není film a nepodíváš se, protože jde o exhibici, která nikoho nezajímá.“Six Kings Slam tedy budí rozporuplné reakce. A to nejen kvůli tomu, že ho pořádá velmi kontroverzní země.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/six-kings-slam-exhibice-arabie-rekordni-dotace-kritika.A241014_221400_tenis_ikuc

nějak tak, Andy.. ;) teď spolu se Sověty a čajnou ("nečekaná kombinace") se snaží ovládnout námořní trasy nahoře okolo Arktidy. Léta na tom tihle fosilní idioti pracovali, aby si zkrátili přepravní cesty, až se jim tu oblast podařilo zdevastovat svým byznysem natolik, že už tam proplují i tankery. Nedochází jim ale, že začínají mizet korálové útesy, což bude mít vliv na biodiverzitu oceánů, rybolov apod., ze kterého taky Sověti a čajna žijí. tyhle národy ukazují neustále, že mají velký deficit v přemýšlení..

• Pojďme konkrétně. Ukrajině vinou
    zdravotních problémů nebo z rozhodnutí kouče Serhije Rebrova schází
    záložníci Ruslan Malinovskij či Viktor Cygankov, v nominaci nejsou
    krajní obránci Oleksandr Zinčenko s Vitalijem Mykolenkem, dále gólman
    Andrij Lunin či útočník Andrij Jarmolenko. Na seznamu pak nenajdeme
    dalších přibližně pět jinak stálých reprezentantů.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-narodu-ukrajinci-v-nouzi-hasek-presto-varuje-world-class-a-nejtezsi-souper-5038172

tak tenhle zápas nám taky toho moc o stavu naší repre neřekne, Ukrajině chybí pomalu celý mančaft. Tak až ten v Albanii a kvalda na MS. Nebo teda řekne, pokud bychom s tímhle béčkem Ukrajiny rupli..
    Pro Hašana měla svou kvalitu i Malta na konci minulé sezony, která tady přijela kdo ví s čím k tomu přáteláku po sezoně, kdy už byla většina hráčů na dovolených fyzicky nebo myšlenkami a Malťanům šlo tak akorát o to, se nezranit. A pak přišlo to šílené Euro..
    jsou to alibistické řeči. Ty těžké zápasy zase teprve přijdou a tam až bude třeba zase hodnotit, kam se pod Haškem a Veselým za rok ta repre posunula..

• Nejen kauza kolem Romana Berbra ukázala, že český fotbal se korupčních
      afér zdaleka nezbavil. O mnohých se nemluví, jiné řeší Policie ČR. V match fixingu patří Česko k negativní špičce světového žebříčku.
      I proto se v Praze koná speciální konference Interpolu, která se
      ovlivňování sportovních zápasů věnuje.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-cesko-je-v-podvodech-na-spici-v-praze-zaseda-interpol-kvuli-ovlivnovani-sportovnich-zapasu-5038284

tohle dám taky k repre, každý asi tuší proč (Bohemka a její poslední skandály v lize). O tomhle jsem psal, co je v článku uvedeno, před měsícem, dvěma. S Brazílií je na tom náš fotbal nejhůře na světě. Je to ostudou, která jde samozřejmě za soudruhem Fouskem a svazem. To, že se to děje i v Bohemce, kde se snaží ohýbat někteří vybraní sudí Kovaříkem i techniku a fyziku, to už jsem taky rozepisoval a je to opravdu do očí bijící nejen kriminalistům. Poté poskytují záběry ne z ofsajd lajny, ale zezadu, nebo ještě lépe přes celou diagonálu hřiště, kde mají problém namalovat i ty kalibrované čáry, jak se jim ten záběr zúží.
      Vůbec se nedivím některým rozumným reprezentantům, že se do nynější repre nehrnou a dávají přednost doléčení zranění nebo budování své pozice v klubu. Včera to byla btw zasloužená remíza, Ukrajinci i s B týmem tam měli zase min. 2 tutovky. Jakmile přijdou těžší soupeři, tak se to už projeví i na skore, k tomu není zapotřebí nějakého prudkého analytického myšlení.
      Potřebujeme k repre trenéry, kteří mají kvalitu, předchozí výsledky, respekt zkušených hráčů a na jejich práci po roce jdou vidět nějaké posuny v práci s hráči. A hlavně nejsou spojováni ani náznakem z jejich práce v klubu s tímhle výše. Stejně tak potřebuje český fotbal nového předsedu-manažera, který tohle vymýtí, což už začíná u té repre v současnosti..
      Postrádám i nějaké šablony v útoku, je to jen nakopávání na Chorase.

jinak tohle výše je vše o východním myšlení - každé korupční jednání, na Západě se to opravdu tvrdě trestá. V Sovětském svazu nyní odůvodňují, že nedali v novém rozpočtu peníze do sociální sféry, ale do armády tím, že se v předchozím období rozkradly.. Což je ale na Východ od nás standard, jen teď se to Kremlu hodí coby argumentace, protože vedou válku, která něco stojí a sovětská ekonomika chřadne - postoval jsem článek o reálné inflaci 30% apod. :)

• myslím si, že byste se neměli kluci, vy zkušení repre, měnit. žijete roky na Západě, to je nepřenositelné pro ty, kteří jsou tady zavření od totality a tu změnu by tady u nás potřebovali s nasátím toho západního myšlení. Ztratili už dávno tvář i jako žurnalisté, dnes jsou z nich macho, mediální narcisové brázdicí i kdejakou tu reality show, lovci lajků na netu, to chlapství z nich vyprchalo tak, jak dnes ta doba tady u nás vychovává už zase k malosti a klanění se falešným elitám.. :)
        držte si svou autenticitu, to vás dovedlo na Západ a tyhle rozumbrady východního ražení nechte rozumovat tady. Za chvíli je tady zase zavřou za železnou oponu, a to bude jedině dobře, pač tohle vyvážet czech made fakt nechceme.
        vzali si z toho kapitalismu jen ten plutokratický macho materialismus, který postrádá to chlapství právě.. je to jen jeho iluze..

• Myslím,
    že jsme všichni viděli, jak moc je talentovaný a jak skvělé údery
    dokáže hrát,
    “ vrátil se šampion letošního Australian Open a US Open
    především k drtivému Macháčovu forhendu, který dělal Sinnerovi největší
    problémy.

Starosti
    však Italovi dělala i rychlost, s jakou na něj létaly Macháčovy
    projektily. „Musel jsem být velice pozorný při každém svém gamu na
    podání, protože on returnuje velice agresivně a hrozně rychle. Prostě
    jsem se snažil zůstat v každé výměně a ono to nějak dopadne, přesně jako
    v té poslední. Hrál jsem každý míček na maximum, takže jsem šťastný, že
    jsem zase ve finále,“ dodal Sinner.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-svetova-jednicka-se-klani-machacovi-vsichni-jsme-videli-jak-moc-je-talentovany-5038116

další poklona pro Tomáše od dalšího generačního talentu. Proti Tomášovi musí fakt každý hrát naplno, jinak může mít už velký problém. Jsem zvědav, kam to Tomáš dotáhne do konce roku, tuším jsou ještě pro něj dva turnaje - nevím, jestli se přihlásil do Basileje nebo Vídně a pak tisícovka v Paříži. Gratuluju Jannikovi k uzavření roku na 1. místě.. :)

• „Užil jsem si to já i kluci. Musíme poděkovat fanouškům, jak fandili,
    hrozně nám to pomohlo. Vyhráli jsme zaslouženě
    ,“ přidal se Bořil.
    Výhry si vážil. Upozorňoval na kvalitu Albánců, ale zároveň si
    pochvaloval, jak takticky český tým dokázal utkání odehrát. „Měli jednu
    střelu a Kovy ji krásně vychytal,“ smekl.

zdroj: https://infotbal.cz/boril-zaril-zavolali-jsme-ho-prijel-a-odevzdal-takovy-vykon-zasl-reprezentacni-trener-hasek/

Bořa je vysekaný, klobouk dolů, jak se dokázal vrátit, je to symbol těch zlatých časů Slavie, jak už jsem psal dříve.
    Ale zase to pošlu děcka trošku do reality.
    Není pravdou,že by Albánci měli jen jednu šanci. Právě na té Bořově straně měl tutovku ten jejich klíčový hráč. Kdyby dal, ten zápas byl jiný. Bylo to za stavu 1-0.
    Dále. Albáncům chyběl klíčový stoper, který tu obranu řídí (nemají zase dream team, že by měli plnou lavičku stejně kvalitních hráčů), bylo to vidět hlavně u toho druhého golu, kde ten jejich levý stoper nechal Chorase úplně volného = taktické selhání.
    Obecně se v řadách posouvali  velmi pomalu, nenapadali jako to dělávají doma, nehráli vůbec dobře, proto si Poborák dělal možná srandu, že ten jejich brazilský kouč je pěkně vytočený a řval tam na ně celý zápas, aby je asi vyhecoval.
    Naši sice drželi míč, protože Albánci jako by neměli zájem (ale to je v konečném důsledku problém jejich trenéra, ne náš), ale neměli žádné šance, koukněte se na to zpětně. Tzn. dost nám to ulehčili, ale přesto těch šancí měli jako my.. jen nedali. Je to stejné hodnocení jako s Ukrajinou, k tomu jsem minule nic nepsal. Ale Ukrajinci, byť taky nepodali ten výkon, co jsem od nich očekával, tak měli ještě více těch tutovek než my. čiže momentálně máme více štěstí, že soupeři neproměňují.
    Je třeba se koukat na to objektivně v tom hodnocení, je to ještě na míle daleko tomu, co repre hrála pod kolegou Šilhavým třeba a s tímhle bychom proti silnějším týmům Evropy neuspěli zkrátka. Albánii porážíme doma pravidelně ostatně statisticky, historicky..
    U diváků je to stejná iluze - svaz nemohl udat lístky pro nezájem českých fandů, tak dobrá čtvrtina šla do klubů malým fotbalistům, což je určitě chvályhodné.
    Děti tam pak křičely a udělaly tu atmosféru, čiže zase objektivně tu situaci popsat. Ale nešlo o komerční
    zájem čs. fandů zkrátka.
    Možná by měl svaz čistě z marketingového hlediska spíše posílat ty
    zápasy repre do regionů. Jsou tam jednak menší stadiony, čiže to spíše vyprodají a vypadá to opticky dobře, a něco mi říká,
    že  by tam mohla být už jen z vděku vyšší poptávka.

Jinak to asi bude hodnotit fotbalista ve studiu nebo jako spolukomentátor a jinak analyticky vybavený jedinec, který je nastavený na realistickou, až skeptickou notu, protože takhle analytici pracují, v konečném důsledku navíc tohle realistické hodnocení posouvá pak tu situaci kupředu spíše, než si mazat med okolo úst a pak se divit, kam se to dostalo, až přijdou silnější soupeři, popř. hodnotnější soutěž (ta kvalda na MS se nabízí, která nás nyní čeká). Není proč se ukolébat, soupeř nepodal zdaleka svůj standard, přesto tady mohl něco uhrát. Naši soupeře nijak nedrtili šancemi, měli jen územní převahu, protože jim to právě ten soupeř dovolil s tím, jak přijel naladěn.

• "Kromě Sparty a Slavie má většina
    prvoligových klubů rozpočty do 200 milionů a podle mě se strašně
    zkresleně chápe, co to znamená. Když máte rozpočet 200 milionů, tak to
    neznamená, že je dává majitel"

takhle to je v klasické firmě, popř. když ten klub vlastní město, ale ne u našich oligarchů. Samotného by mě zajímalo, jaký je poměr investice majitele ve Spartě, hokejových Pardubicích, Slavii... Stačí, když se podívá kolega Mynář na dresy Slavie - Powertica je energo group společnost kolegy Tykače, jak sám moc dobře ví, okolo stadionu Sparty vidím hlavně reklamu na epet (energo firma Dana zase) a zase moc jiných partnerů ne.. ale řeknu kolegovi Mynářovi, že ho čekám u klubů vlastněných oli DOMINANTNÍ
    (a tohle jsou soupeři Zbrojovky o ta nejcennější pohárová místa právě, nyní se má přidat ještě kolega Pražák s Olomoucí, tam to uvažování čekám obdobné - tuším kůň Andreje :)  ), zvláště u investic jako bude nyní stadion Sparty a Pardubic, popř. treninkové centrum Sparty za 3 mld + to, které bude stavět Slavie.
    Protože u toho treninkové centra není ani příliš, na co nalákat potenciální partnery. Je to nějaká vize budoucnosti pro ně (prodejů), ale na vodě. Už jsem psal, že vy tady čekáte na návratnost (kolega Mynář říká, že ji čeká za 8 let, můj odhad je nejdříve u Zbrojovky 12, byť čtu, že investičně se nechtějí zapojovat do stavby nového stadionu a mělo by to jít teda z rozpočtu města, případně asi eurofondů, přes půjčky u Evropské banky to asi nemyslel, jak zaznívá z článku - úvěry evropských bank (to spíše ty eurofondy, Orbán staví sportovní infrastrukturu takhle běžně v Maďarsku - samo přes stavební firmy jeho rodiny) + nějaký PPP projekt, což je i podle mě u města aglomerace Brna reálné, že se na to partner najde i díky následnému využití, byť to má konkurenci toho Výstaviště, Sona, ale pokud to postavíte na Výstavišti, tak to bude mazané :) , ale jak znám i to fotbalové prostředí, bude to chvíli trvat ta návratnost, pač půjde o vyšší miliardy určitě s tou stavbou mládežnického centra + investice do lidské infrastruktury (kádru, trenérů, scoutů, ty režie budou vysoké + pronájem stadionu a vše okolo něj, byť část pokryjete partnery, ale mohou vypadnout přijmy ze vstupenek, pokud by se nedařilo, popř. než si to divák zase najde, Brno ale potenciál má, pokud se bude dařit, tam může přijít i 30tis fandů bez problémů + by se v Brně museli do všeho  hned napoprvé trefit - sportovního ředitele, hráčů, muselo by vše klapat zkrátka v tom horizontu 8 let, pač je tam ještě navíc jeden postup, pak adaptace v lize, kde roste navíc konkurence subjektů se silným finančním krytím majitelů na ta pohárová místa...) roky a roky, což z toho dělá spíše  koníček navíc v segmentu té rizikové investice nebo ten element značky Zbrojovka v portfoliu jiného svého byznysu, ale partner chce těžit hned. Navíc tam jde už investičně o miliardy u toho centra, nejsou to jen režie-fixní náklady a jejich pokrytí, čiže centrum půjde investičně za vámi jako to provozují oli. U nás to je pro ty oli navíc i nějaké leštění si ega, ty kluby jsou taková hračka ukazují si přes ně svalíky vzájemně + taky vlastní finanční možnosti. Ten poměr by mě zkrátka zajímal..

"Fotbal je velmi otevřený typ byznysu, to je myslím hlavní rozdíl (oproti jiným odvětvím byznysu). A další spočívá v nekontrolovatelnosti produktu.

Co tím myslíte?

Můžete
    mít všechno výborně nastavené podle plánu, zdravé, perfektně trénované
    hráče se super tréninkovými čísly, ale produktem je fotbal, který nemáte
    úplně pod kontrolou. Když máte ve firmě super produkt, marketing
    a distribuci, tak ta firma většinou funguje. Ve fotbale má ale na
    konečný výsledek velký vliv to známé sportovní štěstíčko."

moc hezky řečeno... eufemisticky.. kdyby byl u nás fotbalový byznys jen o štěstíčku, tak by to bylo moc hezké a investovatelné, pokud byste měli ještě obsazenu kontrolní komisi LFA s právem veta vůči těm svazovým jako majitelé (protože dnes sice disciplinárka rozhodla ve prospěch Sparty v té neoprávněně udělené červené a distancu za ni u Viťaze, ale údajně tam ještě musí dát sudí toho zápasu dobrozdání, že to nebyl ani v náznaku faul, což jsem nepochopil, pokud to jako faul už popsal - psalo to idnes, ale i kdyby rozhodovala jen ta disciplinárka, pořád je to komise svazu).. :)
    a nešlo by o tomhle produktu říci, že je nekontrolovatelným. Myslím, že to tak ale Honza myslel, jen je diplomat, proto začal touhle statí výše.. je to skutečně tak, proto je to v každém případě riziková investice - viz. třeba pan Paukner na Dukle by mohl povídat - a povídal před časem.. že je půl miliardy ve ztrátě a už by to rád prodal, ale nemá seriozního kupce, tak to financuje, jak je to Duklák.. ale ekonomické racio to nemá, má to podstatu investičního koníčku..

• "Třeba akademie v Salcburku funguje zhruba dvanáct let a podívejte se, co dokázali."

ale
      kolik do toho Red Bull nasypal peněz, tam je to o přímé úměře. četl
      jsem o tom několik článků i na zahraničních serverech, mají tam DESÍTKY
      trenérů, kluci tam bydlí přímo v tom areálu, tuším tam mají i školu
      (fotbalisté i hokejisté) určitě i rehabilitační linka na vysoké úrovni s
      x počtem fyzio, masérů
      + neurekom scoutů, kteří
      jsou zásadní i ve fotbale, jako to je třeba i v modní branži, tzn. i
      trvající režie obrovské, navíc ti kluci jsou už od určitého věku pod
      prof. smlouvami také. Tohle je podle mě ale jiný svět stran investice.
      Ale Zbrojovce akademie dlouhodobě funguje, bude ji stačit jen to, co
      zmínil kolega Mynář, mělo by to být už jen lepší, pokud budou mít
      všichni servis, který zmiňuje..
      Plus stáhnout některé trenéry -
      u repre teď tuším jednoho mají, který jim utekl a má svou kvalitu, pak
      trénoval v 2.lize, tohle bude zásadní stran té infrastruktury + ty
      odborníky zaplatit, což bude něco stát, ale má to návratnost.. a pokud
      to nemá být černá díra nebo charita fotbalového srdcaře, má být nějaká
      naděje prosperity v budoucnu, pak se ten lidský faktor musí
      zafinancovat, pač je zásadním v tom celém kolosu.
      A závěrem bych vám
      velmi, velmi doporučil trenéra Krejčího, který netuším proč trénuje nyní
      Živanice a je to tady špička v práci s mládeží (slavil s ní už úspěchy v
      Chrudimi, co jsem si zjistil, pač mě zaujal, když trénoval Pardubice -
      jednak je vytáhl do ligy rekordně rychle, objevil A DAL DO SYSTÉMU přitom spousty hráčů s různorodým stylem,
      které dnes liga velice dobře zná jako Ewerton, Cadu, Solil, Tischler,
      Čelůstka svého času, Černý se tam rozehrál k výborným výkonům pod ním) a
      hlavně tady ve své době měl opravdu nejrychlejší zakládání útoků s
      Jindrou ze Slavie. Koukal jsem na Pardubice jen kvůli němu tehdy snad
      nejvíce. Na 3-4-5 vteřin u brány soupeře. A tohle je moderní fotbal a
      systém, který asi budete chtít praktikovat nebo už praktikujete ve
      Zbrojovce už od té mládeže. Takový trenér je teď až ve 3. lize, pokud si ho teď během
      roku někdo teda nepřetáhl, ale nezaznamenal jsem. český fotbal není o
      kvalitě lidí, jak jsem už pochopil třeba nyní u repre, ale o vztazích..
      čiže jako
      jste to udělali nyní podle mě správně s angažováním Tondy Baráka
      staršího coby šéftrenéra. Ten bude vědět, koho myslím. určitě má tu práci trenéra
      Krejčího nastudovánu.. :) hodně štěstí

• https://www.sport.cz/clanek/tenis-tenis-online-rozjety-machac-jde-na-alcaraze-zabojuje-o-semifinale-5037999

no senzace to zase taková není. Tomáš fakt může porazit kohokoliv na okruhu, to už jsem psal kdysi, už to taky od té doby dokázal několikrát. Zvláště, když Carlitos nehrál to své obvyklé peklo, ale to zase nedovolil Tom tou svou agresivní hrou, pořád se zlepšuje. Dnes třeba zkazil na síti tuším jen jeden míč z 20. To je neuvěřitelné v takovém zápase. Jenom tam lítalo 158-160km v hodině ty Tomášovy forhendy režii toho přenosu.
    Tomáš tuším poskočil už na 24.-25. místo žebříčku.
    Raději bych teď ale Noleho, aby si to s Tomem rozdali ve férovém souboji teď, když už je Tomáš zase dál, Nole má zase lehčího pavouka. Ještěže ty zápasy nejsou tak dlouhé, že mají kluci čas na odpočinek. Ale zítra zase battle Jannika a Toma, co mi to děláte.. :D
    Tomáš to bude mít zítra těžší v tom, že Jannik hraje více strojově a prakticky pořád stejně - rychle po odskoku, bude muset využít každou šanci, možná ho i tlačit na síť, tam vidím Jannikův deficit.. měnit mu rytmus hry a rozběhat ho trošku směrem dopředu.
    Ale na Miami spolu hráli úplně vyrovnaný první set, pak tam Tomáš odešel fyzicky díky té humidity, která tam tehdy byla, čiže čekám zase pořádný battle.
    A jsem zvědavý na Menšu a Noleho zítra, to srovnání. Jestli už jako Tomáš má na tenhle level těch nejlepších. :)
    gl a gratulace Tome, potvrzuješ, že jsi náš nejtalentovanější hráč, jak jsem psal. Teď už navíc i mentálně silný, dnes to bylo vidět a s Carlitosem je to v tomhle ohledu vždy těžké..Ale už to bylo vidět i v té Ženevě, Tomáš tam Nolemu vzal 2x za sebou 5 gamů v řadě, to už ukazovalo, že na tenhle level má a je to jen o něm, kam se v kariéře dostane v žebříčku. :) Tomáš je objevem roku ATP za mě..

• a jedenadvacetiletý Alcaraz
      se nestačil divit, co Čech předvádí. „Od prvního gamu do posledního
      hrál skvěle. Rychlost jeho úderů byla neuvěřitelná. Já se na kurtu cítil
      dobře, ale místy jsem vůbec nevěděl, co mám dělat. Přišlo mi, jako bych
      čelil hráči z elitní pětky,“ chválil ho Španěl.

„Ne
      z desítky, ale pětky. Tak dobře hrál. Čekal jsem, že mě alespoň k
      něčemu pustí, ale on pořád diktoval tempo hry. Vůbec jsem se nechytal.
      Vyvinul na mě tlak, což rozhodlo v jeho prospěch.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-machac-vyhra-sanghaj-carlos-alcaraz.A241010_192053_tenis_pls

tak ne těch mých TOP 10, Carlitos říká Tome, že máš na TOP 5.. od takového generačního talentu skvělá poklona. Carlitos teď vyhraje Turnaj mistrů a navlékne další korálek do své GOAT HALL OF FAME :) jeden z posledních
      Ale Carlitos zmínil to, co jsem psal kdysi o Tomovi, a sice že má výbornou techniku úderů a pořád ji zlepšuje navíc - forhend.. všechno to lítá jako z praku a pořádně nízko nad sítí. A to je Carlos Usain Bolt, ale tohle se na těch betonech a taraflexech nedá prostě chytat. Celá ta sezona od Wimbledonu až po ty americké jarní sunshine by tak měla být pro Tomáše jako dělaná každý rok. Možná snad na tisícovce v Paříži je to trošku pomalejší v té hale.
      Ale Tomáš umí už i na antuce právě, čiže míří k té komplexnosti, která je ve špičce nutná. Jinak musíte vyhrávat všechno na hardu jako Meďa jednu dobu, abyste se nahoře udrželi..

• a Nole je dnes velmi, velmi špatný. Jeden ze dvou nejhorších výkonů, co jsem od něj kdy viděl. A oba jsou z poslední doby max. půl roku od sebe, už asi ztrácí motivaci. Menša by ho měl dnes udělat!!! a moc k tomu potřebovat nebude. Ale historie se neptá, každý výsledek s Nolem se počítá. :)

• Nole se v dalších setech zlepšil, ale tohle by mu už nestačilo na ty nej na okruhu + Tomáše Machače. Ten by s ním dnes vyběhl ve 2 setech. Nolemu se, se mi zdá, ale zle dýchalo ten první set. V té čajně je to složité, po celé Asii, je tam asi jako v prádelně + špatné životní prostředí, zrovna Shangai je hodně průmyslová, ne tak jako Peking, kde část roku nevidíte vůbec slunce, byť je jasno, přes ten smog tam, ale i tak.
          Ten match Jannika s Tomášem bude asi předčasné finále, byť jsem neviděl Taylora, jak hraje. Ale on má, se mi zdá, z těch nej hráčů světa komplex, pač jinak je to hrou podle mě nejlepší Američan na okruhu, byť třeba Tommy Paul se hodně zlepšil poslední rok.. Ale Nolemu vůůůbec nevěřím na titul tady po tom, co jsem viděl dnes. Navíc ho braly asi křeče do té zdravé, levé nohy. Ale je to legenda tohoto sportu, má už na to nárok, stejně jako Rafík.
          Menšovi je 18, má ještě čas. Ale dnes to měl nalajnováno na výhru okolnostmi. škoda no..

• https://www.sport.cz/clanek/tenis-tenis-online-siniakova-vyzve-hvezdnou-belorusku-chysta-se-machac-i-mensik-5037923

Česko může být pyšné, že má takhle talentovaného hráče jako je Tomáš Machač. Pokud minule hrál vyrovnaný zápas s elitním americkým tenistou Tommym Paulem, tak dnes ho fakt vypráskal. Uznal to u sítě i Tommy, který ho pochválil. Tomáš už ale vyřídil i Big Foa, dalšího elitního amerického tenistu v nedávné minulosti, ten ještě koukal, kdo to je. Dneska už ho moc dobře znají, pěkně to na tour větrá a je jejím oživením a možná by mohl dostat od ATP i cenu objev roku letos, si tak myslím. :)  Porazil totiž pěknou řádku světových hráčů jen tento rok, mezi nimi i Noleho, v Davis cupu málem i Carlitose a hlavně vyletěl o 100 míst v žebříčku, zítra se muchachos potkáte zase. nemůžu dospat.. :) Carlitos bude muset dát 100%, jinak může mít zase problém.. :)
    S Tommym  má bilanci 2-0 jako s mnohými elitními světovými tenisty, a takovou bilanci s Tommym nemá ani Carlitos právě. Raději bych vás kluci viděl spolu ve finále, ale mně to nevadí, pač vím, že jeden z vás bude prostě v semifinále tohohle elitního světového turnaje. :)
    Tomáš už se posunul do světové 30tky, potvrzuje ten talent. Teď mu přistanou na stůl i sponzorské smlouvy, je to i šikovný kluk, to mají velké značky rády tuhle kombinaci talentu a atraktivního vzhledu, čiže se to jen pohrne.. :) hlavně, ať jste zdraví a rozdáváte divákům po světě radost, máte oba neskutečný talent..

• + Tomáš Machač ještě olympijský vítěz, porazil Noleho, i když měl zdravotní problémy, ale pokud Nole neleží, tak je to furt Nole, o tom se přesvědčil třeba Cerundolo, hráč TOP 20, kterého Nole otočil i z prasklou češkou. Tomáš mu nedal naproti tomu v té Ženěvě šanci. Proti němu musí každý podat 100% výkon zkrátka, jinak s ním může Tomáš vyběhnout jako dnes s Tommym.
      nevím navíc, že by někdo z té TOP 30 měl letos lepší parametry pro to tu cenu Objev roku získat.. Fils sice vyhrál nějaké turnaje nižší kategorie, je to kvalitní hráč, psal jsem, že podle mě nej Francouz a že půjde ještě výš, což se potvrzuje (už je téměř v TOP 20), ale neletěl o tolik míst jako Tom + nemá tu olympiádu, ale asi by měl taky v tom výběru být, stejně jako náš Menša, o kterém jsem taky říkal, že bych ho musel před těmi 5 lety jmenovat mezi našima dvěma nej hráči, ale to jsem ho ještě neznal, bylo mu 13. :)
      A Jirka Lehečka je zase takový Ivan Lendl, dříč. Máme fakt super generaci kluků, to jsme tady možná dlouho neměli v mužích. :)

• „Na základě chybné informace od druhého asistenta Michala
    Volfa hlavní sudí nesprávně udělil druhou žlutou a následně červenou
    kartu,“ řekla komise.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/martin-vitik-cervena-karta-sparta-slavia-rozhodci-szikszay-protest.A241008_160811_fotbal_min

a tenhle Volf taky, kdo ví proč, zvedl v Libe ten praporek u ofsajdu, který dobrý 1,5-2m nebyl a fandové Libe, kteří s ním byli v té lajně na tribuně, ho chtěli zlynčovat následně, to bylo z toho záběru O2 z lajny taky vidět.
    Pak s koumákem Kocourkem poskytli ale už jen záběr zezadu té situace, popř. z diagonály přes celé hřiště (nepochopitelně), ze kterého by ani oni sami, díky optickému klamu, nemohli nejenom ten vymyšlený ofsajd poznat, ale i ty čáry se jim tam malovaly zhusta.. :)
    Přitom při záběru z ofsajd lajny by to bylo úplně průkazné, ale to by musel, jak jsem psal, Kocourek okolo toho hráče Libe Letenaye vykroužit parabolu, aby ho do toho ofsajdu dostal.
    To, že pak Xi vymýšlí historky o tom, za co tu druhou žlutou kartu dal a mění je za pochodu, to by mělo být pro kolegu Kovaříka z komise sudích taky dostatečným důvodem, aby oba tyhle experty poslal do amatérského fotbalu, někam k tomu Jardovi Starkovi do 3.ligy..
    Ale mám pocit, že on si je bude i s Kocourkem chtít nechat právě minimálně pro ty zápasy Bohemky, kterou svaz (Fousek) v kooperaci s Haškem, jehož syn je v Bohemce asistentem + kámoš Veselý, tlačí. Jinak nás tady nikoho nenapadá, proč by okolo Bohemky mělo být tolik failů sudích, navíc jednoznačných. Viděli to všichni, stejně tak v zápase s Baníkem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit