Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jenom Vás chci upozornit na zajímavou věc. Doc. Ing. Král, Csc. vydal knihu , ve které s dokazatelnou jistotou prokazuje existenci Boha. Jmenuje se Bůh dokazatelně existuje. Četl jsem ji a je úžasná jako zdroj informací, dokonale zpracovaných. Ten člověk snad z této oblasti musel přečíst tisíce knih. Stránky autora: www.vedaavira.cz
  • Zájímavé Jardo, že dva nejvýznamější vědci minulého století (Einstein a Tesla) věřili v Boha. Většinou inteligentní lidé v Boha věří. Má to mnoho logických konsekvencí. Tvůj názor je velmi přízemní a vypovídá o poměrně omezeném intelektu. Mí rodiče nechci říct, že byli úplní ateisté, ale věřící určitě nebyli. Mně přišla víra v Boha vždy přirozená už odmala. Do kostela jsem nechodil a rodiče mi to necpali. Nikdy o Bohu nemluvili. Jinak když se zmiňuješ o tom jak Bůh vypadá - v Bibli popsaný není. Já osobně si myslí, že omezovat Boha na jednu konkrétní podobu je hloupé - Bůh má určitě neomezeně mnoho podob. Velmi pěkně je to popsáno v Bhagavad Gítě a dalších Védských spisech, které mimo jiné právě Einstein nebo Tesla zbožňovali a brali z nich spoustu svých ideí. Tvůj komentář je spíš o nějáké ovečce než o skutečně věřícím člověku.
  • Je to zajímavá myšlenka ale kdy začne skládat církev, za napáchaná zla?
  • Pane Jane, kdybych se s Vámi setkaltaké by jste si to myslel, začal bych Vám mazat med kolem úst. Jsou to lidé mnoha tváří jen smotní prospěcháři. Ale znal jsem jednoho kněze tak před čtyřiceti lety ten byl slušný člověk. Znal jsem silně věřící a každý dnes řekne, nechci věřit je to banda.
  • Asi bych se zaměřil především na církev. No zdá se Vám to normální?
  • Heleďte lidi, já vím, že většina se mnou asi souhlasit nebude, ale já si myslím, že každý v něco věří.
    Já věřím v Boha a jeho pomoc a třeba ty věříš ve svůj talisman a myslíš, že ti pomůže, nebo věříš v nějakou pověru.
    A třeba já taky, jako asi i ty, věřím ve vzduch. Zkus mi dokázat, že existuje. Vždyť ho nevidím, asi tak jako ty nevidíš mého Ježíše.
  • To psal "jelen", jak kdosi již podotkl, anebo si to nechal cizinec přeložit pomocí překladače. Text nemá hlavu ani patu.

    Víra v 21. stol n e m á místo!
    Je to jen berlička pro slabé povahy, aby se měli o cosi nehmotného, nezjistitelného chytit. Je to laciná omluva pro ty, kteří dělají "svinstvo" a co kdyby něco bylo po tom životě?

    Tím chci říct, že ji nikomu neberu, ale podívejme se jací tzv. "věřící" jsou ve stranách typu KDU-ČSL, TOP09 (viz např. min. financí, sociálních věcí a zlatý hřeb pí. MuDr. Pecková).
    Tj. přímo výkvět!!!
  • Všechno nebylo jen špatné.Kdyby se dodržovalo Desatero, určitě morálka a společnost by byly .jiné.Též vzdělanost by la základem církve
  • i když pominu hrubé chyby, které Váš text obsahuje, stejně jsem z Vašeho sdělení jelen *4*
  • chce to jít na to vyšetření včas... *15*
  • Nestoudné je porovnávat církev s kroky rudých Khmérů, tam byla genocida
  • Nejenom, že tak nevypadá, ale nemá ani nejmenší důvod, zabývat se lidstvem nějak více, než třeba mravenci. Jeho zákony platí pro všechny stejně. Proč by třeba pes, zachraňující topící se dítě, měl být méně spasen, než obyčejný zlodějíček ze supermarketu?
    Nejjednodušší řešení je, žijeme jenom jednou. Proto si musíme vytvořit ráj na zemi už teď, pro nás. Pokud nelze, tak alespoň pro naše děti a vnuky. To je už úkol těžký dost a páteři nám s tím jenom stojí v cestě.
  • víra jako taková je přijitý a příjmutý formě patrná prázdnota a proměna mimospolečnost a je docela jistý že když si může člověk něco trošičku promyslet potřebuje jít od hlavy k jistému dnu což je trošku vysilující a jednoho člověka rozhodí ale to je asi rozčlenění faktu a stále není společenská práce ani výsledek toho k čemu víra přivádí,nebo některý odvětí hystorie basníckejch a filosofickejch mučení probádali formou vězení,tak nějak výsledek letitý prace na spoluúčasti řešení se ve společenství jak se některý náboženství seskupujou tak se práce line uspokojivou,některý literatury popisující práci s přijetí verbality (respektu)výsledkem prověřených skutků, člověk rozezná mezi skrytou nebezpečností zdraví a otevřeným přijetím skutečnosti,takový přibližně je pohled na svět věřícího člověka,ekhart to ovšem zkratil v jednom názoru na koncentraci,
  • kdybys neveřil že ráno vstaneš zemřeš..věří kde kdo v kde co !!
  • No právě - takhle zabedněně věřit v neexistenci Boha je opravdu směšné. A Vatikán přece nic nemá, to má jen v užívání od Berlusconiho. Podobně, jako u nás.
  • Škoda, že zrušili STB, mohl jste jim dělat plánovače. *14*
  • Víra je stav mozku. Je to deformita pravé hemisféry, kdy mysl jedince zůstává ve stavu dětství- tzn., že věří všemu, co mu rodiče (později pan farář), řeknou aniž by to zkoumal nebo o tom pochyboval. Tuto vlastnost obvykle ztrácí v pubertě. Dospělý člověk pak, věří jen věcem, kterým věřit chce nebo musí.
    Jedna věc je jistá, Bůh určitě nevypadá tak, jak si ho lidé, potažmo nějaká církev čerpající ze Starých pověstí Judských, představuje.
  • A abych nezapoměl Morální kodex sepsali již Egypťané cca 3000 let před Mojžíšem. Ten si ho donesl do Izraele a z obvyklých 30 morálních imperativů, mezi kterými byl i zákaz týrání zvířat, šíření pomluv apod. vybral 10, takových, aby si je mohli nevzdělaní pastevci ukazovat na prstech. *16* *12* *11*
  • Spousta slov o ničem. Tzv. křesťanskou Církev ostatně založil Šavel jeden z nejhorších Ježíšových nepřátel a 1. biskupem byl Petr, který Ježíše zapřel ještě před jeho smrtí. Církve jsou jen nedemokratické instituce, předchůdkyně dnešních politických stran (katolíci, evangelíci, protestanti, luteráni, jehovisti, atd. atd.) stejně jako dnešní politické strany byly některé úspěšnější, některé méně úspěšné a stejně jako politické strany svůj majetek nezískaly vlastní prací, ale z vynucených příspěvků (desátek a úkonů jako jsou křty, svatby, pohřby na které získaly monopol) a taky zabavováním majetku.
    Ovšem na restituce má nárok stejně jako Skaut, Sokol apod a kdo si církev přeje, ať si je platí.
  • Kubo Kubikulo, ty holt nechápeš, protože rozumíš jen medvědům. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit